magyarfutball.hu

Videoton FC - NK Maribor 1 : 1 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Videoton FC - NK Maribor 2010
mérkőzés értékelése
UEFA Európa Liga 2. selejtezőkör 1. mérkőzés
helyszín : Győr, ETO Park
játékvezető : Shvetsov Viktor (Ukrajna)
nézőszámok:
  1. vidi.hu: -
  2. Nemzeti Sport: 3.000
  3. nkmaribor.com: 3.000
  4. nso.hu: 3.000
  5. nb1.hu: 4.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2010.07.20, 16:41
    A felröppent hírekkel ellentétben, továbbjutásunk esetén nem Győrben, hanem Székesfehérváron, a Sóstói Stadionban játssza csapatunk az Európa Liga 3. körének első mérkőzését - közölte honlapunkkal a Fehérvár FC Kft. ügyvezetője, Berzi Sándor. - Erről a Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalosan is értesítette az UEFA-t, sőt a nekik írt levélből az is kiderül, hogy a találkozó kezdési időpontjaként 20.30 órát választottuk.

    http://www.vidi.hu/tovabbjutas-eseten-soston-jatszik-a-csapatunk.html
     
  2. avatar: NNS
    2010.07.20, 16:35 (szerk.: 2010.07.20, 16:35)
    Győr, július 20., 13.41 Elképzelhető, hogy a visszavágót rendezik majd az ETO-parkban.

    Könnyen előfordulhat, hogy nem a Montpellier elleni első meccset játssza otthon az ETO, hanem a visszavágót. Ennek oka, hogy a győriek a Videotonnal osztoznak a pályájukon az Európa Ligában, és az UEFA döntése értelmében amennyiben a Vidi továbbjutott, ő kezd "otthon", és a Montpellier-Győr pályaválasztói jogát cseréli fel az UEFA.

    http://www.nb1.hu/
    Továbbjutás esetén nem a Sóstói stadionban játszik a Vidi??
     
  3. avatar: AMiUtunk
    2010.07.16, 15:44
    A világításról 3 okot feltételezek, melyek gazdasági megfontolásokra vezethetőek vissza:

    (Esetleges logikai és/vagy tartalmi hibák miatt bátran szóljatok!)

    A különbség egyrészt a kamerák, pontosabban az objektívek minőségére vezethető vissza, másrészt valóban kisebb fényerejű a pályák megvilágítása. Sőt, vélményem szerint az is közrejátszik, hogy a magyar stadionok lelátói alig vagy sokkal gyengébben vannak kivilágítva, mint számos külföldi lelátó. Ergo: sötét a háttér és sötét felületről sokkal kevesebb fény verődik vissza, mint világos (jelen esetben kivilágított) felületről.

    Az UEFA a világítás erősségére vonatkozóan egy alsó határt állapított meg, vagyis egy minimálisan szükséges fényerőt, amely egy "élvezhető" tv-közvetítés lebonyolításához szükséges. Az ennél jobb minőségű közvetítéshez jobb minőségű felszerelés kell, melynek természetesen megvan az ára.

    Csakúgy, mint az analóg vagy digitális fényképezésnél, a kérdés központjában a blende (fényrekesz) áll. Minél kisebb a blende-szám, annál nagyobb az objektív fényereje, vagyis annál több fény jut be a gépbe és annál jobb minőségű lesz a kép. Ez a világosságra és élességre egyaránt kihat. Ezen kívül számtalan technikai megoldás segíti a fotóst, aki manuálisan aligha lenne képes olyan pontosan és gyorsan "stabilizálni" a hirtelen elmozdított kamerát és élesre állítani a képet, korrigálni a szineket stb., mint a mikrochip a kamerában.

    Sőőőőt, találtam még valamit:
    A színes televíziók megjelenésével és elterjedésével elvárásként jelent meg a világítás nagyobb szintje, nemcsak a megvilágítás, hanem a színvisszaadás és a színhőmérséklet emelése. (...)

    [Az utolsó 3 világbajnokság, a 2004-es és 2008-as európabajnokság és számtalan olimpiai stadion részben] kimondottan az eseményre épült, így (...) szinte a kezdetektől fogva az építészek és a világítástechnikai tervezők szoros együttműködésével készült el (...) stadion. A világítás tervezésénél nemcsak a világítás egységesítése [az esemény összes stadionjában] volt a fő cél, hanem a világítás minősége, annak élményszerű és lelkesítő hatása, valamint a tv-közvetítések követelményeinek kielégítése.

