magyarfutball.hu

Magyarország - Anglia 0 : 1 20:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése
hivatalos, barátságos válogatott mérkőzés
663. hivatalos válogatott mérkőzés
játékvezető : Holzmann Heinz (Ausztria)
nézőszámok:
  1. MTI: 20.000
  2. thefa.com: 25.000
  3. nso.hu: 30.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2021.09.29, 12:31 (szerk.: 2021.09.29, 15:11)
    Graham Taylor, az angol labda­rúgó-válogatott szövetségi kapitá­nya kedden kihirdette keretét a május 12-i budapesti, Magyaror­szág elleni, valamint május 17-i brazilok elleni találkozójukra.
    A keretnek három olyan tagja van, akik szombaton a Liverpool színeiben angol kupadöntőt játsza­nak a Sundarland ellen: Barnes, Mark Wright és Rob Jones.
    Az angolok számára mindkét mérkőzés a júniusi, svédországi EB döntőre való félkészülést szolgál­ja. Taylor egyébként a brazilok elleni londoni találkozó után kihir­deti Svédországba utazó keretét.

    A magyarok elleni keret:

    Seaman, Martyn, Coton (kapusok),

    Walker, Keown, M. Wright, Curle,Dorigo, Stevens, Dixon, Jones, P el­mer, Balty, Webb, Rocastle, Sinton, Barnes, Daleij, Lineker, Smith,Merson, Clough, I. Wright, Searer.

    Május 17-re a fentiek mellé a következő játékosok csatlakoznak majd: Woods, Sleven, Pearce és Platt, ha klubja, az olasz Bari el­engedi. A Bari ugyanis azon a hét­végén is fontos mérkőzést vív a kiesés elkerüléséér t.

    Nemzeti Sport, 1992.05.06
    Jenei Imre szövetségi kapitány kihirdette az angolok ellen ké­szülő válogatott keretet. A keret két meglepetésembere: Kecskés és Fodor. Sérülés miatt nem lehet a többiekkel Détári, Kovács Kálmán, Mónos, Keller és Eszenyi.

    Válogatottjaink szombaton dél­előtt 10 órakor találkoznak az MLSZ-ben, majd rövid eligazítás után a szálláshelyükre, a Hotel Olympiába mennek.

    Jenei névsora: Petry, Brockhauser, Simon, Nagy T., Márton, Telek, Szalma, Kecs­kés, Limperger, Lőrincz, Fodor, Pisont, Kovács E., Lipcsei, Balog T., Sallói, Kiprich és Vincze.

    Nemzeti Sport, 1992.05.09
    — Valamivel éjfél előtt ugyan Petry Zsolt telefonált Belgiumból, hogy sajnos, nem tud eljönni, mert kiújult a sérülése. Jenei Imre ezért úgy döntött, hogy Balogh Tamást ismét behívjuk a keretbe.
    ...
    Dr. Szilágyi György, a válogatott orvosa szinte percenként jött ki az előcsarnokba, ahol a válogatott játékosok között már ja­vában folyt a szokásos, a fordulók után szin­te elmaradhatatlan ugratás.
    — A váci Nagy Tibornak lovaglóizom-húzódása van. Megvizsgáltam, kezeltetnie kellmagát — tárta szét karjait a doktor úr. — Détári, Kovács Kálmán és Petry után ki­esett a sorból Nagy is. . .

    Nemzeti Sport, 1992.05.10
    Jenei Imre szövetségi kapitány sem volt valami rózsás hangulatban:
    — Ez van, nem tudok mit tenni . . . Arra nemszámítottam, hogy egy csapatra való játékos meg­sérül, s éppen egy ilyen meccs előtt . . . Tessék, itta névsor: Petty, Détári, Kovács Kálmán, Eszenyi,Mónos, Fodor, Keller, Albert, Illés, Nagy Tibor. Ésmég nem tudom, hogy mi vár rám, hiszen Kiprich, Limperger és Lörincz csak ezután érkezikhaza.

    Nemzeti Sport, 1992.05.11
    Az előzetesen megadott ke­rethez képest mégsem tartott a többiekkel Mark Wrightés Rob Jones a Liverpool két játékosa, akik még a szom­bati kupaviadalt ünnepük a városukban. Sérülése miatt szintén kihagyta a magyarországi túrát Coton, a Manchester City kapusa.

