magyarfutball.hu

Ferencvárosi TC - ŠK Slovan Bratislava 0 : 0 19:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

mérkőzés: 2 (1 szavazat)

játékvezető: 3 (1 szavazat)

hangulat: 5 (1 szavazat)

1...5
Bajnokok Európai Kupája, 1. forduló
játékvezető : Khussainov Sergei (Független Államok Közössége)
nézőszámok:
  1. sport-forum.de: 17.000
  2. Futball ´93: 18.000
  3. MTI: 25.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2022.07.20, 19:31 (szerk.: 2022.07.22, 20:16)
    Csak foszlányora emlékszem a 0-0 meccsröl. Meglehetősen uncsi összecsapásra, acsarkodásra, fél stadionnyi símaszkosra, bánatos időjárásra. Nem volt nagy élmény semmilyen szempontból.

    Én meg arra emlékszem, hogy a meccs után kb 2,5 órát vártuk a stadion mellet hogy kijöjjenek a slovákok. 5-6 alkalommal lovasrendőrök vágtattak be közénk oszlatni a tömeget. Aztán az utolsó lovasrendőr attack közben kimenekitették a Slovan szurkolókat rendőrségi buszokkal. Akkor ott nem illette volna meg őket ez a szintű védelem. Most nem lennénk ennyire felhergeltek.

    Én is ott voltam, ezért mondom. Ha ott voltál, és nem mentél utána egyből haza, akkor emlékezned kell, hogy meccs után 2-3ezren kivonultu k a vendégszektor elé, és úgy volt minden, ahogy írtam. Mondjuk a kimenekítéskor a buszon lehet hogy a Slovan delegáció volt. Legalább 1000 Fradista kommandós csukjás skandálta a fuck you Slovan fuck you-t.

    fent álltak a széksorok felett, mögött, a székház mellett, illetve lent a sarokban.

    meg egy, szinten felejthetetlen elmeny a 92-es parharcrol: a visszavagon a Fradi-tabor az egyik legfegyelmezettebb arcat mutatta: egy nagy drapi volt kifeszitve valahol kozepen, a felirat: "Welcome to Europe"

    Emlekszem 30 eve az akkor meg mukodo Tisza mozi penztaraban alltam sorba jegyert

    https://ulloi129.hu/2022/07/20/legutobb-ikszeltunk-hazai-palyan-a-slovannal/
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9018131
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2022.07.17, 10:26
    A ma már 45 esztendős Slovan szurkoló ’92-ben 15 évesen volt ott az Üllői úti vendégszektorban... A szlovák Sportnet ezen alkalomból interjút is készített a Slovan-szurkolóval, nem meglepő módon a ’92-es visszavágó adta a fő témát: “Reggel úgy indultam el, mintha iskolába mentem volna, egyébként nem engedtek volna el, persze nem oda mentem, hanem vonatra szálltam és elutaztam Budapestre. Elővételes jegyem volt, az első mérkőzés után elég feszült volt a hangulat, leállították a belépők árusítását is biztonsági okokból és mindenkinek azt ajánlották, hogy ne utazzon el a visszavágóra. Nem mondom, hogy nem volt bennem félelem, de fiatalság – bolondság, egy hónap volt csak a 16. születésnapomig. Az újságírók is osztrák rendszámú autókkal mentek. De a továbbjutásról volt szó és jó csapatunk volt, így egy szurkoló is elég volt végül…” – a cikkben egy történészt is megszólaltattak, aki sokat foglalkozott ezzel a párharccal, elmondta, hogy pár Slovan-szurkoló még ott volt a budapesti meccsen, de nem a vendégszektorban.

    Az utazásra így emlékezett vissza Antosík: “Egy hölggyel utaztam együtt a vonaton, ha jól emlékszem egy zenei konferenciára ment. A ferencvárosi huligánok felszálltak a Pozsonyból érkező vonatokra, hogy Slovan szurkolókat keressenek, a miénkre három megállóval Budapest előtt. A hölgy a szlovák mellett tudott magyarul is, így beszélt hozzám, amikor a Ferencváros szurkolók elhaladtak mellettünk, így nem figyeltek fel rám. A stadionba elég nehéz volt bejutni, nem tudtam és most sem tudok magyarul, a vendégszektor pedig zárva volt. Mutattam az egyik szervezőnek a jegyemet, nem akarta elhinni, de végül kerülőúton, a székházon keresztül rendőrök és újságírók között bevitt.”

