magyarfutball.hu

Magyarország - Oroszország 1 : 2 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Oroszország 2014
  2. Magyarország - Oroszország 2014
  3. Magyarország - Oroszország 2014
  4. Magyarország - Oroszország 2014
  5. Magyarország - Oroszország 2014
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2.88 (8 szavazat)

játékvezető: 2.88 (8 szavazat)

hangulat: 2 (8 szavazat)

1...5
tippjáték
tippek
  1. 1 : 1 (2)
  2. 2 : 1 (1)
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
893. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Çakir Cüneyt (Törökország)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. nb1.hu: -
  3. rfs.ru: -
  4. nso.hu: 4.000
  5. sportgeza.hu: 5.000
  6. nela: 5.340

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: ingersheim
    2014.11.19, 20:38
    Túl sok értelme nem volt ennek a barátságosnak... Az viszont felettébb furcsa, hogy aznap délután már nem lehetett jegyet venni erre az amúgy is érdektelen meccsre.
    A lényeg, hogy találjanak valakit - Dárdait, vagy mást -, akivel sikerül kijutni végre, ráadásul egy k. gyenge csoportból. Sok köszönet abban sem lenne, csak látnám már...
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2014.11.19, 16:15 (szerk.: 2014.11.19, 16:15)
    Valamiért a magyar oldalon nem a fenti kiépített közvetítőállásokat használták, hanem a VIP részlegben csináltak 3 ideiglenes közvetítőállást:
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2014.11.19, 12:48 (szerk.: 2017.06.05, 16:30)
    Fabio Capello: Elégedett vagyok a látottakkal, a meccs elérte a célját. A fiataloknak is lehetőséget tudtam adni, ami jó tapasztalat lehet a számukra. Hogy miért vagyunk eredményesebbek barátságos meccsen, mint a tétmérkőzéseken? Ha tudnám a választ, akkor sikeresebbek lettünk volna, de minden bizonnyal az lehet az ok, hogy ezeken a találkozókon kisebb a nyomás a játékosokon, így jobb döntéseket hoznak. Ami a magyar válogatottat illeti, úgy gondolom, érződött az edző munkája a csapaton. Pár napja, az osztrákok elleni meccsen sem volt a játékunkkal, ott is közöltem a játékosokkal, hogy elégedett voltam velük, de kimaradtak a helyzeteink. Ma pedig nyertünk, a győzelmet pedig soha nem kell megmagyarázni.

    Dárdai Pál: Amit ígértem a mérkőzés előtt, be is tartottam, mindenki megkapta a lehetőséget a bizonyításra, láttam, amit látni szerettem volna. Az első félidőben megvoltak a labdaszerzéseink, a váltások azonban nem voltak olyan jók, mint az oroszoknál. A második félidőben sokat cserejátékos is beállt, ebben a periódusban láttam, hogy ki az, akire lehet számítani a jövőben, és ki az, akinek még javulásra, tapasztalatszerzésre van szüksége. Büszke vagyok arra, hogy a játékosok az Eb-selejtezőkön szerzett hét pont és a finnek elleni meccset követő ünneplés után nem roppantak össze kétgólos hátrányban, szorossá tudták tenni a mérkőzést. Nincs szégyellnivaló ebben az eredményben, ugyanakkor nagyon sok dolog van, amivel nem vagyok megelégedve a mérkőzés kapcsán. Nagy dolog volt hét pontot szerezni a három Eb-selejtezőn, azt gondolom, hogy most boldogabb edző vagyok, mint Fabio Capello, a győztes csapat szövetségi kapitánya.

    http://www.mlsz.hu/blog/2014/11/18/dardai-pal-nincs-szegyellnivalonk/
    http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/180387
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2014.11.19, 12:43
    Ausztria 1:0-ra még verte őket, Magyarországnak már 1:2 lett. Az oroszoknak ez egy 2:2-es Közép-Európai túra.
    (Miért tiszta fehérben léptünk pályára, lehet tudni, miért nem a megszokott vörösben?)

    Ami a továbbiakat illeti, az osztrákok se rendszeres torna résztvevők mostanában, ami azé ránk nézve nem túl hízelgő.

