magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Dunaújvárosi Kohász SE 3 : 1 13:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.03.13, 21:39 (szerk.: 2022.03.13, 21:52)
    Békéscsaba - Dunaújváros 3-1 (2-2)

    Békéscsaba: 4000 néző
    Vezette: Szilágyi (*****) (Makó I., Varga S.)
    Békéscsaba: Baji 5 — Bánfi 6, Ottlakán 5, Mracskó 6 — Szenti 5, Belvon 6, Csató 4, Csanálosi 7, Horváth 5-2=3 — Kvaszta 6, Árky 6. Edző: Csank János.
    Dunaújváros: Sági 4 — Ress 4, Boldóczki 5, Németh 4-2=2, Miskovicz 4 — Márkus 5, Zombori 5, Dupai 4, Szabó 6 — Csorba 6, Szauer 4. Edző: Vági István.
    Csere: Szauer helyett Varga (—) a szünetben, Szabó he­lyett Vajda (—) a 61., Kvaszta helyett Kanál (—) a 82., Belvon helyett Kasik (—) a 88. percben.
    Gólszerző: Csanálosi (11-esből) a 13., Kvaszta a 30., Árky az 59., Ottlakán (öngól) a 75. percben.
    Sárga lap: Csorba a 27., Csató a 42., Szabó a 43., Árky az 54. percben.
    Kiállítva: Németh és Horváth, mindkettő a 66. percben.
    Szögletarány: 3:3 (2:1) a Békéscsaba javára.

    (A békéscsabai játéko­sok a stadion hangosbe­szélőjén keresztül a szur­kolókhoz fordultak, amely­ben a következőt kérték:
    „Kérjük, hogy a korábbi évekhez hasonlóan, orszá­gosan is elismert magatar­tással segítsék átvészelni ezen kritikus időszakot, ígérjük, hogy továbbra is sportszeretettel küzdünk klubunk és városunk ér­dekében, és igyekszünk hűek maradni a lila-fehér színekhez."smiley

    A 2. percben már veszé­lyeztetett a békéscsabai csa­pat, amikor 22 méterre Sági kapujától szabadrúgáshoz jutottak. Szenti legurítását Csanálosi bődületes erővel lőtte meg, ám a labda a bal kapufán csattanva visszavá­gódon a mezőnybe.
    A 13. percben jutottak ve­zetéshez a hazaiak. Egy jobb oldali beadás után Dupai az ötösön álló Árkyt fölvágta. A játékvezető jogosan mu­tatott a büntető pontra.
    A 11-est Csanálosi nagy erővel a bal felső sarokba lőtte. 1-0.

    A 18. percben Árky kitű­nő jobb oldali beadását a kapu előtt keresztbe futó Kvaszta csúsztatta meg, de a labda elsuhant a háló előtt.
    A folytatásban Kvasz­ta hálóba tartó labdáját ér­vénytelenítette a játékvezető lesállás miatt. Aztán megint Kvaszta volt a főszereplő, amikor Horváth jobb oldali szögletéből a bal kapufa tö­ve mellett fejelt el.
    A 27. percben Csorba síp­szó után elrúgta a labdát, amiért sárga lapot kapott.
    Növelte az előnyét a vi­harsarki együttes: a 30. percben Horváth jól lőtte be balról a labdát. Kvaszta az ötös sarkán még igazított is egyet rajta, aztán védhetet­­lenül a léc alá vágta. 2-0.
    A középkezdés után Szabó került helyzetbe, ám közeli lövését kiöklözte Baji.
    A 38. percben megintcsak ott ló­gott a szépítés a levegőben, amikor Szauer jól bújt ki a védők közül, hosszú vágta végén mintegy 20 méterre futott ki elé Baji kapus, de őt is kicselezte Szauer, ám mikor az i-re feltette volna a pontot, a földbe rúgott.
    Hasonlóképp lyukat rúgott a túloldalon Horváth, 8 méter­re Sági kapujától.
    A 42. percben Csató beszédért, egy perccel később Szabó Csaná­losi gáncsolásáért kapott sárga lapot.
    SZÜNET UTÁN
    az 52. percben egy bal olda­li szöglet után Baji kiöklöz­te a labdát, éppen Zombori elé, aki mellé lőtt.
    A foly­tatásban Árky ártatlan hely­zetben felvágta Szabót, ami­ért jogosan jutott ki neki is a sárga lap.
    Az 59. percben növelte az előnyét a békéscsabai csapat.
    Belvon jól futott el a jobb szélen, aztán Kvasztához játszott, aki futtából, szo­rongatott helyzetben átlőtt a vele felfutó Árkynak. A csa­tártárs hat méterről, estében a bal alsó sarokba kotorta a labdát.­ 3-0.