    Arról, hogyan fogadták a fradisták: “Amikor kitettem a Slovan zászlómat a kerítésre, az olyan volt, mint a vörös posztó a bikáknak, fütyültek, ordítottak. A csapat edzője, Dusan Galis kijött az öltözőből a kerítéshez és megrázta a kezemet. A mérkőzés után a csapatkapitány Ondrej Kristofík odaadta a mezét.”

    A mérkőzés után történtekről: “A szlovák újságírók felajánlották, hogy hazavisznek, végül a csapat különgépével mentem haza. De a reptérre vezető út is veszélyes volt, a huligánok bedobták a busz ablakait, meg kellett várnunk, amíg a rendőrök távolabb terelték őket. A Slovan vezetőségétől pedig kaptam egy szezonbérletet.”

    via:
    https://ulloi129.hu/2022/07/16/antosik-szerdan-is-ott-leszek-budapesten/
     
  3. avatar: fgymat
    2015.01.04, 13:50 (szerk.: 2022.07.17, 13:49)
    Havasi Mihály, a Ferencváros labdarúgóinak technikai vezetője - saját bevallása szerint - jószerével azt sem tudja, mi volt a hétvégi, legutóbbi bajnoki forduló eredménylistája...

    - Kis túlzással ez igaz - mondta Havasi Mihály. - Legalább egy hete egyeztetek, tárgyalok, rohanok mnegbeszélésről megbeszélésre. A témáról nem kell különösebbet mondanom, nemde..?

    Biztonság. Ez a téma. Milyen előkészületekre kerül sor a Slovan Bratislava elleni BEK-összecsapással kapcsolatban?

    - Éppen hétfőn jártak nálunk a rendőrség képviselői. Megegyezés született arról, hogy a rendőrök mellett a Testőr Kft. emberei is ügyelnek a lelátók rendjére. De hogy milyen megoszlásban, erőkkel és elhelyezésben, ezt majd láthatják azok, akik a BEK-visszavágó szemtanúi lesznek. Pontos adatokat nem tudok, ez nem az én területem.

    Többen tartanak attól, bosszúra készül a ferencvárosi drukkerek ,,kemény magja,, hogy megtorolja a pozsonyi kommandós-akciót.

    - Mi mindent megtettünk. Hiszek abban, hogy nem lesz baj a renddel. Ez a találkozó ,,veszélyességi szempontból,, A-kategóriás, azaz az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fokozottan figyel majd. Az öltöző-folyosóra illetéktelen nem léphet be. Saját dolgozóinkat is ,,eligazítjuk,,, a jegyszedőtől kezdve a pályamunkásig. Kérjük a nézőket, legalább egy órával a kezdés előtt, tehát már 18 óra körül foglalják el a helyeiket, hogy ne legyen torlódás a kapuknál. A bejáratnál kettős ellenőrzés lesz. Még műanyagpoharakat se hozzanak

    Enyhe túlzással: a tökmagos zacskókat is elkobozzák azok, akiknek ez lesz a dolguk a személyi motozásnál...

    Hány jegyet küldött a Ferencváros a Slovan-szurkolók számára?

    - Körülbelül ezernégyszázat. Olyan híreim vannak, hogy nem nagyon vásárolják a belépőket szlovák földön. Így szerintem nem is lesznek vendég nézők. Ha viszont igen, akkor hermetikusan lezárt
    szektorban ülnek. Nincs, nem lehet félnivalójuk. Ha akár csak egy Slovan-drukkert is üdvözölhetünk stadionunkban, vigyázunk a testi épségére. Nem ismétlődhet meg olyasmi, ami a mi szurkolóinkkal megesett az első találkozó előtt, alatt és után Ehhez persze az is kell, hogy drukkereink valóban európai módon viselkedjenek - mindvégig.