    Dárdai marad/nem marad műsor ugyan kicsit feldobja a téli szünetet, remélhetőleg a végkicsengése - akár úgy, hogy sztáredző érkezik -, pozitív lesz.


    Passzolás, emberfogás = korszerű foci! Sajnos egyiket sem tudjuk, talán csak lelkesedni:(( Érdekes, hogy az orosz válogatottban egyetlen idegenlégiós sem volt! Viszont Kalmár nagyon sokat futott, az is valami!


    Az orosz válogatottban azért nem volt légiós, mert az ottani kluboknak rengeteg pénze van, ráadásul a szakmai színvonal is igen magas. Körülbelül úgy aránylik az NB1-hez, mint felhőkarcoló a libaürülékhez.


    Szalai rendszeresen próbált összejátszani Kováccsal, de hiába. Kovács a Németh Krisztián szindróma újabb áldozata: biztosan fergeteges dolgokat tudna művelni a pályán hasonló fizikumú játékosokkal szemben, de a felnőtt profi mezőnyben ilyeneket már nem találni. A nagyok meg félretolják, elsöprik, átlépnek rajta.


    Gyurcsó beválogatását semmi nem indokolja, egyetlen jó megoldása sem volt, viszont Simon jól szállt be a félidőben, felvette a ritmust, jól szűrt. Kovácsot látványosan kihagyta a játékból a két beképzelt sztár, Dzsudzsák és Szalai.


    Kádár sztem balhátvédnek nem megoldás. Előrejátéka nincs, lassú. Második gólnál őt futották le. Cserébe persze jól védekezik. Kell egy (vagy két) mennyeis dodó, akiket játszatni kell válogatott meccseken, hogy tapasztalatot szerezzenek. Ha nem Forró, akkor más, pl. Korhut, vagy Szabó J. , de valakiket fel kell építeni.


    Mindenesetre nem égett a csapat, lehetett felfedezni valam rendszert is, a védelem is elég jol müködtt idönkét, de magyar foci gyenge nincsennek jo focisták


    Az eredményesség a lényeg. Másrészt az oroszok eléggé behúzódtak és a kontrákkal operáltak. átengedték sokszor a kezdeményezést a 2. félidőben. Öngyilkosság alaphelyzetben ez a két csatáros játék vagy az 1. félidei 1 fős védekezni képes középpálya. Sokkal jobb a 2-3 helyzet egész meccsen, a kitámadós 4-5 ellenében, ha az előbbiért cserébe a belső középpályán nem hozzák át 8-10 alkalommal a labdát, mint ma


    Bár Forró nem győzött meg teljesen, alacsony, elég lassú is. de a keretben helye van. Egyelőre a Kádár,Korcsmár,Juhász, Fiola négyes nálam a nyerő. de sajnos valami mindig közbe jön, így kellenek a nem teljesen homály Forrók, Langok, Vanczákok a keretbe. Poór, Gyurcsó, Simon Á., Kovács, Kalmár már nagyon-nagyon végső eset kategóriának tűnnek jelenleg


    KisKokóban jó a bátorság, hogy mer megindulni. Sokakból az is hiányzik itt, viszont könnyen elnyomják, plusz kicsit mindig lámpalázas és elpasszolja a labdát. Simon annyira nemvolt rossz, de ha Pintér egészséges, meg ott van Varga és Elek akkor nyilván nem kerül keretbe. Ők azért sokkal jobbak. Fiola és Forró szerintem eléggé rendben vannak. Gyurcsónak és Stiebernek valóban a lábuk szerinti oldalon kellene, hogy játszanak. Gyurcsó is onnan adta azt a 10 gólpasszát a Vidiben, amióta átrakták bal oldalra árnyéka önmagának. Stieber jól játszott, csak szegénynek mindig át kellett raknia a bal lábára a labdát. Végre Nikolics pedig igazolta azt, hogy igenis ő válogatott szint. Kalmár pedig a csapat legjobbja lesz pár év múlva, ha végre kiharcolná a kezdőcsapatban a helyét Lipcsében. Csak sajnos nagyon a németeket nyomják ott, kb 11ből 9 német a kezdőben. Poórnak ma volt néhány érdekes megmozdulása, labdakezelési hibája, tudjuk be a debütálásnak, jobb lesz majd , keretben elfér.