    A 66. percben Németh fel­vágta Horváthot az oldalvo­nal mentén, majd bele is rú­gott a földön fekvő játé­kosba. A békéscsabai közép­pályás felugrott és Németh­­nek rontott. A játékvezető mindkettőjük alakítását pi­ros lappal „honorálta”.
    (Jó néhány sárga lapot már elővarázsolt zsebéből Szilágyi játékvezető, ez sem volt elég ahhoz, hogy megfékezze az indulatokat mint az iménti esetből is kiderült. Ezúttal is telje­sen jogosan húzta elő a piros lapot, így minden­képp elmondhatjuk, hogy kitűnően vezette a mérkő­zést.)
    Újabb békéscsabai gól született, mégis a vendégek szépítettek, amikor a 75. percben Csorba a bal oldali szögletzászlótól befelé cse­lezte magát Bánfi mellett, majd belőtt az ötös előte­rébe, ahol Ottlakán lábáról beperdült a labda Baji ka­pujába. Öngól! 3-1.
    A 78. percben Baji ár­nyékra vetődött, amikor Varga célzott, de a dunaúj­városi fiú sem volt különb, a labdája a jobb kapufa mellett hagyta el a játékte­ret.
    A 80. percben Kvaszta Boldóczkit is kicselezte, majd nyolc méterről kissé kisodródva a kapusba lőtt.
    Aztán Árky és Belvon is le­maradt Csanálosi bal oldali mintaszerű beadá­sáról a ka­pu torkában.
    Egy perccel később Belvon a bal oldali oldalhálót találta el.
    A lefú­jás előtt Belvon a dunaúj­városi térfél közepéről a jobb oldali partvonaltól elő­­reívelt beadásszerűen, ám a labda a dunaújvárosi felső lécről került a játéktéren túlra.

    ★ ★ ★

    Az első perctől kezdve a középpályán jobban szervező békéscsabaiak játszottak fölényben, a dunaújvárosiak inkább a kapujuk előterét szállták meg és csatáraik révén gyors megugrásokkal, kontrákkal kísérleteztek.
    Várható volt, hogy a me­zőnyben jobban adogató, tetszetősebben játszó há­zigazdák előbb-utóbb fel­­őrlik a vendégek védel­mét, amit nemcsak a 11-es gól, hanem a 30. percben esett látványos Kvaszta-­­alakítás is bizonyított.
    A fordulás után hiába cse­rélt a Duna-parti csapat, ez kevés volt az üdvös­séghez, mert Csanálosi irányításával a két békés­csabai ék rendre veszélyes helyzeteket alakított ki Sági kapuja előtt.
    Az utol­só húsz percre ugyan le­eresztett a viharsarki együttes, mégis minden­képp megérdemelte a győ­zelmet a kevés ötletessé­get felvonultató Kohász együttesével szemben.

    Csank János:
    — A sok hiányzó ellenére is a csapat túljátszotta ellenfelét, és jó játékkal örvendeztette meg erősen megcsappant közön­ségünket.
    Vági István:
    — Gyenge első félidei játékunk után megérdemelt a békéscsabai győzelem.
    (Jávor Péter)

    8. Békéscsaba 13 5 1 2 5 20-15 19
    ...
    16. Dunaújváros 13 - 3 2 8 10-28 8

    Népsport, 1988. november 6. (Arcanum DT)
    Megfogyatkozott szurkolósereg előtt
    Békéscsabai Előre Spartacus - Dunaújvárosi Kohász 3-1 (2-0)


    ...

    A lendületesebben és szervezettebben játszó hazai csapat hamar magához ragadta a kezdeményezést, nem adva teret a dunaújvárosiak kibontakozásának, mi több, gyorsan dűlőre vitték a dolgot góljaikkal.
    A szünet után is jelentős fölényben játszott a viharsarki csapat. A dunaújvárosiakon a cserék sem segítettek. Mind több tetszetős támadást szerveztek a hazai középpályások és a két ék is rendre veszélyes volt Sági kapujára.
    Bár az utolsó 20 percben kiengedett a lila-fehér gárda, egy pillanatig sem volt kétséges a győzelmük.

    Jó: Mracskó, Csanálosi, Kvaszta, Árky, ill. Szabó, Csorba.
    (Jávor Péter)

    Békés Megyei Népújság, 1988. november 8.