magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Nyíregyházi VSSC 3 : 0 15:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.12.06, 21:22 (szerk.: 2016.12.06, 21:23)
    Ú. Dózsa—NYVSSC 3-0 (2-0)
    Megyeri út, 3000 néző. Vezette: Nagy L. (*****), (Szávó,Drigán).

    Ú. Dózsa: Szendrei 0 — Szűcs 6, Kovács J. 6, Sarlós 6, Herédi 6 — Kardos 6, Steidl 5, Kisznyér 7, Ambrus 6 — Kiss S. 5, Fekete 6.
    Edző: Temesvári Miklós.
    Nyíregyháza: Rabcsák 5 — Cséke 5, Gáspár 5, Szikszai 5, Varga 5 — Bücs 4, Moldván 5, Simon 5 — Kiss M 4, Vágó 4, Csehi 4.
    Edző: Kovács Imre.

    Csere: Simon helyett Bartha (5) a szünetben, Bücs helyett Szűcs (—) a 62., Ambrus helyett Szebegyinszky (—) a 70., Kiss S. helyett Horváth (—) a 76. percben.
    Gólszerző: Kisznyér a 13., Kisznyér a 16., Fekete a 77. percben.
    Szögletarány: 10:2 (4:1) az Ú. Dózsa javára.

    (A mérkőzés előtt arról kérdeztük Kovács Imrét, a nyíregyháziak mesteredzőjét, hogy egy győzelemre esélytelen csapat szakvezetője mégis miben reménykedhet. Kovács Imre mosolyogva válaszolt: „Abban mindenesetre, hogy a játékosok lelkesen és fegyelmezetten küzdenek, meg aztán abban, hogy a két csapat között azért talán nincs akkora tudásbeli különbség, mint arra a táblázaton elfoglalt pozíciókból következtetni lehetne. Mindenesetre a kiesés elkerüléséhez most már bravúrra lenne szükség. Olyanra például, mint a Dózsa legyőzése ...!” A nézőtéren sokan bosszankodtak amiatt, hogy a főváros négy élvonalbeli mérkőzését egy időpontban rendezték meg. Bizony, legközelebb az ehhez hasonló esetet jó lenne elkerülni!)

    Amint az várható volt, az újpestiek már az első percekben is nagy fölényben játszottak. Moldván bátorságát és egyben önbizalmát is dicséri, hogy 35 méteres szabadrúgásból is kapuralövéssel próbálkozott. Kiss M. egy alkalommal középen villámgyorsan kiugrott, de szöktetése hosszúra sikerült. A 13. percben, középen kibontakozó támadás végén, Kiss S. 16 méteres, a jobb sarokra tartó lövését Rabcsák kiütötte, Kisznyér rácsapott a labdára és hét méterről könnyűszerrel a hálóba lőtt. 1-0

    (A Dózsa támadásban maradt, sokszor szinte valamennyi vendégjátékos a saját térfelén tartózkodott, s ez a tény még a középhátvéd Kovács Józsefnek is lehetőséget adott támadásbefejezésekre.)

    A 16. percben Kiss S. tolta oda a labdát Kisznyérnek, aki gyorsan cselekedett: egy csellel lerázta magáról Szikszait, majd amikor Rabcsák kifutott, nyolc méterről úgy lőtte meg a labdát, hogy az a kapus mellett elgurult és a bal sarokban kötött ki. 2-0 Ambrus erőteljes, 20 méteres lövését hárította a nyírségi kapus, majd egy alkalommal Fekete jó helyzetből, 12 méterről fölé lőtt. Herédi is vállalkozott távoli lövésre, s a labda a jobb felső sarokra tartott, de Rabcsák lehúzta. Még volt gólhelyzete a Dózsának, például amikor egy ügyes kombináció után Fekete mellé lőtt.

    SZÜNET UTÁN
    sem változott jelentősen a játék képe, legfeljebb csak annyiban, hogy néhányszor a nyíregyháziak is vezettek ellentámadásokat. Ambrus 25 méteres lövésénél Rabcsák már verve volt, de a labda a jobb kapufa tövéről visszapattant. Nyíregyházi támadás végén Kiss M. a bal oldali kapufát találta el, majd a labda az alapvonalon túlra pattant. Egy szögletrúgás után, amelyet Ambrus végzett el, Sarlós jó fejest küldött a jobb sarokra, ám a gólvonalon helyezkedő Cséke kivágta a labdát. A másik oldalon Cséke, majd Moldván lövését védte Szendrei. A 76. percben Horváth cserejátékosként bejött és egy perccel később már részese volt az újabb gólnak: 16 méterről nagy erővel rálőtte a labdát, amely a vetődő Rabcsákról kipattant, éppen az érkező Fekete elé, akinek már nem volt nehéz a hálóba helyeznie. 3-0 Még a nyíregyháziaknak is volt egy gólszerzési lehetőségük, de azt Vágó elügyetlenkedte, 10 méterről Szendrei kezébe lőtt.

