magyarfutball.hu

Magyarország - Portugália 1 : 3 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
  1. Magyarország - Portugália 1998
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 4 (1 szavazat)

hangulat: 4 (1 szavazat)

1...5
Európabajnokság 2000, selejtező
725. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Meier Urs (Svájc)
nézőszámok:
  1. nb1.hu: 50.000
  2. nso.hu: 50.000
  1. sárga lap 19' Secretario Carlos
    sárga lap 29' Paulo Bento
    32' Horváth Ferenc 1 - 0
    sárga lap 53' Rui Costa
    1 - 1 56' Sá Pinto Ricardo
    1 - 2 76' Sá Pinto Ricardo
    1 - 3 84' Rui Costa

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2017.02.03, 19:35 (szerk.: 2017.02.03, 20:34)
    Budapest, 1998. szeptember 4., péntek (MTI) - Péntek délután megérkezett Budapestre a portugál labdarúgó-válogatott, amely vasárnap Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen lép pályára a Népstadionban.

    A magyar válogatott ellen készülő 18 fős portugál keret:

    kapusok: Vitor Baia (FC Barcelona), Pedro Espinha (Vitoria SC)

    hátvédek: Carlos Secretario (FC Porto), Manuel Dimas (Juventus FC), Paulo Madeira (SL Benfica), Abel Xavier (PSV Eindhoven), Jorge Costa (FC Porto), Fernando Couto (Lazio Roma),

    középpályások: Rui Jorge (Sporting CP), Paulinho Santos (FC Porto), Silva Calado (SL Benfica), Paulo Bento (Real Oviedo), Rui Costa (Fiorentina AC), Rocha Capucho (FC Porto), Luis Figo (FC Barcelona)

    csatárok: Sa Pinto (Real Sociedad), Nuno Gomes (SL Benfica), Joao Pinto (SL Benfica)


    Budapest, 1998. augusztus 31. hétfő (MTI) - A labdarúgó Eb-selejtezősorozat portugálok elleni vasárnapi nyitómérkőzésére kihirdetett 25 fős keretből ketten: az újpesti Sebők Vilmos a kiállítása miatti MLSZ-eltiltás, míg Hámori Ferenc, a Vasas DH gólerős csatára sérülés következtében nem tarthattak a többiekkel a tatai edzőtáborba - dőlt el közvetlenül az utazás előtt a Népstadionban lezajlott csapattalálkozón.

    Bicskei Bertalan, a válogatott szövetségi kapitánya a keret-összejövetel előtt sajtótájékoztatón jelentette be az MLSZ vezetőségének Sebők Vilmos ügyében hozott döntését, amelyet a magyar labdarúgás morális helyzetének javítása céljával hozott meg a testület. Az újpesti védő helyettese a portugálok ellen Lakos Pál, a Győri ETO FC játékosa lehet - jegyezte meg a szövetségi kapitány, miután az eddig már több bizonyítási lehetőséget kapott Dragóner Attilát nem hívta meg a válogatott keretbe.

    A tatai edzőtáborban napi két edzés vár a nemzeti csapatra, majd a tervek szerint szombaton utazik vissza a gárda Budapestre, ahol is aznap a Népstadionban gyakorolnak a játékosok.

    A portugálok elleni, illetve általában a selejtezőcsoportbeli esélyekről szólva óvatosan nyilatkozott Bicskei. Szerinte négy válogatott között is éles csata várható az első két helyért. A magyar válogatott minden találkozóra a legjobb tudása szerint készül fel, ahogyan Bicskei fogalmazott: megalkuvás nélkül, minden igyekezetükkel az eredményes szereplésért küzdenek.

    A portugálok Mozambik válogatottja elleni mérkőzéséről készült videófelvételt elemezve a kapitány arra a megállapításra jutott, hogy nagyon jó, támadó szellemű csapat érkezik majd Budapestre.

    Az Eb-selejtező vasárnapi nyitó mérkőzésére már elővételben elkezdték árusítani a jegyeket, a televíziós közvetítés ügyében még nem született döntés.

    Bicskei Bertalant kellemetlen hírrel fogadta a busznál várakozók körében a válogatott orvosa, dr. Szilágyi György. A Hámori Ferenc lábfejéről készült röntgenfelvétel levált csontdarabot jelzett, így a válogatott orvosa azt tanácsolta, hogy a Vasas csatára ne utazzon le Tatára, inkább kezeltesse sérülését.

