magyarfutball.hu

Magyarország - Csehország 0 : 2 18:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
759. hivatalos válogatott mérkőzés
helyszín : Lárnaka, Stadio Gyunas Syllogos Zenon
játékvezető : Kailis Panikos (Ciprus)
nézőszámok:
  1. nv.fotbal.cz: 200
  2. mlsz.hu: 400
  3. nb1.hu: 500

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2023.05.08, 12:49
    kép
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
     
  3. avatar: fgymat
    2013.05.25, 20:49 (szerk.: 2018.02.12, 12:02)
    Larnaca, 2002. február 12., kedd (MTI) - Fehér Csaba állapota nem javult, ezért a csehek elleni 18 órakor kezdődő mérkőzésre Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Kabát Pétert jelölte a kezdőcsapatba a ciprusi négyes tornán.

    Fehér a hétfő délutáni edzésen az egymás közötti játék során szenvedett combizomhúzódást.

    A onefootball.com című internetes újság szerint Pavel Nedved nem játszik a Magyarország-Csehország mérkőzésen, mert kedd reggel nem tudott elutazni Torinóból. Az ok: a repülőtéren derült ki, hogy otthon hagyta útlevelét.
    A tudósítás szerint majdnem biztos, hogy a Juventus klasszisa nem ér a limasszoli stadionba a 18 órás kezdésre. Egyelőre nem tudni, hogy Karol Brückner szövetségi kapitánya alkalmaz-e szankciót a feledékeny középpályással szemben.

    A szakvezető korábban ugyanis azt mondta, hogy kedden és a szerdai helyosztón két teljesen különböző csapatot akar szerepeltetni, így elképzelhető, hogy Nedved a ciprusiak vagy a svájciak ellen jut lehetőséghez.

    A magyar labdarúgó-válogatott idei első mérkőzésén, a ciprusi négyes tornán kétgólos vereséget szenvedett Csehországtól és szerdán a 3. helyért Svájccal játszik.

    eredmény:

    Csehország-Magyarország 2-0 (1-0)
    Larnaca, 400 néző v: Szavva (ciprusi)
    gólszerző: Kolousek (5.), Koller (65.)
    sárga lap: Jarosik (35.) illetve Ferenczi (39.)

    Csehország:
    Petr Cech - Zdenek Grygera (Tomas Hübschmann, 38.), Petr Johana, Jiri Novotny, Pavel Mares - Vladimír Smicer, Jiri Jarosik, Pavel Horváth (Miroslav Baranek, 84.), Václav Kolousek (Karel Poborsky, 77.) - Milan Baros (Jiri Stajner, a szünetben), Jan Koller (Vratislav Lokvenc, 66.)

    Magyarország: Király Gábor - Bodnár László, Kuttor Attila, Juhár Tamás, Mátyus János - Kabát Péter (Bárányos Zsolt, 60.), Pető Tamás (Gyepes Gábor, 72.), Lisztes Krisztián, Füzi Ákos (Halmosi Péter, 72.) - Tököli Attila (Kenesei Krisztián, a szünetben), Ferenczi István

    5. perc: Baros húzott el a jobb szélen, beadott, a labda átszállt a védők feje fölött és az ötös túlsó sarkán érkező újonc Kolousek kapásból a léc alá lőtt (1-0).
    8. perc: Bodnár 23 méteres lövését Cech bravúros mozdulattal ütötte szögletre.
    24. perc: Smicer, Kuttor mellett, Barost ugratta ki, a cseh csatár 12 méterről átemelt az elé vetődő Király felett, a labda azonban 1 méterrel elkerülte a kaput.
    29. perc: Lisztes jobb oldali szöglete után, Kuttor csúsztatta meg a labdát, amely Tökölihez került. A Dunaferr csatára 10 méterről, éles szögből lőtt, Cech szögletre mentett.
    50. perc: Pavel Nedved megérkezett a díszpáholyba. A Juventus sztárjának kedd reggel a repülőtérről kellett hazamennie az útleveléért, ezért csak egy későbbi járattal tudott elrepülni Ciprusra.
    65. perc: Smicer jobbról, Mátyus mellett középre lőtte a labdát, a berobbanó Koller estében, 5 méterről a kapuba továbbított (2-0).
    73. perc: Bárányos beadása után Mátyus 7 méteres fejesét könnyedén védte Cech. Az ellentámadás végén Horváth lövését a Király ütötte ki a bal felső sarok elől.

