magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - Újpesti TE-Novabau 0 : 3 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2015.06.06, 19:25 (szerk.: 2021.02.11, 19:03)
    A szeptember 7-ére kitűzött, törökök elleni Európa-bajnoki premier előtt utoljára lépnek pályára bajnoki mérkőzésen a hazai élvonalban szereplő csapatok. A negyedik forduló összecsapásait két napra osztották el, szombaton hét, hétfőn pedig egy találkozót játszanak. Utóbbi iránt nyilvánul meg a legnagyobb érdeklődés, hiszen a Ferencváros az Üllői úti stadionban fogadja a remekül rajtolt ÚTE-Novabaut.

    A legutóbbi bajnokságban mindkétszer az újpestiek nyertek, otthon és idegenben egyformán 1-0-ra diadalmaskodtak. A ferencvárosiak szempontjából különösen az előbbihez fűződik kellemetlen emlék, hiszen az 1993/94-es pontvadászatban az volt az első vereségük. Pedig akkor már a 11. fordulónál jártak.

    A mostani bajnoki rajt egyértelműen az Újpestnek sikerült jobban, ugyanis az első három fordulóban százszázalékos teljesítményt ért el, ilyen remek mérleggel más csapat nem is büszkélkedhet, így egyedüli éllovas. Talán még ennél is figyelemreméltóbb, hogy játékosai a 270 perc alatt 18 góllal
    terhelték meg az ellenfelek hálóját. A Ferencváros közel sem kezdett hasonló sikerrel, legutóbb például - elsősorban védőinek halovány formája miatt - egy ötöst kapott Békéscsabán, s csak két találattal tudott válaszolni.

    A hét közben egyébként mindkét együttes pályára lépett. A ferencvárosiak csütörtökön a luxemburgi F91 Dudelange ellen KEK-selejtezőt játszottak, s megismételve a hazai eredményt, idegenben is 6-1-re nyertek. Az újpestiek szerdán Magyar Kupa-mérkőzést vívtak a másodosztályú MTK-val, s 1-1-es döntetlenre végeztek.

    Bár a televízió is közvetíti a forduló rangadóját, valószínűleg nagyon sok szurkoló látogat ki az Üllői úti stadionba, ahol ott lesz az érdeklődők között Mészöly Kálmán szövetségi kapitány is. A szakvezető nem titkolta: mindkét együttesből többen is jó eséllyel pályáznak a válogatottba kerülésre.

    1994. augusztus 29. Ferencváros- Újpesti TE-Novabau 0-3 (0-2)
    Üllői út, 16.000 néző V:Kiss G.

    FTC: Szeiler - Telek - Kuznyecov, Szekeres - Páling, Lisztes, Lipcsei, Keller (Szűcs 69p.), Czéh - Christiansen, Neagoe
    UTE: Praj-Molnár,Füzesi (Tomka,33p.),Bérczy-Jenei,Kozma,Véber,Túri,Szlezák-Wukovics,Egressy (Belvon,19p.).
    Gólszerző: 0-1 Wukovics (7p.), 0-2 Belvon (40p.), 0-3 Wukovics (53p.).

    sárga lap: Szekeres (18.), Lisztes (22.), Neagoe (60.), illetve Bérczy (71.)
    piros lap: Neagoe (65.), Szekeres (87.)