    A televíziós közvetítéseknél a legfontosabb a függőleges megvilágítási szint betartása. Ezt az értéket a kamerák irányából kell értelmezni, és nem egy fix függőleges síkban [= nem egy meghatározott, államdó magasságban, pl. 1,35 m]. Az értéket a játéktér felülete mellett[!!] 1,5 méter magasan kell mérni. (...) Az ideális [a kamera számára] az, ha a játékost nem hasábként, hanem hengerként kezelik, ahol több függőleges irányból érkezik a világítás a kamera felé.

    A stadion teljes területén [, tehát a lelátón is] azonos színhőmérsékletű fényforrások alkalmazása szükséges, melyek a 4200 K és 5600 K[elvin] érték közé esnek. A színvisszaadási indexnek mindenféleképpen 90 felett kell lennie. [Ez az index, röviden 'CRI' vagy 'Ra', a fényforrás azon képességét méri, hogy különféle tárgyakat megvilágítva vele, mennyire képes azok színét visszadni.(...) A legjobb elérhető visszaadási értéket 100-nak definiálták, míg a leggyengébbet 0-nak“ - wikipedia]

    A fényvetők első sorát a rácsos tetőszerkezet alá szerelték, amely a lelátó hátsó részénél helyezkedik el, és a pályát viszonylag lapos szögben világítja meg. Ez biztosítja a pálya szélének függőleges megvilágítását, mely rendkívül fontos a kamerák és a fotósok számára.
    A fényvetők második sora a tetőszerkezet külső részén található, amely egységes megvilágítást eredményez a pálya szemközti oldalán.

    A világítási paraméterek az alábbiak szerint valósultak meg a fő kamerák irányát alapulvéve:
    E = 1700 lux, közepes egyenletesség: E min/ált = 0,72, egyenletesség határa: E min/ált = 0,6

    A főbb világítási igények mellett azonban az is lényeges, hogy a nézőtéren a közönség is látható legyen. A kamerának közvetítenie kell [sic!] a nézők érzelmeit vagy a stadionösszességének hangulatát.

    Biztonsági okokból a világítótetsteket azonnal visszagyújtó egységgel működtető egységgel szerelték fel, hogy a feszültségkimaradás, illetve kiesés esteén is az újragyújtás azonnal lehetséges legyen.


    Források:
    Elektroinstallateur – Villanyszerelési és épületvillamossági szaklap, 2006/2. szám, 16. és 17. oldal
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Színvisszaadás
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2010.07.16, 11:37 (szerk.: 2010.07.16, 11:41)
    dr. Mezey György: Nehezen viseltem, hogy a lehetőségeinket nem használtuk ki. Úgy gondolom, jól szervezett, rutinos csapattal álltunk ki, s ez még bosszantóbbá teszi mindezt. Ráadásul nem azt csináltuk, amit kellett volna, a középpályán olyan hibákkal játszottunk, hogy esélyünk nem volt gólhelyzetek kidolgozására. S mindamellett, hogy minden elismerésem a játékosoké, akik ebben az embert próbáló időben végigjátszották a 90 percet, ám az tény, hogy tíz mérkőzés óta nem találtak a csatáraink az ellenfél kapujába. Szünetben is bíztattam mindenkit, hogy vegye észre a helyzeteket, a lehetőségeket. Szentül meg voltam győződve arról, hogy megfordítjuk a mérkőzést. Ez végül csak félig sikerült. Ettől függetlenül, ha újrajátszhatnánk ezt a találkozót, ugyanígy állítanám fel a csapatot, azzal a kivétellel, hogy Lencsét kezdetném. A helyzet az, hogy a régi rendszerben kezdtek el a fiúk futballozni, vagyis a mélységi mozgás – középpályára visszalépni és ezzel utat nyitni a másiknak – egyáltalán nem volt meg. Rendszerint vonalban álltak négyen és Sándor Gyuri egyedül szervezett. Ez egy elemi hiba volt. Mindezek ellenére azt mondom, hogy ezt a mérkőzést meg kellett volna nyernünk. Ugyanakkor bizakodó vagyok, mert a visszavágón, Mariborban nekik is más játékot kell játszaniuk, jönniük, támadniuk kell. Nekünk pedig ezeket fel kell fognunk és ellentámadásokat indítanunk. Erre megvannak a csapat képességei. Azt gondolom, jó esélyeink vannak az egy hét múlva esedékes visszavágón.


