magyarfutball.hu

Újpest FC - Újvidéki AC 0 : 1 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: fgymat
    2015.01.29, 21:20
    1942. április 12. Újpest FC- Újvidéki AC 0:1 (0:0)
    Megyeri út, 6.000 néző V:Thomasz dr.
    Újpest: Sziklai-Balogh II.,Bíró-Kármán,Mészáros,Széphegyi-Németh,Szusza,Zsengellér,
    Berzi,Kalocsay dr.

    Az első félidőben a szél támogatása mellett az Ujpest volt fölényben, csatárai azonban elbizakodottan és tehetetlenül játszottak. A második félidő az Újvidék fölényében telt el és ekkor elért góljával a vidéki csapat megérdemelten győzött.
    Az első perceket hatalmas ujpesti támadások jellemezték, de két eredménytelen sarokrúgásnál egyebet nem értek el. A 15. percben Németh lefutását szép beadás követte, de Zsengellér kapu mellé rúgta a labdát. A 21. percben támadott először az Újvidék, de Pálfi lövése messze kerülte el a kaput. A 23. percben a játékvezető szünetet tartott a Délvidék visszatérésének megünneplésére. A 31. percben Badics Biró nagy hibájából a kapu elé került, de közelről fölé rúgta a labdát. A 38. percben Szusza tört ki, de a kifutó kapus annyira megzavarta, hogy a kapu mellé gurított. A 41. percben Berzi lövése Platzról pattant ki, de nem volt a közelben ujpesti csatár.
    A második félidőben a szél az újvidéki csapatot segítette, mely ezt az előnyét kihasználva állandóan támadott és a 7. percben Welter-Badics szép támadása nagy tapsot kapott. A 14. percben Szusza két méterről is hibázott. A 14. percben dőlt el a mérkőzés sorsa. Biró szabálytalan játéka miatt a félpályáról szabadot rúgott Máriás, a labda a balösszekötő helyére húzódott Mézeshez jutott, ki a hálóba fejelte a gólt. 0:1. Az újvidéki csapat szárnyakat kapott, továbbra is támadásban maradt és a 25. percben Welker lövése alig került a háló mellé. Az utolsó percekben az Ujpest támadott. A 43. percben úgy látszott, hogy sikerül az Ujpestnek a kiegyenlítés, de Zsoldos a kapura tartó labdát a levegőben úszva fejelte ki a kapuból.
    A mezőny legjobbja Avar/UAC balhátvédje volt, kitűnően játszottak még Máriás és Platz is. Az Ujpestből csak Biró és Mészáros játéka emelhető ki.


    forrás:
    MTI,huszadikszazad.hu,Nemzeti Sport,Képes Sportlap
    heimo gyűjtése