magyarfutball.hu

UTE - Ferenczvárosi TC 2 : 2 16:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.07.06, 18:18 (szerk.: 2016.07.06, 18:18)
    Nem változott a bajnokság állása.

    Az UTE—FTC mérkőzésre volt kíváncsi mindenki. A vendéglátó UTE győzelméért az újpesti hívőkön kívül a MTK közönsége is „drukkolt", viszont a zöld-fehérek tábora a messzi Népszigetre is kirándult és határtalan lelkesedésével — amelyet még a zuhogó eső sem tudott lehűteni — valósággal beleszuggerálta kedvenc csapatába, hogy nem szabad elveszítenie a mérkőzést. Így történt, hogy bár a matchet az újpestiek már elkönyvelték, a folyton erősített FTC-finis végül is megmentett egy értékes pontot. Szükség is volt rá, mert különben a bajnokság sorsát ma már eldöntöttnek kellene tekinteni, így viszont — bár a bajnoki táblázat az első látásra mást mutat — a múlt héthez viszonyítva nem történt érdemleges változás.


    Pesti Napló, 1922. március 28.
     
  2. avatar: heimo
    2016.07.06, 18:10 (szerk.: 2016.07.06, 18:10)
    FTC—UTE 2:2. Kemény ellenfele volt az UTE a bajnokaspiráns csapatnak és csak az utolsó percekben sikerült az FTC-nek döntetlen eredményt kierőszakolni. Az UTE-ben a védelem kiválóan játszott. Az FTC játéka nem mutat fejlődést, egyes játékosai határozottan gyöngék, nem valók a csapatba.


    Népszava, 1922. március 28.
     
  3. avatar: heimo
    2016.07.06, 18:02 (szerk.: 2016.07.06, 18:03)
    Az FTC— UTE bajnoki mérkőzése állott vasárnap az érdeklődés középpontjában. A népszigeti pályán vívta meg küzdelmét a két csapat s miután az eredmény 2:2 arányban döntetlen maradt, a bajnokságban az MTK többé nemcsak jobb gólaránnyal, de teljes ponttal vezet az FTC előtt. A mérkőzés heves iramban folyt az első perctől az utolsóig s az újpesti csapat nemcsak egyenlő rangú ellenfele volt az FTC-nak, de időnkint erősebbnek is mutatkozott. Különösen a második félidőben érvényesültek az UTE kvalitásai, jó helyzeteit azonban ezúttal sem tudta gyümölcsözően kihasználni, így azután megesett vele, hogy bár 2:1 arányban vezetett végül mégis be kellett érnie a döntetlen eredménnyel. Mind a két csapat legerősebb összeállításában
    jelent meg: az UTE csapatában részt vett Fogl II. is, az FTC-ben pedig ismét elfoglalta a helyét Takács hátvédő. Az első félidőben mintegy negyedórán át az FTC felsőbbsége mutatkozott, fokozatosan érvényesült azonban az UTE kitűnő födözetsora, mire az FTC felsőbbsége eltűnt, sőt helyébe lépett az UTE fölénye. Az első gólt az FTC szerezte meg Pataki fejelése révén, majd az UTE Csajka durva hibája következtében Schaller góljával kiegyenlített. A félidő végén Fogl II. szabadrúgásából Priboj szerezte meg a második gólt. A második félidőben már-már meddőnek látszott a küzdelem, annál is inkább, mert a hirtelen kerekedett zápor vízzel borította el a pályát, egy támadás alkalmából azonban Schwarcz húsz méteres lövése utat talált az UTE kapujába. A játékosok között Pataki, Tóth és Blum, továbbá Pejts, Fogl II. és Fogl III. aratott tetszést.


    Budapesti Hírlap, 1922. március 28.
     
