magyarfutball.hu

Újpesti Dózsa SC - Ferencvárosi TC 0 : 3 16:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
videók
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: magyarfutball.hu
    2020.04.18, 11:11
    Ez volt talán minden idők legjobb Fradija, ahogy az öregektől hallottam. Ha 68-ban elindulhattunk volna a BEK-ben, a döntőig meg nem álltunk volna minimum - így mesélik.
    Utána Zoli disszidált, Flóri lábát törte. Vége lett a csodának sajnos.

    Faterral kint voltunk a meccsen,csodás volt. Emlékszem ,hogy rugdosták a Varga Zolit,zúgott percekig a " tuskó Noskó "

    Nem csak a noskó hanem mindegyik! A meccs után volt kardlap és gumibot! Mocskos zsaruk!

    "Az 5. percben Katona lövésszerű beadását Szentmihályi éppen Rákosi Gyula elé ütötte. Rákosi 16 méterről hatalmas gólt lőtt. "

    10-11 mèter lehett az.
    De a lényeg, hogy gól.

    Életem meccse. Életem játékosa. Érdemes megnézni Varga cseleit.

    Apam emlekezete szerint nem adta a Tv. Elt halt a Fradiert mindig.Ezt a meccset sokszor emlegette,mert szerinte ez az ev volt talan az utlso amikor ket teljesen egyforma , vilagszivonalu garda merhette ossze erejet. Ezert is volt utos a 3:0. Amugy egy falusi palyan a megye I- es merkozes kozben 10-15 fos csportokban Sokol radion kereszrul hallgattak, kovettek a meccset. Azt mondja ha a Tv adja biztos nezi mert nagyapameknak 1965-tol volt Tv-je es a szomszedok ugy jartak hozzajuk mint ma a sorozobe,

    Ezer százalékig emlékszem erre a meccsre, annál is inkább, mert általában, a hétfő reggel az iskolában mindig arról szólt, hogy előző napi bajnoki meccsek lettek kibeszélve. Ráadásul az akkori padszomszédom dózsás is volt, így jó pár dolgot konkrétan visszaidéztünk.
    Egyébként a csatolt videó bal sarkában, ott a kis "Tavasz" tv ikonja, ami arra utal, hogy televíziós archívumból lett összevágva, azaz ezt valamikor a tv leadta.

    https://ulloi129.hu/2020/04/16/ma-van-a-legendas-67-es-fradi-dozsa-30-evforduloja/
     
  2. avatar: heimo
    2016.11.20, 17:27 (szerk.: 2016.11.20, 17:28)
    A nagy érdeklődés oka elsősorban, hogy a két régi rivális, a Ferencváros és az Ú. Dózsa a bajnokság szempontjából jelentős találkozót vív. Hiszen ha a zöld-fehérek győznek, akkor tekintélyes előnyhöz juthatnak. De ha az újpestiek birtokába kerül a két pont, a lila-fehérek veszik át a táblázat vezetését. Mindkét csapat szombat délelőtt még egy utolsó edzést tartott és ezen az edzők kijelölték a pályára lépő együttesüket.


    Népszabadság, 1967. április 16.


    Ferencváros—Ú. Dózsa 3:0 (2:0).
    Népstadion, 70 000 néző. Vezette: Marschall (osztrák).
    Gólszerzők: Rákosi, Szőke, Albert.

    Igazi rangadó volt!

    A győztes Ferencváros taktikájával meglepte az Ú. Dózsát

    Igazi közönségsiker — mindenekelőtt ezt lehet mondani a Ferencváros és az Újpesti Dózsa rangadójáról, amely ragyogó 90 perc után a zöld-fehérek 3:0 (2:0) arányú győzelmével végződött. Már a mérkőzés előtt is szinte minden klappolt, hiszen hetek óta ez a két csapat játszott a legjobb formában, a bajnoki táblázaton az első két helyet foglalta el, kitűnően kedvezett tehát az időpont és az időjárás is ahhoz, hogy valóban nagy összecsapásnak lehessünk tanúi. S ami a legfontosabb, a két csapat élt is a lehetőséggel, s olyan küzdelmet produkált, amelyhez még a vesztes csapat szurkolói is csak gratulálhattak.

