magyarfutball.hu

Málta - Magyarország 0 : 2 19:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
Világbajnokság 2006, selejtező
791. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Ta' Qali, Stadion Nazzjonali
játékvezető : Asumaa Tony (Finnország)
nézőszámok:
  1. nb1.hu: 2.000
  2. nso.hu: 2.000
  3. Nemzeti Sport: 2.500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: Longinus
    2023.01.01, 10:47
    képMagyar légi veszély a máltai kapu előtt. Kép: ftcbk.hu
     
  2. avatar: fgymat
    2013.06.01, 16:37 (szerk.: 2017.11.17, 13:57)
    Gera Zoltán és Kovács Péter góljával a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra nyerte meg máltai világbajnoki selejtezőjét, így 4 találkozón 6 pontot szerzett. A teljesítmény azonban messze elmaradt a várakozásoktól. vb-selejtező, 8. csoport:

    Málta-Magyarország 0-2 (0-2)
    Ta,Qali-stadion, 2000 néző, v.: Tony Asumaa (finn)
    gólszerző: Gera (39.), Kovács (93.)
    sárga lap: Said (26.), illetve Gera (66.)

    Málta:
    Justin Haber - Ian Ciantar, Ian Azzopardi, Rodick Briffa, Brian Said, Luke Dimech - Gilbert Agius (Etienne Barbara, 86.), Stephan Giglio, Ivan Huth (Andrew Cohen, 74.), Claude Mattocks (Michael Galea, 60.) - Michael Mifsud

    Magyarország:
    Király Gábor - Fehér Csaba, Stark Péter, Juhász Roland - Rósa Dénes (Gyepes Gábor, 91.), Dárdai Pál, Hajnal Tamás, Huszti Szabolcs - Gera Zoltán - Torghelle Sándor (Kovács Péter, 67.), Waltner Róbert (Lipcsei Péter, 79.)

    I. félidő:

    7. perc: Briffa jobboldali szögletére Mifsud érkezett középen, s 7 m-es fejesét Király nagy bravúrral ütötte ki.
    27. perc: Huszti 17 m-ről végezhetett el szabadrúgást, s nem sokkal a keresztléc fölé csavart.
    32. perc: Giglio bal oldali, középre gurított szöglete után Agius 20 m-ről alig bombázott a jobb kapufa mellé.
    39. perc: Gera kényszerítőzött Torghellével a máltai 16-os bal felső sarkánál, majd a visszakapott labdával csinált egy cselt, s 14 méterről ballal a jobb alsó sarokba csavart (0-1).

    II. félidő:

    49. perc: Briffa jobb oldali szögletét követően ide-oda pattogott a labda, majd Mattocks elé került, aki 6 m-ről próbálkozott, s a pattogós lövést Király elképesztő bravúrral ütötte a jobb kapufára.
    67. perc: ide-oda pattogott a labda a máltai 16-osnál, végül Gera 17 m-ről alig lőtt a bal kapufa mellé.
    72. perc: Waltner szép cselekkel tört előre, majd a 16-osnál a jobb oldalon érkező Hajnalhoz passzolt, s a középpályás 8 m-ről a kapufát találta el.
    73. perc: Huszti észrevette, hogy "folyosó" támadt előtte, megindult, s 18 m-es lövését bravúrral védte a máltai kapus.
    90. perc: Lipcsei 29 m-es szabadrúgását szépen védte Haber.
    92. perc: Gera középen kiugrott, majd 16 m-ről az "égbe" lőtt.
    93. perc: Dárdai futott el a jobb oldalon, középre gurított, s Kovács 6 m-ről az üres kapuba passzolt (0-2).

    Rendkívül gyenge teljesítményt nyújtott a magyar válogatott az első félidőben, rossz átadások, elképzelés nélküli támadások és védelmi hibák jellemezték a "produkciót". A máltaiak semmi különössel nem lepték meg riválisukat, de lelkesen tették a dolgukat, sőt a játékrész legnagyobb lehetőségét is hazai futballista puskázta el, bár helyesebb a szituációt Király-bravúrként jellemezni. Éppen ezért számított meglepetésnek, hogy a félidő hajrájában Gera találatával mégis Lothar Mattha:us szövetségi kapitány együttese jutott előnyhöz.

