magyarfutball.hu

Veszprémi SE - Békéscsabai Előre Spartacus SC 0 : 0* 14:00 * büntetőkkel 2-3

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2022.03.17, 22:51 (szerk.: 2022.03.17, 23:21)
    Veszprém - Békéscsaba 0-0 (11-esekkel: 2:3)

    Veszprém, 3000 néző
    Vezette: Szabó J. (****) (Hart­­mann, Fekete).
    Veszprém: Kakas 6 — Bognár 7, Bimbó 6, Csík 6, Szécsi 6 — Csongrádi 5, Onhausz 5, Kelemen 4 — Rugo­­vics 5, Süle 5, Udvardi 4. Edző: Glázer Róbert.
    Békéscsaba: Gulyás 6 — Szenti 6, Bánfi 6, Ottlakán 5, Fabulya 6 — Belvon 5, Csató 5, Csanálosi 6, Horváth 5 — Kvasz­ta 0, Szekeres 6. Edző: Csank János.
    Csere: Kvaszta helyett Pásztor (5) a 29., Belvon he­lyett Kanál (5) az 55., Udvardi helyett Gáspár (5) a 60. percben.
    Sárga lap: Pásztor a 75., Gáspár a 79., Onhausz a 83. percben.
    Szögletarány: 8:5 (4:3) a Veszprém javára.

    (Régi tapasztalat, hogy ­ha idegen városba érkez­ve valaki nem tudja, mer­re van a pálya, az köves­se a tömeget. Amerre a tömött buszok, autókara­vánok mennek...
    Veszp­rémben ezen a délutánon el lehetett volna jutni az orvosi rendelőbe, az egye­temre, mindenhová, csak a pályára nem. Nagyon kevesen, mindössze há­romezren lézengtek kez­déskor a lelátókon, és ez olyan kevés, hogy akár bujócskát játszhattak vol­na a nézők a jegenyék között.
    — Sok pénzük van a magyar csapatoknak! — füstölgött a főbejáratnál őrködő jegyszedő.
    Munka­napon két órakor futbal­lozni ... ki hallott ilyet?!
    Sajnos, mindenki, aki Magyarországon rendsze­resen futballmérkőzésekre jár. Évek óta igény a kö­zönséghez igazodó műsor­politika, mégis elnyomja a józan észt a pillanatnyi kényszer, amely szinte ál­landó...).

    Sok hibával kezdődött a mérkőzés.
    Rugovics távoli lövésére Kvaszta góllal vá­laszolhatott volna, ha­­ a 11-es pontján nem akarja lekezelni a labdát, hanem megpróbál kapásból kapura lőni.
    Ezután hosszú ideig a kezdőkör táján pattogott a labda, majd a 24. percben Onhausz cseles szabadrúgá­sát a­ vendégek kapusa szögletre ütötte.
    SZÜNET után a Veszprém kezdett jobban, és egy negyedóra alatt több­ször veszélyeztette a vendé­gek kapuját, mint az egész első félidőben.
    Süle lőtt 12 méterről nagy erővel mellé, majd Udvardi elől kifutva szedte fel a labdát Gulyás.
    Aztán az 57. percben Kele­men beadását­ Onhausz 6 méterről előrevetődve a kapu­fára fejelte. (Ez volt a mér­kőzés első tapsot érdemlő mozzanata.)
    A másik oldalon Szekeres lesen állva várta a magas­ból lehulló labdát. A bírói sípszó késett, és csak akkor szólalt meg, amikor a játé­kos a hálóba bombázott.
    (Szekeres a fejéhez ka­pott, a bíró rászólt, hogy uralkodjon magán, de­­ elég nehéz a góllövés má­morából ilyen gyorsan visszatérni a nagyon is szerény valóságba...)
    A 75. percben Csató a jobb szélen elfutva a hazai védelem mögé került, jól adott középre, de Kanál öt méterről a kapu fölé fejelt.
    Pásztor felvágta Szécsit, s ezért sárga lapos figyelmez­tetésben részesült.
    A 76. percben Gulyás aláfutott egy bal oldali beadásnak, a le­vegőbe ütve vetődött, és vert helyzetbe került. Rugovics 7 méterről fejelhetett kapura, de a gólvonalon helyezkedő Csató felszabadított.
    A hajrára keményebb lett a küzdelem, a 79. percben Gáspár „törlesztett” Pásztor­nak, ezért is jogos volt a sárga lap.
    Négy perccel ké­sőbb Onhausz neve is fel­került a büntetőkártyára, egy Csanálosival szembeni „belépőért”.
    Már mindenki gondolatban a 11-esekre ké­szült, amikor Süle mind a három pontot megszerezhet­te volna csapatának. A kapu előtt állva, senkitől sem za­vartatva kapta a labdát, de öt méterről nagy erővel a kapu fölé bombázott!
    11-esek:
    A játékosok úgy kezdték a sorozatot, ahogyan a játé­kot abbahagyták:
    Bognár és Gáspár,illetve Fabulya gyengén helyezett lövését védték a kapusok, és csak a negyedik rúgó(!) Szenti talált a jobb sarokba.
    Rugo­vics hibája után Csanálosi és Kelemen lőtt a hálóba, aztán Ottlakán nagy erővel a bal oldali kapufát találta el.
    Az utolsó pár első em­bere, Szécsi magabiztosan helyezett a jobb sarokba, de ez csak szépítésnek számí­tott, mert a Békéscsaba ötö­dik játékosa, a rutinos Pász­tor is értékesítette a felkí­nált lehetőséget.­

