magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre FC - Vác FC 3 : 2 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.11.10, 10:10 (szerk.: 2021.03.06, 22:30)
    Újabb lépés a stabil bennmaradás felé
    Békéscsabai Előre FC - Vác FC 3-2 (1-1)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Békéscsaba, 3000 néző
    V.: Tóth V. (dr. Bozóky, Ring)
    Békéscsaba: Baji 6 — Nagy L. 5, Raducu 6, Balog Z. 6 — Belvon 6, Major 6, Todorovics 8, Kovács 6, Kasik 6 — Szabados 5, Kulcsár 5. Edző: Bozai Gyula
    Vác: Tóth 6 — Lévai 5—2=3, Nagy T. 6, Kasza 6, Boda 5 — Vojtekovszki 5, Babos 6, Schwarcz 5, Nyikos 7 — Andrássy 5, Füle 5. Edző: Strausz László
    Csere: Szabados helyett Janics (5), Schwarcz h. Horváth (6) mindkettő a szünetben, Andrássy h. Víg (5) az 59., Kasik h. Frank (-) a 69., Füle h. Borgulya (-) a 75., Belvon h. Sándor (-) a 77. percben.
    Gólszerző: Todorovics (11-esből) a 16., Füle a 30., Belvon a 46., Nyikos az 57., Todorovics a 68. percben.
    Sárga lap: Lévai (Kasikot akasztotta) a 15., Balog Z. (Nyikos felvágásáért) a 39. percben.
    Kiállítva: Lévai (két sárga lap után) a 22. percben.
    Szögletarány: 3:2 (2:1)

    15. perc: Kulcsár labdájával Kasik a bal oldalon a 16-oson belülre verekedte magát. Lévai az alapvonal közelében buktatta, Tóth V. játékvezető a 11-es pontra mutatott, és sárga lapot adott a váci védőnek. Todorovics nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtte a büntetőt, 1-0.
    22. perc: Kasikot a fél pályánál a bal oldalvonal mellett Lévai felvágta, Tóth V. játékvezető az akció befejezése után a második sárga lapot is felmutatta a Duna-parti játékosnak, amelyet követett a piros.
    30. perc: Babos előreívelése után Andrássy kapura lőtt a bal összekötő helyéről, 10 méterről, Baji kiütötte a pettyest, Andrássy visszagurított a kapu felé és a bal kapufánál üresen álló Füle egy lépésről a kapufa segítségével a hálóba talált, 1-1.
    46. perc: Kasik bal oldali beadását Janics ügyesen megtolta, Belvon négy lépésről a kapus mellett a jobb sarokba gurított,2-1.
    57. perc: Babos jobb oldali beadását a túloldalon üresen álló Nyikos 8 méterről a jobb felső sarokba fejelte, 2-2.
    68. perc: Belvon remek jobb oldalról középre adott labdájával Todorovics lefordult őrzőjéről és 15 méterről ballal a jobb felső sarokba bombázott, 3-2.

    A rekkenő meleg jó néhány szurkolót elijesztett, ám akik ebben a forróságban is kilátogattak a Kórház utcai stadionba, mindenképp élményben részesültek, ugyanis a 30 fokos forróság ellenére nagy elánnal estek egymásnak a csapatok. Menetrendszerűen gördültek mindkét oldalon a támadások, és gyakran veszélyeztették a kapukat a támadók, alaposan próbára téve a két portást.
    Az első játékrészben Tóth kapusnak volt nehezebb dolga, és nemcsak azért, mert többet támadtak a hazaiak, hanem azért is, mert ő nappal szemben védett. A hazaiak egy jogos 11-esből szereztek vezetést. Lévai nehéz helyzetbe hozta csapatát kiállításával, mert ezután beszorult a Vác, és a csabaiak közelről-távolról egyaránt próbálkoztak, ha nem is jártak eredménnyel.
    Aztán egy kontra és egy jó helyzetfelismerés révén egyenlítettek a vendégek, amitől megtáltosodott a tíz emberrel küzdő Duna-parti gárda.
    A nagy meleg maradt, az iram nem lankadt, és a váciakon nem látszott meg, hogy emberhátrányban játszanak. Igaz, a középpályák „megszűntek”, hiszen mindkét csapat a támadásra helyezte a hangsúlyt és minden áron gólt akart elérni.
    A finisre azért sokat kivett a meleg és az iram a játékosokból, az edzők jól látták meg, hogy kik fáradnak, és azonnal cseréket hajtottak végre. A jól jött frissítés miatt továbbra is iramos volt a mérkőzés. A csabai előnyt egy némi védelmi hibát követően egyenlítette ki a Vác, ám harmadszor is megszerezte a vezetést az Előre, méghozzá a hetek óta remekül játszó Todorovics szép alakítása révén, aki egy hét leforgása alatt a harmadik fontos gólját szerezte.

    Edzői nyilatkozatok
    Bozai Gyula, a Békéscsaba edzője:
    — Nem játszottunk jól, sőt teljesen enerváltan, fáradtan, szervezetlenül, de azt mondom, hogy amelyik csapat akar, az begyűri a döntő gólt. Ez a csapat akart volna, de megfogott bennünket a meleg, a tét. Ugyan a nap egyformán sütött mindenkire, de ránk nehezedett az idegi csomag, amelyet nehezen viseltünk. De a három pont megszerzése a lényeges!
    — Jól kezdődött a találkozó a csapat számára: vezetés, emberelőny, de aztán mégsem az történt, ami ilyen esetben elvárható...
    — Igen, mert pont a kulcsemberek fáradtak el, akik eddig hozták magukat. Persze belejátszott némi türelmetlenség is, főleg 2-2-nél, de ez velejárója egy ilyen mérkőzésnek.
    — Pedig például Janics hamarabb is megnyugtathatta volna a csabai kedélyeket, szurkolókat, ha három-kettőnél betalál...
    — Az volt a gond, hogy annál a helyzetnél azt hitte, hogy le van fújva az akció. A pályán nem hinni kell, hanem játszani és lőni kell. Aztán majd sípol a játékvezető.
    — Egy esemény dús, gól gazdag találkozón született végül is az értékes győzelem...
    — Igen, bár én belülről nem annak láttam, mert nem játszottunk jól. S azért volt eseménydús, mert az ellenfél is fáradt volt, de végül is hősiesen küzdöttek tíz emberrel is, amihez gratulálok nekik, mert nagyon jó csapat. Nem rugdossák el a labdát, megjátsszék, és azt nyújtották, amit tudnak.
    Strausz László, a Vác edzője:
    — Többségben voltak azok, akik a Békéscsaba győzelmét akarták, így győzött a túlerő.
    — A mérkőzés túlnyomó részében nem látszott meg, hogy emberhátrányban küzdenek...
    — Ez számunkra sovány vigasz, kikaptunk, mert a labdarúgást gólra játsszák.

    9. Vác 31 10 9 12 37-42 39
    ...
    13. Békéscsaba 31 9 6 16 34-53 33

    Békés Megyei Hírlap, 1997. május 15.