magyarfutball.hu

Ecker-Stadler FC - Diósgyőri FC 0 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.02.27, 17:42
    1997. szeptember 27. szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 11. forduló:

    Ecker-Stadler FC - Diósgyőri FC 0-1 (0-0)
    Akasztó, 3000 néző, V: Ábrahám

    gólszerző: Ruskó (82.)
    sárga lap: Juskevics (23.), Hleba (40.), Demkovics (49.), Reskó
    (85.), illetve Kovács T. (44.)
    csere: Hleba helyett Holló (46.), Juskevics helyett Nagy S. (62.), Borgulya helyett Farkas T. (75.), illetve Jakab helyett Domokos (77.), Buliga helyett Farkas A. (85.), Túróczi helyett Volár (89.)
    jók: Kertész, Jeremejev, illetve Varga S., Ruskó, Buliga

    Ecker-Stadler:
    Nagy G. - Kertész - Demkovics, Reskó - Kovács Zs., Jeremejev, Molnár Z., Juskevics - Borgulya, Hadár, Hleba

    Diósgyőr:
    Rácz - Földvári - Varga S., Nagy S., Kovács T. - Túróczi, Buliga, Farkas J., Ruskó - Kulcsár S., Jakab

    Diósgyőri támadások vezették be a találkozót, de a 6. percben Jeremejev szöglete után Rácz kapuja előtt alakult ki veszélyes helyzet. A folytatásban változatosabb lett a játék, a vendégek tűntek valamivel labdabiztosabbnak, s enyhe mezőnyfölénybe is kerültek az őket szép számmal elkísérő szurkolók lelkes biztatása mellett. A 27. percben egy korszerű támadást követően Borgulya lőtt a hálóba 15 méterről, a játékvezető azonban rövid kivárást követően a partjelző intésére leshelyzet miatt helytelenül érvénytelenítette a találatot. A 34. percben ismét remek akciót vezetett a Stadler, Hleba pazarul gurított Juskevics elé, aki hatalmas helyzetben 14 méterről a kivetődő Ráczba lőtt. A szünet előtti percekben alaposan rákapcsoltak a hazaiak, így a diósgyőriek védekezésre kényszerültek.

    Felpaprikázva, durván kezdték a csapatok a második játékrészt, majd a diósgyőriek váltottak előbb "műfajt", s két szép akcióval veszélyeztettek. Varga S. vezérletével lendületesebb volt a DFC, a hazaiak kapkodtak, nem találták helyüket a kék-fehér játékosok. Egy taktikai csere jót tett a Stadlernek, kiegyenlítettebb lett a játék, becsületesen küzdöttek a csapatok, a kapuk azonban a 82. percig nem kerültek veszélybe. Ekkor egy villámgyors, bal oldali diósgyőri támadást Ruskó fejezett be pontosan. A középpályás az ötös sarkáról perdített a kapuba (0-1). A 90. percben három vendégcsatár vezethette a labdát kapura, végül Domokos lőhetett 14 méterről, a labda azonban elsuhant a bal kapufa mellett.

    A szervezettebben játszó, képzettebb játékosokból álló DFC megérdemelt győzelmet aratott a rengeteget hibázó Stadler FC ellen.