magyarfutball.hu

Diósgyőri FC - Zalahús-Zalaegerszegi TE FC 4 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.29, 14:18
    1997. augusztus 2., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 3. forduló:

    Diósgyőri FC - Zalahús ZTE FC 4-0 (2-0)
    Diósgyőr, 12 000 néző, V: Márton S.

    gólszerzők: Kulcsár (24., 46.), Kákóczki (44.), Csóka (öngól, 64.)
    sárga lap: Földvári (70.), illetve Gaál (44.), Molnár A. (50.)
    csere: Kulcsár helyett Kotula (67.), Kiser helyett Buzás (71.), Ternován helyett Farkas A. (78.), illetve Kovács N. helyett Kocsárdi (46.), Szabó I. Zs. helyett Varga (55.)
    jók: Ternován, Kulcsár, Kákóczki, Farkas J., illetve Gaál

    Kezdőcsapatok:

    Diósgyőri FC:
    Rácz - Földvári, Téger, Farkas J., Kovács - Ternován, Kiser, Buliga, Kákóczki - Jakab, Kulcsár

    Zalahús ZTE FC:
    Vlaszák - Csóka, Szabó I. Zs., Molnár B., Gaál - Sebők J., Kovács N., Molnár A., Németh - Szabó II. Zs., Casoltan

    A diósgyőriek nagy iramban kezdtek, a 2. percben Jakab óriási helyzetből leadott lövését Vlaszák bravúrral tolta szögletre. Nem sokkal később ismét Jakab hibázott, a másik oldalon pedig az egyedül kiugró Csóka elől Rácz remek ütemű kifutással tisztázott.

    A 24. percben vezetésre tett szert a Diósgyőr. Jakab 15 m-ről leadott lövését Vlaszák csak kiütni tudta. A labda Kulcsár elé került, és a csatár 10 m-ről ballal a jobb felső sarokba bombázott (1-0). A félidő hajrájában növelte előnyét a piros-fehér együttes. A 44. percben kavarodás támadt a zalaiak kapuja előtt. Kákóczki elé került a labda, aki 7 m-ről a felső lécre lőtt, onnan a bőrgolyó a gólvonal mögé pattant, és Márton játékvezető habozás nélkül középre mutatott (2-0).

    A 46. percben háromgólosra nőtt a hazaiak előnye. Ternován robogott el a bal oldalon, középre lőtt labdájára Kulcsár érkezett, aki 8 m-ről a léc alá lőtt (3-0). A vendégek teljesen szétesett csapat benyomását keltették, de még nem volt vége A 64. percben Kulcsár 18 m-ről célozta meg Vlaszák kapuját, Csóka beleért a labdába, amely megtévesztette a zalai portást, aki jobbra mozdult, a labda viszont a bal alsó sarokban kötött ki (4-0).

    Küzdelmes, nagy iramú és kifejezetten jó színvonalú mérkőzésen ismét nagy különbségű győzelmet aratott az NB I. újonca. A hazaiak vezetésük birtokában megnyugodtak, higgadtan, ötletesen és ügyesen futballoztak, teljesen szétzilálták ellenfelület és rászolgáltak a győzelemre.

    MTI