magyarfutball.hu

Ecker-Stadler FC - Kispest-Honvéd FC 2 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.05.06, 18:41
    1997. május 14., szerda (MTI) - Labdarúgó NB I., 31. forduló:

    Ecker-Stadler FC - Kispest-Honvéd FC 2-0 (1-0)
    Akasztó, 500 néző, V: Hanyecz

    gólszerzők: Jaszinszkij (30.), Jeremejev (80.)
    sárga lap: Jeremejev (43.), illetve Dubecz (72.), Gabala (78.), Plókai A. (87.)
    piros lap: Dubecz (75.)
    cserék: Demkovics helyett Nagy S. (21.), Farkas T. helyett Mikóczi (57.), Holló helyett Murai (84.), illetve Plókai M. helyett Gabala (a szünetben), Cipf helyett Farkas A. (a szünetben), Tarlue helyett Arany (63.)
    jók: Holló, Jeremejev, Hleba, illetve Bárányos, Kovács B.

    Ecker-Stadler FC:
    Nagy G. - Vacsilja - Demkovics (Nagy S., 21.), Resko, Kertész - Jaszinszkij, Molnár Z., Jeremejev, Hleba - Holló, Farkas T.

    Kispest-Honvéd FC:
    Vezér - Plókai A., Hahn, Moses - Dubecz, Kovács B., Bárányos, Tarlue, Cipf - Plókai M., Tóth M.

    A nagy meleg alaposan rányomta bélyegét a csapatok teljesítményére, még a nézők sem jöttek el annyian, amennyien igazából buzdítani tudták volna a hazaiakat. Pedig a Stadlernek a pontra, még inkább pontokra volt szüksége.

    Már a harmadik percben nagy gólszerzési lehetőség adódott a kék-fehérek előtt. Resko robogott el a jobb oldalon, és mivel senki nem bántotta, nyugodtan célba vehette volna Vezér kapuját, ám ehelyett elkezdett cselezgetni a 16-oson. Végül az érkező Hleba lőtt mintegy 20 méterről, a labdát vetődve megfogta a kispesti kapus. Ezek után a Honvéd percei következtek. A piros-feketék azonban a kapu torkában többször is elügyetlenkedték helyzeteiket. A 8. percben Jaszinszkij adott be szépen a jobb oldalról, ám Farkas fejese az égbe szállt. A másik oldalon a 12. percben Plókai A. kísérletezett messziről, 24 méteres lövése elkerülte a bal felső sarkot. A 23. percben Dubecz hazaadott, Vezér azonban rosszul találta el a labdát, amelyet ki akart rúgni a mezőnybe. A játékszer a kaputól 28 méterre ácsorgó Jaszinszkijhez került, aki tett néhány lépést, majd kapura emelt - eredmény nélkül.

    Általános meglepetésre aztán a 30. percben mégis vezetést szerzett az Ecker-Stadler. Egy jobb oldali szabadrúgás után Holló elől még kibokszolta a bőrgolyót Vezér, de Jaszinszkij 8 méteres fejesével már nem tudott mit kezdeni: a labda a kapu bal oldalában kötött ki (1-0). Öt perccel később Holló remek indítást adott Farkasnak, aki rövid vágta után ballal lőtt, a labda alig kerülte el a bal alsó sarkot.

    Honvéd-rohamok vezették be a második 45 percet. Ez azonban alkalmat adott a Stadler-legénységnek arra, hogy gyors lefordulásokkal veszélyeztessék a venedégek kapuját.

    Az 54. percben Bárányos ment el a bal oldalon, beadására sem lehetett panasz, Tóth M. ollózása pedig tapsot csalt ki a nézőseregből. Az 58. percben a frissiben beállt Mikóczi veszélyeztetett: fordulásból körülbelül hat méterről lőtt kapura, Vezér a gólvonal előtt lefülelte a labdát. A 60. percben Jeremejev 22 méteres, jól csavart szabadrúgása csaknem gólt eredményezett. A Kispest nem volt a helyzet magaslatán, a Stadler csak a védekezésre szorítkozott. Hét perccel később Molnár Z. 17 méterről vette célba a vendégek kapuját, újfent Vezér bravúrjára volt szükség. Újabb négy perc elteltével végre megfontolt támadást vezetett a Honvéd. A bal oldalról Hahn ívelt a kapu elé, ahol Bárányos vette célba a kaput, az irányzék azonban hibás volt.

    Dubecz három percen belül kétszer is sárga lapot érdemlő szabálytalanságot követett el, kénytelen volt leporoszkálni a pályáról. A 80. percben mégis csaknem 1-1-re módosult az állás. Arany a jobb oldalon szöktette Tóth M.-t, aki középre adott, Bárányos azonban kihagyta a lehetőséget. Nem úgy Jeremejev, aki ugyanabban a percben futott föl a támadással, s egy remek bal oldali beadást látványos fejessel a bal fölső sarokba csúsztatott hét méterről.

    A Stadler "cicázni" kezdett neves ellenfelével. A fővárosiak csak akkor jutottak el a hazaiak kapujáig, ha hosszú előreívelt passzokkal kísérleteztek. A szépítésre azonban már nem maradt idejük.

    A "langyos" első félidő után hűlni kezdett a levegő. Nem úgy az akasztóiak támadókedve, az elképzelés nélkül futballozó kispestiek a döntetlenre sem voltak jók.