  4. avatar: heimo
    2016.07.06, 17:56
    A kettős ünnepnapon lebonyolításra jutó mérkőzések között az FTC - UTE találkozója kelti a legnagyobb érdeklődést. A meccs eredménye döntő lehet az FTC sorsára, a mennyiben győzelem esetében legveszedelmesebb konkurensévé válik az MTK-nak, vereség esetében ellenben az MTK-nak szabaddá válik az útja a bajnoksághoz. Az UTE két utolsó mérkőzésében igen gyengén szerepelt, presztízs kérdés tehát, hogy az FTC-vel szemközt helyt tudjon állani. Bizonyos, hogy minden erejét latba fogja vetni, hogy az FTC legyőzésével kiköszörülje a hírnevén esett csorbát. Az FTC viszont a meccs óriási jelentőségének a tudatában fog küzdeni, sok izgalomnak a részese és kemény viaskodásnak lesz tanúja tehát vasárnap a népszigeti pálya közönsége. Az FTC helyzete annyiban kedvezőbb, hogy elfoglalja helyét a csapatban Takács, míg Fogl II. részvétele bizonytalan. A mennyiben Fogl II. is helyet foglal az UTE csapatában, a sánszok kiegyenlítődnek s az eredmény is valószínűleg döntetlen lesz.


    Budapesti Hírlap, 1922. március 25.
     
  5. avatar: heimo
    2015.04.28, 20:17 (szerk.: 2016.06.16, 12:55)
    1922.március 26.

    UTE – FTC 2:2 (2:1)
    Népszigeti pálya – 6000 néző - Bíró: Iváncsics Mihály.

    A bajnokság második és harmadik helyén álló két csapat mérkőzése nagy izgalmakat ígért, főleg abból a szempontból, hogy az FTC-nek sikerül-e legyűrni újpesti riválisát és így megtartani az MTK-éval egyező pontszámát?

    A zöld-fehéreknek azonban csak döntetlen eredményt sikerült elérniük a kiegyenlítő gól óriási záporesőben az utolsó percekben esett és ilyen körülmények közt most már nem csupán gólaránnyal, hanem egy pont differenciával állanak az MTK mögött a második helyen.

    A játék az FTC támadásával kezdődött és alig néhány perc után Tóth kornerét Pataki befejeli. A gól után az FTC támad, de Nikolsburger, majd Schwarz félrelő. Az UTE ellentámadása sikerrel jár. Paulusz centerez és Schaller fejesét Csajka a kapuba ejti.
    Ezután közel húsz percig eredménytelenül hullámzik a játék. Nikolsburger kapufát lő, Pataki pedig jó helyzetben kapumellé helyezi a labdát. De az UTE-t ismét szerencse éri: Fogl II. szabadrúgást Priboj a kapu felé irányítja és a földön guruló falsos labda Csajka lába mellett jut a hálóba.

    A második félidőben mindenki erős FTC támadásokat vár, ehelyett azonban az UTE kerekedik felül, de gólt nem tud rúgni. Az FTC csatárjátéka ekkor, színtelenebb, Pataki is megsérül és helyet cserél Tóthtal. Az UTE a hazai közönség lelkes biztatása mellett folytatja az akciót, az óramutató azonban minden eredmény nélkül halad tova.
    Negyedórával a mérkőzés vége előtt, amikor még mindig a UTE vezet 2:1 arányban, hatalmas, széllel kísért záporeső indult meg, amely a játékteret percek alatt víztengerré változtatja. A zöldfehérek az esőben megkapóan szép harcot indítanak a kiegyenlítésért.
    A játékosok minden erejüket latba vetik, elesnek, fölbuknak, de továbbrohannak és ebben a gigászi küzdelemben az UTE alul marad: Schwarz megkapja a labdát és néhány játékos kicselezése után mintegy 20 méterről lapos védhetetlen gólt lő. Klein elveti magát, de a labda a kapufáról a hálóba pattan.
    Az FTC ezután továbbra is erősen támad és ha még tíz perc állana a rendelkezésére, a győzelmet is megszerezné, az idő azonban eltelt és Ivancsics bőrig ázottan és látható megelégedéssel lefújta a meccset. Érdekes, hogy amikor az eső a legjavában zuhogott és az UTE még vezetett. Fogl II. a meccs félbeszakítására kérte a bírót, Ivancsics elutasította a kérelmet és így az UTE-nak be kellett „fogadnia” a kiegyenlítő gólt.