    A kapitány - csakúgy, mint Sebők Vilmos esetében - Hámori Ferenc helyére sem hív be mást a keretbe. Megjegyezte: ezekre a váratlan esetekre fel kell készülni, ezért is jelölt meg előre 25 fős keretet.

    A német bajnokságban játszók közül Lisztes Krisztián és Bódog Tamás már a Népstadionban csatlakozott a csapathoz, míg Király Gábor, Hrutka János és Hajdú Attila egyenesen Tatára utazott.

    Különösen boldogan nyilatkozott a 28 éves Bódog Tamás, aki négy éve került ki Pécsről a német Ulm együtteséhez, amely nagy meglepetésre újoncként vezeti a Bundesliga másodosztályát.

    - A feleségemtől értesültem, hogy meghívott a szövetségi kapitány, aki ismerhet engem, hiszen korábban már dolgoztunk együtt az olimpiai válogatottban is - mondta Bódog Tamás az MTI munkatársának. - Remélem, bizonyítani tudok, nagyon nagy dolognak tartom, hogy itt lehetek a bővített keretben. Jó emlékeim vannak a portugálokról, hiszen tíz éve az én gólommal 2-1-re győztük le őket egy izraeli ifjúsági tornán.

    A Magyar Válogatott kerete Portugális ellen.
     
  2. avatar: fgymat
    2013.05.19, 12:13 (szerk.: 2017.02.03, 19:33)
    Labdarúgás: Magyarország-Portugália Eb-selejtező

    Budapest, 1998. szeptember 6. vasárnap (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a Népstadionban fogadta Portugáliát, megkezdve szereplését a 2000-es kontinensbajnokságra kvalifikáló sorozaton.

    A 7. selejtezőcsoportban megrendezett összecsapáson a két együttes a svájci Meier játékvezetése mellett, mintegy 50 ezer néző előtt a következő összeállításban lépett pályára:

    Magyarország:
    Király Gábor - Lakos Pál - Fehér Csaba, Hrutka János, Mátyus János - Lisztes Krisztián, Halmai Gábor, Illés Béla - Dombi Tibor, Horváth Ferenc, Hamar István

    Portugália:
    Vitor Baia - Carlos Secretario, Paulo Madeira, Jorge Costa, Teixeira Dimas - Luis Figo, Paulo Bento, Rui Costa, Paulinho Santos - Joao Pinto, Sa Pinto

    Labdarúgó Eb-selejtező, 7. csoport, végeredmény:

    Magyarország - Portugália 1-3 (1-0)
    Népstadion, 50 000 néző, v: Meier (svájci)
    gólszerző: Horváth F. (33.), illetve Sa Pinto (56., 77.), Rui Costa (85.)
    sárga lap: Carlos Secretario (19.), Paulo Bento (29.), Rui Costa (53.)
    csere: Lisztes Krisztián helyett Dárdai Pál (a szünetben), Dombi Tibor helyett Kovács Zoltán (78.), Fehér Csaba helyett Korsós György (78.)
    jók: Mátyus, Lakos, illetve Sa Pinto, Dimas

    A középkezdés utáni percekben a vendég portugálok birtokolták többet a labdát, de enyhe mezőnyfölénynél többet nem sikerült kiharcolniuk. A magyar válogatott a 10. percben jutott el először ellenfele kapujáig, és ekkor egymást követően két szögletrúgással is próbálkozhatott.

    A 16. percben Dimas lőtt 15 m-ről kapura, de Király vetődve könnyedén hárított. A 24. percben Joao Pinto a baloldalon bevezette a labdát a magyar 16-osra, majd az ötös sarkától középre és vissza passzolt, de Figo 14 m-ről gyengén a kapu mellé lőtt.
    A 33. percben megszerezte a vezetést Magyarország. Illés indította Dombit a jobboldalon, a szélső egyből beadott, a 16-os vonalán álló Lisztes pedig kapura lőtt, de labdája Paulo Madeira hátán megpattanva a jobb alsó sarok irányába haladt, itt az érkező Horváth Ferenc becsúszva a hálóba továbbított (1-0).
    A 38. percben Lisztes elvesztette a labdát a félpályánál, és indulhatott a portugálok talán legveszélyesebb támadása. Joao Pinto került gólhelyzetbe, de a csatár 15 m-es lövését Király bravúrral lábbal védte. A 41. percben Fehér 22 m-ről próbálkozott gólszerzéssel, de lövése centiméterekkel elkerülte Vitor Baia kapujának bal felső sarkát.

