magyarfutball.hu

Békéscsabai Előre Spartacus SC - Siófoki Bányász SE 3 : 0 17:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: bbsz
    2023.02.18, 21:45 (szerk.: 2023.02.18, 21:53)
    A Balatonon a piros jelzés érvényes
    Békéscsaba - Siófok 3-0 (2-0)


    Békéscsaba, 8000 néző
    Vezette: Huták (****), (Hartman, Nagy L.)
    Békéscsaba: Leboniczky 6 — Vígh 6, Szabó II 6, Varga 6, Ottlakán 6 — Csanálosi 6, Pásztor 6, Fecsku 8 — Steigerwald 7, Vágó 5, Szekeres 5. Edző: Süle István.
    Siófok: Kovács L. 5 — Brettner 6, Pardavi 5, Olajos 5, Nagy M. 6 — Bódi 6, Zsadányi 5, Jankovics 6 — Boda 5, Horváth I 5, Árky 4. Edző: Szőke Miklós.
    Csere: Bódi helyett Szajcz (5) az 53., Horváth I helyett Tieber (—) a 72., Vágó helyett Adorján (—) a 82. percben.
    Gólszerző: Csanálosi a 11., Steigerwald a 37., Steigerwald a 77. percben.
    Sárga lap: Jankovics a 2., Ottlakán a 43., Szajcz a 80. percben.
    Szögletarány: 7:7 (6:2) a Békéscsaba javára.

    (A péntek délutáni edzésen bokasérülést szenvedett Pásztor József vállalta a játékot, így nem volt akadálya a találkozó előtti percekben rögtönzött háziünnepségnek.
    A 300. élvonalbeli mérkőzésére készülő csapatkapitányt Such Sándor technikai vezető virágcsokorral, a közönség pedig vastapssal köszöntötte.
    Méltán! A szőke középpályás ugyanis valamennyi összecsapáson a csabai klub lila-fehér mezét viselte.)
    A hazaiak „mutatkoztak” be előbb: már az első perc végén Steigerwald éles bombáját kellett szögletre tenyerelnie Kovács Lászlónak.
    Utána Jankovics csak sárga lap árán tudta megállítani a jobb oldali szögletzászló közelében Pásztort.
    A 11. percben a vezetést is megszerezte az Előre Spartacus. Pásztor, Vágó, Csanálosi volt a labda útja, s a hazai középpályás a 11-es ponton ügyesen kivárva, a siófoki kapust kibillentve egyensúlyából, a bal sarokba helyezte a labdát. 1-0.
    (Csanálosi ott folytatta, ahol ősszel Siófokon abbahagyta. A Balaton partján a középpályás a hajrában lőtt szépségdíjas góljával nyert az Előre Spartacus. Ezúttal pedig már a találkozó elején megadásra késztette Kovács Lászlót.)
    Gyors, változatos játék alakult ki. Az enyhe békéscsabai fölényre csupán az utalt, hogy a lilák három szögletet lőhettek egymás után.
    Érdekes módon a Bányász első gólveszélyes akciója is szöglet után alakult ki. A 29. percben Jankovics ívelte be a labdát jobbról, és Zsadányi bombaerős, pontos fejesét Leboniczky csak nagy üggyel-bajjal tette ártalmatlanná.
    Fél óra elteltével alábbhagyott a meglepően jó iram, a hazai hívek azonban ezt nem bánták, hiszen a 37. percben újabb gólnak tapsolhattak.
    Vágó forgolódott középen, már jóval a tizenhatoson belül, de nem talált szabad társat, csak a jobb szélen „leselkedő” Pásztort. A középpályás belsővel térdmagasságban középre játszott, és Steigerwald öt méterről, pazar mozdulattal csúsztatta a jobb alsó sarokba a labdát. 2-0.

