magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Debreceni VSC-Epona 3 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.23, 16:40
    1997. augusztus 30., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 6. forduló:

    Ferencváros - DVSC-Epona 3-0 (2-0)
    Üllői út, 8000 néző, V: Vágner
    gólszerzők: Vincze O. (2., 87.), Nyilas (29.)
    sárga lap: Vámosi (12.), Vincze O. (40.), Lipcsei (89.), illetve Pető (17.)
    csere: Zavadszky helyett Páling (a szünetben), Sitku helyett Touati (83.), Szűcs helyett Limperger (89.), illetve Madar T. helyett Frida (31.), Sira helyett Ulveczki (64.), Ilea helyett Djurisic (65.)
    jók: Vincze O., Sitku, Nyilas, illetve Böőr

    Kezdőcsapatok:

    Ferencváros:
    Udvarácz - Dragóner - Vámosi, Szűcs - Nyilas, Miriuta, Lipcsei, Vincze O., Nagy N. - Sitku, Zavadszky

    DVSC-Epona:
    Kövesfalvi - Gojan - Vadicska, Pető - Dombi, Böőr, Sándor Cs., Szatmári, Madar T. (Frida, 31.) - Sira, Ilea

    Gyors góllal kezdett a Ferencváros. A 2. percben Nyilas jó labdát tett a balösszekötő helyen beinduló Vincze O. elé, aki 14 m-ről a bizonytalanul kilépő Kövesfalvi mellett a hálóba helyezte a labdát (1-0). Az első negyedóra végén Miriuta 30 m-es szabadrúgása kerülte el a bal felső sarkot.

    A 29. percben Nyilas a lesre játszó védők között egyéni akcióra vállalkozott, mindenkit elhagyott, majd Kövesfalvi mellett a kapu bal oldalába gurított (2-0). A 44. percben Ilea 20 m-es szabadrúgása centiméterekkel a kapu fölött hagyta el a játékteret. A félidő utolsó másodperceiben Gojan ugyan betalált a hazai kapuba, ám Vágner játékvezető érvénytelenítette a találatot les miatt.

    A második játékrész eleje a vendégeké volt: ekkor jobbára a hazai térfélen folyt a játék. Az 58. percben Vadicska beadását Udvarácz éppen Dombi elé öklözte, ő azonban nagy helyzetben, 15 m-ről pontatlanul célzott. Ezután többet támadott a Ferencváros, kiegyenlítettebb lett a játék. Herczeg András, a DVSC edzője kettős cserével próbált frissíteni csapatán. A 82. percben Dombi 10 m-ről jobbról élesen nem sokkal a bal felső sarok mellé lőtt.

    A hajrában megszerezte harmadik gólját a Ferencváros. Jobbról ívelték át a labdát a balösszekötő helyén tartózkodó Vincze Ottóhoz, aki 13 m-ről a kapu bal oldalába lőtt (3-0). Az utolsó másodpercekben szépíthetett volna a Debrecen, Szatmári emelése a felső kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

    A korai ferencvárosi gól meghatározta a mérkőzés alaphangulatát. A Debrecen a két védelmi hibát követően csak futott az eredmény után. A Ferencvárosnak nem volt szüksége teljes erőbedobásra a győzelemhez.