    Az a mai meccsen is látszott, hogy a mennyeis srácoknak szokatlan az ilyen meccs. Kiskokó nagyjából haszontalan volt, pedig ha nem lehetne ilyen könnyen elnyomni, meg kicsit magasabb iramhoz lenne szokva, egész jó lehetne. Kalmárnak először rendszeresen játszania kellene, utána kéne behívni. Poór gondolom lámpalázas volt, de ez egy profinál nem mentség, gyenge volt. Simon Ádit gondolom ezek után nem fogják többen a válogatottba követelni, mert neki sem való ez a szint - ő külföldről jött haza, úgyhogy nem kifogás a tapasztalathiány. A két kezdő szélsőhátvédet viszont hagyni kéne sztenderd kezdőnek, mert belőlük még lehet valami. De mindenképpen kell a nemzetközi tapasztalat, ehhez játszatni kell őket. Fiola mondjuk majdnem guzmicsolt egyet. Gyurcsó nem jó tükörszélsőnek, Stieber is csak mérsékelten. Priskin helyett lehet másik erőcsatárral próbálkozni legközelebb.


    Teljesen jó volt ez!
    Juhàsz, Tőzsèr, Dzsudzsàk (előtte tènyleg le a kalappal, mindig 110% ad ki magàbol), Stieber, Nikolics jól jàtszott. Az nb1-es vèdelem, 1-2 (mondjuk nagy) hibàt eltekintve, nem volt rossz. Egyedül Simon gyereket felejtenèm el, sajnos ő kevès a vàlogatotthoz. Dàrdai fantasztikus volt!


    Amúgy Nikolics gólja nagyon szép volt, az akció így visszanézve. Ezt várom. Szép lapos passzos gyorsabb játék. Volt mozgás, meg is lett a gól.


    Második félidőben jobban játszottunk, szerintem jobb ez a 2 csatáros felállás. Hátul sem feltétlen abból kaptuk a gólt, hogy szerkezetet váltottunk. Hanem egyéni hibákból, túl nagy teret engedtünk, nem vettük fel hátul az embert. Elsőnél Juhász, másodiknál Kádár. Priskin ziccere azért ordított.


    Mindenki játszott, aki a következő fél-egy évben nem fog, plusz azok is, akiknek ezen alkalmakkor kellene erősíteni a válogatottbéli pozíciójukat, mert az ifjú titánok jellemzően nem a stabil kezdőket, hanem a cseréket szorítják ki először. Elfocizgattunk mindkét csapat részéről, az eredmény talán reális. Semmi fokmérőt nem találni a meccsben, és a cikk címe egy szánalom, mert Dárdai sikeresen búcsúzott a nemzeti csapattól, nem vereséggel. Ez csak egy benyomorított muszáj-meccs volt, az oroszokon jobban látszott, nálunk több volt az akarat, de kevesebb a tudás. Továbbra is igen vékony a jég, amin járunk, nagyon szűk keretből érdemes válogatni. Olyan szövkapra van szükség, aki elé odatesznek egy csomagot, hogy ebből dolgozz, ez van, és arra gyúr egy taktikát, nem csak egy saját elképzelést tud erőltetni. Bora Milutinovics és hasonló figurákra van szükségünk egy sikertörténethez, de persze ez sem fogja megoldani a futball problémáit, viszont irányt mutat, mert modern és jó focit játszat az illető, minden kontinensről bejutott már kb. világversenyre szánalmas csapatokkal, és aki abba a keretbe akart bekerülni, az kénytelen volt úgy dolgozni, ahogy elvárta a vezérember. Szóval nem oldaná meg a focink problémáit, de a fő irányvonalat végre meg tudná adni, és siker esetén hosszú távon meg is tartaná. Kénytelenek lennének ráállni a klubedzők erre, mert a pénz nagy úr, és igazán jó pénzért itthonról csak válogatott játékost lehet eladni, ráadásul fiatalon, szóval az UP képzésbe is be kellene ültetni új dolgokat.

