magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Győri ETO FC 1 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.24, 18:15
    Budapest, 1997. október 18., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 13. forduló:

    Ferencváros - Győri ETO FC 1-0 (1-0)
    Üllői út, 12.378 fizető néző, v: Puhl

    gólszerzők: Hrutka (4. perc)
    sárga lapok: Vincze O. ( 59.), Páling (89.) illetve Korsós Gy. (44.), Mracskó (53.)
    cserék: Schultz helyett Jagodics (a szünetben), Nicsenko helyett Zavadszky (81.), illetve Salagean helyett Bodor I. (54.), Szarvas helyett Csató J. (72.), Puglits helyett Ferenczi I. (78.)
    jók: Hrutka, Lipcsei, Vincze O., Nyilas, illetve Molnár, Lakos, Mracskó

    Kezdőcsapatok:

    Ferencváros:
    Udvarácz - Dragóner - Páling, Hrutka, Szűcs M. - Nyilas, Schultz, Lipcsei, Vincze O. - Horváth F., Nicsenko

    Győri ETO FC:
    Molnár L. - Lakos - Korsós Gy., Stark - Mracskó, Puglits, Fodor T., Salagean - Szarvas, Fehér M., Vayer

    A 4. percben Nyilas "lépett meg" a jobb oldalon, pompás beadását Horváth F. szépen fejelte kapura, Molnár azonban remekül tenyerelte szögletre a labdát. A bal oldali Nyilas-beívelést Nicsenko elmésen megcsúsztatta, Hrutka öt lépésről az üresen tátongó bal sarokba fejelt; az ETO-védők rá nem figyeltek (1-0).

    Lassan építgette támadó-formációit az ETO, ami azzal magyarázható, hogy a hazai zöld-fehérek igen szorosan és pontosan őriztek embert. S mivel hátul rendben mentek a dolgok, nyugodt, magabiztos volt a Ferencváros. A 13. percben Horváth gurított Lipcsei elé, a jobb lábas, nyolc méterről leadott lapos bombát Molnár könnyen szelidítette meg. Föltűnt, Puhl mennyi intő szóval, apró füttyentésekkel próbálja fékezni az indulatokat, mert feszültség az volt bőven a pályán. A Ferencváros nem rohant, a vidékiek irama pedig valahogyan nem a megszokottan gyors volt.

    A 19. percben Puglits 25 méterről lőtt, Udvarácz figyelt. Válaszként Lipcsei egy önjáró üteg tűzerejével, majdnem hasonló távolságról lőtt, Molnár ragyogóan repítette szögletre a labdát. A félidő felénél leszögezhető volt, az átgondoltabb Ferencváros a veszélyesebb. Schultz húszméteres lövése sem fogott ki Molnáron (24. perc). Élvezetes küzdelem folyt, a hazaiak nagyon megbecsülték a labdákat, ügyesen figyelve arra is, hogy peregjenek a percek. A 36. percben Szarvas 23 m-es szabadrúgása tekeredett el a jobb sarok mellett. Udvarácz nem indult, pedig volt veszély. A 43. percben a lelkes Hrutka távoli bombája tévesztett célt; fölésuhant, jó két méterrel.

    Egy véreb szívósságával igyekezett labdát szerezni fordulás után is a Ferencváros, ennek a rámenős futballnak csakis egy célja volt: nem engedni lábra kapni az ETÓ-t. A 48. percben Vincze 23 méteres bődületes erejű lövésénél Molnár a sokadik bravúrját mutatta be. Két perc múlva Jagodics 11 méterről az elibe szánkázó Molnár lábába rúgta a labdát; óriási esélyt hagyott elúszni.

    Csak nem tudott tempót váltani a Győr, mert már a középpályán sáncolt a vendéglátó. A 65. percben Jagodics beadását Nyilas elvetődve lőtte kevéssel mellé. Látványos mozzanat volt. Horváth ugrott meg a baloldalon, lapos lövését Molnár szögletre mentette. A 76. percben Bodor beadását a becsúszva érkező Korsós elöl Jagodics nehezen mentette szögletre. Történt az eset mintegy három lépésnyire a gólvonaltól. A hajrában a cserék után sem tudott igazi kalamajkát okozni az ETO, a fővárosiak ügyesen őrizték az előnyt, fontos három pontot tartottak otthon.

    Örökigazság: minden szép sorozat megszakad egyszer. Az eleddig veretlen Győr a számára igazán balszerencsés 13. fordulóban a Magyar-kupától búcsúzott, az előjelek szerint nem túl esélyes Ferencváros otthonában megérdemelt vereséget szenvedett el.

    Az első 45 percben tanítanivalóan szépen kombinált a Ferencváros, mely fizikai és lelkierővel is kiválóan felkészült kollektívaként muzsikált. Főként a középpályán nyújtott maradandót, egyszerűen "elszívta" a mozgási és támadásépítési teret a nem megszokottan rámenős, szellemes ETO elől. A hazaiak lényegesen több helyzetet dolgoztak ki, és ha Molnár Levente kapus nem véd csodálatosan, Nyilasi Tibor vezetőedző gárdája tán jelentősebb különbséggel is nyert volna. Az est egyetlen örömittas győri érdekeltségű szereplője Reszeli Soós István vezetőedző, tudniillik azt mondta, ha megőrzik veretlenségüket, zöldre festeti a haját.

    Bizonyosan nagyobb örömmel keresné most a festékboltot, csak ne maradt volna alul a csapata.