magyarfutball.hu

Zalaegerszegi TE FC - Videoton FC Fehérvár 0 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.02, 14:06
    1997. május 17., szombat (tud) - Labdarúgó NB I., 32. forduló:

    Zalaegerszegi TE FC - Videoton FC-Fehérvár 0-0
    Zalaegerszeg, 8000 néző V: Tóth V.

    sárga lap: Molnár B. (46.), Németh (90.), illetve Tóth N. (10.), Monye (43.),
    cserék: Balogh helyett Kovács N. (50.), Szőke helyett Molnár A. (58.), Sebők helyett Dobos (90.), illetve Urbanas helyett Dulic (74.), Vancsa helyett Rót (77.), Horváth A. helyett Tóth A. (90.)
    jók: Tóth Gy., Nagy A., illetve Monye, Vancsa

    ZTE FC:
    Vlaszák - Nagy A., Szabó I., Tóth Gy. - Kocsárdi, Balogh, Szabó II., Molnár B., Németh, Sebők, Szőke

    Videoton FCF:
    Bíró - Schindler, Makrickij, Urbonas - Horváth A., Dvéri, Monye, Korsós, Vancsa, Takács, Tóth N.

    Az első percekben a nagy meleggel és egymással ismerkedtek a csapatok. A hatodik percben Szabó II. szabadrúgását Szőke nagy helyzetben az ötösön elhibázta. Az első tizenöt perc változatos játékot hozott, a vendégegyüttes többet birtokolta a labdát, különösebb eredmény nélkül. Az iram viszont magyar szinten sem érte el a közepest. A 14. percben Dvéri indította Tóth N.-t, aki kilépett a lesre játszó ZTE-védők közül, ám 14 m-es lövését Vlaszák bravúrral hárította. A másik kapunál a 19. percben Sebők remekül tálalt Molnár B. elé, aki az ötösön kivárt, és könnyen szerelték. A Videoton továbbra is többet birtokolta a labdát, Vancsa és Monye jól mozgatta a székesfehérvári együttest, bár ehhez az is kellett, hogy a ZTE rendkívül pontatlanul és elképzelés nélkül játsszon. A 35. percben Vancsa ötméteres fejesét Szabó II. a gólvonalról fejelte ki. A 39. percben Dvéri 30 méteres szabadrúgását Vlaszák könnyedén fogta. A 43. percben Korsós kicselezte a ZTE teljes védelmét, ám hét méterről a kivetődő Vlaszák fölött a léc fölé emelt.

    Fordulás után továbbra is a vendégcsapat játszott fölényben. Az 50. percben Urbanas 30 méteres lövését ütötte szögletre Vlaszák. A kontratámadás végén, Kocsárdi beadása után Németh elől tisztáztak az utolsó pillanatban a vendégvédők. A 60. percben Tóth N. baloldali beadását Dvéri fejelte kapura, de Tóth Gy. kivágta a gólba tartó labdát. A székesfehérváriak továbbra is rövidpasszos játékkal tartották a labdát, a ZTE alig jutott el a vendégek kapujáig. A második félidőben 25 percnek kellett eltelnie, míg az egerszegiek veszélyeztették Bíró kapuját. Ekkor egy szögletrúgás után Szabó II. éles szögből alig emelt a léc fölé. A mérkőzés hajrájában valamelyest visszaesett a vendégcsapat játéka is, így a hazaiak
    előtt is több gólszerzési lehetőség adódott. A 79. percben Sebők gurított vissza egy labdát, de Németh öt méterről az oldalhálóba lőtt. A 81. percben egy jobboldali szögletet Németh csúsztatott kapura, Makrickij azonban a gólvonalról mentett. Majd nem sokkal később Kovács N. fejesét fogta Bíró. A találkozó utolsó helyzetét Dvéri hagyta ki, amikor a 88. percben "ajtó-ablak" helyzetből a léc fölé durrantott.

    Hatvan percen át egyértelműen a Videoton akarata érvényesült a pályán, a vendégek szemre is tetszetősen játszottak, de a tizenhatosnál elfogyott a tudományuk. A ZTE csak az utolsó 20 percben nyújtott elfogadhatót, s végül is szerencsés körülmények között tartotta otthon az egy bajnoki pontot.

    MTI