magyarfutball.hu

Győri ETO FC - Ferencvárosi TC 1 : 1 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.02, 17:37
    1997. május 19., hétfő (tud) - Labdarúgó NB I., 32. forduló:

    Győri ETO FC - Ferencváros 1-1 (0-0)
    Győr, 14 000 néző, V: Juhos

    gólszerzők: Nyilas (58.), illetve Cseke (88.)
    sárga lap: Stark (54.), Molnár (58.), illetve Lőrincz (11.), Nicsenko (13.), Schultz (79.)
    cserék: Csató J. helyett Cseke (76.), Szarvas helyett Hámori (76.), Fodor helyett Radics (88.), illetve Lőrincz helyett Hrutka (46.), Albert helyett Schultz (46.), Forrai helyett Zavadszky (59.)
    jók: Lakos, Salagean, Puglits, illetve Vámosi, Nicsenko

    Győri ETO FC:
    Molnár - Puglits, Lakos, Stark - Mracskó, Csató S., Csató J., Szarvas, Salagean - Fodor, Fehér

    Ferencváros:
    Udvarácz - Lőrincz, Vámosi, Szűcs - Nyilas, Albert, Forrai, Miriuta, Nagy N. - Nicsenko, Horváth F.

    Rekordszámú néző előtt került sor a két zöld-fehér csapat mérkőzésére, ahol mindkét együttesnek különböző okok miatt igazából csak a győzelem számíthatott jó eredménynek.

    A győriek kezdték támadóbb szellemben a játékot és a 4. percben, ha Csató J. valamivel pontosabban céloz, akár a vezetést is megszerezhette volna a hazai csapat. A 15. perc újabb kimaradt ETO-helyzetet hozott, ezúttal a jól kiugró Salagean került Udvarácz-cal szembe, de 10 m-ről a kapust találta el. Paprikás hangulatban zajlott a mérkőzés, több kemény belemenéssel, aminek előbb Miriuta, majd Csató S. látta kárát. A 26. percben Csató J. jobboldali beadása után az üresen álló Puglits elé gurult a labda, aki a kaputól 14 m-re lyukat rúgott. Meglepetésre a győriek irányították a játékot, a Ferencváros csak néhány kontrával kísérletezett. Az első "gólszagú" támadásra 41. percet kellett várniuk a ferencvárosi szurkolóknak, ekkor Nicsenko közeli fejese alig suhant el a jobb sarok mellett. A félidő utolsó percében újból Nicsenko veszélyeztetett, de a kifutó Molnár leszedte a lábáról a labdát.

    A második félidőre kettős cserével igyekezett javítani csapata teljesítményén a ferencvárosiak edzője. Az 50. percben a mérkőzés helyzetét hagyta ki a győri Fehér, aki két védőt is kicselezve csak Udvarácz-cal állt szembe, de 8 m-ről a kapusba lőtt. Az 58. percben Nicsenkót ugratták ki a bal oldalon, aki eltolta a kifutó győri kapus mellett a labdát, és utána elesett. Az esetért megítélt büntetőt Nyilas a kapufára rúgta, de a kipattanó labdát az ítélet végrehajtó a kapuba fejelte (0-1). A vezető gól felhozta a vendégcsapatot és percekre beszorították a Győrt, amit a szögletek sora jelzett. A tízperces nyomás alól kiszabadult hazaiak a 68. percben nagy egyenlítési lehetőséget hagytak ki. Fodor kapott jó labdát a 11-es tájékán, megnézte magának a kaput, majd fölé lőtt. A győriek is kettős cserével próbálták meg az egyenlítést kiharcolni. Az utolsó tíz percre beszorult a vendégcsapat, a hazai csatárok két alkalommal is naggyá tették Udvaráczot, aki bravúrt bravúrra halmozott. A 88. percben megtört a jég Az FTC-kapu előtt tisztára kijátszott helyzetből Cseke vágta a hálóba a labdát 10 m-ről (1-1).

    Egy jó iramú mérkőzésen a győrieknek volt több lehetőségük a győzelem megszerzésére, de a helyzetek sorát hagyták ki, így csak az utolsó pillanatban tudták megmenteni az egy bajnoki pontot a közepes teljesítményt nyújtó Ferencvárossal szemben.

    MTI
     
  2. avatar: magyarfutball.hu