magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Debreceni Vasutas SC-TEVA 1 : 1 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.12, 14:56
    Ennyi. Továbbra is katasztrófális a helyzetkihasználásunk. Mostantól, hogy a dobogóálmoknak vége, el kellene kezdeni a fiatalabbakat játszatni. Legalább jövőre több tapasztalatuk lesz.


    Az a helyzet, hogy lehetünk sokadikak a tabellán, de a potenciális bajnokjelölt is 90 perces bekkelésre jön hozzánk, ami elég vicces.

    Én egyébként még mindig hiszem, hogy előbb-utóbb áttör a gát és jönni fognak a győzelmek.


    Pazar első félidő után (egy megingással, amiből gólt kaptunk), egy gyatra másodikat kaptunk. Ezt nem lehet a szélre fogni. A középpályás kulcsjátékosok (Ionescu, Leandro, Busai) leálltak, Besicsnek meg szemmel láthatóan kiadták, hogy nem volt szabad előrejönnie. Nagy volt a tanácstalanság...


    Széllel szemben is mi nyomtunk, de ez nehezebb volt mint a hátszéllel támogatva. A kondás ennyire volt képes, de majd nyáron egy azeri/feröeri/san marinoi csapat beárazza őket.


    A második félidőben a kondások még annyit sem vállalta fel, mint az elsőben. A kavargó szél miatt valóban a földön kellett volna játszani, de ez ég gyengébb csapatok ellen sem meg, nemhogy a tolódás királyai ellen. amit pedig a fiatalokról mondtál, betudom annak, hogy távo vagy...:o)


    Ja, és ultráink nagyon kulturált kiírást komponáltak, támogatva a fiatal dózsás barátokat.


    Úgy gondolom, hogy bár 2 ponttal nőtt a lemaradásunk a 3. helytől, azonban a játékunk igenis bizakodásra ad okot. Régóta nem láttam kombinatív összjátékot a csapattól. Moniz ugye az 1 vs 1-eket erőltette főleg a szélen, ami szintén lehet eredményes a megfelelő emberekkel. Azonban Doll elképzelései talán jobban illenek a mostani kerethez.

    A jobbhátvéd, baloldali támadó kp-ás és a csatár kérdését kell megoldani a nyáron és akkor lesz egy kompakt csapatunk. Jobbhátvédbe valószínú igazolni kell, ha Besic ennyire külföldre akar szerződni. LAczkó is nagy kérdőjel, én remélem visszanyeri régi formáját. És csatárposzton meg Böde Dani formahanyatlásait kellene valahogy kiküszübülni.

    Az új stadion remélem tényleg igai hazai pálya lesz, mert egy vicc ,hogy az utolsó 6 meccsen 3 pontot szereztünk a Puskásban...


    Persze, Gyömbér valóban nem a passzok, indítások királya, de viszont tud ütközni és labdát szerezni. Cukic már öreg ehhez (lásd MTK, mikor labdavesztés után baszott visszafutni), Józsi meg nem tud szerelni, ütközni. Holman is inkább egy sorral feljebb való, mert védekezni ő sem nagyon tud.

    Mindig az a nagy dilemma, hogy a 4-2-3-1 esetén az a bizonyos 2 középpályás védekező legyen, vagy 1 védekező és 1 "mélységi irányító"?


    Pedig az első félidőben nem volt gond a kihozatal, mert akinek kellett, az mutatta magát, futott, tett-vett. A másodikban már látható volt, hogy Mateos, Besics széttárja a karját, hogy na most mi legyen. Egyszer még valamelyik (Besics? Jovan?) még legyezett is, hogy menjen ki a szélre, mert passzolná, de az illető inkább tovább piszkálta az orrát takarásban. Igy nem megy...

    Mindenesetre látható, hogy az eredményeknél sokkal jobbak vagyunk. Tulajdonképpen én visszamennék az idei első fordulóhoz: amennyiben Böde 11-ese akkor bemegy, bizony ledobjuk azt a majmot a hátunkról, és nyugodtan hozzuk a következő kettőt. Helyette, jókora nyomást akasztottunk a sajt vállunkra.

    Szerintem...


