magyarfutball.hu

KS Górnik Zabrze - Zalaegerszegi TE 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése
Intertotó Kupa, 7. csoport
helyszín : Zabrze, stadion Górnika
játékvezető : Suchanek Aleksander (Lengyelország)
nézőszámok:
  1. wikigornik.pl: 5.000

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: A.Balázs
    2015.12.05, 21:25
    „Csoportmásodik a ZTE

    Értékes döntetlen a lengyel bajnok ellen

    Szombaton este utolsó előtti mérkőzését játszotta a ZTE együttese az Intertotó Kupában. A zalaegerszegi kék-fehérek Lengyelországban, a bajnok Górnik Zabrze ellen léptek pályára és értékes 1-1-es döntetlent értek el. Ez egyben azt is jelenti, hogy a hátralévő, Aarhus-ZTE találkozó eredményétől függetlenül második lett csoportjában a zalai csapat.
    A találkozóról a sportdelegáció vezetője, Tódor Miklós küldött telefonjelentést lapunknak.

    ZTE-Górnik Zabrze 1-1 (1-0)
    Zabrze, 3000 néző.
    ZTE: Huszár – Molnár, Csepregi II., Szigeti, Péter – Sipos, Czigány (Soós), Galántai – Nagy I., Páli, Kovács S. (Gass).
    Górnik Zabrze: Czebran – Ossowski, Kokto (Urban), Klemenz, Kostrzewa – Dankowsky, Komornicki, Joób – Eugénius, Czakon, Piotrowicz.

    Már a második percben veszélyes helyzet alakult ki a lengyel kapunál: szögletrúgás után a védőkről többször is lepattant a labda, de végülis sikerült felszabadítaniuk. A ZTE fölényét jelezte, hogy rövid idő alatt öt szögletet is rúghatott. A 24. percben Páli lövését bravúros vetődéssel ütötte az alapvonalon túlra a hazaiak kapusa. A 27. percben vezette első veszélyes támadását a lengyel bajnokcsapat, de Huszár jó érzékkel hárította az akciót befejező lövést. A vendéglátók csak ritkán jutottak el a ZTE kapuja elé, szervezetten, határozottan védekezett az egerszegi csapat, ugyanakkor veszélyes támadásokat is vezetett. Rövid idő alatt Páli veszélyeztette kétszer is a Górnik kapuját: előbb fejese, majd lövése szállt alig mellé.
    A 38. percben a ZTE megszerezte a vezetést. Szabadrúgást végezhetett el a zalai csapat, a kaputól 25 méterre. Péter állt a labda mögé és a válogatott balhátvéd hatalmas erővel a léc alá bombázott. 1-0.
    A félidő utolsó percében egy veszélyes hazai helyzet okozott izgalmat a ZTE kapujánál.

    Szünet után is taktikusan játszott az egerszegi gárda. Az 58. percben szögletrúgás után ismét nagy tumultus támadt a lengyel kapu előtt. Kovács S. fejelhetett kapura, a labda a kapufáról vágódott ki. Két perccel később Galántai szabadrúgását védte a hazaiak kapusa. Nem sokkal később egy ígéretes Górnik-támadás zárult veszélyes lövéssel, a labda csak pár centivel kerülte el Huszár kapuját. A 67. percben Galántai szép cselekkel jutott a 16-oson belülre, ott azonban az erőteljes lengyel védők elsodorták az egerszegi középpályást.
    A 80. percben egyenlített a Górnik Zabrze: egy jobb oldali beadást a fedezetlenül hagyott Komornicki levett, s a válogatott játékos mintegy 8 méterről a hálóba lőtt. 1-1.
    A 86. percben szögletrúgás után Gass fejelt kapura, a labda nem sokkal ment mellé. Az utolsó percekben a hazaiak támadtak.

    Jó mérkőzést vívott a lengyel bajnok és a magyar bajnokság negyedik helyezettje. A találkozó nagy részében az egerszegi kék-fehérek uralták a mezőnyt, s technikás játékukkal többször is tapsra ragadtatták a lengyel szurkolókat. A ZTE közelebb állt a győzelemhez, s ha nem következik be a védelem pillanatnyi kihagyása, visszavághatott volna a zalaegerszegi vereségért. A döntetlennel egyébként megakadályozta, hogy a Górnik pontveszteség nélkül végezzen az Intertotó Kupa hetedik csoportjának az élén.
    Jók: Huszár, Molnár, Péter, Galántai, Páli, illetve Czebran, Kostrzewa, Komornicki.

    A ZTE a következő napokban Lengyelországban folytatja felkészülését a bajnokságra. Szerdán újabb első osztályú lengyel csapattal mérkőzik, a GKS Katowice ellen lép pályára.”

    Zalai Hírlap, 1985.07.29.
     
  2. avatar: A.Balázs
    2015.11.28, 21:57
    „Az utolsó előtti mérkőzés az Intertotó Kupában

    A csoportelső otthonában a ZTE

    A nyári nemzetközi labdarúgó kupákban a befejezéshez közeledik a küzdelem. A 7. csoportban szereplő ZTE szombaton a listavezető Górnik Zabrze, a lengyel bajnokcsapat vendége lesz. A ZTE pénteken reggel 20 játékossal utazott el Katowicébe. A bő keret magyarázata, hogy a zalaegerszegi együttes az Intertotó Kupa mérkőzés után Lengyelországban marad, s öt napon keresztül ott készül a közelgő bajnoki rajtra. Közben megmérkőzik a város másik első osztályú csapatával, a GKS Katowicével, amely a téli nemzetközi Pannónia Kupa teremtornán a ZTE vendége volt.
    A kék-fehérek esélyeit a mai Intertotó Kupa mérkőzés előtt némileg növeli, hogy a sérültek állapota az elmúlt napokban szépen javult, s elképzelhető, hogy Gass, Péter, Molnár és Csepregi II. pályára is lép a Górnik ellen.
    - Kedvező, hogy lengyelországi útunk során egy másik élvonalbeli csapattal is megmérkőzhetünk – mondta az elutazás előtt Gellei Imre vezetőedző. – A sorozatos idegenbeli találkozók az őszi bajnoki ritmusra való ráhangolódást segítik, hiszen a tizenkilenc mérkőzésből tizenegyszer lépünk pályára vendégként. Hasznos volt a hétközi, NK Rijeka elleni találkozó is, amelyen a jugoszláv bajnokság egyik élcsapata nehéz erőpróba elé állított bennünket. A rijekaiak komolyan készültek erre a találkozóra, náluk most volt a generációváltás, hat játékos külföldre szerződött, a helyükre került fiatalok pedig minden mérkőzésen a bizonyítás vágyával lépnek pályára. Ami a mai találkozót illeti: a Górnik ellen nincs veszítenivalónk. Megkíséreljük azt játszani, amit az őszi, idegenbeli találkozókon tervezünk. Lengyelországi tartózkodásunk alatt tovább folytatódik a kezdőcsapat kialakítása.
    A ZTE csütörtökön érkezik vissza Budapestre. Tizenöt játékos a fővárosban marad, ők másnap edzést tartanak az MTK-VM pályán, majd elutaznak Dániába, az Aarhus elleni utolsó Intertotó Kupa mérkőzésre. A többi játékos Zalaegerszegen készül tovább.”

    Zalai Hírlap, 1985.07.27.