magyarfutball.hu

IF Elfsborg - Debreceni VSC-TEVA 0 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
UEFA Bajnokok Ligája 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés
helyszín : Borås, Borås Arena
játékvezető : Circhetta Claudio (Svájc)
nézőszámok:
  1. sportgeza.hu: 12.000
  2. Nemzeti Sport: 12.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: ingersheim
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2011.07.15, 16:32
    Idegesítő, hogy egy futballozni nem tudó csapat kiveri úgy a magyar bajnokot, hogy még gólt sem kap tőle. Pedig egyszerűen csak erőnlétben jobb, semmi másban.


    Velünk az utóbbi évben harmadszorra basztak ki.. Ebből egyszer (a Mu ellen) csak szépségtapaszra lett volna elég.. De a Bruges ellen és ma a továbbjutás lehetőségét vették el tőlünk!


    180 perc alatt nem voltunk képesek gólt rúgni szégyen!
    Szima azt mondta,hogy Beráneket a nemzetközi szereplés után fogja értékelni,kiváncsi vagyok marad e.
    Sidibe esetleg Dzsudzsák is távozik megint lehet új csapatot építeni.


    Meg egyszeruen nagyobbak. Keves kivetellel a focistaink, meg a kozephatvedek is egyszeruen girnyok. Es ez bizony a gyerekkori kivalasztason mulik. Nalunk az ilyen testalkatu sracokat elkuldik a francba, doboatletanak.


    Mintha senki nem tudná, hogy a kis, jelentéktelen országok teljesen jelentélktelen, sehol nem jegyzett, pénzt nem hozó, nemzetközi sportéletben nulla csapatait általában bizony kiejtik a bírók.
    És van, aki ezen csodálkozik kerek bociszemekkel.
    Azt hinné az ember, aki magyar csapatot néz, ezt azért tudja.


    A fiúk küzdöttek, harcoltak és jól nyomták. Rúgtunk egy szabályos gólt amit nem adtak meg, helyzeteink voltak.
    Ennek ellenére én most köszönném meg a szakmai stáb munkáját, és még csak meg sem kellene magyarázni.


    Rohadjon meg az UEFA a Bajnokok Ligájával, nyerjük meg a bajnokságot, és ne induljunk el rajta!
    Ilyen undorító, felháborító játékvezetéást, főleg olyan meccsen, amin lehet tudni, hogy minden kiscsapatnál az év legfontosabb találkozója, egyszerűen nem lehet eltűrni!

    Ahogy valamilyen pénzesebb, erősebb sportdiplomáciával rendelkező csapattal találkozunk, ott minden esélyt elvesznek a köcsög korrupt bírók. Manchesterben sem adták meg a gólunkat, pedig azon aztán nem a továbbjutás múlt volna, itt sem, a Brugge ellen a totál egyértelmű tizit, de ami a legpofátlanabb, hogy itt még a kapu közeli jogos szabálytalanásgokat sem fújta be, egyszerűen semmit.
    Egyébként egy igazi tapló, favágó csapat ez az Elfsborg, fetrengő, pofázó, könyöklő, izomagyú játékosokkal, és még akkor is ezt mondom, ha pont tőlük estünk ki. Nem érdekel.
    Aki azt mondja, hogy nem jobb csapat a Loki, az kurvára nem ért semmit ebből a játékból.

    Remélem a Valncia hazaküldi őket tizenöttel, akkor is, ha az nekünk is elvileg szégyen lenne, de nem izgat.

    Superhoopstól bocs, ő jó fej, de a csapata, meg eleve a svéd, skandináv mentalitás és sportdiplomácia, ami kézilabdában is pofátlanul undorító, az hihetetlenül kiakaszt.

    A bajnokságot nyerjük meg, a többi nem izgat, nézze a leosztott szerepekkel a BL-t a sok foteldrukker, nekünk meg tökéletes lesz a Loki!


