magyarfutball.hu

Haladás VFC-Milos Sped - Ecker-Stadler FC 3 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.10, 13:12
    1997. november 22., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 17. forduló:

    Haladás VFC-Milos Sped - Ecker-Stadler FC 3-2 (1-0)
    Szombathely, 5000 néző, V: Arany

    gólszerzők: Tóth M. (9., 88.), Balogh (63.), illetve Murai (83.), Borgulya (90. - 11-esből)
    sárga lap: Bonchis (19.), Baumgartner A. (35.), Varga K. (89.), illetve Varga E. (27.), Farkas (44.), Schultz (60.)
    piros lap: Varga E. (53.)
    cserék: Gabala helyett Koller (a szünetben), Tóth P. helyett Fehér (a szünetben), Plókai helyett Nagy Cs. (75.), illetve Hadár helyett Murai (39.), Farkas helyett Cservölgyi (89.)
    jók: Tóth M., Bonchis, Baumgartner A., illetve Kiri, Korol, Molnár

    Kezdőcsapatok:

    Haladás:
    Rott - Horváth A., Tóth M., Gabala, Varga K. - Bonchis, Baumgartner, Balogh, Tóth P. - Plókai M., Vidóczi

    Stadler:
    Kiri - Schultz, Korol, Kertész - Nagy S., Varga E., Molnár, Reskó, Farkas - Hadár, Borgulya

    Nagy lendülettel kezdte a játékot a Haladás. A hazaiak gyors, pontos adogatásokkal próbálták megközelíteni a vendégek kapuját. Ez meg is hozta az eredményt, mert a 9. percben megszerezték a vezetést. Tóth Péter jobboldali szögletrúgása után a beívelt labdát a tisztán álló Tóth Miklós 10 m-ről fejelte a bal felső sarokba (1-0). Ezután csökkent a Haladás nyomása, a vendégcsapat is bátrabban kezdeményezett, az összjátékukba azonban nagyon sok hiba csúszott. Sokáig csak a két 16-os között folyt a küzdelem, szinte eseménytelenül. Félóra elteltével élénkült meg ismét a játék, ekkor már mind a két kapu előtt adódtak helyzetek, de ezek egyikéből sem született újabb gól.

    A vendégcsapat kezdte nagyobb lendülettel a második játékrészt. Hiába játszott azonban mezőnyfölényben, a csatárok tudománya a hazaiak 16-osánál elfogyott. A Haladás gyors kontratámadásokat vezetett és ennek köszönhette, hogy növelni tudta előnyét. A 63. percben Vidóczi futotta le a jobb oldalon a védőket, laposan belőtt labdája Nagy Sándoron megpattant, így Balogh elé került, aki 16 m-ről a kapu bal oldalába nőtt (2-0). A Stadler nem adta fel, mert a gól után, tíz emberrel is bátran kezdeményezett. Erőfeszítése a 83. percben góllá érett: Farkas jobb oldalról félmagasan belőtt szögletrúgása után Murai a tétovázó védők között, 5 m-ről a hálóba továbbította a labdát (2-1). Ezután még izgalmasabb lett a játék. Immár mindkét csapat teljesen nyílt sisakkal futballozott. A 87. percben ismét gólt szerzett a hazai csapat, amikor Baumgartner A. legurított szabadrúgása után Tóth M. 25 m-ről a kapu jobb oldalába lőtt (3-1). Már mindenki a mérkőzés lefújását várta, amikor egy ártatlannak tűnő Stadler-támadás végén Varga K. a 16-oson belül szabálytalanul szerelte Farkast. Az óra mutatója pontosan a 90. perchez ért, amikor Borgulya letette a 11-es pontra a labdát, majd nagy erővel a bal alsó sarokba lőtte (3-2).

    A változatos, helyenként igen izgalmas találkozón a győzelmet jobban akaró szombathelyi csapat megérdemelten nyert.

    MTI