    ★ ★ ★

    Érdekes, hogy a kezdés előtt Temesvári Miklós, az újpestiek edzője azt mondta, kicsit tart a találkozótól. Nem szereti azokat az összecsapásokat, amelyeken csapata egyértelműen esélyesként lép pályára, s mindenki biztosra veszi a győzelmét! Nos hamar kiderült, hogy ettől a mérkőzéstől Temesvárinak nem kell tartania... A nyíregyháziak lelkesen küzdöttek ugyan, de meglehetősen bátortalanul, alig tettek kísérletet a gólszerzésre, így csak az utolsó húsz percben élénkült meg némileg a játékuk. A kezdeményezést eleve átengedték az újpestieknek, csupán a nagy gólkülönbségű vereség elkerülésére törekedtek, zárt, szervezett védekezéssel, amelynek egyik megnyilvánulási formája volt az is, hogy a labda elvesztése után rendszerint a két szélső is hátrahúzódott. Az újpestiek könnyűszerrel nyertek, szinte állandóan támadtak, és voltak időszakok, amikor szemre is tetszetős támadásokat vezettek. A kétgólos vezetés után azonban elégedetté váltak, lefékeztek, s megelégedtek a labda gyakori birtoklásával, a mezőnyfölénnyel. Győzelmük egy pillanatig sem volt vitás.

    Temesvári Miklós: — A biztos győzelem ellenére a játékkal egyáltalán nem lehetünk elégedettek.
    Kovács Imre: — Védelmünk változatlanul nagy hibaszázalékkal szerepel, a Dózsa győzelme megérdemelt.


    Népsport, 1984. április 08.
     
  2. avatar: heimo
    2016.12.06, 21:04 (szerk.: 2016.12.07, 10:14)
    Ú. DÓZSA—NYÍREGYHÁZA 3-0 (2-0)

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Sarlós, Kovács J., Herédi — Steidl, Kardos, Ambrus (Szebegyinszky, 70. p.), Kisznyér — Kiss (Horváth K., 75. p.), Fekete.
    Nyíregyháza: Rabcsák — Cséke, Gáspár, Szikszai, Varga (Barta, 45. p.) — Simon, Moldván, Bücs (Szűcs, 60. p.), Kiss M. — Vágó, Csehi.

    Megyeri út, 3000 néző. J v.: Nagy L.

    A bajnoki címért versenyt futó Dózsa és a „kiesőgyanús” Nyíregyháza találkozóján gyakorlatilag minden úgy alakult, ahogy sejteni lehetett. A vasutascsapat bátorsága és lendülete a lila-fehérek első góljáig tartott, attól kezdve a vendégek már csak azon iparkodtak, hogy ne szülessen „isztambuli” eredmény. A fordulatot jelentő találat Kisznyér nevéhez fűződött, aki mintha számított volna arra, hogy Kiss lövését csak öklözni tudja Rabcsák, vágtatott és lőtt — védhetetlenül. Három perc és 30 másodperccel később a tűzbe jött középpályás — iskolai meccseken látható kerülős csellel, ami úgy látszik, az NB I-ben is elmegy — magát hozta helyzetbe, s most támogatás nélkül is eredményes volt. Gyorsan jóllakott tehát az Újpest, s 2-0 után 50 percig nem is változott az eredmény. Akkor a csereként beállt Horváth bombalövéssel tette le a névjegyét, ami úgy érte Rabcsák kapust, mint egy kezdőt, s a róla kipattant labdával a csapatkapitány Feketének már igazán könnyű dolga volt. Az Újpest Törőcsik és Dékány nélkül is biztosan győzött, ha nem olyan kényelmes, akár hengerelhetett is volna. (3-0)

    Gól: Kisznyér (12. és 16. p.), Fekete (76. p.).

    Népszabadság, 1984. április 08.
     
  3. avatar: heimo
    2016.12.06, 20:59 (szerk.: 2016.12.07, 10:14)
    Biztos siker

    Ú. Dózsa—Nyíregyháza 3—0 (2—0)
    Megyeri út, 3000 néző, vezette: Nagy L.

    Góllövők: Kisznyér (2), és Fekete.

    Ú. Dózsa: Szendrei — Szűcs, Sarlós, Kovács J., Herédi — Steidl, Kardos, Ambrus (Szebegyinszky, 70. p.), Kisznyér — Kiss (Horváth K., 75. p.), Fekete.
    Nyíregyháza : Rabcsák — Cseke, Gáspár, Szikszai, Varga (Barta, 46. p.), — Simon, Moldván, Bücs (Szűcs, 60. p.), Kiss M. — Vágó, Csehi.

    Öt perc leforgása alatt, még az első negyedórában lényegében eldőlt a mérkőzés sorsa. A 12. és a 15. percben is Kisznyér talált Rabcsák hálójába, s ezt követően alig akadt gólhelyzet, bár a Dózsa egyfolytában rohamozott.

    Szünet után is folytatódott a hazai csapat fölénye, de az újpestiek mindig a kelleténél eggyel többet cseleztek, vagy lövés helyett feleslegesen passzoltak. A 75. percben Rabcsák Fekete elé öklözte a labdát, és a lila-fehér csatár biztosan helyezett a nyíregyházi kapuba (3—0). Álmos mérkőzésen félgőzzel is biztosan győzött a Dózsa.

    Jók: Kovács J., Kardos, Ambrus, Fekete, Kisznyér, illetve Moldván.

    Népszava, 1984. április 08.