magyarfutball.hu

Vasas Danubius Hotels - Győri ETO FC 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.22, 17:40
    1997. május 14., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 31. forduló:

    Vasas Danubius Hotels - Győri ETO FC 2-0 (1-0)
    Fáy utca, 1500 néző, V: Szabó Zs.

    gólszerzők: Fischer (14.), Pál Z. (70.)
    sárga lap: Mracskó (75.)
    cserék: Hamar helyett Váczi Z. (a szünetben), Maczó helyett Pál Z. (51.), Máriási helyett Morvai R. (90.), illetve Szarvas helyett Hámori (53.), Cseke helyett Varga E. (79.), Fodor helyett Balea (82.)
    jók: Máriási, Fischer, illetve Csató S.

    Vasas DH:
    Sáfár - Gricajuk, Geres, Juhár, Aranyos - Máriási, Galaschek, Szilveszter, Maczó - Fischer, Hamar

    Győri ETO FC:
    Molnár L. - Csató J. - Stark, Lakos - Mracskó, Cseke, Csató S., Szarvas, Puglits - Fodor, Fehér M.

    A vendégek kezdtek jobban, bizonyítván, hogy pontért, pontokért jöttek a fővárosi csapat otthonába. Csató S. remek ütemben ugratta ki Szarvast, aki elhúzta a labdát Sáfár mellett, de kisodródott, és már csak az alapvonalon túl érte el a játékszert. Óriási helyzet volt A szórványos győri támadások közepette váratlanul vezetést szerzett a hazai csapat. A 14. percben Máriási ívelt be szögletet balról, Fischer pedig a kapu jobb alsó sarkába fejelt, úgy hogy a labda Csató S.-t is érintette (1-0). Fischer öt perc múlva ismételhetett volna, de remekbe szabott kapáslövését a védők a gólvonalról tisztázták. Tovább támadott a Vasas, Maczó beívelését az örökmozgó, nagy kedvvel játszó Fischer kapásból rálőtte, Molnár megfogta az erős, lapos lövést. A vendéggárda is jelezte, hogy pályán van. Cseke kilépett az álmélkodó védők közül, kapura lőtt, de Sáfár kiöklözte a rosszul helyezett labdát. Az első félidőt egy veszélyes Puglits-kísérlet zárta.

    Két erőszakosabb csapat jött ki a második játékrészre, mi több, a Győr akár egyenlíthetett volna. Mracskó középre gurított, Fodor átlépte a labdát, ezzel mindenkit megzavart, Fehér egyedül állt szemben Sáfárral, de a hazai portás lábbal védett. Ezek után leült a játék, a nézők szinte aludtak, az élénkebbek inkább bosszankodtak. Az álmos játék közepette üdvözítőleg hatott Fischer bombaerős, 25 méteres szabadrúgása, amely még kipattant Molnárról, végül Pál Z. a kapuba pofozta a labdát (2-0). Újra minden derűs lett a Vasas-híveknek. Az utolsó 20 percben említésre méltó esemény nem történt.

    A könnyen felejthető, unalmas 90 perc során a helyzeteit könyörtelenül kihasználó Vasas megérdemelte tartotta otthonában a három pontot.