magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Siófoki Bányász FC 0 : 2 18:45

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: lattila2
    2017.10.21, 10:22 (szerk.: 2021.01.04, 19:16)
    Bányász-bemutató a Fradi-pályán
    Ferencváros-Siófoki Bányász 0-2 (0-1)

    Szenzációs győzelmet aratott tegnap este Budapesten az Üllői úton a Siófoki Bányász NB I-es labdarúgó-csapata, véget vetve ezzel a Fradi két és fél éven át tartó hazai veretlenségének.
    — Tisztában vagyok azzal, hogy a Ferencváros — figyelembe véve az összes körülményt — esélyese ennek a találkozónak. Én azonban már ősszel úgy jöttem Siófokra, hogy száműzöm a fiúkból a kishitűséget. Minden mérkőzésen győzelemre játszunk; ezért remélem, hogy a meglepetés most sem marad el — mondta a mérkőzés előtt Nagy László, a vendég Siófok mestere.

    A mérkőzés elején László buktatta Horváthot a kaputól 20 méterre. Miriuta végezte el a szabadrúgást, akinek jól csavart lövése a jobb kapufa mellett suhant el. Egy perccel később Miriuta szögletét Limperger fejelte kapura, a földről felpattanó labdát Posza nagy bravúrral tolta ki a léc alól. A következő támadásnál Miriuta lövését Posza Mlinkovics elé ütötte, aki ugyan a kapuba lőtt, de Hanacsek játékvezető les miatt — egyébként teljesen jogosan — érvénytelenítette a Fradi gólját. Ezt követően alább hagyott a Ferencváros lendülete, kiegyenlítettebbé vált a játék. A 34. perc aztán hatalmas fordulatot hozott. Egy hazai támadást Szabó Z. a saját térfelén megakadályozott, egy kerülős csellel tisztára játszotta magát, s megindult a jobb oldalon. Mintegy 40 métert vezette a labdát, majd a középen felfutó Pest R. elé ívelt, aki a kifutó Udvarácz fölött 14 méterről elegánsan a kapu közepébe emelt (0-1). Sajnos, a gólnál Pest R. megsérült, mert a kifutó Udvarácz elütötte, így Nagy László edző kénytelen volt cserélni; behozta a brazil Regist.

    A második félidő ötödik percében növelhette volna előnyét a vendég Siófok: Szabó Z. kapott tisztán labdát a felezővonaltól öt méterre, ám az igencsak indiszponáltan lengető partjelző lest intett. Az 55. percben azonban már góllal fejezhette be támadását a Balaton-parti együttes. Szabó Z. a 16-os bal sarkánál betörő Sallaihoz passzolt, aki pár lépés után középre ívelt, a berobbanó Kriston pedig a kapuba vágta a labdát (0-2). Öt perc múlva szépíthetett volna a Fradi, ám Posza ismét hatalmas bravúrral mentett. Ezután két gyors cserével próbálta meg felrázni csapatát Nyilasi Tibor edző -— nem sok sikerrel. A hazaiak támadásaiban nem volt semmi tudatosság, elképzelés, csak futottak az eredmény után. A Bányász pedig mind magabiztosabbá vált, látványos kontrákkal és szenzációs védekezéssel „kiidegelték” a Fradit. Kis szerencsével még az előnyüket is tovább növelhették volna, hisz több kontrájuk is életveszélyes volt. Regis még egy kis szambát is bemutatott az oldalvonalnál; remek cselsorozatát és a Szabóval váltott rövid passzokat meg is tapsolta a Fradi-tábor. A mérkőzés lefújása után a sportszerű ferencvárosi közönség tapssal jutalmazta a Bányász játékosait, jelezve: a jó focit ők is értékelik.
    így játszottak

    Budapest, Üllői úti stadion, 9000 néző. V.: Hanacsek (Kiss G., Gyarmati).
    Ferencváros: Udvarácz — Dragoner — Szűcs, Limperger— Páling, Jagodics, Miriuta, Lipcsei, Mlinkovics — Horváth F., Potemkin. Edző: Nyilasi Tibor.
    Siófoki Bányász: Posza — Bimbó — Juhász, László — Kriston, Ördög, Kovács B., Sallai, Perger — Szabó Z., Pest R. Edző: Nagy László.
    Csere: Pest R. helyett Regis a 38., Limperger helyett Albert a 46., Jagodics helyett Vincze O. az 59., Páling helyett Zavadszky a 62., Kovács B. helyett Pest K. a 75., Ördög helyett Bozsér a 85. percben.
    Sárga lap: Jagodics a 21., Pest R. a 24., Dragoner a 28., Kovács B. a 29., Regis az 54., Kriston az 56., Szűcs a 72. percben.

    Forrás: Somogyi Hírlap, 1998-03-03