magyarfutball.hu

Újpest FC - Debreceni Vasutas SC-TEVA 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.03.14, 14:09
    Budapest, 2007. május 4., péntek (MTI) - Az Újpest FC hazai pályán két góllal legyőzte a címvédő, listavezető DVSC-TEVA együttesét a labdarúgó Borsodi Liga 27. fordulójának nyitómérkőzésén.

    Újpest FC - DVSC-TEVA 2-0 (1-0)
    Szusza Ferenc Stadion, 4000 néző, v.: Fábián
    gólszerzők: Sándor (1.), Kovács Z. (53.)
    sárga lap: Vaskó (47.), Kovács Z. (53.), Sándor (56.), Habi (62.), Füzi (89.), illetve Komlósi (14., 73.), Sidibe (29.), Kiss I. Z. (72.), Bernáth (80.)
    kiállítva: Komlósi (73.)

    Újpest FC:
    Balajcza - Zaleh (Tóth B., 63.), Vaskó, Vermes, Füzi - Habi (Kiss II. Z., 89.), Erős K., Korcsmár - Sándor - Tisza (Kőhalmi, 83.), Kovács Z.

    DVSC-TEVA:
    Balogh J. - Bernáth (Tchana, 81.), Komlósi, Mészáros, Leandro - Dombi (Tulio, a szünetben), Kiss I Z., Thierry, Dzsudzsák - Sidibe, Stojkov (Zsolnai, 52.)

    I. félidő:
    1. perc: Kovács balról érkező beadását követően röviden fejelték ki a labdát a vendégek, Sándor lekezelte azt, majd 22 méterről a kapu bal oldalába bombázott (1-0).
    19. perc: Füzi emelt az ötösön érkező Sándor elé, a középpályás mellel levette a labdát, de négy méterről a kirepülő Baloghba lőtt.

    II. félidő:
    47-48. perc: Kiss próbált betörni a büntetőterületen belülre, Vaskó a tizenhatos vonalánál visszarántotta, a játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Stojkov középre lőtte, az elvetődő Balajcza lábbal hárított.
    53. perc: Kovács kapott jó labdát a bal oldalon, betört a 16-oson belülre, majd 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (2-0).
    73. perc: Komlósi ütötte meg Kovácsot a vendégek térfelének közepén, amiért megkapta második sárga lapját, s ezzel együtt a pirosat.

    A találkozó előtt a hazai ultrák egy óriási transzparenssel fejezték ki nemtetszésüket a múlt heti, Vác elleni sima vereség kapcsán: "Szerezzétek vissza a bizalmunkat". Ez szinte azonnal sikerült, hiszen Sándor György az első percben bombagóllal köszönt be.

    A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, a vendégek csak egy-egy pontrúgással tudtak veszélyesek lenni.

    A szünet után a Debrecen is egyből gólt lőhetett volna, de Aco Stojkov büntetőt rontott. Ettől lendületet kapott a lila-fehér gárda és Kovács Zoltán karrierje 18. Debrecen elleni góljával megduplázta előnyét. Miroslav Beranek együttese nem tudott kellőképpen felpörögni a hajrára, így magabiztosan nyert az Újpest.

    A rangadót beárnyékolta a két szurkolótábor minősíthetetlen magatartása: a lila-fehér drukkerek végig rasszista rigmusokkal zavarták a játékot, ebben a találkozó elején a debreceniek is "partnernek" bizonyultak, a vendégek később visszafogottabban viselkedtek.

    A nemzetközi szövetség (FIFA) előírja, hogy rasszista rigmusoknál a játékvezetőnek először meg kell állítania a játékot, majd, ha a sportszerűtlenség folytatódik, félbe kell szakítania a meccset. Ez Újpesten nem történt meg.