    Darko Milanic: Úgy gondolom, hogy a döntetlen idegenben mindenképpen jó eredmény, főleg úgy, hogy sikerült gólt szereznünk. Nemcsak az volt a célunk, hogy védekezzünk, hanem támadni is akartunk, és akadtak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor ez sikerült is – de olyanok is, amikor nem, és a Videoton beszorított bennünket. Összességében elégedett lehetek. Az első negyvenöt perc a miénk volt, ám a szünet után bebizonyosodott, amit a magyar csapatról gondoltam: erős, veszélyes együttes. A továbbjutás nem dőlt el, nagyon oda kell figyelnünk a következő összecsapáson, hogy mi léphessünk tovább

    forrás:
    http://www.vidi.hu/dr.-mezey--jo-eselyeink-vannak-a-visszavagon.html
    http://www.nemzetisport.hu/europa_liga/mezey-erosodnie-kell-a-csatarjateknak-2037261/
     
  5. avatar: NNS
    2010.07.16, 11:30
    Videoton FC - NK Maribor (1-1) - Beszámoló
    2010.07.16.

    A 2006-os kupagyőzelem után 4 évet kellett várni, hogy újra elinduljon az Európa Ligában a Vidi. Sajnos az örömünk nem lehetett teljes, mivel az idáig profi módon teljesítő klubvezetés elkövette első jelentősebb - de annál fájóbb - hibáját, s a találkozót emiatt Győrbe kellett vinni. Feladva ezzel a valódi hazai pálya előnyét


    Társaságunk már dél környékén megkezdte a gyülekezést a szokásos helyen, nem sokkal később útnak is indult az első brigád, 8 autóval. Néhány rövidebb pihenőt beiktatva kora délután már Győr belvárosában lévő fő utcán adta le ital és étel rendeléseit a társaság. Persze mindezt azután, hogy az előre beküldött "felderítőktől" tudhattuk, hogy a vendégek még nem érkeztek meg, nincsenek a városban.

    A hely már ismert, hiszen a záró forduló előtt az RBD egy része szintén itt múlatta az időt. Este 6 előtt szereztünk tudomást róla, hogy a szlovének merre járnak, s mivel az előzetes hírek alapján egyértelmű volt, hogy nem barátkozni érkeznek, mi is ennek megfelelően kezeltük ezt a kérdést, s gyors fizetés után távoztunk az étteremből. Gyalog indultunk útnak a stadion, s egyben a szlovének irányába mindenféle külső kíséret nélkül, ekkor már nagyjából 70-en lehettünk. Nem kevés séta után az egyik stadionhoz közeli benzinkútnál vonultunk éppen, amikor feltűnt egy vendég busz érkezése. A járművet felvezető rendőri mikrók jelenléte nem zavarta különösebben a társaságot, s egy emberként megindulva jeleztük találkozási szándékunkat. A lilák reakciója erre a létező összes ablakból kifelé dobálás volt, a buszban található tárgyak sokaságát zúdították felénk, s egy-két pirotechnikai eszközt is. Ekkor már felmérve a fennmaradó lehetőségeinket, a mi oldalunkról is repültek különféle dolgok, a benzinkútnál lévő pár tárgy illetve többek között az érkező füstők vissza a feladónak. Egyik "üzenet" célt tévesztett, s a rendőrautót találta telibe. Erre akcióba léptek a sünök, s egy kis kergetőzés kezdődött. Mivel mindenképpen "zsákmány" kellett nekik, ezért elég kitartótak voltak, s végül eredményesek is, 2 emberünket sikerült begyűjteniük. Azért "csak" annyit, mert közben nem kis riadalmat keltett egyik-másik kútkezelő megjegyzése, miszerint az odavetett termékeknek köszönhetően hamarosan robban a kút.... Ez azért persze nem történt meg.

    Aprópó dobálozás: a nap folyamán több helyről jött infó arról, hogy a szlovén társaság egyszerű járókelőket is célba vett, konkrétan babakocsiban lévő gyereküket sétáltató szülőket is. Ezzel kapcsolatban felesleges lenne hosszabb elemzést létrehozni, harci kedvüket hatékonyabban tudták volna csillapítani, ha esetleg néhányan külön érkeznek meg, vállalva egy kis belvárosi sétát. Ez nem történt meg, így az "események" ezzel le is zárultak, a stadion környékén már hermetikusan voltak elkülönítve a külföldről érkezett szurkolók. Mindenesetre Magyarországon a normál szurkolókat, családosokat nem szokta bántódás érni, így tegnap sem esett bántódása azoknak a szlovéneknek, akik mezben, sállal, nőkkel és gyerekekkel sétáltak. Rendkívül unszimpatikus, és lenézendő hozzáállás a járókelők, és családok betámadása, dobálása.