    Nagyszámú tudósító jelentkezett a visszavágóra, bizonyára azért, hogy különösen kritikus szemmel figyeljen. Hol és hogyan helyezik el őket?

    - Valóban, bejelentkeztek például olyan TV-társaságok külföldről is, amelyek azért kértek akkreditálást, hogy a nézőkkel készíthessenek beszélgetést - és így tovább. Az újságírókra is érvényes az öltöző-folyosóra való belépési ,,stop,,. A számukra külön biztosított sajtópáholyban kézhez kapják az összeállítást, majd a mérkőzés után 15 perccel sajtókonferencián kérdezhetnek a két szakvezetőtől.

    Mi hír az UEFA címére elküldött fellebbezésükről?

    - Október 14-én lesz a fellebviteli tárgyalás. Másnap bontjuk fel az urnákat, amelyekben a szurkolói ,,adományokat,, gyűjtjük, hiszen 15 ezer svájci frankot kell büntetésként leszurkolnunk. Ahogy hallom, nagyon sokan sietnek segítségünkre valuta-adományaikkal. Köszönet a velünk együttérzőknek az eddigi támogatásért Az igazi segítség persze az lenne, ha a szerda estén rendzavarás nélkül jutnánk túl.

    A Slovan-futballisták mikor érkeznek?

    - Közvetlenül a találkozó előtt.

    Három gól a hátrányuk, 1:4-ről meglehetősen nehéz fordítani, továbbjutni. Ön hogyan vélekedik erről, azaz az esélyekről?

    - Kötelességem az optimizmus, tehát optimista vagyok.

    Keller: ,,Nehéz ügy, de van remény,,

    A kedd esti, Üllői úti edzés után a népligeti vendégházba vonult a zöld-fehér gárda. A csapatkapitány Keller József így nyilatkozott a visszavágó előtt:

    - Tudom, 1:4 után nehéz bármi biztatót is mondani. Mégis, hadd legyek optimista. Van 90 perc lehetőségünk egy nagyon jó riválissal szemben. A Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőn a ,,címeresben,,, majd a legutóbbi bajnoki találkozójukon is kitettek magukért a pozsonyiak. Közülük Dubovsky a legveszélyesebb. Szerintem nem követik el azt a hibát, hogy beállnak védekezni.

    Szenes, Kuznyecov, Schneider bizonyosan nem játszhat. Szenest kiállították, a másik két futballista pedig sérüléséből még nem épült fel teljesen. Ez nem túl kedvderítő

    - No, azért vagyunk olyan jó helyzetben, hogy az említett hiányzókat tudja majd pótolni Nyilasi Tibor vezetőedzőnk. Sajnos, a Győri Rába ETO elleni, múlt szombati 90 perc során Albert is megsérült. A győriek elleni 2:2-es pontosztozkodásból messzemenő következtetést nem szabad levonni. A kupa más. Ez elcsépelt mondás, de osztom igazát. Szombaton kimaradtak a helyzetek. Hátha szerdán nem így lesz. Ötven százalék esélyt adok magunknak.

    München, 1992. szeptember 29. (SZER, Híradó) - Horváth Gabriella pozsonyi jelentése:

    - El lehet mondani, hogy a szlovák közvélemény nem sok érdeklődést tanusít a holnapi Slovan-FTC visszavágó iránt. Ebben alighanem nagy szerepet játszik az is, hogy a Slovan klubja visszamondta a szurkolók szállítására bérelt autóbuszokat, és az illetékesek minden alkalmat megragadtak, hogy otthonmaradásra szólítsák fel a pozsonyi futball-rajongókat. Ilyen álláspontra helyezkedett egyébként a szlovák parlament petíciós, jogvédelmi és biztonsági bizottságának elnöke, valamint a szlovák belügyminisztérium szóvivője, Stanislav Ryban is, akit ma délután kerestem fel.

