magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Tiszakécske FC 5 : 0 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.03.25, 18:27
    Budapest, 1998. május 16., szombat (MTI) - A labdarúgó NB I. 31. fordulójában:

    Kispest-Honvéd FC - Tiszakécskei FC 5-0 (2-0)

    Bozsik-stadion, 3000 néző, V: Hanacsek
    Gólszerzők: Mátyus (19.), Csertői (27., 46.), Borgulya (69.), Bárányos (72.)
    sárga lap: Csábi (8.), Szekeres (9.), Mátyus (45.), illetve Balla L. (2.), Nagy L. (15.), Izsák (42.), Besserman (80.)
    csere: Csertői helyett Jovanovics (82.), Kovács B. helyett Farkas (82.), Borgulya helyett Kabát (82.), illetve Maczkó helyett Balla M. (38.), Bujáki helyett Besserman (48.), Bánföldi helyett Sipos (75.)
    jók: Mátyus, Csertői, Borgulya, Bárányos, illetve Nagy Zs., Bánföldi

    Kispest:
    Vezér - Csábi - Medgyesi, Mátyus, Dubecz, Bárányos - Szekeres, Kovács B., Urbányi - Csertői, Borgulya

    Tiszakécske:
    Nagy Zs. - Izsák - Balla L., Nagy L. - Maczkó, Molnár, Bánföldi, Bujáki, Szántó - Holló, Török

    Szekeres János személyében újoncot avatott a Kispest-Honvéd FC.

    A 4. percben a hazaiak részéről Csertői betalált a hálóba, de Hanacsek játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. Nem sokkal később a másik oldalon Holló igéretes helyzetből a kapu mellé lőtt.

    A felázott talajú pályán durván játszottak az együttesek, de később a rövid idő alatt kiosztott négy sárga lap lecsillapította a játékosokat. A 19. percben Bárányos emelt jobbról középre, ahol Mátyus emelkedett a legmagasabbra, s fejéről, 12 m-ről védhetetlenül vágódott a bal alsó sarokba a labda (1-0).

    A 27. percben Csertői vezette fel a labdát, majd 18 m-ről, középről, védhetetlenül lőtt a jobb alsó sarokba (2-0). A 31. percben Borgulya 18 m-ről a jobb kapufát találta telibe. Fölénybe került a lendületesen és jól játszó Honvéd. Bárányos növelhette volna az előnyt, de 14 m-es lövését Nagy Zs. bravúrral hárította.

    Gálhidi György, a Tiszakécske vezetőedzője cserével igyekezett felrázni csapatát, a 38. percben pályára küldte a gólerős Balla Mihályt. Ezután többet támadott a vendégegyüttes, de gólt nem tudott szerezni.

    Góllal nyitotta a második játékrészt a kispesti csapat. Bárányos lövése kipattant Bujákiról, a labda Csertői elé került, aki a 16-os vonaláról, középről a kapuba lőtt (3-0). A 66. percben egy gyors vendég-ellentámadás után Szántó alig lőtt mellé. A 69. percben Dubecz cselezte magát tisztára, önzetlenül Borgulya elé gurított, aki jobbról, 7 m-ről lőtt a kapuba (4-0). A 72. percben Csertői passzolt Bárányos elé, a kispestiek játékmestere lefordult védőjéről, és jobbról, 10 m-ről a hosszú alsó sarokba bombázott (5-0).

    A kispesti csapat jó támadójátékkal még ilyen arányban is teljesen megérdemelten győzte le a csupán csak a mezőnyben ügyeskedő vendégegyüttest.