    Hát, ez lenne az elmélete...


    Csodálkozom hogy ez még nem jött le hírként, de szeretném megtapsolni az MLSZ szurkolói kártya rendszerét. Ma úgy döntöttem, hogy mivel egy jó barátomnak sikerült egy interjúja, kiviszem a ruszkik ellen. Ennek rendje és módja szerint elmentünk a SYMA-ba hogy csináltassunk neki egy MLSZ kártyát. Az összes emberre, egy random asztalokból összetolt szobában 1 darab diákmunkás srác készítette a kártyákat mindenkinek aki arra járt. Na nem baj, legyen meg az a lényeg. Ezután irány a stadion, ahol közlik velünk hogy 3 órakor (!!!!!!!) összedőlt a rendszer, nem tudnak további jegyeket értékesíteni azóta, fogjunk magunkat és menjünk szépen haza..... Voltak olyan vendég szurkolók akik ezért nem tudtak bemenni!!!! Ennyit arról hogy a kártyával könnyebb mindenkinek. Arra a kérdésre hogy mit csináljunk, azt a választ kaptuk, reggel írjunk nekik egy emailt hogy nem volt jegyértékesítés, meccsnapon 3 után, helyszínen se. Köszönöm. Tapsvihar. Az MLSZ pedig bekaphatja a faszomat.


    Láttam 2-3 arcot, akik az aluljárónál akartak jegyet venni, hátha eladja valaki a sajátját, a pénztár meg pofátlan módon nyitva volt, ahol 2-3-an kérdezősködtek, de ki volt írva, hogy jegyeladás felfüggesztve. Szégyen. Részemről ez volt az utolsó válogatott meccs, max. az eb-re utaznék ki, ha kijutunk, kocsival. De ez most független a jegyárusítástól, viszont legalább bebiztosította, hogy tényleg nem kéne kijárni.

    A B-szektorban a dobos srác az orosz szöglet előtt dobolt, amiből a gól lett, nem vette észre, hogy nem mi rúgjuk, kvázi az oroszokat biztatta akkor... gratulálok neki.


    NSO percről percre:
    Egy maroknyi magyar drukkercsoport lelkes szurkolásba kezdett az orosz kapu mögött. Nagyjából harminc másodpercig bírták. Hiányoznak az ultrák…
    Halkan szól a Hajrá, Magyarország! Rég láttunk már ilyen csendes válogatott meccset. Pedig volt egy zárt kapus magyar–román is…
    A nagy csöndet egy öblös hangú orosz hangos drukkolása törte meg. Félelmetes, hogy egy válogatott mérkőzésen egy-egy embert ilyen tisztán lehet hallani.
    Olykor még azt is tisztán hallani a lelátón, ahogyan Dzsudzsákék beszélnek egymással a pályán. Egy-egy szép jelenet – mint most Dibusz bravúrja – persze meghozza a közönség hangját.
    Talán az eddigi leghangosabb szurkolás magyar részről. A 69. percben zengett a RIA, RIA, HUNGÁRA – vagy tíz másodpercig…
    Eközben a lelátón… Dibusz kapuja mögül egy magányos hang felharsant: Dárdai Pali! A néma csendben a körút felé eső lelátóról jött a válasz: Dárdai Pali!


    Végre a második félidőben magyar részről is láthattunk egy kis vérpezsdítő focit, és nagy kár, hogy az aranykesztyű Király Gabi ezennel nem védhetett, mert akkor talán győzelemmel és jobb hangulatban zárhatta volna a nemzeti válogatottunk az évet.
    Szép volt fiúk!
    Ami meg az edző személyét illeti, Dárdai edző felvehetné akár a Fortuna előnevet is, ugyanis ennyi ziccerhelyzetet még soha nem úsztak meg egyszerre a magyar foci válogatottak. Én csak arra kérném Csányi bátyámat, hogy hogyha esetleg Fazekas Lacit delegálná a válogatott élére, a Dárdait azért továbbra is tartsa meg nekünk kabalának! Kár, hogy a Palinak nem elég hosszú a haja, hogy mindenki levágna abból egy tincset szerencse hozó mütyürnek!
    Amúgy az oláhok rendesen készülnek ellenünk, a félmagyar Keserűvel akarnának megveretni minket a balkáni feleink.
    Keserűt Bölöni fedezte fel és jelek szerint még részben sem magyar érzelmű, habár a bukaresti meccen oláhok attól való féltükben nem játszatták, hogy nehogy majd a pályán kiütközzék rajta a magyar vére!