    Arra a kérdésre, hogy a szlovák a belügyminisztérium megalapozottnak tartja-e ezt a nagyfokú óvatosságot, Stanislav Ryban nem adott egyenes választ. Rámutatott viszont arra, hogy a rendőrzenekarok múlt pénteken Budapesten megrendezett találkozójára a szlovákiai rendőrök fúvoszenekara azért nem utazott el, mivel a magyar biztonsági szervek közölték, hogy nem képesek garantálni biztonságukat. A szlovák belügyminisztérium szóvivője közölte azt is, hogy a holnapi mérkőzésre nem küldenek megfigyelőket, mivel ez nem szokás, és nem is tartják szükségesnek.

    Stanislav Ryban itt rámutatott arra, hogy a Slovan szurkolóinak nincs olyan félelmetes hírük mint a Fradi-drukkereknek - akik szégyenbe hozzák saját hazájukat.

    A szlovák belügyi tárca szóvivője ezt követően sajnálatát fejezte ki afelett, hogy a magyar biztonsági szervek politikai nyomásnak vannak kitéve. A tény nem válik hasznára egyik ország állampolgárainak sem, mivel a rendőrök jó együttműködése - elsősorban a szervezett bűnözés elleni harcban - elengedhetetlen.

    Ami a szlovák tömegtájékoztatási eszközöket illeti, a pozsonyi Pravda kivételével nem szenteltek tág teret a holnapi meccs kérdésének. Az említett napilap is csupán a budapesti előkészületekre koncentrált, az "Inkább maradjatok otthon " című írásában. A Pravda budapesti munkatársa Voytek Keselivel, a magyarországi csehszlovák külképviselet munkatársával lépett kapcsolatba -, aki többek között elmondta, hogy a magyar biztonsági szervek némileg módosították a mérkőzéssel kapcsolatos terveket.

    A Pravda olvasói megtudhatták, hogy - az eredeti elképzelésektől eltérően - a szlovák szurkolók autóbuszaihoz és gépkocsijaihoz nem adnak rendőri kíséretet. Ebből kifolyólag az egyéni utazók esetében növekszik a kockázat, és ezt mindenkinek tudatosítania kellene - jelentette ki a budapesti csehszlovák külképviselet munkatársa - aki rámutatott arra is, hogy a magyar sajtó ugyan nyugalomra és kulturált viselkedésre szólított fel -, viszont alaptalan lenne azt feltételezni, hogy a Ferencváros garázda szurkolói egyik napról a másikra kezes bárányokká változnak - szögezte le a budapesti csehszlovák külképviselet munkatársa.

    Nos, a Fradi szurkolóinak holnap módjuk lesz arra, hogy ezt megcáfolják.

    1992. szeptember 30., szerda - Szerda délig mindössze 217 Slovan-szurkoló érkezett hazánkba - mondta el az MTI kérdésére Krisán Attila, a Határőrség szóvivője.
    A szurkolók fele a komáromi határátkelőn lépett magyar területre. Összesen 37 járművel érkeztek, ezek közül mindössze kettő volt a buszok száma. A szurkolók beléptetése továbbra is problémamentes.

    eszeli Ferenc, az MTI tudósítója jelenti:

    Pozsony, 1992. szeptember 30. szerda (MTI-tud) - ,,Szigorúan ellenőrzött mérkőzés,,, ,,Nem szabad hinni Nyilasinak,, - ilyen és hasonló címek alatt írtak a szerdán megjelent pozsonyi lapok az esti FTC - Slovan Bratislava labdarugó BEK-találkozó visszavágója előtt.

