magyarfutball.hu

Tiszakécske FC-Eurobusz - Békéscsabai Előre FC 0 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.05.21, 21:54 (szerk.: 2021.02.06, 21:14)
    Baji Tamás ismét hozta a pontot
    Tiszakécske FC - Békéscsabai Előre FC 0-0


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Tiszakécske, 4000 néző
    V.: Makay (Varga S., Sóthy).
    Tiszakécske: Nagy Zs. 6 — Balla L. 6, Nagy L. 6, Thaly 6 — Szarvas 4, Unyatinszki 5, Molnár 6, Bujáki 5 — Besserman 6, Balla M. 5, Szántó 5. Edző: Szurgent Lajos
    Békéscsaba: Baji 8 — Raducu 6 — Balog 7, Sándor 6 — Erdei 5, Vörös 6, Kerényi 5, Brlázs 6, Vasas 6 — Stoica 5, Dani 6. Edző: Pásztor József.
    Csere: Szarvas helyett Cimpian (6), Bujáki h. Mike (6) mindkettő a szünetben, Vörös h. Valentényi (-) a 72., Stoica h. Takács (-) a 77., Szántó h. Sipos (-) a 82., Erdei h. Diczkó (-) a 90. percben.
    Sárga lap: Kerényi (Besserman felvágásáért) a 6., Sándor (Bujáki akasztásáért) a 8., Nagy L. (Vörös feltartásáért) a 43., Brlázs (Szántó gáncsolásáért) az 54., Raducu (Molnár akasztásáért) a 60., Balla M. (Dani akasztásáért) a 65., Molnár (sípszó előtt elrúgta a labdát) a 92. percben.
    Szögletarány: 3:8 (0:4)

    Mindkét oldalon akadtak hiányzók, a Tiszakécskében inkább a sérülések tizedelték a csapatot, míg a békéscsabaiaknál a három sérült mellett (Kasik, Belvon, Topos) három sárga lapos is akadt (Todorovics, Dobi, Fazekas).
    60. perc: Balla Mihály átadásával Molnár térült-fordult, és a 16-oson belülre keveredett, amikor a mellette álló Raducu lábán átesett — 11-es. A büntetőből Balla Mihály laposan a bal sarok felé lőtte a labdát, amit Baji nagyszerű vetődéssel és jó érzékkel kitenyerelt, majd a védők felszabadítottak.