    A második félidő sem hozott változást a játék minőségében, a magyar együttes egyáltalán nem került fölénybe, sőt időnként a hazaiak diktálták a tempót. Lothar Mattha:ust sem nyugtatta meg az egygólos vezetés, cserékkel igyekezett frissíteni, de ez sem használt igazán. A hajrában már azért izgultak a vendégszurkolók és a válogatott stábja, hogy megmaradjon a minimális előny. A végén még Kovács Péter is betalált, de a lefújás után csak a három pontnak lehetett örülni...

    A csoport állása: 1. Svédország 9 pont/4 mérkőzés (14-2), 2. Bulgária 7/3 (9-4), 3. Horvátország 7/3 (6-2), 4. MAGYARORSZÁG 6/4 (5-8), 5. Izland 1/4 (4-10), 6. Málta 1/4 (1-13)

    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.08, 15:59 (szerk.: 2014.03.13, 12:28)
    Horst Heese:
    "Nem volt szerencsénk, mert tudásunkhoz mérten jól játszottunk, helyzeteink is akadtak, ám azokkal nem tudtunk élni. Morálisan nagyon rossz egy csapatnak, ha esélytelenként többször is megugorja a szintet, ám végül mégis alulmarad."

    Lothar Matthaus:
    "Gratulálok csapatomnak, mert vb-selejtezőn nagy eredmény úgy nyerni idegenben, hogy gólt sem kapunk. Kissé még rutintalanok vagyunk, ezért nem volt egyszerű a dolgunk, de kiharcoltuk, kiküzdöttük a sikert".

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.08, 15:57 (szerk.: 2017.11.17, 13:51)
    2004.11.11. 13:39
    Budapest, 2004. november 11., csütörtök (MTI) - Lothar Mattha:us, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte szűkített, 20 fős keretét a jövő szerdai máltai világbajnoki ó selejtezőre.

    A november 2-án nyilvánosságra hozott 27-es névsorhoz képest kimaradt Balog Zoltán (Ferencváros), Éger László (Debreceni VSC-MegaForce), Tóth András (Vasas), Bodor Boldizsár (Roda JC), Simek Péter (Újpest), Lőw Zsolt (Energie Cottbus) és Molnár Balázs (Ankaraspor).

    A csapat vasárnap délben találkozik, a szokásoknak megfelelően a Margitszigeten. A magyar A-válogatott vasárnap még Budapesten gyakorol, majd hétfőn 11 órakor különgéppel utazik La Valettába. A mérkőzésre november 17-én, szerdán Ta,Qaliban kerül sor. A csapat repülőgépe a vb-selejtező után még aznap este visszaindul Ferihegyre.

    forrás:
    MTI
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2011.04.05, 10:30 (szerk.: 2017.11.17, 13:50)
    A válogatott Málta elleni bő kerete

    Rajczi Péter újoncként kapott meghívót
    Lothar Matthäus szövetségi kapitány kijelölte bő keretét a november 17-i Málta elleni világbajnoki selejtező előtt két héttel. A 27-fős névsorban először szerepel Rajczi Péter neve. A támadó korábban (még a Kaposvár játékosaként) háromszor szerepelt Róth Antal U21-es válogatottjában, s egy gólt lőtt, majd az Újpest FC gólerős csatára lett, és Japánban is pályára lépett a B válogatott tagjaként. Az idei bajnokságban eddig ötször volt eredményes a 23 esztendős labdarúgó. Hosszú idő után lehet a Matthäus vezette együttes tagja az MTK-s dr. Füzi Ákos, de a vb-selejtezőkön még nem jutott szerephez a fehérvári Tóth Balázs sem, aki a felkészülési mérkőzések egyik alapembere volt.