    A győri stadionban, mondhatni kánikulai időben viszonylag szép nézőszám jött össze, 2500 körüli összes érdeklődő közül a semleges szektorokban csupán néhányan foglaltak helyet, a vendégben 330-an lehettek, Fehérvárról pedig 2000-ren utaztak el erre a találkozóra. Hogy ez sok vagy kevés, az nyilván nézőpont kérdése, ha abból indulunk ki, hogy egy éve még 1600 körül volt a hazai átlag nézőszámunk, akkor feltétlenül megállapítható a nem is kicsi előrelépés. A mérkőzés elejénél sokunkban feszültséget okozott, hogy a felső szektorokba tudtunk csak berendezkedni, nem tartottuk ezt jó döntésnek a klub részéről. Kikerültek a drapik, s belemerültünk a szurkolásba. A hazai RBD mellett a G-pont, a City, és a Giants drapija mellett az RBD piros-fehér-zöld vászna is látható volt a lelátón. Miként a zwickaui Red Kaos zászlója is, német barátaink ismét velünk, mellettünk voltak, 7 fővel tették tiszteletüket a szektorban. Danke dafür!

    A mariboriakon látszott, hogy összeszokott brigád, van stílusuk, létszámukat illetően (300-330) viszont valamivel több lila érkezését gondoltuk. Pirotechnikai eszközeik egy részét dobálták csak ki a buszból, a mérkőzés folyamán több alkalommal vetettek be tűzeket. Érdekes azonban, hogy az egyébként erre érzékeny biztonsági szolgálat, minden alkalommal csupán - lelkes? - szemlélője volt a történéseknek. Úgy látszik, ebben az esetben nem érezték szükségét a beavatkozásnak. Furcsa, hogy amit nem szabad, sőt szigorúan tilos az egyik oldalon, azt szabad a másikon... A mariboriak szurkolásukba be tudták vonni szektorukban lévő szurkolók nagy százalékát, a mérkőzés java részében aktívan tevékenykedtek. Ugyanakkor akadt néhány - viszonylag érthetetlen - üresjárat náluk. A meccs végi üzenetük igényes volt, tartalmáról, címzettjéről nincs infónk.

    A mi oldalunkon sajnos az idegen hazai pályának köszönhetően viszonylag vegyes szektorok alakultak ki, ennek ellénere azért voltak egészen jó periódusaink is. Az első félidő közepén előadott felelgetősünk - a stadion akusztikájának is betudhatóan - elég hatásos volt, még a vendég ultrák is tartottak egy rövid szünetet, amíg végighallgatták a válaszolgatóst. Az első félidőben hátrányba került a csapat, bár egy elmaradt tizenegyest számon lehet kérni a játékvezetőtől. A második félidőre sokat javult a csapat játéka, lendületbe jöttek a fiúk, feltűzelve az amúgy is lelkes Vidi szurkolókat. Több, hosszabb dal is felcsendült ekkor, sikerült bevonni az addig passzívabb szurkolókat is. Az eredmény is javult, igaz a győzelmet végül sajnos nem sikerült megszerezni. Persze a vendégcsapat is megnehezítette a dolgunkat, mert egy délszláv csapattól az ember nem fetrengést, és színészkedést várt volna, hanem nyílt játékot. Így végül ugyanolyan eredményt értünk el, mint 4 éve a zürichi szöcskék ellen, s akkor is, 0-1 után kis Pera egyenlített.

    Nem lesz könnyű, de van esély a továbblépésre egy hét múlva Mariborban! Ott nekünk is maximális fordulatszámon kell pörögnünk, minden téren! A feladat adott, a társaság képes rá, hogy abszolválja azt, ehhez mindenkinek oda kell tennie magát! Nem holnap, nem 2 hét múlva, hanem július 22-én!

    HAJRÁ VIDI! ÁLÉ RBD!

    http://www.rbd.ultras.hu/
     
  6. avatar: NNS
    2010.07.16, 11:19
    Ha jól értem a rendszert, akkor a Videoton ellenfele, ha továbblépnek a Mariboron ezen csapatok közül kerül ki:

    Sporting Clube de Portugal (POR)
    FK Austria Wien (AUT) – NK Široki Brijeg (BIH)
    FK Crvena Zvezda (SRB)
    KRC Genk (BEL)
    Hibernian FC (SCO)

    http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/news/newsid=1504191.html
     
  7. avatar: Ailton
    2010.07.16, 10:48
    Játékvezető: Shvetsov Victor
    Asszisztensek: Voytyuk Oleksandr, Muravyov Oleg
    Tartalék játékvezető: Sándor Andriy
    (mind ukrán)
     
  8. avatar: pirospont
    2010.07.16, 09:29
    Az a nagyságrendi különbség, amit a TV-men tapasztalok fényerőt tekintve egy BL vagy VB meccs és a magyar pályák között, az mitől van?
    Ennyivel gyengébb a megvilágítás, vagy ennyivel gyengébb a kameratechnika?

