magyarfutball.hu

Szombathelyi Haladás FC - FC Irtysh Pavlodar 1 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Európa Liga 1. selejtezőkör 1. mérkőzés
játékvezető : Janku Albano (Albánia)
nézőszámok:
  1. mlsz.hu: -
  2. haladasfc.nyugat.hu: 3.000
  3. nb1.hu: 4.000
  4. nso.hu: 4.000
  5. Nemzeti Sport: 4.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: AMiUtunk
    2009.07.15, 18:42
    Sikeres kupanyitány

    Az újoncként bronzérmet szerzett Haladás ezen a csütörtöki estén futballtörténelmet írt, hiszen első magyar csapatként léphetett pályára az idén debütáló Európa-ligában. Ez a kupasorozat az UEFA-kupa átszervezett útódjának tekinthetö, mely lényegében az 1955-ben alapított Vásárvárosok Kupájának (VVK, 1955-1971) és az UEFA-kupába olvadt Kupagyőztesek Európa-kupájának (KEK, 1960-1999) újabb formátuma.

    A Rohonci úti stadionban a várakozással ellentétben nem volt telt ház, és mintegy négyezer néző előtt indult útjára a labda a provizórikusan majdnem teljesen leszékezett arénában. A televízió sajnos nem közvetítte a mérközést, hiszen a Digi TV-vel folytatott hosszas tárgyalások nem vezettek eredményre, így a Haladás a közvetítési jogért járó minimum négymillió forintos bevételtől esett el – a futballra éhes sportbarátok érdeklődéséröl nem is beszélve... Hiába, egy kazah középcsapat, mint amilyen a jelenlegi Irtisz Pavlodar sajnos nem hozza lázba a média döntéshozóit.

    A mérkőzést megelőző esőzések miatt a csúszós talajon a játékosok kevés élvezhető megmozdulást produkáltak és a Haladás meddő mezőnyfölénye ellenére a vendégek masszív védelmének feltörése jó ideig valószinűtlennek bizonyult. Több, mint egy órán át egyik kapu sem került veszélybe. Labdabirtoklás terén ugyan nagyon nagy volt a különbség a szombathelyiek javára, ám ezt sokáig nem sikerült gólra váltani.

    A Haladás a tőle megszokott 4-3-3-as felállásban kezdett úgy, hogy a két szélsö támadó a labdavesztéseket követően azonnal visszazárt a középpályások vonalába. A kazah csapat 4-5-1-es felállásban játszott és habár látszott, hogy kiváló erőnlétű, fegyelmezett és szervezett játékosokból áll, nem erőltette sem a támadást, sem a kontrázást.

    A megváltást a 78. percben Kenesei Krisztián gólja jelentette, akinek 26 méteres szabadrúgása rakétaként csapódott a bal pipába. A mérkőzés jegyzőkönyvéhez tartozik még az albán játékvezetői trió makulátlannak egyáltalán nem nevezhető tevékenysége, hiszen a 68. percben Parhamcsuk a tizenhatoson belül kirúgta Rajos Gábor támaszkodó lábát, ám a nyilvánvaló 11-es elmaradt. Két perccel a vége felé pedig hasonló helyzetben Rimavicius szabálytalankodott Skriba Mátéval szemben, ám a bíró sípja ismét néma maradt...