    Az első játékrészhez hasonlóan a második félidő elején is a portugálok léptek föl támadólag. Az egygólos hátrányban lévő vendégcsapat játékán látszott, hogy elégedetlen a számára kedvezőtlen eredménnyel, és az 56. percben egy magyar védelmi hibát kihasználva sikerült is egyenlítenie. Figo szabadrúgása után Dimasra nem figyeltek a magyar védők, aki balról erősen a magyar kapu elé lőtte a labdát, és a hátvédektől megszabaduló Sa Pinto az ötös jobb sarkáról a kapuba továbbított (1-1).

    Az egyenlítő gól megzavarta a magyarokat, hosszú perceken át csak a lelkesedésük óvta meg a kapujukat az újabb találattól. A 77. percben azonban már ez sem segített és Fehér Csaba hibáját kihasználva - a védő a magyar térfél közepén eladta a labdát - Sa Pinto megszerezte a vendégcsapat második találatát (1-2).

    Bicskei Bertalan kettős cserével próbálta felfrissíteni együttesét, ám nem járt sikerrel. Sőt, a 85. percben Rui Costa végezhetett el szabadrúgást 17 m-ről és labdája Király Gábor kapujának jobb felső sarkába került (1-3).

    A magyar válogatott lelkesedését nem lehet elvitatni, de a nagyobb nemzetközi tapasztalattal rendelkező portugál játékosok a második félidő alapján megérdemelten fordították a maguk javára a mérkőzést.

    A 7. csoport állása:

    1. Románia 1 1 - - 7-0 3 pont
    2. Szlovákia 1 1 - - 3-0 3
    3. Portugália 1 1 - - 3-1 3
    4. Magyarország 1 - - 1 1-3 0
    5. Azerbajdzsán 1 - - 1 0-3 0
    6. Liechtenstein 1 - - 1 0-7 0

    A következő forduló mérkőzései:

    október 10.: Azerbajdzsán - Magyarország
    10-11.: Portugália - Románia
    Liechtenstein - Szlovákia

    Szövetségi kapitányi nyilatkozatok:

    Bicskei Bertalan:
    - Az első félidőben kiegyenlített játék folyt, így lehetett bizakodni egy jó eredmény kiharcolásában. Igazi helyzetünk ugyan nem akadt, de néhány kontratámadásból érezni lehetett, hogy van a csapatban tartás, és lehet keresnivalónk. A félidő második harmadában a portugálok átvették a játék irányítását, ám ekkor szereztük meg vezető gólunkat, aminek következtében megnyugodott a csapat.
    - A második félidőről nem sok jót tudok mondani. Ebben a játékrészben ugyanis egyértelműen az ellenfél akarata érvényesült. A második góljukat egy eladott labdából szerezték, majd a harmadiknál érzésem szerint Király hibázott. Ezután éreztem, hogy elszálltak az esélyeink. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a bravúr.

    Humberto Coelho:
    - Bár az első félidőben csapatom hátrányba került, nem voltam ideges. Igaz, senki nem örül annak, ha az ellenfél vezet a félidőben, ám játékunk alapján bíztam a fordításban. Reményeim beigazolódtak, s végül sikerült megnyerni a számunkra nagyon fontos mérkőzést.

    forrás:
    MTI
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.22, 20:56 (szerk.: 2018.01.13, 13:25)
    1998-as jegy:
    kép
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.10, 16:44
    A MÉRKŐZÉS

    10. perc: Halmai indította a portugál térfél közepéről Hamart, aki a bal oldalon Secretário mellett tolt egyet a labdán, majd jól adott középre. A beadásra Vítor Baía nem tudott kimozdulni a kapujából, de a nagyszerű ütemben felugró Dombi elöl Dimas az utolsó pillanatban fejjel menteni tudott.

