magyarfutball.hu

Győri ETO FC - Békéscsabai Előre FC 1 : 2 14:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2016.11.18, 16:03 (szerk.: 2021.07.17, 23:15)
    Attila napok Győrött
    Győri ETO FC - Békéscsabai Előre FC 1-2 (0-0)


    NB I-es labdarúgó-mérkőzés, Győr, 5000 néző
    V.: Márton S. (Molnár L., Székely)
    Győr: Balogh 0 — Radics 5, Csató S. 5, Lakos 5, Salagean 3 — Mracskó 4, Hámori 3, Cseke 4, Csató J. 3 — Ferenczi 3, Szarvas 4. Edző: Haász Sándor
    Békéscsaba: Baji 6 — Raducu 6 — Medgyesi 5, Czipó 5, Kovács T. 5 — Belvon 6, Todorovics 4, Varga M. 4, Stoica 5 — Szabados 5, Kulcsár 6. Edző: Bozai Gyula
    Csere: Hámori helyett Balea (4) az 54., Cseke h. Farkas B. (-) a 62., Salagean h. Fehér (-) a 69., Kulcsár h. Balog Zs. (-) a 84., Todorovics h. Balog Z. (-) a 87., Stoica h. Sándor (-) a 89. percben.
    Gólszerző: Szabados a 60., Belvon a 67., Szarvas (11-esből) a 90. percben.
    Sárga lap: Todorovics (Csató Sándor gáncsolásáért) a 14., Czipó (az előretörő Cseke gáncsolásáért) a 40., Stoica (Hámori buktatásáért) az 53., Lakos (Belvonnal szembeni belépőjéért) a 60., Balea (sportszerűtlenségért) a 82. percben.
    Szögletarány: 10:0 (6:0)

    A hazai csapatban Lahos belázasodott, ezért Haász edző változtatott az összeállításon.
    A Békéscsabából is több hiányzó volt, így sárga lap miatt Nagy László, sérülés miatt pedig Major és Csehi nem lehetett ott a pályán.

    60. perc: Egy remek kontra végén Kulcsár ismerte fel nagyszerűen a helyzetet, pontosan emelte át a labdát a jobb oldalon felfutó Szabados elé, aki 12 méterről védhetetlenül a jobb alsó sarokba vágta azt, 0-1.
    67. perc: Ismét Kulcsáré volta gólpassz, aki a korábbi eseményhez hasonlóan jól ismerte fel a lehetőséget: keresztbe ívelt labdája Belvont találta kecsegtető helyzetben, aki élt is a lehetőséggel, és 10 méterről, az alapvonal közeléből a kimozduló Balogh mellett úgy rúgta el a labdát, hogy az a jobb oldali léc tövénél jutott a hálóba,0-2.
    90. perc: Ferenczi előtt nyílt gólszerzési lehetőség, amikor Medgyesi fellökte a győri csatárt. A megítélt 11-est Szarvas élesen a léc alá vágta, 1-2.