    Nemzeti Sport, 1992.05.11
     
  2. avatar: magyarfutball.hu
    2021.07.19, 15:32
    kép
     
  3. avatar: fgymat
    2013.05.07, 18:56 (szerk.: 2021.07.17, 17:08)
    Négy év után ismét a Népstadionban: magyar - angol

    Budapest, 1992. május 12. kedd (MTI) - Kedden délután, a váci utánpótlás találkozóval kezdődött a kétfrontos magyar - angol barátságos futball erőfelmérő, és hogy az A-válogatottak szövetségi kapitányai is kiváncsiak az utánpótlásra, azt jelezte: Graham Taylor személyesen tekintette meg a 21 évesek 90 percét, Jenei Imre pedig a Hotel Olympiából telefonon hívta többször is a váci stadiont.

    A két nagy válogatott négy év után találkozott ismét a Népstadionban, 1988 áprilisában 0:0-ra végeztek, szintén barátságos összecsapáson. Az akkori két mérkőző félből mindkét oldalon két-két játékos maradt ,,hírmondóul,,. Az angolok oldalán Stevens és Lineker (utóbbi kedden este ünnepelte 75. válogatottságát), míg a magyaroknál Kiprich és Vincze. Vincze egyébként szintén jubilált, és a kezdés előtt 25. válogatottsága elismeréseként dr. Laczkó Mihály, az MLSZ elnöke köszöntötte a kispesti csatárt.

    Az angolok, akik a jövő hónapi svédországi Eb-döntőre nem kis meglepetésre olyan összeállításban kezdtek, amelyben mind a tizenegy játékos más-más klubból verbuváldott Taylor egyébként tartotta a szavát, azokat küldte gyepre a 19. magyar - angolon, akiket már hétfőn jelzett. Martyn és Curle pályafutása alatt először volt kezdő ember a csapatban, de korábban csereként már mindketten szerepeltek.

    Jenei Imre hétfőn titokzatoskodott, és bár sok honi ujságíró tippelt kezdő csapatára, azzal nem számolt senki, hogy a középpályán nem Mártont, hanem Kovács Ervint szerepelteti.

    Mielőtt a két együttes bemelegített volna, a pálya egy hosszanti ,,szeletében,, fiatal, 10-11 éves koru labdarugók játszották a Tetra Pack Kupa döntőjét. A jövőben ez a gyakorlat - már mint, hogy ügyes gyerkőcök játszanak előmérkőzést - folytatódik, ezt ígérte az MLSZ ezzel kapcsolatos írásos tájékoztatója.

    A mérkőzés hivatalos labdáját ejtőernyős hozta a Népstadion gyepére, majd mintegy 20 ezer néző előtt az osztrák Holzmann sípjelére a két válogatott a következő összeállításban kezdett:

    Magyarország:
    Brockhauser István - Telek András - Limperger Zsolt, Lőrincz Emil - Simon Tibor, Kovács Ervin, Pisont István, Lipcsei Péter, Szalma József - Kiprich József, Vincze István

    Anglia:
    Nigel Martyn - Keith Curle - Des Walker, Martin Keown - Gary Stevens, Neil Webb, Carlton Palmer, Tony Dorigo - Tony Daley, Gary Lineker, Paul Merson

    Az első esemény Pisont buktatása volt. A szabadrugásnál Lőrincz a földbe rugott, így labdája erőtlenül elhalt az angol sorfalon. Később Vincze lábáról perdült el a labda, a kapu helyett a partvonalat találta el a csatár. Inkább a magyarok járatták, birtokolták a labdát, az angolok pedig élénken figyelték, mi lesz, mi lehet a hazaiak nagy rohanásának a vége? A 14. percben Brockhauser rossz ütemű kifutása okozott izgalmat, de az ajándék labdával Daley nem tudott mit kezdeni. Ezután Kiprich megoldásai váltottak ki tapsot. A 18. percben remekül ívelt középre, Vincze fejelni készült, de Curle megelőzte, szögletre tisztázott. A 21. percben Kiprich ügyesen forgolódott, 20 méterről lőtt, de Martyn megszelidítette a labdát.

    A magyar válogatott azt játszotta, amit Jenei előzetesen kért. A játékosok laposan passzolgattak, kevés esélyt adtak a vendégeknek. Hangsulyozni kell, az angolok nem is nagyon törték magukat, biztonsági játékkal rukkoltak elő. A 35. percben Dorigo éles, ballábas lövése kerülte el a bal alsó sarkot egy magyar védő közreműködésével, majd négy perc mulva Lineker 14 méterről a jobb alsó sarok mellé gurított. A 41. percben a bokáját fájlaló Szalma helyett egy ujonc, Kecskés Zoltán kapott lehetőséget, a magyar labdarugó sport történetében ő volt a 749. játékos, aki címeres mezben játszhatott.