    15. perc: Az első veszélyes portugál akció végén Joao Pinto adott középre a bal oldalról. A szinte liftszerűen emelkedô Sá Pinto magasabbra ugrott Hrutkánál, ám ívelt fejesét követôen Király szép mozdulattal tolta szögletre a labdát a bal felső sarok elől.

    24. perc: A magyar kaputól harminc méterre, a pálya közepétől Figo jól ugratta ki a balösszekötő helyén kilépő Joao Pintót. A portugál támadó akár kapura is rúghatta volna a labdát, ő azonban egy csel után Fehér mellől lövésre gurított vissza. Szerencsénkre a kaputól tizennégy méterre tisztán álló Figo nem találta el jól a labdát, jobb külsővel messze a bal kapufa mellé bombázott.

    32. perc: Nagyszeru magyar akció végén vezetést szerzett válogatottunk. Illés a portugál térfél közepérôl jól ugratta ki a jobb oldalon megiramodó Dombit. A debreceniek játékosa nem sokat teketóriázott, amikor utolérte a labdát, egybôl középre lôtte. A félmagas beadást követôen Lisztes jobb lábbal kapásból kapura lôtt, de a labda irányt változtatott Paulo Madeira hátán. Ez kissé becsapta Vítor Baíát, aki ugyan vetôdött a jobb alsó sarok felé csorgó labdára, de az érkező Horváth Ferenc közvetlenül a gólvonal elől, bevetôdve a hálóba továbbított.

    1-0

    38. perc: Lisztes hozta ki a védőfalból a labdát, ám a magyar térfél közepén elvesztette. A portugálok azonnal lekontrázták együttesünket: Rui Costa indította a bal oldalon Joao Pintót, aki ballal tizennégy méterről lőtt, Király nagy bravúrral, lábbal hárította a labdát.

    41. perc: A portugálok térfelén Halmai a bal oldalról keresztbe passzolt Fehérnek, aki átvette a labdát, majd egy csellel lerázta védőjét. Miután tisztára játszotta magát, tolt egyet a labdán, majd huszonöt méterről jobb lábbal hatalmas bombát eresztett meg. A ,,sistergős" lövés nyomán a labda nem sokkal kerülte el Vítor Baía kapujának bal felsô sarkát.

    49. perc: Paulo Bento indult keresztbe a magyar térfél közepéről a bal oldal felé, majd leheletfinom passzal jól hozta helyzetbe Joao Pintót. A portugálok nyolcasa a tizenhatos vonalán átvette a labdát, tolt egyet rajta, és tizenkét méteres, ballábas lövésébe Lakos jó ütemben lépett bele.

    56. perc: Figo a magyar térfél közepén gyorsan elvégezte a szabadrúgást, a bal oldalon üresen álló Dimashoz passzolt. A portugál védő az oldalvonal mellől, bal lábbal egyből középre adott, és úgy tűnt, hogy a labda egy pattanás után kereszbe elmegy Király kapuja előtt, de a hosszú oldalon Sá Pinto megelőzte Mátyust, és négy méterrôl, jobb lábbal a magyar kapuba belsőzött úgy, hogy a labda a földről a bal felső sarokba pattant.

    1-1

    61. perc: Jobb oldali ,,kisszögletet" követôen Figo bal lábbal jól csavarta középre a labdát, de az öt és feles jobb sarkán emelkedő Jorge Costa fejese után a labda elkerülte a magyar együttes kapujának jobb alsó sarkát.

    66. perc: Paulinho Santos elszámította Király hatalmas kirúgásának az ívét és a labda mellé fejelt. Azonban mire Dombi lecsaphatott volna a labdára, korrigálta hibáját, és Vítor Baíához továbbított.

    70. perc: Korszerű portugál akció végén Joao Pinto sarokkal továbbította a labdát a magyar csapat büntetőterületén belül Paulinho Santos elé, Fehér azonban Király kapujától tizenkét méterre, önfeláldozó becsúszással szerelt.

    76. perc: Fehér Csaba a felezővonalat átlépve, a portugálok térfelén elvesztette a labdát, a kinyíló magyar védelem mellett azonnal indult a vendégek támadása. Rui Costa tökéletes passzal indította Sá Pintót, aki a bentragadt Hrutka mellett a balösszekötő helyén egyedül húzhatott kapura, kicsalta Királyt a kapujából, majd egy csel után tizenöt méterrôl, középről, jobb lábbal a kapu jobb alsó sarkába gurított.