    A magyarok szerdán 16 órakor Limasszolban a 3. helyért Svájccal játszanak. A két együttes eddig 43-szor lépett egymás ellen pályára: 30 magyar siker mellett 5 döntetlen született és 8-szor nyertek a svájciak, a gólkülönbség (magyar szempontból) 126-56.

    Utoljára 1998. november 18-án Budapesten, barátságos mérkőzésen 2-0-ra nyertek a magyarok.

    A finálé párosítása 18 órakor Nicosiában: Ciprus-Csehország.

    Karel Brückner, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya:
    - Örülök, hogy győzelemmel sikerült bemutatkoznom a csapat kispadján. Elégedett vagyok a teljesítményünkkel, külön öröm számomra, hogy az újonc Kolousek is betalált a magyarok kapujába.

    Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya:
    - Megilletődötten kezdtünk, amit a csehek azonnal kihasználtak. Mindent megtettünk az egyenlítésért, de nem sikerült gólt lőnünk. A második cseh találat után nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, ellenfelünk jobb volt, játékosai gyorsabban járatták a labdát. Mindenképpen hasznos mérkőzés volt, mert csak ilyen meccseken lehet fejlődni.

    A magyarok elleni győztes meccsen Karel Brückner cseh szövetségi kapitány szerint Vladimír Smicer és Jan Koller volt csapata legjobbja. A két játékos így értékelt:
    Vladimír Smicer: - Feledtetnünk kellett a múltat, ezért nagy kedvvel léptünk pályára, s be akartuk bizonyítani, hogy tudunk jó futballt játszani. Tudtuk, hogy a meccset senki sem nyeri meg helyettünk, ezért becsületesen mindent beleadtunk.

    Jan Koller: - Azt akartuk, hogy a nemzeti tizenegy új fejezetet nyisson. Úgy gondolom, hogy ez sikerült is. A csapat összjátéka jó volt, s az edző elképzeléseit is teljesítettük. Két rövid időszakot kivéve a magyarokat nem engedtük szóhoz jutni, s a győzelem nagyobb különbségű is lehetett volna.

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.10, 20:45 (szerk.: 2018.02.12, 11:57)
    Érdekesebb momentumok:

    1-5 p.: Az első percekben jobbára a csehek térfelén folyt a játék, a magyarok kezdeményeztek, de a kapuk nem forogtak veszélyben.
    7. p.: Füzi vesztette el a labdát a bal oldalon, Grygera megszerezte, beadott, középen érkezett Kolousek, és 9 méterről kissé kisodródva, nagy erővel úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a lécet is érintette. 0-1
    9. p.: Horvath lőtt közelről kapura, Király bravúrral védett.
    11. p.: Kabát került lövőhelyzetbe, jól eltalálta a labdát, de Cech szögletre mentett.
    13. p.: Koller cselezgetett a jobb oldalon, majd középre adott, Johana futtából 14 méterről kapásból lőtt, Király újra bravúrral védett.
    18. p.: A cseh kaputól 22 méterre, a tizenhatos bal sarkától végezhetett el szabadrúgást a magyar válogatott, Lisztes lövése után azonban a labda a sorfalról a kapu fölé pattant.
    25. p.: Baros kapott egy remek labdát, elhúzott Kuttor mellett, majd 8 méterről alig lőtt a bal alsó sarok mellé.
    28. p.: Mátyus lépett oda keményen Grygerának, és a cseh játékost percekig ápolni kellett. Mátyus belépője azonban szabályos volt, mert a magyarok végezhettek el bedobást.
    32. p.: Tököli kapott labdát jobbról, 14 méterről, középről kapura lőtt, ám a gólvonalon álló Novotny mentett.
    35. p.: A meccs első sárgáját Jarosik kapta, Lisztes felvágásáért.
    38. p.: Juhár indult meg előre, Liszteshez játszott, aki egy csel után jól adott középre, a berobbanó Tököli elől azonban Novotny elsodorta a labdát.
    39. p.: Cseréltek a csehek, Grygera helyett Hübschmann állt be.
    40. p.: Ferenczi is "besárgult", mert nem engedett elvégezni egy cseh szabadrúgást
    40-45. p.: A félidő hajrájára feljavult a magyar válogatott, de az egyenlítés még várat magára.

