magyarfutball.hu

Kispest-Honvéd FC - Békéscsabai Előre FC 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.05.09, 16:57 (szerk.: 2021.01.23, 20:13)
    Nagyon fontos pont a Bozsik Stadionból
    Kispest-Honvéd FC - Békéscsabai Előre FC 0-0


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Budapest, Bozsik Stadion, 2500 néző
    V: Kurmai (Bukovics, Zvolenszky)
    Kispest: Vezér 7 — Csábi 6 — Mátyus 6, Plókai 6 — Dubecz 6, Kovács B. 5, Bárányos 6, Calin 6 — Csertői 5, Borgulya 5, Baranyi 4. Edző: Komora Imre
    Békéscsaba: Vámos 9 — Raducu 7 — Futaki 6, Czipó 6, Valentényi 5 — Kovács K. 5, Kerényi 5, Sándor 6, Fazekas 6 — Vadas 5, Belvon 6. Edző: Pásztor József
    Csere: Vadas helyett Fülöp Z. (6) az 57. p., Baranyi h. Kabát (5) az 58., Calin h. Azoitei (-) és Kovács B. h. Medgyesi (-) a 66., Belvon h. Dobi (-) a 75., Fazekas h. Kasik (-) a 90. percben.
    Sárga lap: Csábi (Belvont elkaszálta) a 33., Czipó (lerántotta Bárányost) a 39., Medgyesi (felrúgta Dobit) a 87., Csertői (Dobi lábára rátartott) a 89., Kabát (Fazekast hátulról megrúgta) a 90. percben.
    Szögletarány: 15:1 (6:1)

    Már az elején kitűnt, Komora nem bíz semmit a véletlenre, hiszen eltérve a várt kezdőtől, nagyon sok támadó szellemű játékost küldött a pályára és a háromcsatáros játékot választotta.
    Az első 8 percben még csak meddő volt a Honvéd fölénye, ekkor Plókai szabadrúgásból veszélyeztetett.
    A következő (9. perc) emlékezetessé vált a meccsen, hiszen rengeteg esemény történt: először a teljesen egyedül kitörő Vadast állította meg tévesen lesen a partjelző, majd Bárányos és Csertői óriási ziccerénél mindkét alkalommal Vámos védett fantasztikusan.
    Feltűnő volt, hogy a vendégek középpályája gyengélkedik (elsősorban Valentényi és Kerényi nem volt elemében), hiszen nagyon könnyen vitték át a labdát Bárányosék ezen a csapatrészen. A Honvéd minden erejével támadott, a Csaba pedig ritka kontráira épített, s ha eljutott Belvonig a labda, akkor abból általában a támadás is végigment, hiszen a rutinos játékos élen járt a labda megtartásában.
    A 17. percben kétszer is gólt lőhetett volna a vendégegyüttes, hiszen a fellazuló Kispest-védők közül előbb Czipó, majd Futaki lépett ki, akik talán éppen rutintalanságuknak köszönhetően nem tudták befejezni az akciót.
    Ezt követően úgy tűnt, a fehér mezes vendégek az első játékrészre el is lőtték a puskaporukat, hiszen a fővárosiak teljesen kapujukhoz szegezték őket.
    A 25. percben például Bárányos találta magát teljesen egyedül — a labdával egyetemben — a vendég 16-oson belül, de így sem volt képes gólt szerezni.
    Az érdekesség az volt, hogy amikor legjobban beszorult a Csaba (a félidő utolsó perceire), nem is tudtak igazi gólhelyzetet teremteni.

