magyarfutball.hu

Kaposvári Rákóczi FC - Zalaegerszegi TE FC 2 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.12, 10:52
    Tovább folytatódott a Rákóczi kiemelkedő sorozata: a kaposváriak a labdarúgó Monicomp Liga 16. fordulójában, hazai pályán 2-1-re nyertek a második helyen álló ZTE ellen. A vendégek már az első percben megszerezték a vezetést, de a 13. percben már a somogyiaknál volt az előny. A közönség jól szórakozott: mindkét együttes nyílt sisakkal küzdött, győzelemre játszott. Sisa Tibor legénysége már 29 pontos, a csapat minden várakozást felülmúl ezekben a hetekben.

    A kaposváriak fejben még nem voltak ott a pályán a középkezdés után, így a tabella második helyén álló ZTE már a 14. másodpercben megszerezte a vezetést. A hazai védők elnézték az előreívelést, Raicomar tette középre a labdát, Simon A. pedig két lépésről a hálóba passzolt. 0-1.
    A 7. percben Okuka beadása után Peric ollózhatott volna, de nem találta el jól a labdát, így oda lett a lehetőség. Egyre többet birtokolta a labdát a Rákóczi, és a 11. percben góllá érett a fölény. Szép támadás végén Peric tette Oláh elé a labdát, aki 12 méterről, jobbal a kapu jobb oldalába továbbított. 1-1.
    A következő hazai támadás végén Balázs B. szerzett labdát, Varga R. pedig buktatta a tizenhatoson belül a kitörő kaposvári játékost. Fábián játékvezető tizenegyest ítélt. Oláh állt a labda mögé, de a kapufát találta telibe, a kipattanóra érkezett Peric, és 6 méterről a hálóba lőtt. 2-1.
    A 15. percben Oláh kapott újabb pontos labdát, majd 17 méterről, ballal a kapu fölé csavart. Hat perccel később Zsók szorításában Raicomar került ziccerbe, 6 méterről lőtt, Milinte lábbal védett.
    Gyors kaposvári támadás végén Gujic tette balról középre a labdát Pericnek, aki 17 méterről, fordulás után lőtt, Vlaszák védett. A túloldalon Zsók hibázott: aláfutott a labdának, Simon A. pedig 5 méterről, tiszta ziccerben nem találta el a kaput...
    A kaposváriak futószalagon alakították ki a helyzeteket, de mindent elhibáztak… A 33. percben újabb remek akció futott a pályán, Balázs passza után Pavlovic lőtt 18 méterről, Vlaszák nagy üggyel-bajjal védett. Két percre rá Pavlovic hozta ziccerbe Pericet, a támadó azonban a kapu helyett a kapust találta el... És még nem volt vége: Pavlovic iramodott meg, de ahelyett, hogy bevitte volna a labdát a tizenhatoson belülre, át akarta emelni a kapus felett 22 méterről – nem sikerült neki… Ezután Gujic eresztett meg nagy lövést 22 méterről, a labda a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret, majd Peric került megint helyzetbe, de fölé fejelt.
    A hajrában nem mindennapi tűzijátékot láthattunk a kaposvári kapu előtt: Panikvar a felső lécet találta el, Horváth A. pedig – szerencsére - nem célzott jól. Végül felszabadítottak a védők.

    A második félidőt Kocsárdi 20 méteres lövése vezette be, Milinte védett. Az 53. percben Oláh hozta ziccerbe a baloldalon felfutó Pedrót, aki 15 méterről, ballal lőtt, Vlaszák védett. Négy perccel később újabb óriási helyzetet alakított ki a Rákóczi, Okuka 17 méterről, laposan lőtt, Vlaszák védett. A ZTE mindent egy lapra feltéve rohamozott, a kaposvári kontrák pedig veszélyesek voltak- de nem eredményesek.
    A 76. percben Jawad passzolt Oláh Lórántnak a tizenhatos előtt, aki Perichez továbbított. A szerb támadó 15 méterről lőtt, Vlaszák védett. Ezután Balázs B. vette célba a kaput, de ő sem járt sikerrel. A 81. percben Vlaszák elrontotta a kirúgását, Oláh pedig – felismerve a lehetőséget - félpályáról próbált kapura emelni, de mellé ment a labda.
    A 89. percben Oláh végképp eldönthette volna a mérkőzést, de 17 méterről, egy tökéletes csel után fölé lőtt... A Rákóczi a kétperces hosszabbítást is túlélte, a lefújás után pedig ismét megkezdődhetett az ünneplés.

    Sisa Tibor legénysége az őszi szezonnyitó után hazai pályán is megverte a zalaiakat, és a látottak alapján rászolgált a három pontra. A kaposváriak 16 forduló után 29 ponttal, a dobogóról várják a folytatást…

    Van még jelző, amivel illethetnénk a fiúkat?!...

    Kaposvári Rákóczi – ZTE 2-1 (2-1)
    Kaposvár, 2000 néző. V.: Fábián.
    Rékóczi FC: Milinte – Okuka, Grúz, Zsók, Gujic (Jawad, 46.) – Pedro, Hegedűs (Szepessy, 69.) – Balázs B., Oláh, Pavlovic – Peric (Kulcsár K., 85.). Vezetőedző: Sisa Tibor
    Zalaegerszeg: Vlaszák – Kocsárdi (Turcsik, 70.), Miljatovic, Varga R., Panikvar – Szalai, Horváth A. (Delic, 63.), Kamber, Illés (Bogunovic, 82.) – Simon A., Rajcomar. Vezetőedző: Csank János
    Gólszerző: Oláh (11.), Peric (13.), illetve Simon A. (1.)
    Sárga lap: Hegedűs (16.), Okuka (28.), illetve Varga R. (12.), Kamber (22.), Raicomar (26.)

    http://rakoczifc.hu/index.php?m=blog&id=20101127181915307331