    Nem a középfedezetekkel és a centehalfokkal volt baj ma sem, Vukmir jól játszott, Komlósi és Mészáros is nagyjából hibátlan volt. Egy iulyen falábú svéd csapat ellen ők is elegek. A két meccsen kapott egy gól sem vészes.
    A bíró a támadójátékunkat ölte meg! Na nem teljesen, mert így is eljutottunk gólig, kapufáig, helyzetekig, de ha nem adja meg, amit meg kell, akkor itt lehet tizenöt Gojan is a csapatban...

    Szerintem aki látta a mai meccset, az mindenki kiv an akadva.

    És még egyszer mondom: a két meccs alapján egyértelműen(!) jobb csapat a Loki. Tehát itt kár a keret minőségét felhozni. Persze ha annyival jobbak lennénk, hogy öt gól lenne a két csapat között, akkor talán ma nagy nehezen nyerhettünk volna eggyel, de nem biztos...


    Itthon elcsesztük, de nem jobban, mint a svédek Borasban. Akkor most hogy van ez? Miért nem ott mondják az ottani svéd szurkolók, hogy többet kellett volna dolgozni?
    Mert talán nem csak a munka számít ebben a rohadt, korrupt, beltejes UEFA-ban?

    Ahhoz persze hogy sokat kellene dolgozni, hogy tényezők legyünk az európai fociban, de itt most nem is az volt a tét, csak annyi, hogy érvényre jut-e a nagyobb tudás a falábú skandinávok ellen. Valamiért nem jutott...


    Szerintem a gólunk szabálytalan volt.Viszont legalább egy tucat szabadrúgást nem kaptunk meg, a bedobásunkat háromszor(!!) minősítette szabálytalannak ez a senkiházi.Svenssonék vakkantottak egyet, szabadrúgás.

    Wilandnak minimum 4 sárga,kb. 10 percet lopott el a meccsből.A többi fetrengőről nem is beszélve.


    Hazaértem. A meccset láttátok, kielemeztétek. A gólunk szvsz megadható lett volna, a bíró kb 30m -ről fújt, nem is láthatta az esetet. Ezen kívül is nyomás alatt tartotta a csapatot, rohadt kis geci volt. A svédeknek ezentúl még a fajtáját is utálom, bár már nem sokan vannak, mert a városban sárgát és feketét többet láttam, mint fehér embert. Azok legalább jól megteremettek, a menyecskék akkorra seggel bírnak, hogy ihaj.

    Reggel beszállok a szálloda liftjébe 4 nyikhaj köcsög gyerek mellé, mire az egyik megszólal "hungarian soft", majd röhögnek. Mosolyogva mondtam nekik, hogy qrva anyátok, aztán ennyi. Sajnos. Szólni kellett volna a többieknek, mert -mint este kiderült - ezek a köcsögök voltak a játékvezetők.

    A meccs után a csapatbusznál hozták ki őket, mutattam is nekik a középső ujjam formáját, mire a vezetőbíró visszamutatta az övét. SZS mondta neki, hogy inkorrekt volt, de nem nagyon hatotta meg a rohadt kis buzit.

    A csapat nem volt túlk vidám hazafelé, de nem is volt rá okuk. Ők is a hazai meccset okolják. Sztojkov alibi, Dzsudzsi ezen a meccsen alibi. Már az edzésen látszott, hogy Zsombi megérdemelné a kezdőt, mint ahogy látszott is az, hogy többet tesz a csapatért, mint zsoldosSztojkov. Dzsudzsi pedig féltette magát, lehet hogy nem kellett volna játszani,ha már az Ajaxban jár fejben. A legjobb Vukmir és Leo voltak, és nem okozott csalódást Komlósi, Szűcs és Janika sem.


    Nem tudom hanyadik nk-i kupa kiesésünk után kell rájönni a DVSC-t alkotó vezetőknek edzőknek, játékosoknak, hogy két dologban kell kardinálisan fejlődnünk:

    - sportdiplomácia

    - fizikum



    Előbbire igen nagy szükség lenne a bíróküldés területén.