    AMiUtunk (a Nemzeti Sport 2009. VII. 3-i számának cikke és nyilatkozatai alapján)
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2009.07.08, 20:52
    Hááát, bántóan kevesen voltunk tegnap este a Rohonci úti stadionban. Jómagam két héttel ezelőtt úgy taksáltam, hogy "meglenne az tizenötezer is, ha bemehetnének annyian". Tévedtem. Nem kicsit ... Szurkolótársaim áldozatos munkájának hála 5500-an lehettünk volna. Nem voltunk annyian. Némi jóindulattal négyezer drukker préselődött a székekbe. A mérkőzés kezdete előtt volt idő azon morfondírozni, hogy vajon melyik szervezet is nyerné a "ki tud nagyobb őrültséget (ide más szót akartam írni ...) kitalálni futballmérkőzésekkel kapcsolatban" versenyt. Az MLSZ vagy az UEFA . Előbbit most hanyagoljuk is, nézzük mit tud a másik oldal Az szinte smafu, hogy a találkozó kezdete előtt negyed órával be kell fejezni a bemelegítést, de az, hogy nyolc perccel a kezdősípszó előtt a játékos kijáróban kell lenni, az kérem nagy ötlet. Képzeljék el, amikor erről döntöttek.
    - Uraim, ki szavaz hét percre ?
    - Áááá, az kevés !
    - Kilenc ?
    - Áááá, az meg sok.
    - Na akkor mi is legyen, mi is legyen ...
    És hát ugye pirotechnikai eszközök alkalmazása is tilos. Félve gyújtottam rá első cigarettámra, nehogy a klubnak baja legyen belőle. Ekkor azon kaptam magam, hogy az első negyed óra úgy szaladt el, mint Józsi bácsi egy kanál ricinusolaj után, ráadásul a mérkőzésen még ennyi sem történt. Derekasan gyűrték ugyan egymást a srácok, de futballra emlékeztető jelenet kevés akadt. Aztán fél óra elteltével a vendégek igazolták edzőjük; Leonyid Nazarenko szavait és áttértek a dinamikus, sok mozgásos játékra. Dinamikusan védekeztek és sok mozgással igyekezték megszállni kapujuk nagyjából huszonöt méteres előterét ... A Haladás egyértelműen jobb volt, de ez sajnos nem lett még egyértelmübb, ráadásul a félidő is véget ért, az eredményjelzőn hemzsegtek a nullák.
    A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Látogatóink nagy erőket mozgósítva őrizték a duplanullát, a Hali pedig nagy akarással, de sajnos rendkívül pontatlanul játszott. A labda csak pillanatokig volt a kazahoknál, de akkor meg inkább erőteljes sírógörcsben tört ki ... A gólra azonban egészen a 78. percig várni kellett, ekkor Kenesei csavart mesterien a szabadrúgást a bal felső sarokba. A vendégeknek természetesen eszük ágában sem volt egyenlíteni, tartották magukat a mérkőzés előtt sejthető : 0:0 csoda, 0:1 tökéletes eredmény - elvhez, sőt megpróbáltak még keményebben védekezni. A Hali ment előre a második találatért, ez azonban egy ritkán látható esemény után elmaradt. Rajos indította pazar labdával Skribát, aki előbb lefutotta, majd ki is cselezte védőjét, ekkor azonban felrúgták. A tizenhatoson belüli eseményre a játékvezető teljesen érthetetlenül "tovább"-ot intett, a a lelátón értetlenkedők és tiltakozók heves reakciójának ellenére.
    Aztán vége lett a meccsnek, csapatunk óriási mezőnyfölényben futballozva teljesen megérdemelten nyerte a mérkőzést. A kazahok szinte semmit nem mutattak vagy ha ez a való tudásuk, akkor óriási sanszunk van a továbbjutásra. Nem szokásom ilyet mondani, de a Hali-nak ezen mérkőzés alapján tovább kell jutnia. Csak ne lenne ilyen bitang messze ez a Kazahsztán.

    HAJRÁ HALI !!![/qute]

    forrás:
    http://bkozep.gportal.hu/gindex.php?pg=18082848&nid=5113355
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2009.07.03, 00:21
    Csertõi Aurél: - Végig mi irányítottuk a játékot, az ellenfél láthatóan a döntetlenre rendezkedett be. Azt tette a kazah egyóttes, amit ilyenkor egy idegenben játszó csapatnak tennie kell: masszívan, agresszívan védekezett. Igaz, a támadásokat már rendesen elhanyagolták a pavlodariak, nem is derült ki, hogy az elõrejátékban mire képesek. Úgy vélem, nagyobb arányban is gyõzhettünk volna, ha a játékvezetõ megadja a két büntetõnket. Ha idegenben sem kapunk gólt, akkor olyan nagy baj már nem lehet, hiszen az továbbjutást ér. Mindenesetre az már egy teljesen más meccs lesz, ahol mi védekezünk majd, de remélhetõleg jobban támadunk mint tette azt ma riválisunk.

    Leonyid Nazarenko: - Feszült hangulatú kupameccset vívtunk, amit elterveztünk, azt majdnem teljes egészében megvalósítottuk. Több labdarúgóm csak most tért vissza hosszú sérülése után, ez meglátszott a játékunkon. Az eredmény nem tükrözi a játék képét, hiszen egyenlõ erõk küzdelmét hozta a találkozó, csupán egy jól eltalált szabadrúgásgóllal kaptunk ki.


    forrás:
    http://haladas.vasnepe.hu/cgi-bin/haladas/cikk2.cgi?cikk=3296&t=2
     
  4. avatar: NNS
    2009.07.02, 23:10
    Az UEFA ellenőre felhívta a figyelmet arra, hogy a Haladás súlyos pénzbüntetésre számíthat, ha szurkolói pirotechnikai eszközöket használnak, vagy a lelátón rasszista megnyilvánulásokat tapasztalnak.