    A félidőben:

    Magyarország - Anglia 0:0
    Népstadion, 20 000 néző, V: Holzmann (osztrák)

    A szünet után az angolok 4-4-2-re módosították alapfelállásukat, és ez jelezte, hogy már nem annyira a hátsó biztonsággal kívánnak törődni. A vágtázó alkatu és gyorsaságu Daley lendületes megugrásai sorozatban okoztak gondot a magyar védelem baloldalán, látszott, hogy a hirtelen pályára lépett Kecskést akarják zavarba hozni a vendégek. És ez sikerült
    Az 55. percben Daley elől Lőrincz nehezen tisztázott szögletre, a kapuvonaltól három lépésnyire. Rá két percre egy jobboldali átívelést Palmer a kapu közepe felé fejelt, Telek balszerencsésen ért bele a labdába, amely a lábáról félmagasan a kapu jobb oldalába vágódott (öngól 0:1). Az angolok a gól után érezhetően megnyugodtak, magukra találtak, magabiztosan kombináltak. Fordult a kocka, most ők tartogatták a labdát. El kell ismerni, a Jenei-gárda már nem tudott ritmust váltani, a középpályát ugyan többnyire ügyesen játszották át, de a 16-os környékén a hallatlan szerelőkészséggel megáldott angol védők akarata érvényesült. A 89. percben még Vinczének volt egy lövése, azt Seaman kapus biztosan fogta mellre.

    Megszakadt Jenei Imre eddigi győzelmi sorozata, csapata az ő irányításával a harmadik találkozóján jutott tul, két győzelmet most vereség követett. Hit és akarat ugyan jellemezte a kedd esti magyar válogatottat, de ez egy olyan futball nagyhatalom, mint Anglia ellen, kevés. Tulajdonképpen nagy helyzetet nem dolgozott ki a magyar válogatott, amelyről kiderült, hogy sérült kulcsembereit nem tudja nélkülözni. Noha balszerencsés öngóllal veszített Magyarország, nem kétséges, hogy Anglia volt - kísérleti összetételében is - a jobb, vagy inkább a tudatosabb csapat. Rossz rágondolni, mi lett volna, ha a liverpooliak is szerepelnek, és ha az első félidőben is ugy játszik a szigetországi legénység, ahogyan tette a második 45 percben. A hazaiaknál Kiprich dicsérendő feltétel nélkül, a többieknek csak felvillanásaik voltak. Az angoloknál Daley roppant veszélyes csatár, Walker pedig hallatlan játékinteligenciával megáldott védőjátékos.

    Magyarország tíz éve nem rugott gólt az angol válogatottnak, harminc éve nem nyert ellene - kellemetlen tények ezek, de tények. Azzal együtt is hinni lehet abban, hogy május 27-én, Stockholmban, a svédek ellen fontos játékosokkal kiegészülve jobb teljesítménnyel rukkol ki Jenei Imre válogatottja, amelyet nem szabad, hogy lelkileg összetörjön a kedd este

    Magyarország - Anglia 0:1 (0:0)
    Népstadion, 20 000 néző, V: Holzmann (osztrák)

    gólszerző: Telek (öngól 57. p.)
    cserék: Szalma helyett Kecskés Zoltán (41.), Lipcsei helyett Márton Gábor (65.), illetve Curle helyett Andy Sinton a szünetben, Merson helyett Alan Smith a szünetben, Martyn helyett David Seaman a szünetben, Lineker helyett Ian Wright (70.), Webb helyett David Batty (70.)

    Nyilatkozatok:

    Jenei Imre, a magyar válogatott szövetségi kapitánya:
    - Először is nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy Petry, Détári és Kovács Kálmán személyében három meghatározó játékosunkat nélkülöztük. Ennek ellenére nem játszottunk alárendelt szerepet a nagyon jó angol csapattal szemben. Mi irányítottuk a játékot, többet birtokoltuk a labdát és többet is támadtunk. Sajnos a kapura nem voltunk igazán gólveszélyesek. A mutatott játékkal elégedett vagyok, viszont az eredmény miatt természetesen csalódást érzek.

