magyarfutball.hu

VAC - Ferenczvárosi TC 0 : 0

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.07.04, 23:52
    az FTC utolsó bajnoki meccsén győzelmét a kapufa akadályozta meg.

    FTC—VAC 0:0

    Lóversenytéri pálya, — 1500 néző. — Bíró: Müller Gyula.
    FTC: Amsel — Takács I, Hungler II — Fuhrmann, Sándor, Blum — Friesz, Lyka I, Kelemen, Nikolsburger, Kohut. —
    VAC: Fischer — Grosz II, Singer — Balog, Weisz Gy., Havas— Engl II, Fodor, Boros, Klopfer, Lébi.

    A játékot az FTC kezdi
    nappal és széllel szemben. Váltakozó játék után Hungler II és Amsel hibájából kornerhez jut a VAC, melyből Weisz a kapu melle lő. (5. perc.) Majd az FTC veszi át a támadó szerepét. Weisz faultolja Sándort, a huszméteres szabadrugást Kohut a felsőlécnek lövi, a visszapattanó labdát Lyka I fejjel sem éri el, majd Nikolsburger is kihagyja. A 11. percben , Nikolsburger passzából Lyka I Kohut elé "tálálja" a labdát, aki azonban pompás helyzetben hibáz.
    A VAC most néhány támadással kísérletezik, de erélytelen csatárait az ellenfél védelme könnyen tartja fel. A 15. percben Kelemen magasan Nikolsburger elé adja a labdát, aki azonban kedvező helyzetből Fischer kezeibe fejeli. Ezt követőleg Boros kiugrik Hungler II mellett, de tizennyolc méteres éles lövését Amsel szépen kitolja oldalt, majd elfogja a labdát.A 19. percben Lyka I Frieszhez passszol, utóbbi beadását a rosszul kijutó Fischer nem éri el, Nikolsburger biztos gólnak látszó fejese azonban, a felső kapufáról pattan vissza . Lyka I a labdát a kapu fölé lövi.
    Az FTC támadásai alól a VAC most egy időre felszabadul. Fodor szökteti Engl IT-et, akinek beadásából Lébi lő kapura, de Amsel kornerre véd. A sarokrugás eredménytelen. A 27. percben Kohut lapos beadását a tiszta offszájdon álló Lyka I két méterről a hálóba lövi, a biró természetesen nem adja meg.A 29. percben Grosz II igen csunyán faultolja Kohutot, de a szabadrugás eredménytelen. Két perc mulva Friesz beadása Kohut előtt felugrik s így Kohut kitűnő helyzetből a kapu fölé fejeli a labdát.
    Most ismét vezet néhány támadást az VAC. A 35. percben Engl II szabadrugásából Lébi élesen a kapu mellé lő, majd pár perc mulva kornerhez jutnak a vívók, de ebből Engl II lövését Amsel fogja. Az utolsó percekben a zöld-fehérek támadnak. A 44. percben Friesz beadásából Nikolsburger a kapu mellé fejel.
    A második félidő
    első perceiben a VAC támad. Lébi szabadrugását Amsel fogja, majd ujabb lövését szintén Amsel parírozza. Engl II és Fodor helyet cserélnek. A 3. percben Kelemen beadását Fischer Kohut elöl kornerre boxolja. A sarokrugás után Kelemen lövését Fischer fogja. Az 5. percben ujból kornert ér el az FTC, de Sándor szép fejese elkerüli a kaput. Nikolsburger lövését fogja rövid idő mulva Fischer, majd Kohut közeli bombalövése a kapu fölött süvít el. A 11. percben Friesz elöl Fiseher merész rávezéssel véd.
    Az FTC állandóan támad, minden percben gól várható. A 15. percben Korner ismét az FTC javára, de ebből Nikolsburger lövését Fischer szépen védi. Ezután Takács faultja miatt frontba jönnek a vívók is, de eredményt nem tudnak elérni.
    A bíró téves ítéleteivel felizgatja a játékosokat, percenként megakad a játék reklamálások miatt. A 28. percben Lyka I kerül jó helyzetbe, de nyolcméteres lövését Fischer szép elvetéssel kornerre hárítja.
    A 30. percben Boros szökteti Lébit, akinek lapos lövését Amsel elvetéssel oldalt Fodorhoz tolja, utóbbi középre passzol, de Amsel a ráfutó Boros lábaira veti magát, miközben megsérül. Az akciónál Hungler II is összeütközik Borossal , a bíró ezért mindkettőt nagy meglepetésre kiállítja. Három perc mulva folytatódik a játék. A 35. percben Kelemen éles lövése alig jut Fischer kapuja mellé, majd a 38. percben kitörő Nikolsburgert Grosz II az utolsó pillanatban szereli kornerre. A sarokrugásból óriási kavarodás támad, Fischer is elhagyja kapuját, de Sándor éles lövése a felső kapufa alsó éléről a gólvonalra pattan le, majd Havas a mezőnybe rugja a labdát. Az utolsó percek izgalmak közepette, az FTC állandó támadásainak jegyében telnek el. A 43. percben még gólt érhetne el az FTC, ám Kohut éles szabadrugása a kapu fölött halad el.

    Sporthirlap, 1925. június 7.