    ­★ ★

    A Békéscsaba legutóbbi eredménye, a Vasasnak rúgott hét gól után érthe­tően óvatosan, megerősí­tett védelemmel kezdőtt a hazai gárda.
    Húsz percen keresztül olykor kilencen is védték a 16-osok előte­rét, és csak ellentámadá­sokkal veszélyeztettek. A vendégek nem tudtak mit kezdeni a felkínált terület­tel, túlkombinálták a játé­kot a mezőnyben, és ezzel felhozták a Veszprémet, s kizökkentek saját, megszo­kott ritmusukból.
    A máso­dik félidő első része, jó harminc perc unalmas, gé­pies játékkal telt el, a vé­gére néhány kemény ös­­­szecsapás okozott izgalmat. És két hazai helyzet, amit a veszprémiek szerint, most már szokás szerint ki­használatlanul hagytak a hazai csatárok.
    Többet a mérkőzésről nem lehet és nem is ér­demes mondani: a 11-es rúgások feltűnő hibái is bizonyították, hogy ezen a napon mindkét csapatnál baj volt az önbizalommal, s a formák is feltűnően ingadoztak.

    Glázer Róbert:
    — Igazsá­gos döntetlen. Góllövő csa­tárok nélkül nem lehet mér­kőzést nyerni!
    Csank János:
    — Erős so­rozatunk volt, s ezért biz­tonságira egyszerűsödött a játékunk. Örülök annak, hogy végre sikerült eg­y ti­zenegyespárbajt megnyer­nünk, és ha nem is kifogás­talan magabiztossággal, de értékes két ponthoz jutot­tunk.

    (Borbély Pál)

    11. Békéscsaba 10 3 1 2 4 15-13 13
    ...
    14. Veszprém 10 2 2 1 5 4-11 11

    Népsport, 1988. október 13. (Arcanum DT)
    Vége a büntetőkomplexusnak?
    Békéscsabai Előre Spartacus - Veszprém SE 0-0, 11-esekkel 3-2


    Nyomban kitűnt, hogy a sorozatmérkőzések után a csabaiak biztonsági játékra törekednek: a középpályát valósággal átengedték a hazaiaknak. Ennek megfelelően a veszprémiek játszottak mezőnyfölényben.
    A 8. percbenben ellenakciónál a késlekedő Kvaszta elől Csík az ötösről rúgta ki a labdát.
    A másik oldalon Süle lövését Gulyás lábbal hárította szögletre.
    A lanyha iramú játékban kevés esemény adódott.
    Egy újabb ellentámadásnál Szekeres elől Szécsi mentett.
    A 28. percben Kvasztát sérülés miatt kellett a csabaiaknak lecserélni.
    A 32. percben Kelemen távoli lövését védte magabiztosan Gulyás.
    Nagy volt a hazaiak fölénye, az egycsatáros, Szekeresre épülő támadó játékukkal a lila-fehérek ritkán jutottak el a veszprémi kapuhoz. A félidő befejezése előtt azonban két veszélyes helyzetet kellett hárítani a veszprémi védelemnek.
    FORDULÁS UTÁN a késlekedő Bimbó elől Szekeres „elcsente” a labdát, de a jó ütemben kifutó Kakas mentett a csatár elől.
    A másik oldalon Udvardi előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Gulyás ügyesebb volt és elkapta a labdát.
    Az állandó veszprémi rohamok kezdtek veszélyesebbé válni. Az 58. percben Kelemen balról beszálló labdáját Onhausz, tiszta helyzetben, az ötösről a bal kapufára fejelte. Ezután két veszprémi szögleteit tisztázott Gulyás.
    Továbbra is jobbára mezőnyjáték folyt.
    A 78. percben Rugovics lövését Csató a jobb oldalon mentette.
    A 86. percben Gáspár ment el a bal oldalon, beadott labdáját Süle a kapu fölé lőtte.

    A két csapat gyenge iramú, alacsony színvonalú mérkőzést játszott.
    A csabaiak védekező taktikája eleve meghatározta a játék képét. Tulajdonképpen végig az történt, amit a csabaiak elképzeltek, mert hiába játszott fölényben, hiába teremtett két-három nagy helyzetet is a veszprémi Gáspár, belül erőltetett támadójátékukkal szemben nem érvényesültek.
    A másik oldalon? Igen szegényes volt a csabaiak támadó játéka. Szekeresék csak elvétve jutottak el a veszprémi kapuhoz, jószerivel helyzetük sem volt. Mindössze Szekeres rúgott egy érvénytelen lesgólt.

    A büntető párbaj kezdetén Bognár és Gáspár, illetve Fabulya lövését hárították a kapusok. Csak a negyedik lövés jutott gólba, amikor Szenti talált a jobb sarokba.
    Utána Rugovics hibázott, Csanálosi és Kelemen viszont belőtte.
    Ottlakán lövése a kapufán csattant, Szécsi a jobb sarokba talált, végül Pásztor sikeres 11-esével alakult ki a 3—2-es békéscsabai „győzelem”.
    Végül is a szerencsésebb csapat szerezte meg a két pontot a büntetőrúgásoknál, amit a vendégek elsősorban Gulyásnak köszönhetnek, aki a veszprémiek első három büntetőjét bravúros teljesítménnyel hárította.
    Jó: Gulyás, Horváth, Bánfi, ill. Bognár, Bimbó, Csík.

    Nyilatkozatok
    Csank János: — A sorozatmérkőzések hatására biztonságilag egyszerűsödött játékunk, s végre egy 11-es párbajt sikerült megnyernünk. Ha nem is teljes meggyőződéssel, de két pontot szereztünk.
    Glázer Róbert: — Igazságos a döntetlen, gólerős csatárok nélkül nem lehet mérkőzést nyerni.
    (Flaskár István)

    Békés Megyei Népújság, 1988. október 13.