    A helyzeteit jobban kihasználó b vendégek megérdemelten győztek.Gondolom a mieink is tudják azt hogy a foci olyan sportág amit gólra játszanak és nem pontozásra.
    A Palinak pedig sokat segíthet a döntésében a tegnapi mérkőzés ahol kipróbálhatta még a kispadosokat is valamint tesztelhette a pár napos szünet után a standard játékosait is.Á látottak alapján így könnyű szívvel mehet vissza Berlinbe.
    További sok sikert a szakmában és boldogságot a magán életben Palikám!


    na látja - szerintem egy jóval erősebb keret csapatától ÍGY ki lehet kapni, ki lett próbálva még pár srác, akiken látszott mit (nem) tudnak, egyébként volt ismét legalább összeszedett védekezés és középpálya (magyar szinten!) és akarat, ennél sokal több nem kell, ezzel a mentalitással legalább a gyengébb és hasonló csapatokat mint mi lehet verni, a többi meg vágyálom/realitás


    A 2. gólnál Kádár a saját majd kétméteres emberét fogta.Nálam a csapat legjobbja volt.Az elsőnél majd nézd meg ki hagyta hogy lyukrafutva indítsák a ruszkit.Ehhez Juhásznak semmi köze.Akik meg ezért kritizálják,azoknak a focihoz.Fiola és Forró kissé idegbeteg,a félpálya környékén felesleges visszahúzni vagy agyonrúgni a másikat,főleg barátságos mérkőzésen.


    az első gólban kb 5! magyar közül fejelt a ruszki, a 2.-nál meg kádárra vertek 5 méter alatt 10-et,Szalai nélkül meg jobbak is voltunk a 2. félidőbe.sztem az iksz reálisabb lett volna!smiley


    "de megmutatta, hogy valóban tud gólt szerezni, kevés helyzetből is, nem is akármilyet.."
    Ziccerben a lefújás előtt pár perccel mikor az oroszok már a tus alatt voltak kapussal szemben ziccerben.Bocs de hol van itt a hű de...?


    A mai és az utóbbi 3 meccset nézve főleg a védekezésünk javult, valamint sokkal összeszedettebb, határozottabb benyomást keltett a válogatott.
    Az oroszok ellen megvoltak a lehetőségeink, nekik minőségibb cseréik voltak:
    CSZKA, Zenit, Szpartak, stb., nekünk meg Videoton, Győr, Fradi.
    Itt dőlt el minden, ennek ellenére nem vallottunk kudarcot, helytálltak a fiúk, az oroszok ennyivel jobbak.
    Dárdai megy, kérdés ki jön.
    László Csabára sokan belázadtak, de akkor mégis ki lenne a megfelelő a kapitányi posztra? Egy újabb külföldi, mert ebből a "magyar edzőtársadalomból" szerintem Csányi sem kér, nem akarja többi leégetni magát.
    Egervárinak igaza volt, amikor azt a bizonyos dolgot rajzolta: ennyit ér itt a szakma.


    Forró jó találat volt, de azért a marha szpíker bemondja, hogy Dárdai felfedezése, utána meg elmeséli, hogy a Holanek Zoli mutatta meg neki. Hehe.