    Mindkét együttes nagyon készült erre a találkozóra és a prognózisok kiegyensúlyozott küzdelmet vártak. Mindenki arra alapított, hogy mind a Ferencvárosban, mind az Újpesti Dózsában a csatárok egyformán veszélyesek, míg a védelmek itt is, ott is gyakran felmondják a szolgálatot, zavarba lehet hozni őket. Ilyenformán csak az hozhatott döntést, hogy melyik csapat alkalmaz ügyesebb taktikát, hogyan „sakkozik” játékosaival. Ezt a taktikai párbajt a Ferencváros nyerte meg, főként azzal, hogy Albertet mélyen hátravonta, elöl pedig Varga két védőjátékosnak is állandó fejtörést okozott. A játék alakulásában szerepet játszhatott a Ferencvárosnak már az 5. percben elért gyors gólja, amely azután még csak nagyobb lendületet adott, az Újpesti Dózsát pedig megzavarta. A 22. percben Szőke góljával 2:0-ra alakult az eredmény és ekkor már nagyon is nyilvánvalóvá vált, hogy teljessé válik a Ferencváros sikere, mint ahogy ez Albert remek góljával így is történt.

    A Ferencváros még az imponáló 3:0 arányú győzelmet is teljesen megérdemelte, mert ezen a szép, áprilisi vasárnap délutánon ritkán látott magas színvonalú teljesítményt nyújtott. Az együttesnek majd minden egyes játékosa jelesre vizsgázott, de különösen élményszerű játékkal ajándékozták meg a közönséget a csatárok. Albert újra karmesterként dirigált, Varga a technika magasiskoláját mutatta be, Rákosi most is perpetuum mobile volt, s a hétről hétre fejlődő fiatal Szőkében a régi szurkolók már-már a hajdani Kohut-féle szélső típust vélik felfedezni.

    Nem csekély része van az Újpesti Dózsának is abban, hogy ez a rangadó ilyen kitűnő játékot hozott. Sokan talán többet vártak a lila-fehérektől, de ha csapatuk mégis alulmaradt, teljesítménye olyan értékű volt, amellyel százszázalékos erőbedobásra, nem mindennapi nagy játékra késztette ellenfelét. Igaz, az Újpesti Dózsa pályaválasztóként, a Megyeri úton nagyobb sikerrel vehette volna fel a küzdelmet, hiszen a Népstadionban lélektani hátránya van, de olyan kitűnő csapatnak, mint a lila-fehér gárda, mindenütt meg kell tudni állnia a helyét. Annál is inkább, mert az utóbbi időben — Szarajevóban, Dunaújvárosban is — már bizonyította, hogy meg lehet szabadulni a „hazai komplexumtól”.

    A négy fővárosi csapat nagy bemutatójának tehát csak az első fele sikerült, de a közönség így is nagyon elégedetten tért haza, a Ferencváros és az Újpesti Dózsa futballparádéjáról még nagyon sokáig lehet beszélni.


    Népszabadság, 1967. április 18.
     
  3. avatar: magyarfutball.hu
    2015.10.26, 10:13
    S a kedvenc bajnokim az 1967-es Fradi- Ujpest 3-0 volt, 70 ezer nezo, egy lezart felso szektorral, ahova beozonlott meg vagy 15 ezer nezo ! S hogy akkor mit focizott Varga Zoli …! Akik megertek, a Kocsis-fele csapat ota – s azota sem – jatszott igy a Fradi …!

    https://ulloi129.wordpress.com/2009/03/21/napi-kerdes-melyik-volt-a-legjobb-meccs-amit-valaha-lattal/#more-5702
     
  4. avatar: magyarfutball.hu
     
  5. avatar: magyarfutball.hu
    2014.09.30, 23:55
    figyelő: Annak, amit e szurkolók csinálnak, semmi köze a meccshez: mintha autista gyerekek ringatnák magukat... Nem túl hangosak (kivéve, ha szitkozódnak), talán nem akarják fölébreszteni a "játékosokat"... Buzdításuk percekig tart és erőtlen.
    Hiába mondom ezt persze annak, aki fiatal, és nem tudja, miről beszélek, ha azt mondom: a legszebb, legélvezetesebb meccs, amelyet valaha is láttam (szinte mindent megnéztem, ami nálunk elérhető volt, de akkoriban kijártam): Népstadion, 1967. ár. 16.: FTC-Újpest: 3-0. (Igazán nagyszerűen játszott az Újpest is...)
    80000 néző, s vagy 15-20 ezer rekedt kint. Gl.: Rákosi, Szőke, Albert (17 méteres bombagól!)
    Megvertek utána minket a rendőrök, ahogy az Újpest elleni nyertes meccseink után szokásuk volt...
    Folyamatos, erőteljes buzdítás volt (ahogy akkoriban minden meccsen): igazán lelkesítő és félelmetes.
    Igaz is: akkoriban nem a nyekergés volt a divat, hanem a nemzeti és igazán hatásos huj-huj-hajrá...
    A labda is szögletes volt, persze. Két évvel korábban nyertünk VVK-t...

    Semmi baj: jöjjetek, fiatalok!

    http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=37867931&t=9018131