    A telegraf szerint Nyilasi Pozsonyban elveszítette az iránta tanusított bizalmat. A lap idézte a Ferencváros edzőjét, aki azt nyilatkozta, hogy erejéhez képest, mint mindig, a szerdai mérkőzésen is mindent elkövet a győzelemért. A telegraf megjegyezte: ,,Nehogy több történjen ennél és nehogy sportszerűtlen fegyvereket alkalmazzanak,,. A lap emlékeztetett rá, hogy a pozsonyi események Nyilasinak ,,a fasizmust juttatták eszébe,,. A Smena budapesti munkatársa beismerte: nehéz volt tanácsot adni, amikor azt kérdezték Szlovákiában: menjenek-e Budapestre, vagy sem, hogy láthassák a mérkőzést. ,,Egyrészt: a Ferencváros vezetői azt ígérik, hogy minden rendben lesz, másrészt viszont olyan hírek is vannak, hogy sok zöld-fehér szurkoló már markolgatja a botot,, - írta a tudósító, megerősítve ugyanakkor, hogy a biztonsági intézkedések valóban rendkívül szigorúak - nemcsak a stadionban, hanem annak környékén is. ,,Állítólag ennyi rendőr még sosem volt egyetlen mérkőzésen sem. Ráadásul a Fradi még kétszáz civil ,,gorillát,, is igénybe vett és külön, személyenként biztosítják a 48 csehszlovák újságíró biztonságát is.,, A tudósító felhívta a ,,kemény szlovák szurkolók,, figyelmét, hogy csehszlovák rendszámú járművekkel nem ajánlatos Budapestre utazni, hiszen ,,ablaktörők ott is vannak, akárcsak két héttel ezelőtt voltak Pozsonyban is,,. Ajánlatosabbnak ítélte a vonatot, noha emlékeztetett rá, hogy a budapesti csehszlovák nagykövetség előtt tüntetők közül két bőrfejű azt ígérte, hogy ,,már a határon elkezdik a ,,barátkozást,, a csehszlovák szurkolókkal,,. A tudósítónak azonban annak ellenére is maradtak aggodalmai, hogy Magyarországon szinte országos kampány szorgalmazza: ,,viselkedjünk rendesen, mutassuk meg, hogy a magyarok mások,,.

    A lapok nagyrésze a Slovan győzelmében reménykedett és a Ferencvárosnak nem sok esélyt adtak a latolgatók. Néhány szerző rossz látomásokat próbált előrevetíteni, de a szerdai budapesti sportesemény esetleges következményeit egyetlen szlovák lap sem zárta ki. A lapok többsége nem jósolt, de egyik sem tett úgy, mintha csak egy mindennapi kupamérkőzésről írt volna, ahol csak a labdát kergetik, szurkolnak, és semmi több.+++

    Budapest, 1992. szeptember 30. szerda (MTI) - Egy órával a szerdai Ferencváros - Slovan Bratislava labdarugó BEK-mérkőzés előtt már tömött sorokban érkeztek a szurkolók az Üllői uti stadionba. A környéken óriási volt a biztonsági készenlét, szinte mindenütt egyenruhások fogadták a drukkereket, akik csak többszöri szűrés után, meglehetősen nehezen juthattak be a kapukon.

    Még 45 perc volt hátra a kezdésig, amikor megjelentek a zöld gyepen a Slovan játékosai, ők igen nagy füttykoncert kíséretében kezdtek melegíteni. Annál nagyobb ünneplésben részesültek a hazaiak, akik pontosan félórával a kitűzött kezdési időpont előtt érkeztek meg az esőtől felázott játéktérre.

    A Ferencváros két helyen változott a két héttel ezelőtti kezdő összeállításhoz képest. Nyilasi Tibor vezetőedző Fodor Imrét és a román Sorin Cigant is pályára küldhette, így Szekeres Tamás a kispadra szorult Schneider Gábor pedig a 16-os keretben sem kapott helyet. Dusan Galis, a Slovan mestere viszont kivétel nélkül ugyanazoknak szavazott bizalmat, akinek két hete Pozsonyban, amikor a csehszlovák bajnokcsapat 4:1-es, jelentős előnyt szerzett.

    Amikor a FÁK-beli Huszajnov játékvezető jelt adott a labda elindítására, az együttesek a következő összeállításban kezdtek:

    Ferencváros:
    Balogh Tamás - Simon Tibor, Telek András, Szűcs Mihály, Keller József - Páling Zsolt, Albert Flórián, Fodor Imre, Lipcsei Péter - Wukovics László, Sorin Cigan

    Slovan Bratislava:
    Alexander Vencel - Tomas Stupala, Milos Glonek, Vladimir Kinder - Frantisek Klinovsky, Jozef Juriga, Peter Dubovsky, Ondrej Kristofik - Stefan Maixner, Jaroslav Timko, Pavol Gostic