    Értékelnék:
    Kapus poszton nincs problémánk.
    Védő egy darab van Juhász. Kádárt úgy hagyta ott a második gólnál a ruszki, mintha állt volna. Fiola meccsdöntő hibát vétett az első félidőben, szerencsére nem lett gól.
    Középpályán Tőzsér, Gera ér valamit. Lovrencsicsnek vannak jó pillanatai. Csatár.. na az nincs. Dzsudzsák kiemelkedik a többiek közül. Priskin rém buta ember, márpedig a focihoz sem árt némi intelligencia, vagy ha nem, akkor Isten áldotta tehetség. Nikolicsról csak annyit, hogy ha az első gólnál nem előrefelé szalad és nem imitálja a felugrást, akkor simán elfelejthette volna. Sajna amíg elöl, középen és hátul egy-egy ember üti meg úgyahogy a színvonalat, addig nehéz dolgunk lesz mindenki ellen.


    A legnagyobb pozitívum, hogy épített be olyan embereket Dárdai, akik beváltak. Úgy értem, hogy jobban, mint a korábbiak az adott poszton.
    A másik, amit viszont részben a csapat "alkotott" azzal, hogy megfúrták Pintért, hogy amennyire csak tudták, ezen a pár meccsen odatették magukat, és kialakulni látszik egy komoly csapategység, ami minden csapat legfontosabb értéke.

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=90&na_step=30&t=9018358&na_order=
    http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?id=134911&p=2
    http://www.nemzetisport.hu/nso_cikkhozzaszolas/?cikk_id=2377273
     
  6. avatar: wmisharin
     
  7. avatar: NNS
    2014.11.19, 00:11
    TV-ben / stream-en a siralmas nézőszám ellenére nem tűnt annyira borzalmasnak a hangulat. Relatív jól szólt a szurkolás, ha volt.
     
  8. avatar: NNS
    2014.11.18, 21:33 (szerk.: 2014.11.18, 21:41)
    Simon Ádám és Poór Patrik első mérkőzése a Magyar Válogatottban! Mindent bele!
     
  9. avatar: NNS
    2014.11.18, 20:30
    Újabb nézőcsúcs!
     
  10. avatar: kerekbalint
    2014.11.18, 16:27
    Azt a még nem lehet tudni hogy, Dárdai Pál marad-e szövetségi kapitány de, reménykedünk egy szép és eredményes meccsben. Mi nyertünk az Oroszok pedig kikaptak
    1-0-ra az osztrákoktól tehát, reménykedtünk.
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2014.11.18, 09:45
    Intenzívebb munkát eddig csak azok a játékosok végeztek, akik nem léptek pályára a finnek ellen. A ma délutáni tréningen a támadásokat gyakoroljuk, egy pár dolgot szeretnénk kipróbálni a kedd esti mérkőzésen. Előre eltervezett cserék lesznek, mind a hat cserelehetőséget ki fogom használni. Szeretnénk jó eredményt elérni, de nagyon fontos, hogy minden kerettag lehetőséget kapjon. Látni szeretném, hogy ki hogy áll a meccshez, milyen a mentalitása a pályán. Az elmúlt időszakban végzett munkájuk alapján azok is megérdemlik a játéklehetőséget, akik a finnek ellen nem játszhattak - fogalmazott Dárdai Pál.

    A kapitány elmondta, hogy egy félidőt 4-2-3-1-es hadrendben játszatja csapatát, a másik játékrészben pedig 4-4-2-ben áll majd fel a csapat.

    A sajtótájékoztatón a játékosok közül Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland vett részt. A Ferencváros támadója kiemelte, hogy a csapat rengeteg segítséget kapott a szurkolóktól pénteken, ennek ugyanúgy szerepe volt a nehezen kiharcolt győzelemben, mint annak, hogy Dárdai Pál irányításával nagyszerű csapatszellem alakult ki a válogatottnál. Gera nem kap helyet a keddi kezdőcsapatban, de bízik benne, hogy csereként beszállva ismét pályára léphet az együttesben.

    http://www.mlsz.hu/blog/2014/11/17/mindenki-bizonyithat-az-oroszok-ellen/
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2014.11.17, 14:15
    A pénteki győztes Eb-selejtező után szombatra szabadnapot kaptak a magyar válogatott tagjai, a közös munka vasárnap délután kezdődött újra Telkiben, ahol a kisebb sérüléssel bajlódó játékosok orvosi állapotfelmérése mellett folytatódott a kerettagok regenerációja.

