magyarfutball.hu

Budapesti VSC - MTK FC 0 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.04.30, 18:07
    1997. május 24., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 33. forduló:

    BVSC - MTK FC 0-2 (0-0)
    Szőnyi út, 1000 néző, V: Juhos

    gólszerzők: Illés (73.), Kuttor (86.)
    sárga lap: Bondarenko (30.), illetve Molnár (19.)
    cserék: Potemkin helyett Pelles (a szünetben), Erős helyen Polonkai (58.), illetve Molnár helyett Zimmermann (a szünetben), Zsivóczky helyett Talapa (69.), Csertői helyett Horváth Cs. (88.)
    jók: Farkas J., illetve Illés, Csertői

    BVSC:
    Végh - Pomper - Bondarenko, Komlósi - Csiszár, Simon T., Erős, Rósa D., Farkas J. - Potemkin, Bükszegi

    MTK FC:
    Babos - Lőrincz - Kuttor, Molnár - Szekeres T., Halmai, Illés, Farkasházy, Zsivóczky - Kenesei, Csertői

    Bajnokként látogatott a Szőnyi útra az MTK, így a mérkőzésnek "csupán" a két csapat presztízse adott rangot. Kiegyenlített mezőnyjátékot hozott az első félidő, a kapu előtt azonban mindkét csapat határozatlannak bizonyult.

    A vasutasokon látszott, hogy még nem tudták teljesen elfelejteni a hétközi súlyos kupavereséget. Az MTK játékosai többnyire a gólkirály-jelölt Illést keresték labdáikkal, de átadásaikba több hiba csúszott. A 30. perc hozta az első igazán veszélyes helyzetet, de Zsivóczky 22 méteres szabadrúgását a bal alsó sarok elől bravúrral tolta szögletre a BVSC kapusa, Végh Zoltán. A vasutasok többnyire csak az MTK 16-osáig jutottak, igazi gólhelyzetet nem sikerült teremteniük Babos kapuja előtt.

    Csendes játszadozással telt el a félidő hajrája, bizony kissé unalomba fulladt a mérkőzés.

    A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Céltalanul játszott mindkét csapat, igazi gólhelyzet továbbra sem volt. A 64. percben fordult a kocka: a BVSC fiatal cserejátékosa, Polonkai egyedül törhetett kapura, de megijedt az MTK kapusától, és 14 méteres lövése elakadt Babosban. A 73. percben némileg váratlanul megszerezte vezetést az MTK. Talapa futott el a bal szélen, majd a 16-os és az oldalvonal közül középre adott, a labda átszállt a BVSC védői felett, és Illés középről, 15 méterről egyből a jobb felső sarokba bombázott (0-1). A gól sem ébresztette fel a hazaiakat, továbbra is meddő mezőnyjáték folyt a pályán. A 86. percben végleg eldőlt az alacsony színvonalú találkozó: Illés az alapvonal közeléből átemelte a BVSC védelmét és a jobb oldalon érkező Kuttor lemásolta Illés gólját. Az egyetlen különbség, hogy a hátvéd a bal felső sarkot választotta (0-2).

    A gyenge játékot hozó találkozón az MTK könnyen nyert, a bajnokcsapatnak semmiféle erőlködésre nem volt szüksége, hogy túllépjen a BVSC-n.