magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Debreceni VSC 0 : 0 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.02.15, 19:44
    Hajrá Loki - Drukkerkocsma:
    A szokásos értékelés:
    Tomic(7): nagyon jó volt, sok múlott rajta
    Balog(7): nagy futómennyiség, jó védőmunka, végre a cselek is bejöttek
    Máté(7): magabiztos volt, kezd belejönni
    Szekeres(6): a szokásos jó védőmunka, azt viszont nem válik a javára, hogy könnyen idegbe jön
    Hanák(6): most nem vétett különösebb hibákat
    Dombi(5): védekezésben jó, támadésban semmi.
    Vincze(6): nagy hasznunkra lesz ő
    Habi(7): szokásossmiley
    Böőr(6): szinténsmiley
    Sumudica(6): nem volt az ő meccse, nem feküdt neki a talaj, de jól lefoglalta a védőket az 1. félidőben
    Sándor(5): a csatársorban használhatatlan volt, amikor visszalépett akkor megmutatta, mire képes
    Selymes(6): remélem visszatér a kezdőbe
    Bajzát(5): nem volt sokat játékban, de szvsz egyre érettebben játszik
    Kiss(-): most sajna nem sok vizet zavart
    Szerintem nem voltunk rosszak, bár benne volt a vereség is, főleg Vincze cseréje után.
    Hajrá Loki!!!


    Milyen érdekes, hogy senki nem ír a fagyimeccsről. Pedig csak elhoztunk egy pontot az "oroszlánbarlangból", hogy milyen játékkal, azt hagyjuk (bár Lázár nem hagytasmiley)). Ilyen esőben nem alakulhatott ki nagy játék, szerintem megfelelő volt a teljesítmény, mikor Dajkával vertük őket, akkor se jutottunk el sokkal többször a kapujukig, pedig akkor nem volt felhőszakadás.
    A Siófokot elkapjuk, utána Kispest, Békéscsaba, Sopron!!! Ha most nem sikerül felkapaszkodnunk a dobogóra, akkor soha!
    HAJRÁ LOKI!


    Büntetés volt ezt a meccset végignézni:(
    Az első játékrészben úgy ahogy elfogadhatóan játszottunk, talán még azt is rá lehetett fogni hogy a mi akaratunk érvényesült.Na de a második félidő...komolyan mondom mintha a piremon csoport(bocsánatukat kérem!) tagjai egymás között fociztak volna.A félidő elején volt két helyzetünk, majd következett nihil.Én csak annak tudok örülni hogy tovább tart a veretlenségi sorozatunk, plusz még ilyen játékkal sem tudott legyőzni minket az FTC.


    A csapat remekül küzdött, viszont ez a defenzív felfogás érthetetlen volt. Ha gólt kaptunk volna, nem tudtunk volna változtatni. Végül is az FTC ellen az üllőin az 1 pont OK, de vasárnap le kell győzni a Siófokot, majd a Kispestet, és a csabai lilákat. Ha ez meg lesz, meg lesz a dobogó!!


    Megnéztem a tegnapi meccset. Véleményem: ezt a szar Fradit simán meg lehetett volna verni, ehelyett mi is csak idétlenkedtünk, két jó pesszt nem láttam egymás után. Sándor T. nem hajlandó futni, meccsenként van két szép meglátása, semmi több. A találkozót végülis Tomic mentette meg debreceni szempontból. Érthetetlen továbbá számomra, miért nem játszik többet Kiss Z., legalább addig, míg Tiborunk megtalálja végre régi gyorsaságát, valamirevaló labdáit.
    Szombaton nehéz munka lesz.


    Hát, én is szenvedtem, ráadásul egy 1000-est adtam azért, hogy végigálljam a meccset a zuhogó esőben és még térerő sem volt a fagyi-pálya 600 m-es körzetében. Csak Tócsát tudtam felhívni egyszer. Ahhoz képest, amekkora eső volt, egész jól játszottak a fiúk (beleértve a fagyi játékosait is). Minden tiszteletem Szűcs Lajosé, aki nem fagyott a kapu elé a nagy semmittevésben.
    Nekem a második félidő tetszett jobban, izgalmasabb volt, ha már mi nem, akkor legalább a fagyi támadott. Kifejezetten tetszett a védőink játéka, nagyon fegyelmezettek voltak és "Dezsőke" is jól védett. (Főleg amikor kifejelte a labdát.) Összességében örülök a döntetlennek, de talán ha Bajzit hamarabb cserélik be...és Kiss Zoli nem középen játszik...
    Na mindegy, ez van.
    Minden jót, sziasztok!


