magyarfutball.hu

Újpest FC - Ferencvárosi TC 2 : 1 11:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.11.27, 17:28 (szerk.: 2016.01.03, 15:24)
    Budapest, 2005. október 16., vasárnap

    A hazai pályán játszó Újpest a hajrában szerezte meg a győztes gólt a Ferencváros elleni rangadón a labdarúgó Borsodi Ligában.

    Borsodi Liga, 8. forduló:

    Újpest-Ferencváros 2-1 (0-1)
    Szusza Ferenc Stadion, 8000 néző, v: Megyebíró

    gól: Vermes (79.), Kovács Z. (92.), illetve Böjte (30., öngól)

    sárga lap: Tóth N. (53.), illetve Balog (26.), Laczkó (32.), Tőzsér
    (71.)

    Újpest:
    Illyés - Vanczák, Böjte, Vaskó (Freud, szünetben), Tóth B.- Sándor,
    Erős, Vituska (Hullám, 65.) - Kőhalmi (Vermes, 76.), Kovács Z., Tóth
    N.

    Ferencváros:
    Szűcs - Balog, Botis, Laczkó - Tímár - Bognár, Csepregi (Erős, 73.),
    Lipcsei, Tőzsér - Rósa, Nógrádi (Jovánczai, 20., Bartha, 85.)

    I. félidő:

    6. perc: Balogról Kovács elé pattant a labda, az újpesti támadó 8 méterről kapásból lőtt, de a kivetődő Szűcsben elakadt a labda.
    30. perc: Jovánczai szöktette a jobb szélen elfutó Lipcseit, aki betört a tizenhatoson belülre, középre gurított és a Rósa elől menteni akaró Böjte a saját kapujába továbbított (0-1). A gól után az újpesti szurkolók műanyag poharakat és egyéb tárgyakat dobáltak a játéktérre, ezeket a rendezők gyorsan eltakarították.
    39. perc: Sándor lépett ki a leshatáron, jobbról a tizenhatoson belülre tört, majd laposan keresztbe lőtte a labdát, amiről a bevetődő Kovács csak centiméterekkel maradt le.
    45. perc: A szünetben a pályáról levonuló ferencvárosi futballisták közül a már lecserélt Nógrádi Árpádot megdobták egy műanyag palackos üdítővel.

    II. félidő:

    46. perc: középkezdés után Rósa egyből kapura ívelte a labdát, ami a felső lécről pattant le.
    70. perc: a ferencvárosi szektorból egy petárdát dobtak be a labdát éppen elrúgó Illyés mellé.
    79. perc: Tóth ívelt be szabadrúgást a ferencvárosi kapu elé, Botis röviden kifejelt labdája Vermeshez pattant, aki 10 méterről, fordulásból a jobb felső sarokba lőtt (1-1).
    84. perc: Kovács lépett ki a lesre játszó vendégvédők közül, elhúzta a labdát Szűcs mellett is, de nagyon kisodródott és az oldalhálóba lőtte a labdát.
    92. perc: Freud adott középre és Kovács Szűcsöt megelőzve a hálóba továbbított (2-1). A gól előtt Kovács ellökte Botist.

    Az újpestiek az első perctől többet birtokolták a labdát és végig irányították a feszült hangulatú, de nem túl magas színvonalú találkozót. Az utolsó 20 percben teljesen beszorult a Ferencváros. A lila-fehérek a hajrában szerezték meg a győztes gólt, melyet nyilvánvaló szabálytalanság előzött meg.

    mti, 2005. 10. 16.
     
  2. avatar: heimo
    2015.11.27, 17:25 (szerk.: 2016.01.03, 15:24)
    Budapest, 2005. október 20., csütörtök

    Az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetősége lezárta azt a belső vizsgálatot, melyet a Ferencváros elleni vasárnapi bajnoki mérkőzést követő botrányos jelenetek kapcsán indított el, s amint az a klub közleményéből kiderül, érdemi megállapításokig nem jutott. A 2-1-es hazai sikerrel végződött találkozó után Szűcs Lajos, a vendégek kapusa - aki korábban a lila-fehéreknél is szerepelt - azt állította, hogy egy zsebkéssel próbálták megdobni őt az újpesti szurkolók.