    Szerintem meg igenis előrébb vagyunk. Most látszik, hogy a játékosoknak megvannak a feladataik, látszik, hogy kinek hová kéne mozogni (már amikor hajlandóak mozogni). A védekezés sokkal jobban meg van szervezve. Tegnap egyszerűen elcserélték magukat, abból kaptuk a gólt.
    3 meccs, 2 pont, mégis sokkal jobb szájízzel gondolok vissza ezekre a meccsekre, mint az őszi szenvedésre. Böde valahogy begurít egyet, onnantól sokkal jobbak leszünk. Hiába nem annyira ügyes a srác, szükségünk van rá, hogy cipeljen minket a hátán.

    A 2 kezezést annyira szerettem volna megnézni...
    És kassai egy fasz, annyira gyűlölöm, hogy az elmondhatatlan!


    Szerintem is jobbak lettünk Dollal. Böde teljesen formán kívül van, én pihentetném. Kibaszott idegesítő volt megint, ahogy elkúrta a helyzetét, ő NEM CSATÁR, ilyen helyzetet egy valamirevaló támadó nem úgy old meg, hogy leszegi a fejét és belebasz a labdába akkorát, amekkorát tud. De még így is óriási bravút volt Novakovicstól, aminthogy Matos szabadrúgásánál is elképesztőt nyújtózott.

    Dibusz. Baszki lassan azt érzem vele is, mint Levivel, hogy minden beadásnál fosok, most mi lesz. Emellett amilyen művetődéseket bemutatott, olyanokat a strandon vízifocinál lehet maximum látni. Nem és nem értem, lehet, hogy tényleg Balogh Tonó a fő baj itt, de akkor "mér' nem váltotok bazmeg"?!


    a mi játékrendszerünkben nincs regista. szerintem.
    sőt. a kulcs pozíció Busaié.
    Ő az aki fellép, és létszámfölényt alakít ki, és ő kerül helyzetbe.
    Ilyet játszottunk moniz alatt is, csak akkor cukic volt az "áldozat"

    Most van egy Leonardo, aki képes ütempasszot adni, csak az a labdaügyetlen Busait találja...
    Viszont pl holmant nem lehetne Busai helyére tenni, mert ő nem tud védekezni. Amúgy próbálta itt a románt is.

    De a legnagyobb bajunk még mindig a helyzetkihasználás.


    Nameg. Ha Jova kapja a tegnapi gólt, már itt követelné a nagytöbbség a felakasztását.
    Semmi bajom Dibusszal, de ezt eddig Jova is hozta. Ha pénzt adtunk érte, akkor az kár volt...
    És mielőtt félreértené valaki, nem jobb Jova, de egyáltalán nem rosszabb...


    Nem tudom, hogy Ugraival menne e, de: Leo tegnap legalább 4X lőtte rohadt jól a védelem mögé a labdát, ami érdeklődés hiányában gurult az alapvonalon kívül. Se Busai, se Böde nem érte el őket, mert egyszerűen nem indulnak el rá, a két ütem késéssel meg már nem tudják befutni. Ha lenne valaki, aki elindul, mert elhiszi, hogy jönni fog a labda, akkor lett volna még 4 gólhelyzetünk.


    Megint sikerült egy nagy híg fost bemutatni.
    Az tény, hogy a játékrendszerünk kezd kialakulni ami más és eredményesebb ( a tizenhatosig) is mint a Moníz féle .
    Lenne ez jobb is ha:-nem lenne ilyen szar a pálya- a bírók a mezőnybéli (főleg alattomos) szabálytalanságokat befújná, büntetni egyformán.
    Mikor Leonardo focistához méltóan berakja a lasztit a 16-ra kiugratásra akkor Busai gondosan félreugrik, nehogy neki passzolja. Nekem ezek a szűken háromszögezve stb kiugratások hiányoznak kb 1 éve.
    Beadásból beívelésből nem igen sikerül gólt szereznünk. De kíváncsi lennék, hogy a teljes szezonban mi ilyen szituból mennyi gólt lőttünk eddig(és a teljes nb1 -is)?

    Hajrá Fradi - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=106140&na_step=30&t=9018131&na_order=