    En kisse maskepp lattam a tegnapi meccset. A talaj nagyon ranyomta a belyeget a jatekra, ennek ellenere megprobaltunk kulturaltan focizni, es az ellenfel terfelenek kozepeig ez viszonylag jol is ment. Ket-harom komolyabb helyzete volt az FTC-nek, de en nem ereztem, hogy bennuk lenne a gol. Szerintem - mindent egybevetve - minimum elfogadhato teljesitmenyt nyujtottunk.
    Mas: en sem Tobet, sem Kicsit nem hagynam ki a csapatbol (bar teny, hogy nem ugy teljesitenek, ahogy az toluk elvarhato lenne). Ennek lelektana is van, es ez igy van rendjen. Amugy pedig eleg egy-ket villanas (tizi), es meg lehet Veluk nyerni a meccset (foleg az ilyen hasonloakat, mint a tegnapi, bar tegnap nem jott ossze semmi).


    A tegnap este kedvező fejleményeként értékelem, hogy Tomic képes normális, elfogadható reljesítményre. Aggasztó viszont, hogy Dombi visszafejlődött a szezonkezdethez képest: az összjátékok többsége elakadt rajta, ha bekapcsolták, feltűnően idegesen mozgott, labda nélküli helyezkedésére a kóválygás kifejezés illik, s már a beindulásra alkalmas helyzeteket sem ismerte fel. Edzői feladatnak tartom, hogy visszahozzák az értékes játékosok tartományába.
    A fradi butaságát mutatta be, ahogyan képtelenek voltak kihasználni Hanák tudatosságot nélkülöző fociját. Vigyázzunk vele, nagyon távolságot tart a védekező pozíciójától, csak vágtával tud korrigálni, ha ezt kiszúrja az ellenfél, meghajtja vagy tíz percre egyvégtében a bal oldalunkat, akkor nagy valószínűséggel dugó lesz a vége.
    Sándor T-sal elfogult vagyok. Akkor is használ, ha csak ballag a kezdőkörben; szinte minden helyzetet nyomban értékel a többieknek, rendezgeti őket helyezkedés közben, megmutatkozik, hogy fejjel játszik - ebből olyan kevés van a mezőnyben, hogy meg kell becsülni. Igaz, nem tilos mozgásra nógatni...
    Nekem nem hiányzik Pim, maradjon Máté.


    Az utolsó 10-15 percben tényleg szétestünk, de a fradi sem érdemelte meg a győzelmet, ezt egyébként Garami is elismerte.
    A vélt tiziről: "A kéz nem kereste a labdát". erre tizit nem illik adni. Ezt egyébként a kommentátor sem vitatta, akinek csak gratulálni tudok - mert nyílvánvaló elfogultsága mellett - korrekten közvetített. Tanulhatna tőle sok közszolgálati tévés riporterpalánta, a Sport1 stábjáról már nem is beszélve.
    Ha valamit fel lehet Juhosnak róni az az, hogy Cheregi és Vincze G a pályán tudott maradni.


    Hogy tegnap egy kurva szar meccset láttunk, abban 1etértünk.
    A Lokinál 2 kezezés volt 16-oson belűl, a 2. nyilvánvalóan vétlen, az elsőn vitatkoznék.
    Vinczét ki kellett volna állítani, valamint Szekerest is, hacsak nem legalizálták már az arcbafejelést. Cheregit nem kiállítani kellett volna, hanem a pálya közelébe sem engedni.
    Mindenesetre az mtk-Loki meccs után nekem nagy csalódás volt a Debrecen játéka.


