magyarfutball.hu

Ilzer-Stadler FC - Újpesti TE 0 : 3 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.12.20, 16:55
    Ilzer-Stadler FC - Újpesti TE 0-3 (0-1)
    Akasztó, 12 000 néző, V: Ábrahám

    gólszerző: Herczeg (44., 74.), Tóth N. (70.)
    sárga lap: Roska (40.), Molnár (59.), illetve Tóth N. (39.), Tamási (56.)
    csere: Bajusz helyett Farkas (65.), Hleba helyett Károlyi G. (79.), illetve Tóth N. helyett Monye (80.), Korsós helyett Eszenyi (82.)
    jók: Nagy G., Reskó, Roska, illetve Herczeg, Korsós, Tóth N.

    Stadler:
    Nagy - Kertész - Schultz, Vincze - Hleba, Molnár, Korol, Kun - Bajusz, Reskó, Roska

    Újpest:
    Bíró - Sebők - Fehér, Tamási - Jenei, Pető, Kozma, Szlezák - Herczeg, Tóth N., Korsós

    A szokatlan, vasárnap este 19 órai kezdés ellenére, és a héten történtek hatására a mérkőzés megkezdése után is hosszú sorokban érkeztek a szurkolók Akasztóra, kifejezve együttérzésüket a helyi gárda iránt.

    Meglepő felállásban kezdett a hazai gárda. Az akasztói mester Reskót center poszton játszatta. A hazai csapat lendült támadásba a találkozó elején. Roska révén a 8. percben veszélyeztetett először a Stadler: a játékos ollózó mozdulattal juttatta a kapu fölé a labdát. A hazaiak Molnár és Korol révén többször felzárkóztak a csatársorhoz, s ezzel létszámfölénybe kerültek az újpestiek kapuja előtt. A 21. percben Molnár fölé rugta a labdát. Az első félidő második felében az újpestiek is egyre többször veszélyeztettek Nagy kapuja előtt. Két sárga lap színesítetette a villanyfényes mérkőzést. A 44. percben Herczeg Miklós mintegy 11 méterről az akasztói kapu bal alsó sarkába talált, ezzel a vendégek egygólos vezetésével vonulhattak a csapatok az öltözőbe.

    A második félidőben az Újpest magához ragadta a kezdeményezést, gyors csatárai révén életveszélyes támadásokat vezetett az akasztói kapu felé. Herczeg lövését még védte Nagy G., de Tóth 8 méteres fejese után már tehetetlen volt. A Stadler védelmének fellazulását kihasználva Herczeg mintegy 12 méterről lőtt gólt a Stadler kapujába.

    A hazai csapat végig egyenrangú ellenfele volt a bajnok újpestieknek, de végül is meg kellett, hogy hajoljon. Ha minden mérkőzésen ilyen lelkesen és elszántan játszott volna az akasztói csapat, nem ők zárnák az NB I. tabelláját. Az újpestieknek ez a három pont elérhető közelségbe hozta a bajnoki címet.

    A mérkőzésen az újpesti játékosok a Stadler együttesével való szolidaritásuk jeleként kék karszalaggal léptek pályára. A stadion belső kerítésén a nézők a Stadler-üggyel kapcsolatban transzparensekkel fejezték ki véleményüket, amelyeken egyebek között a következő szövegek voltak: "Palotás, Lupis, Tocsik, APEH felmentve, Stadler?", "Stadler - Szocik 0-1", "Jóska hazavárunk!"

    MTI