    Röviddel a pihenő előtt Ottlakán felvágta Bodát, ő is sárgalapos figyelmeztetésben részesült. SZÜNET UTÁN újra teljes vállszélességgel feszültek egymásnak a csapatok.
    Szabó II, Szekeres, illetve Nagy M. veszélyeztette a kaput, egyelőre gól nélkül.
    Aztán egy nagyszerű Fecsku-szóló kapott vastapsot, a szőke középpályás a mezőny legjobbjává nőtte ki magát.
    A 62. percben Csanálosi húszméteres bombáját ütötte ki Kovács L.
    Nem sokkal később Varga csaknem öngólt vétett egy jobb oldali, góllal kecsegtető Bányász-akció végén.
    (A 64. percen derültség oldotta a feszültséget. Pásztor a felezővonal környékéről szabadrúgást végzett el, és a nagy erővel meglőtt labda Huták fejét találta telibe.
    Azt talán leírnunk sem kell: a közönség jót derült a jeleneten. Nem úgy a póruljárt, aki nagy önuralommal próbált úrrá lenni a helyzeten.)
    A 77. percben bebiztosította győzelmét a hazai gárda, méghozzá igen szép góllal. Steigerwald a felezővonalon kapta a labdát, a lesre játszó siófoki védők mögött felfutó Csanálosi elé tálalt, aki elnyargalt a jobb oldalon, és visszaadását Steigerwald tizenkét méterről, védhetetlenül lőtte a bal alsó sarokba. 3-0.
    A siófokiak nem adták fel, így a hajrá is közönségmarasztaló volt.
    A 80. percben Szajcz akaszkodott össze Leboniczkyval, de a légipárbaj vége csak egy sárga lap lett - a siófoki csatár reklamálása nyomán.

    ★ ★ ★

    Nem lett igazuk azoknak, akik a találkozó előtt döntetlent emlegettek. A csapatok ugyanis mielőbb révbe akarták kormányozni hajójukat, s ennek megfelelően bátor támadójátékkal igyekeztek döntésre vinni a mérkőzést.
    A hazaiak vezető gólja után mit sem változott a játék képe. A siófokiak heves rohamokkal adták ellenfelük tudtára, hogy számukra kizárólag a győzelem lenne jó eredmény.
    Válaszként Pásztorék sem vigyázták az eredményt, hanem jelentős erőfeszítéseket tettek előnyük növeléséért.
    Fordulás után csakhamar kiderült, hogy a Balaton-partiak korántsem nyugodtak bele ellenfelük győzelmébe. Az Előre Spartacus azonban újólag felvette az elébe dobott kesztyűt. Kétségtelen, a küzdelem nyitottságát és rugalmasságát ekkor a Siófok ötletes játéka biztosította, ám a csabaiakat is dicséret illeti, mindenekelőtt azért, mert jelentős előnyük birtokában sem „ültek rá” az eredményre.
    Az idény legjobb játékát nyújtó Békéscsaba győzelméhez nem férhet kétség. A gólkülönbség azonban bizonyára még hosszú ideig vita tárgya lesz.

    Süle István: — Kemény és küzdelmes bajnokság utolsó fordulója előtt valóra váltottuk célkitűzésünket, az NB I-es mandátumunk meghosszabbítását. Csapatunk valamennyi tagjának köszönöm az egész idényben nyújtott lelkes játékát. Ennek ellenére júniusban lejáró szerződésemet nem kívánom meghosszabbítani. Addig azonban változatlanul a legjobb tudásom szerint készítem fel játékosainkat.
    Szőke Miklós: — Gyengén és fegyelmezetlenül játszottunk.
    (Thékes István, Fábián István)

    11. Békéscsaba 29 8 9 12 34-44 25
    ...
    14. Siófok 29 8 7 14 28-46 23

    Népsport, 1986. április 20. (Arcanum DT)
    A tavaszi idény legjobb játékával:
    Békéscsaba - Siófok 3-0 (2-0)
    Júliustól új vezető edző a lila-fehéreknél
    kép
    Az első gól előtti pillanatok: Csanálosi csele már „bejött”, néhány másodperccel később pedig a kifutó Kovács László mellett a bal alsó sarokba talált a békéscsabai csatár (Fotó: Lónyai László)

    Békés Megyei Népújság, 1986. április 21.