    A finnek ellen kezdőként pályára lépő, de sérülés miatt lecserélt Juhász Roland bordáját hétfőn megröntgenezik, csak ezt követően dől el, hogy a védő vállalni tudja-e a játékot kedden az oroszok elleni barátságos meccsen. Varga József viszont egész biztosan nem játszhat a találkozón, miután elkapott egy vírusos fertőzést, és már el is hagyta az edzőtábort.

    forrás:
    http://www.mlsz.hu/blog/2014/11/17/lehetnek-hianyzoink-az-oroszok-ellen/
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2014.11.15, 13:48
    Ismét új címerük van:
    kép
    http://www.rfs.ru
     
  14. avatar: Zsorzsinju
    2014.11.09, 23:07 (szerk.: 2017.06.05, 16:31)
    Russia

    Вратари: Игорь Акинфеев (ЦСКА Москва), Юрий Лодыгин («Зенит» Санкт-Петербург), Артем Ребров («Спартак» Москва), Сергей Рыжиков (’Рубин’ Казань).

    Защитники: Алексей Березуцкий, Василий Березуцкий, Сергей Игнашевич, Георгий Щенников (все - ЦСКА Москва), Владимир Гранат, Алексей Козлов (оба - «Динамо» Москва), Дмитрий Комбаров, Евгений Макеев, Сергей Паршивлюк (все - «Спартак» Москва), Эльмир Набиуллин (’Рубин’ Казань), Андрей Семенов («Терек» Грозный), Игорь Смольников («Зенит» Санкт-Петербург).

    Полузащитники: Юрий Газинский («Краснодар»), Денис Глушаков, Роман Широков (оба - «Спартак» Москва), Игорь Денисов (’Динамо’ Москва), Алан Дзагоев (ЦСКА Москва), Алексей Миранчук («Локомотив» Москва), Павел Могилевец, Виктор Файзулин, Олег Шатов (все - «Зенит Санкт-Петербург), Магомед Оздоев («Рубин» Казань).

    Нападающие: Максим Григорьев, Дмитрий Полоз (оба - ФК «Ростов» Ростов-на-Дону), Денис Давыдов, Артем Дзюба («Спартак» Москва), Дмитрий Ефремов (ЦСКА Москва), Алексей Ионов, Александр Кокорин (оба - «Динамо» Москва), Максим Канунников, Игорь Портнягин (оба - «Рубин» Казань), Александр Кержаков («Зенит» Санкт-Петербург), Александр Самедов («Локомотив» Москва), Денис Черышев («Вильярреал» Испания).

    http://www.rfs.ru/main/news/80348.html
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2014.10.28, 15:05 (szerk.: 2017.06.05, 16:32)
    A magyar válogatott november 14-én, 20.45 órakor a finneket fogadja Európa-bajnoki selejtezőn a Groupama Arénában, majd november 18-án, 20.30 órakor az oroszok ellen lép pályára barátságos mérkőzésen - szintén a Groupama Arénában. A négy nap alatt sorra kerülő két mérkőzésre egyenként és kombinált bérlet formájában is lehet jegyeket vásárolni.
    A Finnország elleni Eb-selejtezőre november 6-án éjfélig 20 százalékos kedvezménnyel lehet megvásárolni a belépőket. Ebben az időszakban a jegyek, elhelyezkedéstől függően, 2800-8800 forintba kerülnek, míg november 7-étől elhelyezkedéstől függően 3500-11 000 forintért lehet megvásárolni a jegyeket.

    Az oroszok elleni mérkőzésre - szintén elhelyezkedéstől függően - 2000-7000 forintba kerülnek a belépők.

    Kedvezményes konstrukcióban vásárolhatják meg jegyüket azok, akik mindkét mérkőzésre szeretnének kilátogatni. Ebben az esetben a két meccsre szóló kombinált bérletek - elhelyezkedéstől függően - 4000 forinttól 13 000 forintig szerezhetők be.