    1. meccsen egy olyan foltosseggű baltikumit küldtek, ki nagy örömmel nyalt segget a kőgazdag baltitársnak.

    A 2. meccsen meg kilóra vették meg a "fedhetetlen" svájci elfuvolázót!

    Hogy lehetséges mind ez?

    Elbukott EB pályázat, MLSZ vs. Kentaro pereskedés, sorsoláson való NEM résztvétel. Van egy korábban nk-i szinten tevékenykedő bírónk, mint klubigazgató. Minden más országban egy dirivel félig győztesen lehet kifutni a pályára. De nem nálunk! Miért?

    Ezt vajon beperelés nélkül ki lehet mondani? Inkább rátok bízom!

    A skandinávoknál nagy hagyományai vannak a játékon kívüli pressziónak. Ezt kéziben már megtanultuk a saját bőrünkön. Most jött a focis példa és nem tanultunk belőle!

    A fizikumról csak annyit: Jámbor László!!!! A többi csak duma ...

    Hagytuk magunkat visszahúzni a magyar posványba. Itthoni szemétdombon kiskirályok vagyunk, a nk-i szinten meg kitömött csirkék! :(

    Válasz út előtt vagyunk, mert vagy nép-nemzeti csapat maradunk, vagy elcselsziesedünk és a sok "fekete csokival" már lesznek nk-i eredményeink!

    Hajrá, Loki!


    Az Elfsborg költségvetése 8 millió EUR. Nem eget rengető, de több, mint a miénk. Ez viszont nem ok a kiesésre, mert nem költségvetés focizik, ráadásul kiemelkedő játékosuk sem volt, akire azt mondanám, hogy kellene nekünk is. Csapatként voltak egységesek, iszonyú jók a rombolásban és nagyon szarok az előre játékban. Tegnapi két helyzetüket Dzsudzsinak köszönhetik, aki lusta volt visszafutni az emberével. Majd az Ajaxban megtanítják. Egy szerencsétlen lecsúszott lövéssel jutottak tovább, amit a labdatemető Sztojkovtól elvett labdából szereztek. Ennyi. Nekünk ennyi sem. Kapufánk volt, meg nem adott gólunk volt, kész.

    A sportdiplomácia nem olyan egyszerű kérdés. Egy DVSC szintű klub egyedül soha nem fogja megoldani a nemzeti szövetség nélkül. Az pedig nálunk nincs. Néhány rohadék tolvajbanda magánharca az mlsz funkciók megszerzése, semmi több. Kisteleki István bűncselekményt követ el a magyar futball és a futballt szerető emberek ellen. Dilettáns, hozzá nem értő és magamutogató ember, aki képes arra, hogy azt a néhány képviselőnket is kirugassa, aki volt valami a nemzetközi szövetségben. Helyettük pedig bekerülnek mások, moldávok, grúzok egyebek és persze ő maga két bizottságba is. Persze azt tudjuk, hogy őnagysága a kisujját sem mozdítja senkiért, csak magáért. Már épül a személyi kultusza, a fegyelmi bizottság egyelőre figyelmeztetést, később pályabezárást, ponlevonást alkalmaz azokkal szemben, akik a "főnököt" a szájukra veszik. Ha csak annyit mer valaki mondani, hogy nincs rád szükség Kisteleki, már repül a büntetés. Mindezt egy társadalmi szervezet élén teheti meg nálunk.

    (zárójelben jegyzem meg, hogy az MTK-nak olyan bírója volt örményországban, akit romániában már örökre eltiltottak a játékvezetéstől.)

    Az a tanulság, hogy ha az UEFA-nál nem lehetünk jók, akkor a bírók vendáglátásánál kell figyelni a részletekre. Ahogy a kézis csajoknál csinálták annak idején. Nem mindig jött be, de többször igen. Láttam, ahogy a svédek nyalták a seggét a svájci majmoknak, nem tudom hogy miként van ez nálunk.