    Graham Taylor, az angol válogatott szövetségi kapitánya:
    - A magyarok rendkívül jól kezdtek, az élső husz percben alig találkoztunk a labdával, igaz ebben az időszakban sem forgott veszélyben a kapunk. Már akkor éreztem, a magyarok nem fogják végig bírni az általuk diktált tempót. Ami a magyarok teljesítményét illeti: jól védekeztek, s a középpályán megfogták a játékot. A második félidőt viszont nem bírták erővel. Ez a győzelem tovább növelheti önbizalmunkat, aminek eddig sem voltunk hiányában. Most már az ujabb feladatra, a vasárnapi londoni, Brazilia elleni mérkőzésünkre kell készülnünk, elképzeléseim szerint hét ujabb rutinos játékos csatlakozik majd a kerethez. A magyarokról még annyit, megleptek lestaktikájukkal, mert egész jól alkalmazták, támadóinkat rendre becsapták.

    Dr. Laczkó Mihály, a magyar szövetség elnöke:
    - A karmester Détári nagyon hiányzott a középpályáról, nem játszottunk rosszul, igaz csak kevés helyzetet hoztunk össze, azok közül legalább egyet ki kellett volna használni.

    Czékus Lajos, a szövetség főtitkár-helyettese:
    - A játék tetszett, döntetlen szagu mérkőzés volt.

    Novák Dezső, a magyar csapat edzője:
    - Sajnálom, hogy egy jó mérkőzésen balszerencsés öngóllal veszítettünk. A mutatott teljesítmény alapján a döntetlenre mindenképpen rászolgáltunk volna.

    Bene Ferenc, a válogatott egykori játékosa, az UTE pályaedzője:
    - A második félidő elején tíz percre kihagytak a fiuk, ekkor született az egyetlen gól is, amit szerintem jókora les előzött meg. Kár érte, a döntetlen jobban megfelelt volna a játék képének.

    Kiprich József, a válogatott csapatkapitánya:
    - Szégyenkezni nincs okunk, 60-65 percig talán jobban is játszottunk, a hajrára azonban elfáradtunk. Ugy érzem, egyre jobban összeszokik a társaság, egyre jobb játékot nyujtunk.

    Telek András, az egyetlen találat, az öngól szerzője:
    - Nem is értem hogyan rughattam a labdát saját kapumba, végtelenül el vagyok keseredve amiatt, hogy az én öngólommal nyertek az angolok.

    Lőrincz Emil, aki az angolok szerint a magyar csapat egyik legjobbja volt:
    - Nincs mit szégyelnünk, azt hiszem az angolok elleni teljesítményünk nem szorul különösebb magyarázatra.

    Szalma József, akit az első félidőben sérülés miatt kellett lecserélni:
    - Remélem nem szakadt el a térdszalagom, talán megusztam egy huzódással. Az alapos vizsgálat még hátra van, majd csak utána derül ki, mennyit kell pihennem.

    A rendezők ismét megakadályozták, hogy a mérkőzésről tudósító ujságírók gond nélkül a játékosok közelébe jussanak, és tőlük nyilatkozatot kérjenek. Erre csak kisebb közelharc után kerülhetett sor...

    forrás:
    MTI
     
  4. avatar: ingersheim
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
     
  6. avatar: fgymat
    2009.05.24, 12:51 (szerk.: 2021.07.24, 15:18)
    Az angol csapat vendégjátéka mindig nagy érdeklődést vált ki. Most is így történt.

    1962-ben győztük le utoljára az Angol válogatottat (Magyarország - Anglia 2:1, 1962). Az azóta lejátszott nyolc mérkőzésből még döntetlenre is csak egyet sikerült " hozni" .

    A mérkőzés alatt többnyire az angol csapat irányított. Válogatottunk mindent megpróbált. Voltak ügyes ellentámadásaink is, de nagyon lassan és körülményesen vittük fel a labdát, ezzel időt adva a vendégeknek a felzárkózásra. Így azután a felállt védelem ellen még gólhelyzetet sem sikerült kialakítanunk. Az angoloknak is csak két igazán veszélyes akciójuk volt. Mindkettőnél Lineker volt a főszereplő. Egyik alkalommal sem sikerült a hálónkba találnia, de Telek akaratán kívül a segítségére sietett.

    Öngóllal kikapni egy jobb csapat ellen nem szégyen, de nagyon bosszantó. Ezen a találkozón a mieink nem érdemeltek vereséget.

    forrás:
    mafoci