    46. p.: A szünetben Gellei Imre cserélt, Tököli helyett Kenesei Krisztián állt be. A másik oldalon Stajner váltotta Barost.
    51. p.: Ferenczi indult biztatóan előre, Bodnárhoz játszott jobbra, aki jól adott középre, a berobbanó magyar csatárok elől azonban Johanna szögletre mentett. Lisztes szöglete után a csehek könnyedén fejelték ki a labdát.
    52-55. p.: A pályán nem történtek események, a lelátón viszont igen: befutott Pavel Nedved, aki Olaszországban elakadt, mert vissza kellett fordulnia az útleveléért…
    59. p.: Bodnár nagyon szép cselekkel tört előre, aztán Ferenczi elé került a labda, a csatár azonban lövés helyett passzolt - rosszul.
    60. p.: Ismét cserélt Gellei Imre, Kabát jött le, helyette Bárányos folytatta.
    63. p.: Ezúttal is Ferenczi került helyzetbe, a csatár a tizenhatoson belülről, szorongatott helyzetben lőtt, a labda levágódott, de Füzi nem tudta megszerezni a kipattanót.
    65. p.: Mi támadtunk, mégis a csehek szereztek gólt…Egy gyors ellentámadás során Smicer adott be jobbról, középen Koller jól érkezett a labdára, és közelről a kapunkba lőtt, 0-2.
    66. p.: Koller el is hagyta a pályát, Lokvenc állt be helyette.
    70. p.: Újoncokat avatott Gellei Imre, Halmosi és Gyepes állt be, Füzi és Pető jött le.
    73. p.: Horvath lőtt nagy erővel a bal felső sarok felé, Király repült, és az alapvonalon túlra ütötte a labdát.
    76. p.: Kapust cseréltek a csehek, Cevh helyett Vaniak folytatta.
    78. p.: Újabb cseh-csere, Poborsky állt be Kolousek helyett.
    86. p.: Stajner lőtt távolról kapura, Juhár belevetődött a labda útjába, amely a testéről az alapvonalon túlra pattant.
    88. p.: Ügyesen passzolgattak a magyarok a cseh kapu előtt, végül Bárányos került lövőhelyzetbe, a középpályás azonban 15 méterről majdnem a szögletzászlót találta el…
    93. p.: Ferenczi megszerezhette volna a becsületgólunkat, ám a kapu torkából messze a léc fölé lőtt.
    94. p.: Szavva játékvezető négyperces hosszabbítás után lefújta a mérkőzést.

    forrás:
    http://web.archive.org/web/20020624013029/www.borsodiliga.hu/m/2002/0212magyarcseh.htm
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2009.10.29, 19:47
    Gellei Imre: - A mérkőzés azt a célt szolgálta, amire számítottunk, egy nagyobb futballtudással rendelkező ország ellen játszottunk, és az ilyen megmérettetésekre szükségünk van. Sajnálom, hogy számos kínálkozó lehetőségünkből nem sikerült gólt szereznünk.

    Karel Brückner: - Nagyon örülök, hogy győzelemmel zártam első válogatott mérkőzésemet. Ám több játékos teljesítményével is elégedetlen voltam, elsősorban Barosra gondolok. Úgy érzem, Smicer volt a mérkőzés legjobbja.
     
