magyarfutball.hu

Budai 11 - Ferencvárosi FC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2023.06.20, 19:22
    Budai 11 — Ferencváros 1:1 (1:1)
    A Ferencváros siralmas játéka nem volt méltó bajnokjelölthöz
    Góllövő: Schmidt, Zilahi
    Hungária út, 18.000 néző Bíró: Kornai.
    Budai 11: Lantos — Oláh, Lőwy — Kárpáti II., Kárpáti I., Kovácsi — Schmidt, Sztancsik, Czumpf, Wéber, Schuster.
    Ferencváros: Angyal — Takács L, Papp — Lyka, Turay, Óbecsei — Táncos, Takács II., Zilahi, Toldi, Kohut.
    Óbecsei és Oláh választ s a Ferencvárosnak kedvez a szerencse. A „Közép” háromszoros éljene közben Czumpf indít, de rögtön a Fradi támad. A Táncos—Takács szárny briliáns támadásából a kis Taki kevéssel a sarok mellé fejel. Az 5. percben kornerre szerelik Táncost, de ő mögé rúg. Lapos Kohut-bomba zúg el a léc mellett, azután Angyal is szóhoz jut: Takács I. hazaad.
    A 9. percben jön a meglepő fordulat:
    Wéber a balszélen szépen kiugrik, a vonalról hátraad, Czumpf lövése jobbra csúszik s a befutó Schmidt közelről bevágja, (1:0).
    Harsány örömriadal az Ujpest-fronton. A Ferencváros megzavarodik, a folytatás: budai korner. Takács szabadrúgásából Kohut bombáz, Lantos és Lőwy egyesült erővel ment. Jó budai támadást a bíró indokolatlanul akaszt meg lesállás címén. A 20. percben Kohut remek kornerét pompásan védi Lantos, utána Lyka ad haza olyan erővel, hogy Angyal csak vetődve bír kornerre menteni.
    A következő budai korner, Czumpf 25 méteres bombáját tolja fölé Angyal. A 26. perc hozza a kiegyenlítést:
    Óbecsei passzát Kohut beadja, Toldi tovább fejeli, Zilahi és Takács II. tisztán áll
    a 6-oson.
    a center van rajta előbb s lövése a jobb lécről védhetetlenül jut a gólba. (1:1).
    A játék ezután is hullámzó, sőt a budaiak érnek el kornert s szabadrúgással is fenyegetnek.
    A 35. percben remekül támad a ferencvárosi jobbszárny, Takács a vonalról ad hátra, Táncos fölé vág. Újabb nagy helyzet következik: Kohut lövése kapufáról a 6-osra pattan, nincs ott senki. A 41. percben Kohut remek kornerét Lantos a felső sarokból öklözi ki. Toldi kapásból bombáz mellé, majd az utolsó percben Óbecsei szabadrúgását fogja a kapus.
    Szünet után a budaiak találják fel magukat előbb s a jobbszárny heves támadásaiból a kiugró Schmidt a kifutó Angyalnak lövi a labdát, utána Czumpft 18 méterről a felső kapufát bombázza, majd Sztancsik lő ragyogóan s Angyal csak nehezen tol a léc fölé. A 6. percben Toldi 20 méterről laposan lő, a vetődő Lantos kezéből a labda kiperdül befelé s a kapus csak a gólvonal környékéről bírja visszakaparni, miközben a környék közönsége gólt kiált már.
    A Ferencváros reklamálja is a gólt, de a bíró, aki vagy 25 méterre állt a kaputól, nem hajlik a szóra. A 16. percben a 6-osra került Zilahi lábára dobja magát Lantos és könnyebben megsérül. A következő percben az elhunyt MLSz-alelnök, Oberhammer Antal emlékére áll a játék. A Ferencváros-védelem bizonytalankodik, de a csapat többi részének sem megy a játék, a budaiak frissebben mennek a labdára. A budaiak Kovácsit harmadik bekknek vonják vissza.
    A 30. percben Táncos szépen ad be, a kapufáról Kohut elé pattan a labda, aki emberbe lő.
    A 33. percben Wéber megsérül, kiviszik a pályáról, de hamar visszajön. A Ferencvárosban
    Takács II most a center, Zilahi a jobbösszekötő. A Fradi támad, de nincs semmi foganatja. Nincs egy rendes akció, a passzok csapnivalóak. A 41. percben Öbecsei csúnyán beletalpal a szerelő Kárpáti lábszárába. A felháborító faultot végre Kornai is helyesen ítéli meg
    Óbecseit leküldi a pályáról.
    Két perc múlva a budai Sztancsik ugrik az Óbecsei helyére hátrahúzódott Zilahiba, mire neki is kiállítás lesz a sorsa. Most mintha fellángolna a Fradi. Toldi Takács elé fejel, az összekötő elől az utolsó pillanatban ment a védelem. Turay bombáz fölé, azután Toldi és Oláh csap össze, valami csattan is, hiába ... A bíró a 45. perc végén lefújja a meccset

    Nemzeti Sport, 1930. május 5.