magyarfutball.hu

Győri ETO FC - Diósgyőri FC 5 : 4 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2019.02.14, 11:37
    Győr, 1998. augusztus 29., szombat (tud.) - A labdarúgó Raab Karcher Professzionális Nemzeti Bajnokság (PNB) 6. fordulójában:

    Győri ETO FC - Diósgyőri FC 5-4 (2-3)
    Győr, 15 000 néző, V: Juhos

    gólszerzők: Vayer (4.), Somogyi (39.), Korsós (81.), Szarvas (85., 90.), illetve Kiser (18.), Kulcsár (32.), Téger (45.), Egressy (60.)
    sárga lap: Csató (44.), illetve Kiser (44.), Kovács (65.)
    csere: Balla helyett Szarvas (52.), Vayer helyett Lazar (70.), Baumgartner helyett Csiszár (90.), illetve Kulcsár helyett Szabados (63.), Buzás helyett Babos (76.)
    jók: Somogyi, Baumgartner, Szarvas, illetve Kuttor, Kiser, Egressy

    Győr:
    Molnár - Korsós, Lakos, Stark - Mracskó, Csató S., Somogyi, Salagean - Baumgartner, Balla, Vayer

    Diósgyőr:
    Nota - Földvári, Szmiljanics, Kuttor, Kovács - Turóczi, Kiser, Téger, Buzás - Kulcsár, Egressy

    Gyors hazai góllal kezdődött a profi bajnokságban még veretlen két csapat győri találkozója. Somogyi a negyedik percben kiugratta Vayert, és a hazai csatár 14 méterről Nota mellett a jobb sarokba lőtt (1-0).

    A korán jött gól megnyugtatta a győrieket, míg a vendégeket aktívabb támadójátékra ösztönözte. A 10. percben Egressy vezette be a labdát a tizenhatosra, hatalmas bal felső sarkos lövését Molnár a levegőben úszva védte. A 18. percben egyenlített a Diósgyőr. Kiser lépett ki a hazai védők között, és tizennyolc méterről a kissé késlekedő Molnár mellett a bal sarokba lőtt (1-1). A 32. percben Turóczi lőhetett szabadrúgást az alapvonalról, beadását Kulcsár hat méterről a bal sarokba fejelte (1-2).

    A 39. percben egyenlített a Győr. Baumgartner futott el a jobb oldalon, középre emelt, és Somogyi 15 méterről kapásból lőtt a léc alá (2-2). A 45. percben a győri védők bizonytalanságát kihasználva Téger 10 méterről belőtte a vendégek harmadik gólját (2-3).

    A második játékrészt a vendégek kezdték nyugodtabban, tartották a labdát, és kontrákra vártak. Ez hozott eredményt a 60. perben, amikor Egressy ugrott ki a bal oldalon, lefutotta védőjét, és élesen a bal sarokba lőtt (2-4). Mindent egy lapra téve rohamozott a Győr, de játékosai ebben az időszakban nagy hibaszázalékkal játszottak, és nem tudtak igazából helyzetbe kerülni.

    A 81. percben Somogyi jobboldali szögletét követően Korsós a léc alá fejelt (3-4). A 85. percben egyenlített a Győr, Lazar jobbról középre lőtt labdáját Szarvas vágta közelről a kapuba (4-4). A 90. percben ismét Szarvas volt a főszereplő, amikor egy középre lőtt labdát a 11-es pontról egyből a léc alá vágott (5-4).

    Gólokban gazdag, színvonalas mérkőzést hozott a vidéki rangadó, amelyen a Diósgyőr kíméletlenül kihasználta a hazai védők bizonytalanságait, ezzel jelentős előnyhöz jutva. A második félidő hajrájában azonban a Győr a maga javára tudta fordítani a mérkőzést.

    MTI