    1-2

    84. perc: Halmai megmozdulását szabálytalannak itélte a játékvezetô, és szabadrúgást itélt a magyar kaputól huszonkét méterre. A labdának Rui Costa futott neki, jobb belső csuddel a jobb felső sarkot vette célba. Lövése után a labda Király kezei között csúszott a hálóba.

    1-3


    A MÉRKŐZÉS KRÓNIKÁJA

    Elsô félidő....

    ...első pillanataitól jól láthatóan azt játszották a portugálok, ami tôlük várható volt, azaz türelmesen, sok passzal járatták a labdát - mégpedig a magyar térfélen. A vendégek 4-4-2-es hadrendje a támadásvezetéseknél annyiban módosult, hogy a szélsô hátvédek - Secretário és Dimas - feljöttek, ezzel létszámfölényt teremtettek a középpályán, s a felezővonalon túl bekapcsolódtak a rohamokba. Ez jelezte, hogy a portugálok valódi profik, hiszen egy pillanatnyi gondolkodás és megingás nélkül alkalmazkodtak a magyar csapat meglepetésszerű felállásához. A magyar kapitány, Bicskei Bertalan ugyanis - a beharangozott felállástól eltérően - az első tíz percben inkább a középpályát erôsítette meg, vagyis hátrébb rendelte a vonalszélsőnek ,,benevezett" Dombit és Hamart. A szándék egyértelműnek tűnt: mivel a portugálok ereje a középpályán a mesterien elôkészített és kivitelezett támadásszövésekben rejlik, az ismerkedés idôszakát érdemes volt kissé túlbiztosítva átvészelni. És ez sikerült is.

    A kapitányi ,,csel" bevált, mert az esélyesek tudatával pályára lépô vendégek - két kósza beívelésen kívül - a találkozó elején nem jutottak el a magyar kapuig. A taktikai csapda hatásossága továbbá megmutatkozott abban is, hogy egy-egy gyors megindulással nemzeti csapatunknak voltak - ha nem is helyzetei - lehetôségei. A gyors kontrák vezetésére az esőtől felázott, csúszós talajon nem volt túl sok lehetőség, így a türelemjáték ezúttal kicsivel többet érhetett, mint a rohanás.

    A kérdés az volt, hogy a finomabb játék ízére vajon melyik csapat érez rá hamarabb. Nos, a portugálok eleve higgadtabban futballozhattak (vendégségben voltak), míg a magyarokat űzte- hajtotta az a tudat, hogy idehaza szinte ,,táblás ház" előtt kellett bizonyítaniuk. Mindenesetre azzal, hogy a magyar válogatott tagjai a félidô első felében tökéletesen végrehajtották a támadás-építéseknél a váltásokat, illetve jól alkalmazták a területvédekezés során az úgynevezett tolódást, egy pillanatig sem vetôdhetett fel, hogy ne legyen kiegyenlített a játék. Észre kellett venni azonban, hogy a magyarok megindulásainál a labdavesztés óriási kockázatot jelentett, mivel a vendégek egy picivel kiforrottabb, összeszokottabb, rutinosabb futballt produkáltak, így a lövésre, beívelésre visszatett, kipasszolt labdáikban volt veszély.

    Mindkét válogatott viszonylag szabadabb szellemű futballt produkált, ha úgy hozta a sors, akkor a portugál támadó, Joao Pinto egy sorral hátrébb lépve, a szervezésből is kivette a részét, a magyar középhátvéd, Lakos pedig - ha óvatosan is - idôvel felléphetett egy-egy támadáshoz. A nyugodt és tudatos futball végül a magyar válogatott számára lett kifizetôdô, hiszen Horváth Ferenc jóvoltából gólt szerzett együttesünk. A félidô utolsó perceiben Illésék ugyanolyan nyugodtak tudtak maradni, mint az elsô negyvenöt perc túlnyomó részében, éppen ezért a nézőben fel sem vetôdhetett az, hogy nemzeti csapatunk kizárólag az eredmény tartására törekedett.

    Második félidő...