    A magyarok kezdhették a játékot, de előtte egyperces néma vigyázállással emlékeztek a napokban elhunyt Hermann Neubergerre, a német szövetség elnökére, majd műsoron kívüli program következett a Himnusz közös eléneklése. Zugott a ,,Hajrá Fradi ,,, meg a ,,Mindent bele ,, buzdítás. A szektorok zsufolásig megteltek, kivételt csak azok a részek képeztek, amelyeket a vendégszurkolóknak tartottak fent. Ott csak néhányan voltak, s ők is többszörös rendőri védelmet élveztek. A találkozó elején Kellernek volt egy igéretes betörése, de a 16-oson belül hosszan szöktette magát, odalett a helyzet. A Ferencváros saját térfelére szorította ellenfelét, de igazán veszélyes helyzetet sokáig nem tudott összehozni. A másik oldalon Dubovsky váratlanul kapura lőtt egy távoli szabadrugást, de a pattogós labda nem okozott különösebb gondot Baloghnak. Negyedóra elteltével még nem lehetett igazán veszélyes magyar támadást feljegyezni, Lipcsei, majd Cigan próbálkozott bevenni a kaput, ám egyikőjük kisérlete sem járt eredménnyel. A 22. percben Fodor szabadrugását a pozsonyi védők elhibázták, a labda Lipcsei elé került, ő azonban csunyán kapu mellé bombázott. Rá négy percre Klinovsky szabadrugása kerülte el a kaput, majd válaszként Cigan teljesen tiszta helyzetben, közelről melléfejelte Albert jobb oldali beívelését. A másik félóra óriási Vencel-bravurral kezdődött - Lipcsei gyorsan elvégzett egy szabadrugást, de hiába volt fürge, nem tudott tuljárni a szlovák kapus eszén, az ellenkező sarokból is átért, és kitornászta a bal sarokba tartó labdát. A 33. percben Gostic kapott sárga lapot labdaelrugásért, majd Maixnert hagyták szabadon. Nagy lendülettel kapura huzott, de átadása szerencsére nem jutott el az ugyancsak őrizetlenül álló Timkóig. Rögtön utána ajtó, ablak nyitva volt Dubovsky előtt, de Balogh szenzációs ütemű közbevetődéssel leszedte a labdát a csehszlovák válogatott támadó lábáról. Azután Cigan előtt adódott egy nagy helyzet, de ő sem találta el a kaput. A félidő végén Simon lőtt távolról kapura, az irányzék ezuttal sem volt pontos, majd Keller bal oldali beívelése suhant el a társak lába előtt.


    A félidőben:
    Ferencváros - Slovan Bratislava (csehszlovák) 0:0
    Üllői ut, 25 000 néző V: Huszajnov (FÁK-beli)