    Nem tudom, mit adnak meg Angliában és mit nem, de azt tudom, hogy a szabálykönyv szerint ha a kapust az ötésfelesen belül akadályozzák a labda megszerzésében, közvetett szabadrúgást kell ítélni. A szabálytalanságnak tehát maga az akadályozás számít, ami lehet olyasmivel is megvalósulhat, ami az ötésfelesen kívül, vagy mezőnyjátékossal szemben szabályos (pl. testi erő kihasználása, az ún "vállal lökés"smiley.


    Érdekes! Vagy két hónapja a norvégoktól kapott ki a válogatott úgy, hogy az első gólnál a Végh Zolit a gólvonalra ragasztotta az egyik norvég csatár....

    Hidd el, ez jobb helyeken sima gól. Csak már nem említenek bennünket a jobb helyeken.


    Egyébként a meg nem adott gól csak egy része a koncepciózus bíráskodásnak. Látni kellett volna a full meccset, hogy megértéstek az itteniek felháborodását. Ha csak ennyi lett volna a hibája, akkor még nem is szólnék egy szót sem.
    Kouemaha kiállítása is egy vicc volt amúgy, de az már "csak" annyit befolyásolt, hogy nagyjából elvette a hosszabbtás öt percében az esélyét a gólszerzésünkre...

    De mondom, az egész meccs vérlázító, felháborító volt. BazX története is jól jellemzi a jv-k hozzáállását.


    Volt egy svéd kolléga aki beleugrott majdnem páros lábbal Balogh Janikába, aztán még rúgott is egyett a lábával. Semmilyen lapot nem kapott. 2ős mérce volt,ezt a vak is látta,de erre fel kell készülni.


    Csak most higgadtam le annyira, hogy hozzá tudjak szólni a témához. Szvsz. teljesen felesleges azon rágódni, hogy szabályos volt-e a gólunk. Egyáltalán, én nem vesztegetnék két szónál többet a játékvezetőkre. Nem láttam a meccset, de elhiszem a szemtanúknak, hogy rengeteget fújhattak ellenünk. Ugyan akkor még nem hallottunk statisztikát azokról a bírói bakikról, amelyek a svédeket sújtották. Mert a mérleg mindkét serpenyőjét figyelembe kell venni. Mindezt csak azért írom le, mert a kupadöntő (meg szinte minden vesztes meccs) után lázongtunk, hogy ellenünk fújtak. Azon a meccsen azonban Bede kb. egyenlő arányban tévedett, csak a mi javunkra lévőket nemigen jegyezzük meg. Emlékeztetőül: PAOK Szaloniki-DVSC meccs után az összes görög lap arról regélt, hogy a bírók elcsalták nekünk a meccset, mivel leintettek egy pár (véleményes) nem-lest a támadásaik közül. 1-1 lett, ha jól emlékszem, és itthon egy 0-0 -al jutottunk tovább. Akkor nemigen szidtuk sem a sporikat a "csalásért", sem a csapatot, hogy végigalibizte a visszavágót. Most ugyan ez történt, csak fordítva. Egyszer fenn, másszor lenn. Bízom benne, hogy fogunk még továbbjutni, nem is egy fordulóban. Inkább az aggaszt, hogy kevés kombinatív, rövid passzos játékot láttam az utóbbi időben tőlünk, illetve az, hogy vajon képesek lesznek-e a fáradt sztárjaink "rápörögni" az NB1-re.

    Hajrá Loki!

    K.


    Hát ez kemény, kapust háromszor körberöhögik máshol ilyen kijövetelért. Oké, hogy az ötösön belül védettséget élvez, de ez nem azt jelenti, hogy ha lemarad egy labdáról, akkor utólag megkapja. Neki ott tarolnia kellett volna, hogy Kouemaha teste az ő felhúzott lábaival ütközzön. Akkor senki nem szól semmit, de így, hogy lemaradt és gyakorlatilag úgy futott be Koumeaha alá? Szerintem baromi hálás lehet a bírónak.