    "A késes jelenet ügyében megállapítottuk, hogy Szűcs Lajos - aki egyébként a lefújást megelőző pillanatokban saját szurkoló tábora oldalán tartózkodott - kezében egy nyitott zsebkéssel, magából kikelve rohant a játékoskijáró felé, és nyomdafestéket nem tűrő stílusban kiabált" - olvasható a klub honlapján. Az összegzésből kiderül, hogy egy biztonsági ember "ezt észlelte, s feladatát
    ellátva elvette a kapustól a szúróeszközt".

    Az újpesti vizsgálat - a biztonsági szolgálat és a rendőrség munkatársaival történt konzultáció, a mérkőzésről készült felvételek megtekintése, illetve a médiában megjelent hírek, képek elemzése alapján - sem tudta kideríteni, hogy a kés hogyan került Szűcshöz.

    A közlemény szerint "Szűcs Lajos már a mérkőzés megkezdése előtt is a sportszerűség látszatára sem adva igyekezte provokálni a hazai csapat szurkolóit a bemelegítésnél használt pólójával". A ferencvárosi kapus "Antiviola 100 százalék" feliratú mezt viselt a találkozó előtt.

    Az összecsapás botránykrónikájához tartozik, hogy a vendégöltözőben kár keletkezett. A hazaiak úgy vélik, ezt a ferencvárosiak okozták, Tepszics Ignác, a zöld-fehérek
    sportigazgatója viszont, aki saját bevallása szerint utolsóként hagyta el a helységet, visszautasította a feltételezést.

    mti, 2005. 10. 20.
     
  3. avatar: heimo
    2015.11.27, 17:21 (szerk.: 2016.01.03, 15:24)
    NBI, 8. forduló (2006. október 16.): Újpest-FTC 2-1
    2005. október 21., péntek

    Ismét elérkezett a derbi napja! Ezúttal majd 10 pontnyi különbséggel a két csapat között. Ezért teljes joggal véltük azt, hogy csapatunk simán hozza a kötelező győzelmet.
    Ezúttal is, mint mindig, látvánnyal készültünk, mely csak a meccs előtti két hétben dőlt el, hogy pontosan mi is lesz. Végül a mellényezés mellett döntöttünk, főleg hogy várható volt a magas létszám a kanyarban. Lila, fehér, piros és sárga színösszeállítás lett a végleges terv, valamint a B, A és Tribün lelátóira lila és fehér kis zászlók.
    Reggel találkoztunk a stadionnál, hogy előkészítsünk mindent. Kikerültek a mellények a székekre, majd utána a kis zászlók is a két hosszanti oldal felére. Beélesítettük a kihangosítást, valamint a helyére kerültek a dobok.
    Szépen fogytak a helyek a stadionban és a kezdésre összegyűlt úgy 7000 újpesti, valamint 1200 maki is. A kivonuló csapatokat szép élőkép fogadta, majd útjára indult a labda. Hamar mezőnyfölénybe kerültünk, el is dönthettük volna a találkozót bő negyed óra alatt, ám ezt a játékvezető nem így akarta. Sajnos a védelmünk egyetlen megingását a vendégek a 30. percben kihasználták, így előnnyel vonulhattak szünetre.
    A szünetben bemutatásra került néhány üzenet is, majd működésbe léptek a füstök. A második félidőben ott folytatta a csapat, ahol az elsőben abbahagyta, érett az egyenlítésünk.
    Ez be is következett a 80. percben, mikor is Vermes egy lepattanó labdát bevarázsolt a felső sarokba. Pár perc múlva Kokó kihagyta a kihagyhatatlant, ekkor sokan már lemondtak a győzelemről. Aztán megtörtént a „csoda”, Kokó letaszította magáról a ráragadt piszkot, majd a Freudtól visszakapott labdát bepöckölte a kuka mellett a kapuba.
    Ekkor felrobbant a stadion, extázisban tomboló újpestiek, valóságba visszahulló vendégek, csodálatos pillanatok voltak!
    A lefújás pár pillanattal később megtörtént, ekkor majd negyed órás ünneplés vette kezdetét. Ilyen büntetésben volt részük a makiknak vasárnap délután.
    A szurkolásról pár szó: az első fél órában egész jó volt, viszont az egyenlítésünkig az izgalom és idegeskedés miatt elég kevesen szurkoltak. Az egyenlítés után viszont megfelelő hangerővel szóltak a dalok.

    uvb92.hu