    "A meccs végén kicsit fájlaltam, hogy nem jöttek oda a csajok megköszönni a szurkolást"
    Ez nekem is mindig rosszul esik, bár ritkán van rá példa. Főleg úgy rossz érzés, hogy én hiszem, hogy mint szurkolók egy kicsit a Csapat része vagyunk. Minden tőlünk telhetőt megteszünk a sikerért, és ennek egy picinyke elismerése lenne talán egy kölcsönös taps, vagy pacsi vagy mitomén. Elfogadom, hogy ha rosszul szurkolunk akkor jogos, hogy nem jönnek oda megköszönni, de ha úgy érzik, hogy egy kicsit segítettünk Nekik, még ha ki is kaptak, akkor nyugodtan odajöhetnének.
    E a rövidke "találkozás" talán még egy vereséget is segítene jobban elviselni, feldolgozni.
    (nekem tuti segített volna, s nem aludtam volna megint olyan rosszul)

    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=167910&na_step=30&t=9018140&na_order=
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2016.12.12, 21:01
    Nagyon gyenge egy meccs volt!
    Aszem hogy csak annak örülhetünk hogy nem kaptunk gólt!
    HAJRÁ FRADI!


    A számos kidolgozott helyzet ellenére csapatunk nem tudta legyűrni hétfőn este a Debrecent, a két együttes összecsapása 0-0-s döntetlennel ért véget. A mérkőzésen erősen felázott talaj fogadta a csapatokat, ez, valamint a szakadó eső végig rányomta bélyegét a találkozóra.
    A zord időjárási körülmények ellenére mindkét együttes bátran kezdett, igaz a mérkőzés elején inkább mezőnyjáték folyt a pályán. Az első komolyabb helyzet Lipcsei előtt adódott, akinek gyönyörű kapáslövése centikkel szállt el a jobb felső sarok felett. Egy percre rá Kriston beadása után Tököli hajszállal maradt le a labdáról. A Loki főleg kontrákkal próbálkozott, de Dombiék igazán komoly lehetőséget nem tudtak kialakítani. Az első játékrészben még Kriston lövése érdemel említést.
    A fordulás után egyértelműen egy támadóbb szellemű Ferencváros jött ki a pályára, már az első percekben több alkalommal kellett védenie Tomicnak, a debreceni kapus több bravúrt is bemutatott. Az 53. percben Juhos viszont nem állt a helyzet magaslatán, miután Vincze kezezése miatt nem adott büntetőt. Az utolsó félórára teljesen átvették az irányítást a mieink, a DVSC teljesen beszorult. Sorra alakítottuk ki a veszélyes helyzeteket, sajnos eredmény nélkül. Előbb Szili szabadrúgása tévesztett centiméterekkel célt, majd a 62. percben ugyanő lőtt Tököli átadása után, ám gólba tartó kísérlete elakadt a védőkben.
    Húsz perccel a vége előtt Tököli került helyzetbe: előbb közeli lövését védte óriási bravúrral Tomic, majd a támadó ismételt, ám ballábas lövése elszállt a kapu előtt. Az utolsó 10 percre a Loki teljesen feladta a támadást, Balogék már csupán a védekezéssel törődtek. Lipcseiék állandó tűz alatt tartották Tomic kapuját, ám a legjobb ziccerek is kimaradtak.
    Előbb Jovic gurított centikkel a jobb alsó sarok mellé, majd a debreceni kapus mentett bravúrral Tököli elől. A helyzet után Szekeres a büntetőterületen belül lefejelte Jovicot, ám Juhos szemet hunyt az eset felett. A végén még Tököli lőtt kevéssel a bal felső sarok mellé, majd egy nagyszerűen kidolgozott akciót követően Jovic próbálkozott a gólszerzéssel, ám Tomic újabb bravúrt bemutatva végül pontot szerzett csapatának. Juhos végül a két perces hosszabbítás után lefújta a mérkőzést, ami kissé érthetetlen volt, hiszen a hajrában többször is hosszabb ideig állt a játék.


    A tegnapi meccsrről nincs mit mondanom, felejtsük el gyorsan. Majdnem úgy játszottunk, mint Cipruson.
    Fatboy


    Legalább az egyik pont megvan ! smiley
    És már ez is haladás tavajhoz képest.
    Az meg, hogy a Gera ilyen játékkal 75 percig a pályán volt az dilettanizmus. Én már sokszor leírtam, hogy nincs egy normális csatárunk. Na itt a fényes bizonyíték. GZ húzzon a tardcsiba vagy kölcsönbe pápára. A Töki is lassacskán konvergál a nullához. A Leo szerintem meg nem csatár.