    Mindkét mérkőzésre lehetőség van gyerekjegyek váltására, 14 éven aluli (valamint a 14. életévüket idén betöltő, vagyis 2000. január 1-je után született) fiatalok számára. A Magyarország-Finnország mérkőzésre a gyerekjegyek 2000-6500 forintba, a Magyarország-Oroszország találkozóra 1300-4300 forintba kerülnek. Itt is lehetőség van kombinált bérlet vásárlására, ezek 2200-7500 forintos áron kerülnek forgalomba, szintén elhelyezkedéstől függően.

    A VIP Bronz jegyek a finnek elleni mérkőzésre 15 000, az oroszok elleni mérkőzésre 12000, mindkét mérkőzésre 18 000 forintba kerülnek, a VIP Gold jegyek ára a finnek elleni selejtezőre 25 000, az oroszok elleni barátságos meccsre 20 000, kombináltan, mindkét mérkőzésre 28 000 forintba kerülnek.

    A jegyvásárláshoz minden esetben klubkártyára vagy futballkártyára van szükség!

    A mérkőzésekre szóló jegyek megválthatóak interneten, a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, az így megvásárolt belépőket kinyomtatva lehet felhasználni a stadion kapuinál. Személyesen a Ticket Express négy budapesti irodájában, vagy országszerte a Ticket Express partnerirodáiban lehet megvásárolni a jegyeket.

    Az interneten vásárolt jegyek többször is kinyomtathatóak, így az elveszett, megsérült belépők helyett újat lehet előállítani (ez a két mérkőzésre szóló kombinált bérleteknél lehet hasznos, az első belépés után nem kell megőrizni a jegyet, azt később újra lehet nyomtatni).

    Lehetőség van sky box bérlésére is, a finnek elleni mérkőzésen 936 000 forint (72 ezer forint/hely), az oroszok elleni mérkőzése 754 000 (58 ezer forint/hely), a két mérkőzésre kombináltan 1 196 000 forint (92 ezer forint/hely) áron.

    A sky boxok értékesítésével kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken lehet érdeklődni:
    Novák, Edina (Sales Manager) Tel.: +3630-526-5694
    Csonka, Vanda (Sales Manager) Tel.: +3630-527-2519

    kép
    nagyban:
    http://www.mlsz.hu/wp-content/uploads/2014/10/HUN_RUS-térkép.gif
    http://www.mlsz.hu/blog/2014/10/28/a-valogatott-jegyarusitas-az-ev-utolso-merkozeseire/
     
  16. avatar: Zsorzsinju
    2014.10.16, 09:09 (szerk.: 2017.06.05, 16:31)
    Oroszország az utolsó idei ellenfél

    Hivatalossá vált, hogy a magyar A-válogatott november 18-án felkészülési mérkőzést játszik az oroszokkal.
    A magyar válogatott még egy tétmérkőzést játszik ebben az évben, november 14-én a finnek látogatnak Budapestre, Eb-selejtező mérkőzésre. A találkozót a Groupama Arénában rendezik, akárcsak a nemrég hivatalossá vált, négy nappal későbbi, oroszok elleni felkészülési meccset, ami a csapat idei utolsó mérkőzése lesz.

    Az oroszok ugyancsak november 14-én Ausztriában játsszák utolsó 2014-es Eb-selejtezőjüket, onnan érkeznek Budapestre.

    http://www.mlsz.hu/blog/2014/10/15/oroszorszag-az-utolso-idei-ellenfel/
     
  17. avatar: NNS
    2014.10.15, 23:45
    18 ноября сыграем с Венгрией
    Национальная сборная России проведет 18 ноября товарищеский матч с командой Венгрии. Эта встреча пройдет в Будапеште, стадион и время начала игры будут объявлены позднее.

    Напомним, что тремя днями ранее, 15 ноября, подопечные Фабио Капелло сыграют в Вене на стадионе "Эрнст Хаппель" отборочный матч Чемпионата Европы-2016 против Австрии (начало 20:00, мск).

    forrás: http://www.rfs.ru/main/news/national_teams/80256.html
    2014.10.15.