    A mérkőzés előtt a két csapat szurkolótábora tartott erődemonstrációt, mindkét oldalon hangorkánnal éltették saját csapatukat. Ami az első perceket illeti, mindkét gárda nehezen szokott hozzá az eső áztatta, csúszós talajhoz, így a gyors helyzetváltoztatásoknál estek-keltek a pályán. Az 5. percben egy ügyes újpesti ellentámadás hozhatott volna gólveszélyt, de Egressy labdáját Jenei hosszan tolta maga elé, így elmaradt a lehetőség. A 7. percben azonban gólt érdemelt a vendégek taktikája, a gyors letámadás. A középpályán Wukovicstól indult az akció, majd Véber tette vissza a labdát a volt ferencvárosi játékosnak, aki a kapujából messze kifutó Szeiler fölött a hálóba emelt (0-1). Az újpesti vezető gól, különösen a gólszerző neve nem tett jót a hazai szurkolótábor hangulatának. Mindez a játékosokra is átragadt, így meglehetősen durva belépők közepette folytatódott a játék. A 17. percben ismét az ÚTE kapusa, Praj volt a főszereplő, aki az eddig lezajlott mérkőzéseken is gyakran jött zavarba. Ezúttal is bátortalanul indult ki egy beadásra, de Czéh fejéről a kapufára került a labda. Egy perccel később Szekeres sárga lapot érő belépője révén hajtott végre kényszerű cserét a lila-fehér gárda. A megsérült Egressyt Belvon váltotta fel. Az első félóra záró momentumát újabb sérülés jelezte, a kapu elé berobbanó Neagoe elől Füzesi ugyan becsúszva tisztázott, de egy rossz mozdulat miatt ő is cserét kért. A Ferencváros ebben az időszakban igencsak szorongatott, sorra alakultak ki a veszélyes helyzetek az újpesti kapu előtt, de gólra nem futotta az erőfeszítésekből. A 35. percben Neagoe forgolódott a 16-oson belül, amikor szerelték és a zöld-fehér közönség hiába reklamált 11-est, a játékvezető nem így látta az esetet. Ahogy az lenni szokott, a másik oldalon egyetlen akció elég volt az előny növeléséhez. A 41. percben Véber húzta meg a labdát a bal szélen, majd középre adott, az érkező Belvon pedig 14 méterről Szeiler mellett a bal kapufa segítségével a hálóba lőtt (0-2). Két perccel a szünet előtt Christiansen lábáról lopta le a labdát bravúrral Praj, feledtetve minden addigi hibáját.

    Az egyenlítési szándék vehemenciájával kezdte a játékot a második félidőben a Ferencváros. A támadásokban azonban nem volt igazán átütő erő, sőt, az 53. percben a vendégek növelték előnyüket.
    Belvon harcolt a labdáért a középpályán, majd megszerezve azt, a kapu felé iramodott, aztán zseniális mozdulattal a mellette futó Wukovics elé tálalt, aki Szeiler mellett a bal sarokba lőtt (0-3). A 65. percben megfogyatkozott a Ferencváros, Neagoe egy megítélt szabadrúgás ellen vitatkozva elrúgta a labdát, s ezért sárga lappal büntette a játékvezető. Miután ez már a második volt neki, így a kiállítás sorsára jutott. Két perccel később minden lehetőségek legnagyobbikát puskázta el Lipcsei. Praj beleért ugyan a befelé érkező labdába, de az Lipcsei elé pattant, aki azonban hat méterről sem találta el az üres kaput. A 74. percben ismét egy újpesti ellentámadás növelhette volna a gólok számát, de Bérczy és Jenei összjátéka után Túri fejesét Szeiler a kapufára tolta. A Ferencváros egyre gyengébb kísérleteket tett a szépítésre, míg a lila-fehérek már nem is nagyon fáradoztak az újabb gólokért. A 83. percben Lipcsei még naggyá tette Prajt, majd Szekeres kezezése miatt kilenc főre csökkenve játszotta végig a házigazda együttes az utolsó három percet.

    Igazi rangadó hangulatát kölcsönözte az Üllői úti stadion két pártra oszlott szurkolótábora a 4. forduló slágercsatáján, de a 90 perc egyoldalú összecsapást eredményezett. Noha a labdát a ferencvárosiak birtokolták többet, az összeszokottabb és eredményesebb csatárjátékot bemutatott ÚTE-Novabau szerzett megérdemelten három pontot érő győzelmet.