    ...első pillanataitól folytatódott a nyílt sisakos játék, de észre kellett venni: veszélyesebbé váltak a portugálok (ja, nekik sietôsebb volt), fôleg azzal, hogy a mögékerülésekkel, illetve a középre lôtt labdákkal, a lefordulásokkal agresszívabb, támadóbb futballra váltottak. Volt két helyzetecske is a magyar kapu elôtt, de a védőink ekkor nem veszítették el a fejüket, ráadásul Illés vezérletével a csapat kontrákat is vezetett, fôleg Dombi gyorsaságára építve. Ekkor azt lehetett hinni: az eredményességükről amúgy sem híres portugálok ellen ez a lendület maximálisan elegendő lesz, de végül bebizonyosodott, hogy ezen a szinten ilyen ellenféllel szemben elég egyetlen (avagy három...) megingás, s máris megvan a baj.

    Sá Pinto és az ő góljai...

    A portugálok egyenlítése után minden kezdôdhetett elölrôl - sajnos azonban nem ott folytatódott, ahol az elsô félidőben abbamaradt -, s ez érthetô volt szó szerint is, hiszen a játék egy óra elteltével tíz percen keresztül ugyanazzal a koreográfiával zajlott, mint a találkozó kezdetén. A portugálok sok passzal járatták a labdát, a magyarok pedig igyekeztek a kitalált s begyakorolt futballjukat alkalmazni. Illetve... Annyiban azért változott a játék, hogy - miután Bicskei Bertalan Dárdaival próbált frissíteni a középpályás játékon - mintegy tíz méterrel feljebb tolódott a védekezô zóna, s így bizonyos szituációkban már-már letámadásra váltott válogatottunk. Ehhez a stílushoz azonban már kevés volt az erô. Támadásban ugyanis mindvégig frissebbnek tuntek a portugálok, ráadásul idôvel átváltottak a három csatáros játékra, Joao Pinto, Sá Pinto, illetve Figo a második félidô java részében kizárólag a támadásokat erôltette. A magyar csapat csak akkor tudott (volna) erôteljesebb játékot produkálni, ha nyugodtan, megfontoltan szövi a támadásokat, ám jobbára a lelkesedés, semmint a higgadtság jellemezte.

    A hetvenedik perctől már kifulladni látszott a nemzeti csapat, s azzal, hogy egy-egy alkalommal kinyílt a védelem, mind valósabb veszéllyé vált: a vendégek újra betalálnak Király kapujába. És Sá Pinto ezen a meccsen könyörtelennek is bizonyult.

    S bár a hajrára mind a védelmet, mind a támadósort frissítette Bicskei Bertalan, a cserékkel már nem sikerült átformálnia, aktívabbá tennie a csapatjátékot.

    A magyar válogatott ezen a sorsformáló, ám természetesen nem sorsdöntő tétmérkôzésen, idei első Európa-bajnoki selejtezôjén másfél félidőn át tudta tartani magát. Megjegyzendő: bár a felkészülési mérkôzések során a legstabilabbnak a védelem tűnt, ezen a találkozón a hátsó alakzat hibái miatt kapott ki a magyar válogatott.

    Egyértelmű pozitívum: ezen a mérkôzésen azok a nézők voltak többségben, akik mindvégig hittek a magyar válogatottban és rendületlenül buzdították, amelynek ebben az Eb-sorozatban ez még csak az első mérkôzése volt.

    Meier játékvezetô - svájci ember lévén - abszolút precízen vezette a találkozót, s a muködését nem is lehet kritikával illetni.

    forrás:
    http://web.archive.org/web/20020624014045/www.borsodiliga.hu/valogatott/hun_por.htm
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2010.01.10, 16:43 (szerk.: 2017.02.03, 19:27)
    Bicskei Bertalan: - Az elsô félidőben nyújtott teljesítményünkkel maximálisan elégedett vagyok. A második játékrész játéka számomra is csalódást okozott. A portugálok jobban tartották a labdát, ezért a szünet után fölénybe kerültek. A második és harmadik portugál gól nevetséges körülmények között született meg.