    Ez tipikusan olyan meccs volt, hogy még most is mehetne, akkor se lenne gól. Benne van a pakliban, egy-egy szezonban mindig van ilyen. Ami gond: a kispadon Udvarácz, Bognár, Keller, Somorjai, Szili, Andone és Jovic volt - szerintetek ki az, aki _érdemben_ tud hozzátenni a játékhoz ezek közül? Talán Szili. Yoda Mesternek le kellett volna hoznia Leót, Gerát, Cheregit - de kit rakjon be? Andone egy tévedés volt, Jovic Sanyi (bár keveset is játszik) igen tré idén, Somorjai még elég rutintalan, Keller lassan a padról nyugdíjba megy, Bognár esetleg. Úgyhogy, amit mondtam: a kezdő - Titi kivételével smiley) - lassan megvan, de meg kell erősíteni a padot, hogyha valakinek nem megy, legalább olyan szintű cseréink legyenek.


    Pedig a végén min. 3 nagy helyzetünk volt.
    Amellett volt egy kezezés, amit nem fújt be 11-esnek a bíró. nem tudom, hogy Tököli lesgólja tényleg les volt-e. Meg valami lefejelés-gyanús eset is volt a végén. Ami miatt vagy 2 percig állt a játék.
    Persze legalább 4-0-ra kellett volna hozni a meccset még így is.
    -Dino-


    1. A csapat tegnap k..va gyengén játszott, ez tény. Többek lélektelenül és gyatrán, és többek fene beképzelten, mert az az érelmeszesedéssel küzdő edző nem veszi észre 15 perc játék után, hogy melyik játékos csalja a játékot éppen aznap.
    2. Gerát tisztán nevelési célzattal kihagynám a kezdőből és cserepadra ültetném.
    3. Függetlenül attól, hogy a csapat hogyan játszik, van néhány elgondolkodtató tény:
    - meg nem adott jogos tizenegyes az MTK ellen.
    - meg nem adott jogos tizenegyes az Újpest ellen (még 0:1-nél!)
    - meg nem adott jogos tizenegyes a Debrecen ellen (arról nem beszélve, hogy Szekeres piros lapot is érdemelt volna a lefejelésért...)
    Tegyük még mellé, hogy aki látta a Kispest-MTK meccset, illetve a TV-beli összefoglalót, az meggyőződhetett arról, hogy a bíró ott is vétett olyan hibát, amivel hathatósan segítette győzni az MTK-t.
    Következtetésem: A bírák nem szeretnék, ha nem az MTK nyerné a bajnokságot. Kinek áll érdekében az MTK bajnoksága: egy bizonyos Várszegi nevű üzletembernek...
    Ennyi.


    Kissé durcás voltam tegnap, mert kedvenc játékosaink valószínűleg azt hitték, 15-20 percnyi - viszonylag - jó játékkal meccset lehet nyerni. Ideje lenne észrevenniük hogy ez itthon is kevés, nemhogy az UEFÁ-ban...
    Ráadásul mindezt esőben, 3000 ember előtt...
    Persze a mostani kihaltságnak az is oka lehet hogy a Koca és a Loki meccs is este 6-kor kezdődött + hétköznap volt + tv-közvetítés. (és a Győrrel is ugyanekkor játszunk, ha igaz)
    A "kapu mögöttiek" drapija tetszett. Persze a Sport gyorsan "helyre tette". Bravó újságírók!


