magyarfutball.hu

Tiszakécske FC-Eurobusz - Gázszer FC-Agárd 1 : 1 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.27, 14:21
    1997. augusztus 9., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 4. forduló:

    Tiszakécske FC-Eurobusz - Gázszer FC Agárd 1-1 (1-1)
    Tiszakécske, 4000 néző, V: Vágner

    gólszerzők: Balla M. (24.), illetve Tieber (23.)
    sárga lap: Szántó (58.), Cintian (85.), illetve Lőrincz (17.), Vincze (84.)
    piros lap: Cintian (88.)
    cserék: Nagy László helyett Szarvas (55.), Unyatinszki helyett Mike (59.), Szántó helyett Cintian (75.), illetve Füzesi helyett Szalai (a szünetben), Nagy Lajos helyett Földes (64.), Bekő helyett Salacz Z. (83.)
    jók: Nagy Zs., Balla M., Molnár, illetve Matus, Medvid, Tieber

    Kezdőcsapatok:

    Tiszakécske FC-Eurobusz:
    Nagy Zs. - Balla L., Barna, Nagy László, Thaly - Maczkó, Molnár, Unyatinszki, Szántó - Nagylaki, Balla M.

    Gázszer FC Agárd:
    Matus - Varga, Füzesi, Salacz J., Lőrincz - Toldi, Vincze G., Bekő, Medvid - Nagy Lajos, Tieber

    A mérkőzés előtt jelentették be, hogy a kécskei labdarúgóklub hosszabb távú együttműködést kötött a martfűi és a soproni sörgyárak termékeit forgalmazó Braun Union Hungaria Kft-vel. Ennek megfelelően a kécskeiek már Soproni Ászok felírattal a mezükön kezdték a mérkőzést. Éppen a kezdés előtt elkezdett esni az eső.

    A 3. percben Nagy László szabadrúgása kipattant az agárdi sorfalról, Molnár ismétlése pedig centikkel a jobb kapufa mellett suhant el. A másik oldalon Tieber közelről a bal kapufa mellé lőtt. A heves kezdés után bő 10 perc óvatosabb játék következett, majd felgyorsultak az események. A 23. percben Tieber a bal oldalról hosszan ívelt át az ellenkező szélre, ahol Salacz J. remekül centerezett vissza és a támadás kezdeményezője, Tieber 5 m-ről a kécskei kapuba fejelt (0-1). A középkezdés utáni első percben Balla Mihály kamatoztatta az MTK ellen tanultakat: Molnárral háromszögeltek, majd a hazai gólgyáros három védőt becsapva a kifutó kapus alatt 6 m-ről egyenlített (1-1).

    A szünetben a vendégek úgy értékelhették az első félidőt, hogy számukra nyerhető a mérkőzés, mert óriási elánnal folytatták a találkozót. A 48. percben Medvid, majd két perccel később Tieber is helyzetbe került, de mind a két lehetőség kimaradt a hazai kapunál. Azonban a tiszakécskeiek sem ijedtek meg, éppen ezért jó iramú, változatos maradt a mérkőzés. A 60. percben Molnár éles szögből leadott lövése után már gólt kiáltott a hazai közönség, de a lövés mellé szállt, és csak a labdafogó háló rezdült meg. A 65. percben Maczkó szorongatott helyzetből leadott lövését védte Matus. Öt perccel később újból Maczkó próbálkozott, ezúttal 16 méterről mellé lőtt.

    A két harcos természettel megáldott csapat továbbra is nagy csatát vívott egymással, a vendégek akcióiban talán több volt az elképzelés, csatáraik jobban számíthattak a középpályások támogatására. Az utolsó negyedórában nyomasztó fölénybe került a Kécske, a 81. percben mégis Medvid szerezhetett volna gólt: közeli fejese után a felső lécet is érintette a labda.

    A két NB II-es bajnok jó mérkőzésen, fordulatokban gazdag találkozón igazolta élvonalbeli tagságának jogosságát.

    MTI