magyarfutball.hu

Budapesti VSC - Debreceni VSC-Epona 2 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2018.08.12, 13:02
    1997. április 19., szombat (MTI) - Labdarúgó NB I., 27. forduló:

    BVSC - DVSC-Epona 2-0 (2-0)

    Szőnyi út, 1000 néző, V: Hanyecz
    gólszerző: Bükszegi (18., 30.)
    sárga lap: Böőr (83.)
    cserék: Simon T. helyett Zováth J. (58.), Kiss I. helyett Csordás (65.), Pelles helyett Stanici (74.), illetve Djurisic helyett Böőr (a szünetben), Gojan helyett Jevtic (67.)
    jók: Bükszegi, Bondarenko, illetve a DVSC-ből senkit nem lehetett kiemelni

    BVSC:
    Végh - Dragóner - Bondarenko, Komlósi Á., Farkas J. - Erős, Csiszár, Simon T., Pelles - Bükszegi, Kiss

    DVSC-Epona:
    Kövesfalvy - Gojan - Bernáth Cs., Vadicska, Pető Z. - Djurisic, Sándor T., Madar Cs., Madar T. - Dombi, Ilea

    Az eseménytelen első tíz perc után az első helyzet a DVSC előtt adódott, Dombi iramodott meg, de gyenge lövését Végh hárította. Később mezőnyfölénybe került a BVSC, a Debrecen kontrákra játszott. Egy szöglet után Bondarenko erős lövését bravúrral védte Kövesfalvy, de a kipattanót Bükszegi a léc alá vágta (1-0). A gól után felébredt a hajdúsági gárda, azonban Dombi kecsegtető helyzetből erőtlen lövést küldött kapura. A félidő derekán Sándor T. mintegy 20 méterről leadott lövését fogta magához Végh kapus. Egy szép ellenakció után növelte előnyét a hazai csapat. A többször előrehúzódó Bondarenko remekül centerezett Bükszegi elé, aki a kapu jobb alsó sarkába lőtte a labdát (2-0). A félidő végén is a BVSC-nek volt helyzete, Pelles fordult le a 16-oson belül, de lövése erőtlennek bizonyult, így Kövesfalvy könnyedén tolta ki a labdát.

    A pihenő után a Debrecen kezdett jobban. A csereként beállt Böőr tört be a büntetőterületre, erősen középre lőtt, azonban mindenki előtt elcsúszott a labda. Megjegyzendő: a játékos középreadása is csak centiméterekkel kerülte el a jobb kapufát. A 61. percben Bernáth hozta fel a labdát, középre gurított, ahonnan Sándor T. teketória nélkül lőtt. Az erős lövés csak centiméterekkel szállt fölé. Ezt már a BVSC sem hagyhatta szó nélkül. Erős iramodott meg a jobb oldalon, beadása a vendégek védőjéről, Gojanról a jobb kapufára pattant, onnan vissza a mezőnybe. A 72. percben Farkas J. bombaerős 19 méteres szabadrúgását védte Kövesfalvy. Az utolsó negyedóra a hajdúsági csapaté volt. Előbb Dombi lövését hárította látványos vetődéssel Végh, majd Pető szabadrúgása jelentett veszélyt, de a játékos kísérlete az oldalhálóban landolt. Az utolsó percben az örökmozgó Dombi erős lövése a felső lécről pattant ki.

    A minden csapatrészében jobb hazai együttes megérdemelten szerezte meg a három pontot.