     
  9. avatar: NNS
    2010.07.15, 20:51
    Lehet hogy hülye kérdés, de nem lehetett volna május 20. az utolsó hazai meccs után elkezdeni a pályafelújítást? Így kész is lett volna a Maribor meccsig és hazai pályán játszhattak volna..
     
  10. avatar: NNS
    2010.07.15, 20:41
     
  11. avatar: chinaglia
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2010.07.09, 09:57 (szerk.: 2018.02.04, 18:32)
     
  13. avatar: magyarfutball.hu
    2010.07.06, 22:03
    A bérletértékesítéssel egyszerre, szintén július 8-án, csütörtökön kezdi meg a Videoton FC értékesíteni az NK Maribor elleni, július 15-én, csütörtökön 20 óra 30 perckor kezdődő mérkőzésre a jegyeket. A győri ETO Parkban rendezendő Európa Liga-mérkőzésre egységesen 1200 Ft-ért válthatják meg a belépőket a szurkolók. Természetesen gondoltunk hűséges szurkolóinkra, akik az előző bajnokságban bérletet vásároltak. Ők ingyenesen kaphatják meg a belépőjegyűket a Maribor elleni mérkőzésre. A jegyet akár az őszi, akár a tavaszi bérletük felmutatásával a Sóstói Stadion főpénztárában vehetik át.
    Az Európa Liga-mérkőzésre négy helyszínen – a Sóstói Stadionban, a VidiShopban, a Premier Jegyirodában és a székesfehérvári Auchan Áruházban vásárolhatók meg a jegyek az alábbi időpontokban:

    Sóstói Stadion Főpénztár:
    Július 8. és július 14-e között munkanapokon 15.00-től 18.00-ig.

    VidiShop (Piac tér 4.)
    Július 8. és 14-e között munkanapokon 13.00-tól 17.00-ig

    Premier Jegyiroda (Kossuth u. 14., Udvarház Üzletközpont)
    Július 8-tól 14-ig hétfőtől-péntekig 9.00-17.00 között

    Auchan Áruház (Holland Fasor 2.)
    Július 8-tól július 14-ig hétfőtől-szombatig 7 és 22 óra között, vasárnap 8 és 20 óra között.

    Az NK Maribor elleni találkozóra Győrben is lehet jegyet váltani, a pénztárak a mérkőzés előtt két órával nyitnak ki.

    forrás:
    http://www.vidi.hu/csutortoktol-kaphatok-a-belepok.html
     
  14. avatar: BZS1979
     
  15. avatar: magyarfutball.hu
    2010.06.30, 09:35
    Kockázatot vállalt a Videoton FC, amikor nyáron a játéktér felújításába, a gyepszőnyeg teljes cseréjébe fogott, hiszen a csapat számára azzal, hogy kiharcolta a nemzetközi kupaindulás lehetőségét, - hál’ Istennek – a szokottnál korábban kezdődik az új szezon. Nem volt azonban választásunk, miután a gyepszőnyeg minősége nem csak a nemzetközi kupaküzdelmekre, de a „sima” hazai meccsekre is alkalmatlan volt már.
    Klubunk igyekezett a legnagyobb gondossággal eljárni, ebben partnerünk volt a pálya felújítását végző kivitelező cég is – egy valamivel nem kalkulálhattunk, a katasztrofális időjárással, a sok éves átlagnál jelentősen több csapadékkal.
    Bár még mindig van arra remény, hogy július 15-én mérkőzést játszhatnánk a centerpályán, miután az UEFA számára ma véglegesen meg kell jelölnünk a helyszínt, a biztosat kellett választani. A kivitelező nem tudott garanciát adni arra, hogy időben, rendben elkészül a gyepszőnyeg, ezért klubunk úgy döntött, Győrben rendezi meg a mérkőzést, nem kockáztatva azt, hogy esetleg két szék között a pad alá essünk.
    A döntés egyetlen mérkőzésre szól, a remélt további Európa Liga-meccseket és a bajnokikat természetesen a Sóstói Stadionban rendezi majd klubunk.
    A Videoton FC természetesen igyekszik mindent megtenni azért, hogy minél több szurkolónk, minél jobb feltételekkel láthassa az Európa Liga sorozat első felvonását.

    forrás:
    http://www.vidi.hu/2010/06/29/gyorben-kezdjuk-az-europa-liga-sorozatot.html