    A szünetben Fodor helyére Balogh Gábor állt be. A játékrész elején Gostic hasonló tréfát eszelt ki, mint az első félidőben Lipcsei, de ez a gyorsan elvégzett szabadrugás is célt tévesztett. A másik oldalon Balogh Gábor bombázott kapura, lapos lövése elzugott az alsó sarok mellett. A pihenőidőben Nyilasi Tibor távoli lövéseket kért játékosaitól. Ők ,,tüzeltek,, is elég gyakran, csak éppen a kaput nem találták el. Az 53. percben Gostic jött le, helyét Stanislav Moravec foglalta el. Az idő mulásával egyre inkább fogyott a remény, hogy a hazai csapatnak sikerül ledolgoznia háromgólos hátrányát. Egy ízben Balogh Gábor fejjel tette a labdát Wukovics elé, ő kisodródott helyzetből, fölöslegesen ellőtte a bőrgolyót. A szlovákok a kontrákra építettek, a ferencvárosi védelem (élén Telekkel) azonban jól tette a dolgát. Lipcsei is megpróbálkozott egy távoli lövéssel, de ez sem jött be, majd a 64. percben egy igen nagy ,,ziccer,, maradt ki: Lipcsei beverekedte magát a büntetőterületen belülre, közeli bombáját Vencel bravurral kiütötte. Éppen Balogh Gábor elé, ő azonban 5 méterről kapu fölé emelt. Aztán Cigan szabadrugása is elszállt a bal felső sarok mellett. Valamivel később Keller már pontosan célzott, de Vencel ezuttal is bravurral hárított. A 72. percben ujra cseréltek a vendégek: Maixnert a csapat egyetlen idegenlégiósa, az algériai Youse Haraoui váltotta fel. A Slovan játékosai higgadtan tartották a labdát, s a mezőnyben is ügyesen adogattak. A szurkolók nyugodtan vették tudomásul az egyre jobban érő kudarcot. A 80. percben ujabb csere következett, Cigan helyett Deszatnik Péter állt be. A hajrában Dubovsky végleg megpecsételhette volna a Ferencváros sorsát: becselezte magát a 16-oson belülre, majd a kapu torkából Baloghba lőtte a labdát. A fellazult védelem mellett is Moravec is nagy helyzetbe került, az ő közeli lövését a magyar kapus mentette szögletre. A végén Balogh Gábor fejese ujból fölészállt, Lipcsei pedig messziről kapu mellé bombázott.
    A labdarugás olyan játék, amelyet gólra játszanak. Az a csapat, amelynek támadói a legjobb helyzeteket sem képesek értékesíteni, nem sokra viheti. A BEK-mérkőzésen hamar kiderült, hogy a Ferencváros játékosai nem tudják felvenni a versenyt a Slovan labdarugóival, akik elképzeléseiket az első találkozóhoz hasonlóan ezuttal is haladéktalanul megvalósították. A látottak alapján a pozsonyiak továbbjutása a második fordulóba (4:1-es összesítéssel) teljesen megérdemelt.

    A labdarugó BEK első fordulójában:

    Ferencváros - Slovan Bratislva (csehszlovák) 0:0
    Üllői ut, 25 000 néző, V: Huszajnov (FÁK-beli)
    sárga lap: Gostic (33.)
    csere: Fodor helyett Balogh Gábor (46.), Cigan helyett Deszatnik Péter (80.), illetve Gostic helyett Stanislav Moravec (53.), Maixner helyett Youse Haraoui (72.)
    jók: Balogh T., Telek, illetve Vencel, Glonek, Juriga

    Vezetőedzői nyilatkozatok:

    Nyilasi Tibor Ferencváros:
    - Remélem, vége ennek a kreált futballháborunak. Én lennék a legboldogabb, ha helyreállna a rend, bár azt szeretném hozzátenni, hogy a két klub és a játékosok között nem is volt semmiféle nézeteltérés. Megpróbáltuk ledolgozni a háromgólos hátrányt, jobban is játszottunk, mint a bajnoki mérkőzéseken, de ez a teljesítmény a kupában csak egy gólnélküli döntetlenhez volt elegendő. Persze, szép számmal akadtak helyzeteink, ám a szerencsével hadilábon álltunk, ezuttal semmi sem jött be. Gratulálok a Slovan továbbjutásához, a 180 perc alapján szerintem megérdemelten nyerték a párharcot. További sikereket kívánok a csehszlovák bajnokcsapatnak.

    Dusan Galis (Slovan Bratislava):
    - Köszönet játékosaimnak a nagyszerű helytállásért, s ugyanakkor minden elismerésem a közönségé, amely az Üllői uton végig sportszerűen buzdította kedvenc csapatát. Az az igazság, csak az utolsó percekben engedett bennem a feszültség, akkor kezdtem érezni, nem kell már félnünk, mi leszünk a továbbjutók. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy a Ferencvárost meghívjam Pozsonyba egy barátságos mérkőzésre.

    Már a sajtótájékoztatónak is vége volt, de a leglelkesebb hazai drukkerek még mindig a székház bejáratánál álldogáltak. Énekeltek, a játékosokat éltették, s a vezetőedzőt Nyilasi Tibort ,,követelték,,.