    Bodnárra nem számíthat a kapitány
    A kapitány a Svédország elleni 3-0-s vereség után elárulta, több játékosában is csalódott a Stockholmban nyújtott teljesítményt látva, ezért várható volt, hogy átalakul a keret. A mérkőzés előtt egy héttel jelöli ki a kapitány az utazó keretet, amelyen már csak sérülés miatt változtat. Bizonyosan nem tart a csapattal a második sárga lapját a Rasunda-stadionban begyűjtő, a holland bajnokságban jó formában játszó Bodnár László (képünkön). Újra a keret tagja az eltiltás után visszatérő Huszti Szabolcs és Rósa Dénes, és ismét bizalmat kapott a Stockholmban debütált Hajnal Tamás.

    A 27 fős keret
    Kapusok: Király Gábor (Crystal Palace), Rabóczki Balázs (FC Kobenhavn), Szűcs Lajos (Ferencváros)

    Védők: Balog Zoltán (Ferencváros), Bodor Boldizsár (Roda), Éger László (DVSC), Gyepes Gábor (Ferencváros), Juhász Roland (MTK), Lőw Zsolt (Cottbus), Stark Péter (Győr), Szélesi Zoltán (Cottbus), Tóth András (Vasas)

    Középpályások: Dárdai Pál (Hertha BSC), Fehér Csaba (PSV) dr. Füzi Ákos (MTK), Hajnal Tamás (Sint-Truiden), Huszti Szabolcs (Ferencváros), Lipcsei Péter (Ferencváros), Molnár Balázs (Ankaraspor), Rósa Dénes (Ferencváros), Simek Péter (Újpest), Tóth Balázs (Fehérvár FC)

    Csatárok: Gera Zoltán (WBA), Kovács Péter (Viking) Rajczi Péter (Újpest), Torghelle Sándor (Crystal Palace), Waltner Róbert (ZTE)


    Máltai keret a magyarok ellen
    NSO, 2004-11-09 13:29

    Kihirdtette játékoskeretét a Magyarország elleni, november 17-i világbajnoki-selejtezőre Horst Heese, a máltai labdarúgó-válogatott német szövetségi kapitánya.

    Kapusok:
    Justin Haber (Birkirkara FC), Saviour Darmanin (Pieta Hotspurs FC)

    Védők:
    Ian Azzopardi (Floriana FC), Roderick Briffa (Birkirkara FC), Jeffrey Chetcuti (Sliema Wanderers FC), Ian Ciantar (Floriana FC), Luke Dimech (Mansfield Town FC), Adrian Pulis (Hibernians FC), Brian Said (Sliema Wanderers FC), Steve Wellman (Floriana FC)

    Középpályások:
    Gilbert Agius (Valletta FC), Stefan Giglio (Sliema Wanderers FC), George Mallia (Birkirkara FC), Claude Mattocks (Sliema Wanderers FC), Peter Pullicino (Hibernians FC), Kevin Sammut (Msida St. Joseph FC), Ivan Woods (Pieta Hotspurs FC), Antoine Zahra I (Birkirkara FC)

    Csatárok:
    Etienne Barbara (Marsaxlokk FC), Andrew Cohen (Hiberninians FC), Michael Galea (Birkirkara FC), Michael Mifsud (Lillestrom SK)

    A Ta Quali-stadionban 19:30-kor kezdődő találkozón a finn Tony Asumaa lesz a játékvezető, asszisztensei Ville Mantere és Janne Iivavainen lesznek.
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2009.03.02, 20:04 (szerk.: 2017.11.17, 13:49)
     
  7. avatar: magyarfutball.hu
    2008.04.24, 11:43 (szerk.: 2017.11.17, 14:01)
    A helyszín:
    -Málta nemzeti stadionja
    -17.000 férőhellyel
    kép
    kép
    és a 2002-ben épült új lelátó:
    kép
    forrás:
    http://www.mfa.com.mt/NationalStadium/stadium.htm