magyarfutball.hu

Kispesti AC - Ferenczvárosi TC 1 : 1

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.17, 23:22 (szerk.: 2022.03.18, 09:24)
    FTC — KAC 1:1 (1:1)

    Üllői- uti pálya, 6000 néző
    Bíró: Nagy László

    Egyenrangu ellenfelek kemény küzdelme, amely a mutatott formáknak megfelelően eldöntetlenül végződött. A KAC csapata teljes mér­tékben igazolta utóbbi időben elért kitűnő eredményeinek realitását és minden tekintetben kiváló játékot pro­dukált. Vargának nem volt nehezebb védeni valója. A hátvédek közül Tury nyugalmával és határozott fellépésével a legkritikusabb helyzetekben is siker­rel mentett. Mihalek szürkén játszott. A fedezetsorban Blachnik végzett ha­talmas munkát, fegyelmezetlenségéről azonban — ugylátszik — sohasem fog leszokni, a második félidő 30. per­cében a biro feleselés miatt ki is állí­totta. Tóth és Budai szélső fedezetek szintén jól dolgoztak. A csatársor gyorsaságon alapuló kombinativ já­téka a legkényesebb igényeket is ki­elégítette. Eisenhoffer körültekintő, agilis centercsatár volt, akinek külö­nösen hatalmas lövéseivel voltak si­kerei, Jeny ma a szokottnál gyengébb volt, ugyszintén Sándor is. A Stallmach—Csontos jobbszárny tetszetősen dolgozott.

    Az FTC komplett összeállításban szereplő csapatának ma rossz napja volt. Szamosy ugyan néhány labdát igen jól fogott, de Takács a szokottnál gyengébb volt. Hungler eleinte bizonytalnul mozgott, de csakhamar belejött a játékba, s attól kezdve imponálóan dolgozott A Szabó—Obitz—Blum triász ma sehogysem tudott magára találni, még Blum sem játszotta ki szokott formáját. A csatársorban csak a két szélső, Tóth és Wiener II. volt jó, mig a belsők labdának céltalan ide-oda tologatásával a legkedvezőbb helyzeteket is kihasználatlanul hagyták.

    A KAC éri el a vezető gólt a 8. percben olymódon, hogy Takács mikor Eisenhofferre akar támadni, elesik, s Eisenhoffer a segítségül későn érkező Hungler II mellett kiszökve közvetlen közelről védhetetlen gólt lő. Az FTC a 37 percben tizenegyesből egyenlit ki. Mihalek remplizi Schwarcot, mi­után ez a labdát már elvesztette, Mi­halek lába — látszólag akaratlanul — beleakad Schwartzba, aki hasravágódik, mire a biró tizenegyest diktál, melyet Hungler II védhetetlenül belő. A második félidőben eleinte az FTC volt frontban, sokat és veszélyesen, támadott, majd a KAC nyomult előre s néhányszor kritikus helyetbe sodorta az FTC kapuját. A jobbára Tóth és a ma pompás formát játszott Nikolsburger vitt FTC támadások egyizben Tóth éles kapufalövésével végződött.

    Sporthirlap, 1921. május 30.