    Pár órája jöttem meg én is, kicsit kivett a 4 nap buszozás de pár benyomást leírnék:

    - Svédország egy undorító köpedelem ország: első benzinkútnál ránk akarták hívni a yardot, mert páran dohányozni mertek a szabad ég alatt és használni szerették volna a wc-t (hajnali 5 előtt fizetni kell érte), vennem kellett egy kávét 500 ft-ért, hogy bemehessünk

    - az autópálya Svédországban és Dániában kb. a régi M7-es, rókák szaladgálnak rajta, az autósok a legalapvetőbb normákkal nincsenek tisztában

    -Boras egy utolsó unalmas szürke szar hely, Hajdúböszörmény belvárosa is patinásabb., mint ez a téglarengeteg...

    - a stadionba reggel besétáltunk, határozott hangon kértük, hogy gyorsan bocsássák rendelkezésünkre a csapat öltözőjét, hiszt mi is debreceniek vagyunk, így 2 kisbusznyi ember zuhanyzott egy jót, utána "pályabejárást" tartottunk és csak ott derült ki számukra, hogy mi tulajdonképpen szurkolók vagyunksmiley)))))

    - a városban drágaság van, nagyképűség és pár kint élő vendégmunkás magyar is majdnem fel lett képelve, mert lesajnáltak minket, hogy nem tudtunk lécelni a balkánról és hogy szurkolnak, hogy egyszer nekünk is összejöjjön hogy itt hagyhassuk hazánkat, hagy ne részletezzem mit kaptaksmiley))

    - az utcán a sarkon buzik kézenfogva, csókolózva, minden második ember füvet szív de a rendőr csak engem kérdez fel, hogy merészelek felnyitni egy dobozos sört az utcán, ilyen korcs értékrendű szar helyen életemben nem voltam még...

    - a stadionban sokszor 50-en leszurkoltuk ezeket a bohócokat

    - sokkal jobbak voltunk egész meccsen, sokkal több helyzetünk volt, de a bíró eldöntötte az egészet, közvetlenül (meg nemadott gól) és közvetetten is (durva játék mehetett, ha ellenünk folyt)

    - meccs után a rendőri felvezetés közben azzal szórakoztunk, jhogy 2x leráztuk a rendőrségi kisbuszt, annyira balfasz módon próbálták megoldani a "kivezetést"

    - az Ölesund híd 20km hosszan a tengeren nem mindennapi látvány

    - DÖGÖLJÖN MEG MINDEN UEFA ÉS MLSZ-ES FUTBALLVEZETŐ, LEGYEN SVÁJC NÉMET TARTOMÁNY!



    Most kb. ennyismiley)))

    forrás:
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=47020&na_step=30&t=9018140&na_order=
     
  3. avatar: NNS
    2009.06.29, 00:48
    A német wikipédia szerint Svédország legmodernebb stadionja a (egyébként műfüves pályával rendelkező...) Borås Arena.

    Die Borås Arena ist Schwedens modernstes Stadion und befindet sich in der Stadt Borås. Es handelt sich bei der Arena vorrangig um ein reines Fußballstadion mit 17.800 Plätzen. Es ist das Heimstadion des schwedischen Erstligisten IF Elfsborg.

    Das Stadion wurde im Jahre 2005 errichtet und eingeweiht. Das erste offizielle Ligaspiel in der neuen Arena fand am 17. April 2005 zwischen dem IF Elfsborg und Örgryte IS statt. Um ganzjährig gute Spielbedingungen vorweisen zu können, wurde auf der 105 x 68 m großen Spielfläche Kunstrasen verlegt.

    Neben der Verwendung als Fußballstadion kann die Arena auch für die Ausrichtung von Konzerten und anderen Veranstaltungen genutzt werden.

    de.wikipedia.org/wiki/Bor%C3%A5s_Arena