  6. avatar: magyarfutball.hu
    2009.10.29, 19:33 (szerk.: 2018.02.12, 11:55)
    Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte azt a 26 játékost, akik részt vesznek a február 12-i és 13-i ciprusi négyes tornán.
    A magyarok először Csehországgal találkoznak, majd másnap - az eredménytől függően - a házigazdák vagy Svájc ellen lépnek pályára.
    A névsor:
    Kapusok: Király Gábor (Hertha BSC), Babos Gábor (NAC Breda), Hajdu Attila (MTK Hungária)
    Védők: Korolovszky Gábor (Újpest), Kuttor Attila (Debrecen), Gyepes Gábor (Ferencváros), Fehér Csaba (NAC Breda), Mátyus János (Energie Cottbus), Bodnár László (Dinamo Kijev), Juhár Tamás (Vasas), Szamosi Tamás (Zalaegerszeg)
    Középpályások: Sebők Vilmos (Energie Cottbus), Böőr Zoltán (Debrecen), Halmosi Péter (Haladás), Pető Tamás (NAC Breda), Dárdai Pál (Hertha BSC), Lisztes Krisztián (Werder Bremen), Bárányos Zsolt (Lommel), Füzi Ákos (MTK Hungária), Győri János (MTK Hungária)
    Csatárok: Tököli Attila (Dunaferr), Kabát Péter (Levszki Szófia), Ferenczi István (Levszki Szófia), Kenesei Krisztián (Zalaegerszeg), Waltner Róbert (Zalaegerszeg), Gera Zoltán (Ferencváros)
    Budapestről nyolc futballista utazik szombaton, míg azok, akik klubjaikkal Cipruson edzőtáboroznak, a helyszínen csatlakoznak a többiekhez.

    A Magyarország-Csehország találkozó kedden délután 6 órakor, a Ciprus-Svájc összecsapás pedig 8 órakor kezdődik. Szerdán a győztesek az első, a vesztesek a harmadik helyért lépnek pályára. A honi televíziók egyike sem közvetíti a mérkőzést.
     
  7. avatar: fgymat
    2009.05.27, 20:24 (szerk.: 2018.02.12, 11:55)
    Csehország válogatottjával kilencvennégy éve játszottunk utoljára. (Azóta természetesen a csehszlovák csapattal többször is megütköztünk.)
    Érdekes ok miatt maradt ki a cseh csapatból Nedved. Vissza kellett fordulnia, mert otthon hagyta az útlevelét, így csak a mérkőzés felére érkezett meg Olaszországból.

    Az első percekben jobbára mi próbálkoztunk, de egy elvesztett labdával megindultak a csehek. A védelmünk késlekedett és az érkező (először válogatott) Kolousek nyolc méterről, éles szögből lőtt a kapunkba. A félidő közepes iramban, sok helyzettel, de gól nélkül folytatódott. Az utolsó percekben határozott fölényben játszottunk. Talán a következő negyvenöt percben eredményes is lesz a játékunk.
    A második játékrész elején sikerült megtartanunk a fölényünket, de veszélyes helyzet kialakítására már nem futotta. Annál inkább a cseheknek! Gyors ellentámadást indítottak és máris ott voltak a kapunk előtt. Smicer jobbról beadott középre és Koller egyedül startolhatott a labdára. Öt méterre volt a kaputól, amikor elérte és estében lapos lövéssel a hálóba juttatta. Ettől kezdve tulajdonképpen semmi nem történt a pályán. A csehek már nem akartak hajtani, tőlünk pedig ennyire tellett.

    Semmi meglepő. Csendes kis mérkőzés. Sajnos most is látszott, hogy az előző találkozó diadala nagyon óvatosan kezelendő.
    Következő nap a torna harmadik helyéért játszhatunk Svájccal. Ciprus ugyanis 11-esekkel legyőzte Őket.

    forrás:
    mafoci
     
  8. avatar: fgymat
    2009.02.28, 21:15 (szerk.: 2018.02.12, 11:52)
    Mindent elkövettünk azért, hogy ne kezdjünk megilletődötten, mégis ez történt, és a csehek annak rendje és módja szerint megbüntettek bennünket. Ellenfelünk mindkét félidőben egy góllal jobb volt nálunk, hiszen gyors ritmusban játszott. Nekünk is voltak gólszerzési lehetőségeink, sajnos, a helyzeteket kihasználatlanul hagytuk. Nekünk a csehekhez hasonló játékerőt képviselő válogatottakkal kell mérkőznünk ahhoz, hogy a nálunk magasabb futballkultúrával rendelkező országok csapatai ellen felvegyük a versenyt.

    Gellei Imre mérkőzés utáni nyilatkozata
    forrás:
    nso.hu