    Ezt a Debrecent a bajnoki címre törő Ferencvárosnak akkor is meg kellett volna vernie, ha történetesen 4 gólunkat érvényteleníti Juhos...
    Ahogyan a bírót nem menti fel tévedései súlya alól semmi, ugyanúgy a Csapatot sem mentik fel a bírói tévedések.
    Nem az utolsó 10-12 percre kellett volna hagyni a kreatív, kombinatív játékot, a helyzetkidolgozást, a bátor támadásokat.
    Ha úgy kezdünk, mint, ahogyan befejeztük tegnap, a kutyát nem érdekelné ma, kiállították-e Szekerest vagy sem.
    A Csapatról:
    Adem sajna 65-70 perc után nagyon fáradtnak tűnik, így volt ez tegnap is és a Koca ellen is.
    gondolom, ez a lábadozása számlájára írható.
    Leot padoztatnám Garami helyében, ez a a teljesítmény Fradi címeres mezben kevés...
    Gerappa előrejátékban változatlanul jó, sőt tőle lehet igazán szép dolgokat látni, de áll a szőr a hátamon, mikor visszalép a középpályára lasztikért, felpasszolják Neki, elpattan tőle 5 métert a bogyó és máris megkontráznak minket...
    Gyepi biztos pont, leszámítva azt visszagurításást, amiből igen tetszetős támadást vezethetett a Loki...
    A padunk viszont - ki hitte volna a szezon elején? - meglepően rövid...
    Ami biztos, hiába várja Garami, hiába várjuk mi azoktól a játékosoktól egy-egy éles szituációban a csodát (általában, ugye a gólt...), akik rendre végigmelegítik a 90 percet, vagy max. 5-10 percekre szállhatnak be.
    Sanyi tavaly azért volt házi gólkirály, mert rendre kapott 35 perceket a II. félidőkben ráadásul egy már előzőleg szétzilált védelemmel szemben. Neki is, Szilinek is egy baja van: a meccshiány.
    Játszani kellene őket, többször, ráadásul még a helyettük rendszeresen kezdő játékosoknak sem ártana egy kis pedagógiai kispadozás...
    Várom továbbá, hogy Bognár mikor kap legalább egyetlen rohadt percet, legalább azt láthassuk, hogy áll rajta a mez...
    Lipót kapáslövése élményszámba ment, az ilyen mozzanatok miatt érdemes meccsre járni!
    Hajrá FERENCVÁROS!!!


    Kb. 3 000 - 3 500 között szóródhatott a tegnapi nézőszám - nekem a 14-esből legalábbis így tűnt.
    Az ötezeregyszázvalamennyi onnan jön, hogy a bérleteseket (cca: 4 000) mindig beszámítják, függetlenül attól, bementek-e aznap vagy sem, szerintem...
    Vagy így van, vagy pedig tegnap ötezeregyszázvalamennyien kijöttek a stadionba, de miután jól megszámolták őket hazamentek...smiley
    Vajon, melyikre van több esély???
    smiley


    Nagyon sok bérletes otthon maradt tegnap. Legalábbis a 14-esből (nemcsak te, én is ott rontom a levegőt) rengetegen hiányoztak és szemben is erősen foghíjas volt a lelátó...
    A második verzió smiley


    Miután nem jelent meg a Greenternet honlapján a Nyilatkozat, vehetjük úgy, hogy csatlakoztunk a hazai média terrorjához (10-15 médium).
    Az egyetlen vélemény szabad diktátumához.
    Ezt tartották a srácok sokáig előttük, amit egyetlen médium képviselője sem volt képes elolvasni és leírni.
    Tehát, Mash képéről olvasva (ideje lenne a kopaszokat kitiltani a pályákról és örökre eltiltani mindenféle tömegkommunikációs lehetőségtől, elvégre képeiről kiabál: hazudnak folyamatosan a rendőrvezetők, a dózsameccs kapcsánsmiley)
    POLITIKA A FUTBALLBAN
    MAGAS JEGYÁRAK A LEPUSZTULT STADIONOKBAN
    PÉNZÉHES, KORRUPT KLUBVEZETŐK
    NÉZHETETLEN FOCI PÁLYÁKON
    SZENZÁCIÓHAJHÁSZ, HAZUG MÉDIA
    INDOKOLATLANUL PROVOKATÍV RENDŐRSÉG
    MIATTUNK KONGANAK A LELÁTÓK???
    MIATTUNK KONGANAK A LELÁTÓK??? Kérdezem én is.
    Nem a magyar foci morális és totális válsága miatt?
    És nem a lelátó népének véleménye miatt???
    NEEEM?


    Sziasztok!
    Még egy adalék a hétfői meccshez:szvsz szégyen hogy a mezőnyben Habi küzdött a legtöbbet(második helyre Kapic "futott" be nálam amíg bírta erővel) és nem azok a játékosok akik ezer szállal kötődnek a klubjukhoz.Pedig ha jól tudom mindkét egyesületben vannak ilyen focisták...
    Üdv.

    Hajrá Fradi - Drukkerkocsma
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=555160&na_step=30&t=9018131&na_order=