    A második félidőt a Honvéd ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta, mégis a vendégek előtt adódott az első lehetőség, hiszen Kovács hatalmas partdobása Czipót találta egyedül, aki ezúttal melléfejelt (nem úgy a Videoton ellen).
    Élvezetes volt a játék, ami nemcsak annak volt köszönhető, hogy a Kispest támadott, hanem annak is, hogy a vendégek felvették a kesztyűt.
    A hazai mezőnyfölény közepette egymás után (62—75. perc) három 100 százalékos helyzetet ügyetlenkedtek el a csabaiak: először Belvon rúgott lyukat az üres kapuval szemben, majd Fülöp Zoltán a kapus mellett is elrúgta a labdát, de végül mellément, majd Raducu hagyott ki kihagyhatatlan helyzetet.
    Komora Imre „berágott” és lecserélte a gyengélkedőket, helyette friss embereket küldött a pályára. Láthatóan jó volt az edző elgondolása, mert innentől kezdve 25 percen keresztül a vendégek át sem lépték a felezővonalat. A Kispest több helyzetet dolgozott ki ez idő alatt, mint egész tavasszal, s hogy egyikből sem lett gól, kizárólag Vámos kapuson múlott, aki szenzációsan védett.
    A finishez közeledve egyre jobban sürgette az idő a Honvédot, az utolsó percek nagy kapkodása azonban megbosszulta magát és a kispestiek inkább a durvaságaikkal vétették észre magukat. A végén Kurmai játékvezető 3 percet hosszabbított, de ez sem volt elég a Kispestnek.
    A hősiesen küzdő viharsarkiak végül megérdemelten szereztek egy pontot.

    Edzői nyilatkozatok
    Komora Imre, a Kispest edzője:
    — A durvaság határát súrolták védekezésben a békéscsabaiak, mellesleg megjegyzem, nagyon jól tették a dolgukat, azt játszották, amit idegenben egy csapatnak kell. Ennek mi nem találtuk meg az ellenszerét, éppen ezért a végeredmény igazságosnak mondható. Kiemelni csapatomból senkit nem tudok, más lenne a helyzet, ha sikerült volna győznünk.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — A meccs előtt nagyon elégedett lettem volna az egy ponttal, bár így is az vagyok. Tudtam, hogy a Honvéd mindent megmozgat majd a győzelem érdekében és ez be is jött. Az első félidőben megilletődötten játszottunk, viszont ekkor a Kispestnek sem volt annyi lehetősége. A következő játékrészben mindkét kapu előtt rengeteg helyzet adódott, de ennek ellenére úgy érzem, ha higgadtabbak vagyunk, még nagyobb meglepetést is szerezhettünk volna. Hozzáteszem, hogy nemegyszer Vámos kapus mentett, vagy éppen a szerencse.
    — Belvont miért kellett lecserélni?
    — A csapatkapitány nagyon elfáradt, emellett már mindene fájt és hát gondolnom kellett a Tiszakécske elleni roppant fontos találkozóra is.
    — Kit tudna kiemelni a csapatból?
    — Vámos fantasztikusan védett, ezúttal Raducu is megbízható volt, Fazekas szép dolgokat csinált a pályán és jól játszott Czipó és Belvon is.
    — Elmarasztalni tud-e valakit?
    — Kerényi az elején majdnem gólt rúgatott Bárányossal, s ez rettentően megzavarta. Egy egész félidő kellett neki, míg visszarázódott. Valentényi is gyengén játszott az első játékrészben, de a második félidőre feljavult.

    Vámos-káprázat
    A mérkőzés egyértelmű békéscsabai hőse Vámos kapus volt, hiszen olyan helyzetekben védett nemegyszer, amikor már sokan a hálóban látták a labdát:
    — Nagyon jó volt védeni, mert az első perctől kezdve foglalkoztatva voltam. Nagyon fontos egy kapus számára, hogy ne merevedjen le, de a védelem is sokat segített — mondta egy szuszra.
    — Melyik volt a legnehezebb a káprázatos védések közül?
    — Úgy érzem, hogy a legelső kettő. Ez az első félidőben volt, Bárányos közeli lövése, majd Csertői közeli fejese, ugyanis ekkor még nem voltam igazán játékban.
    — Boldogok lehetünk a döntetlennel?
    — Minden egyes pontnak örülni kell, főleg ha azt nézzük, hogy a Honvéd pályán értük el...
    Ha mindehhez hozzátesszük, hogy Vámos János sérülten vállalta a játékot, akkor ez a teljesítmény még jobban felértékelődik.
    (Szegedi Zsolt)

    14. Kispest-Honvéd 28 8 5 15 30-45 28
    15. Békéscsaba 28 7 7 14 22-46 28

    Békés Megyei Hírlap, 1998. április 30.