    Sokan bíztak abban az előzetes latolgatáskor, hogy az újonc otthonában pontot is szerezhet a Békéscsaba. A pesszimisták azonban féltették a csapatot, hiszen ezúttal is sok hiányzója volt a lila-fehéreknek.
    Az első játékrész az optimistákat igazolta. A békéscsabaiak nem ijedtek meg, mindenki hamar megtalálta a párját, és igyekezett gyorsan semlegesíteni. Balog és Sándor remekül vette le a pályáról a kécskeiek támadóit. De az egész védelem jól szűrte meg a hazaiak próbálkozásait. Sok elképzelés nem volt a Tisza-parti gárda játékában, a békéscsabaiak pedig lelkesedésükkel hamar mezőnyfölényt harcoltak ki. Főleg Vörös volt elemében, aki nem csak szép egyéni alakításokkal vétette észre magát, hanem jól hozta helyzetbe társait is. Igaz, Dani és Stoica nem tudott élni a lehetőséggel, ám jóval többször veszélyeztették Nagy Zsolt kapuját, mint tette azt az ellenfél. Olyannyira, hogy Baji Tamásnak az első félidőben csupán akkor akadt dolga, amikor letette az ötösre a labdát, hogy legtöbbször Raducu játékba hozza azt.
    A jelentős fölényt és az adódó ziccereket ha kihasználja a Békéscsaba, gólokkal vezethetett volna az első félidőben. Ami viszont örömteli volt: idegenben még nem láthattunk ilyen jól küzdő, és néha már a tudatosság elemeit is bemutató Békéscsabát.
    Alapos fejmosásban részesítette Szurgent edző tanítványait, ugyanis a Tiszakécske a második félidőben merőben más felfogásban lépett pályára. Sokkal inkább támadóbb futballt játszott, ám a Békéscsaba sem ijedt meg, okosan szűrték meg a rohamokat, és amint labdához jutottak, igyekeztek a kontrákkal veszélyt okozni a hazaiak kapuja előtt.
    Ebben a félidőben inkább a hazaiak voltak mezőnyfölényben, de ezúttal sem találták góllövőcipőjüket.
    A hatvanadik percben egy meglehetősen elhamarkodott ítélettel „helyzetbe hozta” a tiszakécskei csapatot a játékvezető, ám az utóbbi hetekben nagyszerű formáról tanúbizonyságot adó Baji Tamás óriási tettet vitt véghez azzal, hogy kivédte Balla Mihály büntetőjét. Átmenetileg vissza is fogta a hazaiak támadókedvét a kihagyott lehetőség, és a Békéscsaba újból néhány ígéretes akciót mutatott be.
    A finisben a hazai közönség egyre jobban tűzbe hozta csapatát, amely az utolsó negyedórában mindent elkövetett a három pont begyűjtése érdekében, de továbbra is jól állta a sarat a csabai védelem, és Baji további fantasztikus produkciókat mutatott be.
    A játékvezető gyengeségét mutatta egy újabb csabai esély „kudarcba fulladása”, amikor Dani ügyesen megugrott egy labdával, már lépéselőnyben is volt, amikor védője utána vetődött, és elkaszálta a lábát, ami minimum kiállítással járt volna, ám Makay játékvezető nemes egyszerűséggel továbbot intett.
    Végül is a Tiszakécske két ellentétes félidőt produkált, az elsőben tehetetlennek bizonyult, a másodikban rakkolt, ám nagyon sok hibával játszottak.
    A Békéscsaba az első negyvenöt percben kimondottan jól játszott, a másodikban hősiesen küzdött, így mindenképpen rászolgált a pontra.

    Edzői nyilatkozatok
    Szurgent Lajos, a Tiszakécske edzője:
    — Harcos, kemény meccsen nem feküdt nekünk az ellenfél agresszív játéka. Sovány vigasz, de az ilyen mérkőzésekre is fel kell készülnünk a jövőben.
    Pásztor József, a Békéscsaba edzője:
    — Az első játékrészben kimondottan jól játszottunk, kár, hogy az óriási helyzeteinket kihagytuk, pedig négy százszázalékos lehetőségünk volt. Ebben az időszakban a Tiszakécske szinte el sem jutott a mi kapunkig.
    — A fordulás után más színezetű volt a játék.
    — A hazaiak alaposan beleerősítettek, de ettől kezdve tizenketten játszottak ellenünk. Ugyanis a játékvezető mindent elkövetett annak érdekében, hogy ne legyen még nagyobb sikerélményünk. Ettől függetlenül kitűnően harcolt a csapat, és Baji Tamás ismét nagy napot fogott ki.
    — Hatvan percig Vörös is kitűnően küzdött.
    — Remekül játszott, de egy idő után elfáradt. Ő tudott csapatunkból egyedül létszámfölényt elérni, s addig voltak igazi helyzeteink.
    — Kikkel voltál még elégedett?
    — Bajin és Vörösön kívül az egész védelemmel, így Baloggal, Raducuval, Sándorral, akik nagy munkát végeztek és remekül álltak a lábukon. De jól játszott Brlázs is. Talán elöl volt egy kis gondom, ugyanis ennyi helyzetből minimum két gólt kellett volna rúgnunk.
    — Egy pillanatig sem volt veszélyben az egy pont?
    — Tény, hogy a fordulás után egy kicsit ijedtebben játszott a csapat, de tudtuk, hogy a folytatásban nekünk ugranak a házigazdák. Viszont mindenki nagyon küzdött ezen az estén, és a mérkőzés kulcsa az volt, hogy védőink remekül semlegesítették Ballát, Unyatinszkit és Bessermant.
    (Jávor Péter)

    11. Békéscsaba 12 4 2 6 8-27 14
    ...
    14. Tiszakécske 12 3 4 5 20-25 13

    Békés Megyei Hírlap, 1997. október 6.