magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Diósgyőri FC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.01.16, 16:53
    1997. november 8. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 15. forduló:

    Ferencváros - Diósgyőri FC 1-0 (1-0)
    Üllői út, 13 000 néző, V: Ábrahám

    gólszerző: Páling (38.)
    sárga lap: Rácz (25.), Kovács T. (58.), Varga S. (67.)
    cserék: Nicsenko helyett Zavadszky (60.), Vincze O. helyett Milovanovic (89.), illetve Jakab helyett Domokos (63.), Varga helyett Ternován és Buliga helyett Buzás (mindkettő 72.)
    jók: Hrutka, Lipcsei, illetve Rácz, Kiser

    Kezdőcsapatok:

    FTC:
    Udvarácz - Dragóner - Szűcs, Hrutka - Páling, Jagodics, Schultz, Lipcsei, Vincze O. - Horváth F., Nicsenko

    Diósgyőr:
    Rácz - Földvári - Téger, Kovács T. - Kákóczki, Buliga, Farkas, Kiser, Varga S. - Kulcsár, Jakab

    Már a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést a Ferencváros. A zöld-fehérek beszorították a Diósgyőrt a saját kapuja elé és az első negyedórában leginkább Hrutka fejeseivel veszélyeztettek.

    A 18. percben Horváth megszerezhette volna a vezetést a hazaiaknak, de tiszta helyzetben 8 m-ről leadott lövését bravúrral védte Rácz. A 21. percben Lipcsei 14 m-ről átemelt a kifutó Rácz kapuson, de a visszaérkező Farkas a gólvonalról kirúgta a labdát. A 23. percben Jakab hagyta ki a Diósgyőr első nagy helyzetét. A vendégek csatára kilépett a lesre játszó védők közül, majd kinézett a partjelzőre, ezáltal ütemet vesztett, és 6 m-ről a kiinduló Udvaráczba lőtt. Öt perccel később Nicsenko hagyott ki hatalmas gólhelyzetet a diósgyőri kapu előtt. A szőke csatár a bal oldalon betört a vendégek 16-osára, elvitte a labdát a kifutó Rácz mellett, de kisodródott és éles szögből az üres kapu mellé lőtt.

    Nagyon kitámadt a Ferencváros és ez majdnem megbosszulta magát. A Diósgyőr Jakab révén újra megszerezhette volna a vezetést, de a csatár 14 m-ről a jól helyezkedő hazai kapust találta el. A 38. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros: egy jobbról átívelt labdát a bal oldalon, az alapvonal közeléből Nicsenko passzolt középre, ahol az érkező Pálingnak nem okozott nehézséget, hogy egy lépésről az üres kapuba továbbítson (1-0).

    Az első félidő folyamán végig a Ferencváros volt a kezdeményező, így megérdemelt vezetéssel térhettek az öltözőbe a zöld-fehérek.

    A Ferencváros megfontoltan, a Diósgyőr pedig bátrabban kezdte a második félidőt, így kiegyenlített játék folyt a pályán. A mérkőzés 65. percéig csak a mezőnybeli szabálytalanságok színesítették a játékot, említésre méltó helyzet egyik oldalon sem adódott. A 65. percben aztán Lipcsei 19 m-ről megcélozta Rácz kapuját, de a labda ha csak centiméterekkel is, a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Még ugyanebben a percben Horváth léphetett ki a diósgyőri védők közül, majd szinte egyszerre érte el a labdát a kapujából kifutó Ráczcal és az őt beérő védővel. A tömegjelenet közepette Horváth elesett a 16-oson belül, Ábrahám játékvezető azonban partjelzője határozott intésére nem a 11-es pontra, hanem a szögletzászló felé mutatott.

    Felszabadultabban játszott a Diósgyőr, látszott, hogy a játékosok tudták, nekik van kevesebb vesztenivalójuk. A Ferencváros körülményesen, lassan szőtte támadásait, tovatűnt az első félidőbeli lelkesedés. A hazai közönség egyre többet fütyült kedvencei játéka láttán, de ez sem segített. Továbbra is pontatlan, kissé nagyképű volt a hazaiak játéka. Jellemző a találkozó második félidejére, hogy a lecserélt Vincze Ottót füttykoncert kísérte le a pályáról.

    Első félidei játékával a Ferencváros ugyan rászolgált a győzelemre, de összességében csak a diósgyőriek rutintalanságának köszönheti minimális különbségű sikerét.