    A győriek az elmúlt héten Debrecenben egy nagyon értékes pontot szereztek, ettől függetlenül a hazai szurkolók és némiképp a szakvezetés is aggódva tekintett a találkozó elé, hiszen a téli felkészülési mérkőzések is azt sugallták, hogy a hazai mérkőzéseken nem áll olyan magabiztos lábon az ETO FC.
    Persze a békéscsabaiak sem dicsekedhettek, hiszen a múlt héten a Stadler FC ellen gyenge nyitányt produkáltak, és hazai környezetben pontot sem tudtak szerezni.
    Mindkét együttes megerősítette a védelmét, négy védővel és védekező típusú középpályásokkal megerősítve állt föl. A győrieknél Ferenczi szinte állandóan elöl tartózkodott, ugyanakkor Hámorinak és Szarvasnak az volt a feladata, hogy a támadásoknál rögtön lóduljanak meg. A csabaiak a biztos védekezést választották, de nem álltak be csak bekkelni, hanem ahogy lehetőség adódott előttük, azonnal felfejlődtek, és igyekeztek régi fegyverükkel, a kontrákkal operálni.
    Jó negyed órás erőfelmérő után is ritkán kerültek veszélybe a kapuk, jobbára a két 16-os között folyt a játék. Ettől egy meglehetősen unalmas meccs kerekedett ki. A védők aránylag biztosan álltak a lábukon, ám a középpályán elszürkült már a játék. Támadásokról pedig végképp nem lehetett beszélni. Meglehetősen elképzelés nélküli tologatás folyt a pályán, csak a félidő végére ébredtek fel a csapatok, de ekkor sem tudtak élni a lehetőséggel.
    A fordulás után tovább tartott a Rába tervszerűtlen erőlködése, ugyanakkor fölébredt a Békéscsaba, és egy szép kontra végén megszületett a vendégek vezető gólja. Sőt, nem sokáig kellett várni az újabb találatra, ami megint csak Kulcsár, illetve Belvon helyzetfelismerését dicséri.
    A 0-2 után az ETO már fejjel rohant a falnak, ám Baji remekül állta a rohamokat, és Raducu is jól irányította társait, így a csabai védelem remekül megszűrte a támadásokat.
    A mérkőzés hajrájában a helyi szurkolók Haász Sándor edző fejét követelték, látva csapatuk erőtlen és elképzelés nélküli játékát.
    A békéscsabaiak viszont óriási meglepetésre, Totó-nyelven fogalmazva, a forduló meglepetését szolgáltatták, és az őszi 4-0 után most idegenben is legyőzték a győrieket - teljesen megérdemelten. A csabaiak mintegy nyolc éve tartó győri veretlenségi sorozata ezúttal sem szakadt meg.

    Edzői nyilatkozatok
    Haász Sándor, a Győr edzője:
    — Részben jogos a közönség kritikája, de a címzettel nem értek egyet.
    Bozai Gyula, a Békéscsaba edzője:
    — Győzelmünk annak diadala, hogy beállt mindenki a sorba. Csapatunk nem áll nagy nevekből, de a télen elvégzett munka meghozta gyümölcsét, amihez végre némi önbizalom is párosult.
    — Mikor vélte úgy, hogy győzhetnek is?
    — Már a félidőben láttam, hogy jobbak vagyunk, erről beszéltem a szünetben is az öltözőben. Felhívtam a játékosok figyelmét, hogy lapos, rövid passzokkal jöjjünk ki, lassítsuk a hazaiak játékát, tördeljük szét a támadásaikat, és onnan mi ritmust váltva, kontrákból oldjuk meg a feladatot.
    — Mitől volt jobb most a csapat, mint egy héttel korábban?
    — Egyrészt azért, mert egységesebb lett a gárda. Másrészt pedig a középpályások is védekeztek, ha kellett. Todorovics remekül kikapcsolta Csekét. A többiek területet védtek, de ha kellett, rögtön átálltak emberfogásra is, miként Medgyesi, aki Hámorit semlegesítette. Nem véletlen, hogy a győrieknek nem volt igazi helyzetük.
    — Kivel volt elégedett a csapatból?
    — Nem szeretnék senkit kiemelni, hiszen remek csapatmunkát nyújtott a gárda, és mindenki jó volt.
    — Ezek szerint a Győr hibázott?
    — Úgy tűnik. De érthető, hiszen jól ismertük őket, a héten többször is megbeszéltük, hogy miként lehet a kulcsembereiket, Csekét, Mracskót, Szarvast és Hámorit kikapcsolni a játékból. Ez jól is sikerült. Ráadásul végre jól játszott a csapat, nem rugdostuk el a labdát, hanem pontosan játszottunk.
    — Ismét idegenbe látogat a Békéscsaba a jövő héten. Átmenthető ez a forma?
    — A tavaszi szezon rajtja előtt úgy terveztem, hogy az első három mérkőzésen négy vagy öt pontot illene begyűjteni. Igaz, nem ilyen leosztásban gondoltam. Egy a lényeg, három már megvan, s hogy a tervünk sikerüljön, egyet mindenképp kellene szerezni a Szőnyi úton is. De ezt csak akkor érhetjük el, ha ugyanilyen egységesen és jól játszunk, mint Győrben tette a csapat.

    8. Győri ETO 19 7 4 8 23-29 25
    ...
    14. Békéscsaba 19 5 3 11 22-37 18

    Békés Megyei Hírlap, 1997. március 10.
    képAz ETO jó irányban indult el? (Fotó: Hanis Viktória)

    Kisalföld, 1997. március 10. (Arcanum DT)