    sporthirado.hu/cikk-labdarugas-kenesei_bomba_haladas_gyozelem_-24510
     
  5. avatar: NNS
    2009.07.02, 22:40
    Kazahok honlapja: irtysh.kz/
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2009.07.02, 19:03
    Élő rádiós közvetítés (jobb híján):
    http://radio.nyugat.hu/live.m3u
     
  8. avatar: magyarfutball.hu
    2009.07.02, 13:25
    Fontos információ, hogy a pénztár nyitva lesz a meccs előtt. Az UEFA képviselői hozzájárultak ahhoz is, hogy a vendégszektorba is vasi szimpatizánsok menjenek, hiszen Kazahsztánból nem jönnek szurkolók.


    forrás:
    http://haladasfc.nyugat.hu/tartalom/cikk/41139_zold_mezben_jatszunk_ma_este_technikai_ertekezlet_a
     
  9. avatar: magyarfutball.hu
    2009.06.29, 15:03
    2009-06-28
    Holnaptól elkezdődik a jegyárusítás a csütörtök esti Európa Liga selejtező első meccsére.

    A szurkolók hétfőtől csütörtökig délelőtt kilenc és délután öt óra között a Haladás klubházában juthatnak hozzá a belépőkhöz.

    Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a bérlettel rendelkezőknek kedvezmény jár. Egy jegyhez féláron juthatnak hozzá.

    Egy személy összesen hat tikettet vásárolhat.

    Aki a bérletét a Savaria Plázában vásárolta, ő hétfőn este hét és kilenc óra között ugyanott juthat hozzá jegyéhez.

    A jegyárak:
    tribün: 4000 Ft
    korzó ülõ: 3000 Ft
    kanyar, ülõ: 2500 Ft


    forrás:
    http://haladasfc.nyugat.hu/tartalom/cikk/41074_hetfotol_lehet_jegyet_venni_az_europa_liga_meccseire
     
  10. avatar: hungary
    2009.06.26, 12:08
    Nem tudom, hogy milyen eredmény fog születni. én szerintem a Haladás továbbjut és hazai pályán kell ezt bekalkulállni. Örülök, hogy Leonyid Nazarenko lenéz, minket, hisz így meglepjük őket hazai pályán. ( Haladás- FC Irtysh Pavlodar 4-0 ) aztán idegenben nem kell arra törekedni, hogy baj lesz. 5 védős játékot kell alkalmazni és okosan hoggadtan játszemi, és a minél kevesebb gólra menni. Ha így megy szerintem kb. 4-2-es összesítésbe továbbmegy a Haladás. Ez persze csak spekula, de remélljük bevállik. Egy biztos: Hajrá Szombathely!!!!!!!!
     
  11. avatar: magyarfutball.hu
    2009.06.23, 09:33
    Leonyid Nazarenko: Reméltük, hogy magyar, lengyel, szlovák vagy szlovén csapatot kapunk, tehát elégedettek lehetünk. A magyar labdarúgás csak árnyéka harminc évvel ezelőtti önmagának, a kazah klubok most olyan szinten vannak, hogy fel tudják velük venni a versenyt, sőt képesek vagyunk jobban játszani, és kiejteni őket. Hiszem, hogy tovább tudunk jutni a következő fordulóba! Ezzel nem azt mondom, hogy mi vagyunk az esélyesek, mindkét csapatnak azonos esélye van
     
  12. avatar: magyarfutball.hu
    2009.06.22, 19:09 (szerk.: 2009.06.22, 19:09)
    Csertői Aurél: Finoman fogalmazva, nem örülök a sorsolásnak. A lehető legrosszabbat, a legmesszebb lévő csapatot húztuk. Természetesen én is egy nyugati gárdát szerettem volna ellenfélnek, hiszen ki akar hatezer kilométert utazni? Igazából sok mindent nem tudok róluk, mindössze annyit, hogy többször is megnyerték már hazájuk bajnokságát. Most informálódunk, egyeztetünk. Gazdag csapatról van szó, több légiós is játszik náluk. Két évvel ezelőtt a Vidivel is jártam már Kazahsztánban. Egy biztos, remek körülmények vannak Ázsiában.


    forrás:
    http://haladasfc.nyugat.hu/tartalom/cikk/40951_este_indul_a_kuldottseg_percrol_percre_az_europa