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: AMiUtunk
    2012.06.25, 20:25 (szerk.: 2012.06.25, 20:28)
    "Egymillió magyar szíve dobban ma értetek" - ez a felirat fogadta a Ferencváros csapatát azon a borongós napon, amikor azok az események történtek. Nem, a szlovákok nem tudták sem gumibottal, sem viperával megtörni azt a szellemet, ami ezt a feliratot létrehozta. Sem akkor, sem a mai napig.
    Én ez a meccs óta gyűlölöm a Slovant és bár már kimentem a lelátói életből, de ezeket ameddig élek, meg fogom vetni.
    A visszavágó előtt készültünk, a közönség nagy része csuklyában, kapucniban, stb. Életem legmocskosabb és leggyönyörűbb meccse volt. A sípszó előtt a Himnusz, sosem énekeltem így. A szlovákok okosak akartak lenni és 40 perccel a meccs előtt kijöttek, hogy a nézők kifáradjanak. Nem fáradtunk ki, így 2*45, 1*10 és 1*40 percig ment szakadatlanul a szurkolás. Olyan drapik voltak, olyan hangulat...Ultras Slovan - ezt rakta ki a retek. Védte vagy száz rendőr. Kilencen jöttek, de 8 tót nem mert kijönni a klubházból. Igen, életre szóló bérletet kapott, de ezt itt már leírtam.
    Hogy krisnás volt? Ezt a hülyeséget nem tudom, honnan vetted.
    Meccs elején nyilatkozott az akkor még létező reggeli sport magazinnak. Olyanokat, ha azt ott tudjuk, a gyereket felkoncolják. Bár így is közel volt hozzá.
    Azóta semmi sem változott: azóta már magyart is öltek futball meccsen, amikor megint ránk támadtak. Most ugyanez lehet, rajtuk nem fog múlni. Mindent tipornak, ami magyar. De vereségre állnak, mert ennek így kell lennie.
    Évekkel később volt egy Fradi-Slovan edzőmeccs. Szerencsétlen lámák hétköznapra tették, valami 13 órára. Azt hitték, valami kezdő brigáddal állnak szemben, csak a meccs napján írta meg az újság, reggel olvastuk, hogy 13-kor meccs. Szerencsétlen hülyék, azt hitték dörzsöltek. Mi ott voltunk, de a tót szurkolók nem jöttek, csak a beszari csapatuk, akik még azért is elnézést kértek, ha levegőt vettek. Mondjuk jobb is így. De most megint nagy a pofájuk, meglátjuk, mi fog történni.

    Ezt a csapatot a pozsonyi magyarellenes támadás miatt kifejezetten utálom. Általános iskolás voltam, amikor történt a Fradi vendégjátéka, de még mindig előttem van, ahogy a menekülő embereket hátulról üti gumibottal a szlovák kommandós. Magyarországra a visszavágóra egy madár jött el, akit úgy védtek, mint a hímes tojást.

    Ja, utána életreszóló bérletet kapott a Slovan elnökétől. Kopasz srác volt, először azt mondták, hogy skinhead, de aztán kiderült, hogy harekrisnás.

    Forrás: http://forum.nb1.hu/viewtopic.php?pid=5086443#p5086443 (A 20 év után ismét Magyarországon tétmeccset játszó Slovan vendégszereplése apropóján. Vendetta...)
     
  5. avatar: ingersheim
    2011.02.14, 22:37
    Nyilasi Tibor: Nálunk sokkal jobb csapat sem lett volna képes arra,hogy a remek Slovan ellen három gólos hátrányt ledolgozzon. A játékosaimon a pozsonyi mérkőzés óta látom,hogy nem tudják feldolgozni a történteket.Ők is tudták,hogy hajszálon múlik minden,egy rossz mozdulat olaj lehet a tűzre,és akkor végünk van... Tudtam,hogy nem tudják eldönteni,hol van a keménységnek az a határa,ami feltétlenül szükséges ahhoz,hogy eredményesek legyünk,ugyanakkor nem hergeli feleslegesen a közönségét.Úgy érzem nagyon fegyelmezetten játszottunk,külön köszönöm a közönségnek a csodálatos bíztatást.Nagyon büszke vagyok,hogy ilyen emberek állnak mögöttünk...