    Humberto Coelho: - Nem volt könnyű ellenfél a magyar együttes. Úgy gondolom azonban, hogy a találkozó egészét tekintve mi lényegesen többet kezdeményeztünk, többet támadtunk, irányítottuk a játékot, ezért a gyôzelmünk megérdemelt.

    forrás:
    http://web.archive.org/web/20020624014045/www.borsodiliga.hu/valogatott/hun_por.htm
     
  6. avatar: fgymat
    2009.08.21, 20:00
    Biztos, hogy Pauleta nem lépett pályára, mert a portugálok nem cseréltek és a meccs előtti 18-as keretben sem volt (sérülés vagy eltiltás miatt). A lisszaboni mérkőzésen játszott ellenünk, de akkor sem lőtt gólt, hanem kiállították.
     
  7. avatar: pirospont
    2009.08.21, 19:03
    Első villanyfényes és első válogatott meccsem....
    Egész nap szakadt az eső...
    Tétényben aludtam Szegánál, haveromnál, az Eltére járt akkor,
    nekem másnap két behalasztott vizsgám volt másnap, Miskolcon...
    körülbelül 80 percig elállt az eső, pont akkor zajlott a mérkőzés...
    Előtte nem sokkal újították fel a Népstadiont, azt hiszem atlétikai EB apropójából...
    Gyönyörű volt...
    Veres Laci volt a "szpíker", akkoriban nagyon futott a Diósgyőrnek, tízezreket hangolt a vasgyári stadionban meccsre, hát meghívták a nemzet meccsére is...
    Hevesi Tamás fellépett a mérkőzés előtt egy számmal, utána körbefutott a futópályán egy magyar zászlóval... ami fordítva volt a rúdon... zöld-fehér-piros... szerencsétlen Tomi nem vette észre, mire a 'közép' elé ért, már kórusban skandálták, hogy "hülye vagy, hülye vagy...!"
    De nem esett le neki, szegény Veres Laci viszont magára vette, azt hitte neki szól, így vissza is vett a közönség lelkesítéséből...
    a mérkőzés előtt kiírták a szurkerek egy nagy drapira, hogy "együtt indultunk el egy úton a Práterből, hogy elérjük az amsterdami arénát", mivel ez volt az első EB selejtező a belga holland közös rendezésű előtt...
    és ugye nyertünk a Práterben, Király még tizit is fogott...
    Aztán meg kikaptunk...
    Akkor még azt sem tudtam, ki az a Figo, de Pauletára emlékszem... illetve úgy emlékszem, hogy gólt is lőtt, de ezek szerint nem, de szerintem biztos hogy beállt...
    Örök élmény a meccs.
     
  8. avatar: fgymat
    2009.05.24, 21:22 (szerk.: 2017.02.03, 19:26)
    Az első komoly tétmérkőzés, az első komoly megmérettetés előtt állt a "Bicskei-csapat". Annál is inkább így volt ez, mert a portugál válogatottat még sohasem tudtuk legyőzni.

    A mérkőzés percei egyre teltek és válogatottunk remekül tartotta magát. A portugálok nem voltak könnyű ellenfelek, de a védelmünk derekasan dolgozott és időnként a csatárok is meg-megvillantak. A vezetést is megszereztük. A vendégek térfelének közepéről Illés indította Dombit. A csatár félmagasan küldte középre a labdát, amit Lisztes kapásból kapura lőtt. A lövés Paulo Madeira hátán irányt változtatott, ami kicsit becsapta a kapust, de még sikerült a kapu sarka felé guruló labda után vetődnie. Horváth azonban bevetődve megelőzte és a hálóba továbbított.
    A második félidőt a portugálok erőteljesen kezdték és tíz perc után ennek eredménye is lett. Egy baloldalról középre adott labdába a kaputól négy méterre álló Sá Pinto beletette a lábát és a hálóba irányította azt.
    A vendégek egyenlítő gólja után, a játékot figyelve a döntetlen eredmény látszott reálisnak.
    Csakhogy a nehéz ellenféllel való birkózás fizikailag és idegileg is kifárasztotta a csapatot. Az utolsó tizenöt percben a portugál nyomás még erősödött is. Ennek a két ténynek egyenes következménye volt, hogy a magyar válogatott hibázott, a vendégek pedig ezt kihasználva megszerezték a győzelmet.

    A komoly ellenfél győzelmét csak nehezíteni tudtuk, megakadályozni nem.

    forrás:
    mafoci