magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - Vasas 2 : 2

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2022.03.04, 22:57 (szerk.: 2022.03.05, 10:14)
    Vas- és fémmunkások SC — FTC 2:2 (0:0)

    Üllői-uti pálya, 4000 néző
    Biró: Fehéry Ákos

    Nem tartozott az értékesebb meccsek közé ez a mérkőzés, jóllehet változatosan folyt a játék. Az FTC eleinte még ambicionálta a játékot, a második félidő vége felé azonban meglepő módon elhagyta magát s bosszan­tóan laza játékot produkált. Előljárt ebben Csajka, Tóth és Kertész, aki jobbhalfot ját­szott a WAC meccsen megsérült Obitz helyett. Az FTC csatársorában uj játékos mutatkozott be Matkovics balszélső személyében. Méltó helyettese volt elődjének, Wienernek. Sze­repelt a csatársorban a WAC ellen debutált Schwarcz is, aki azonban nem felelt meg a jobbösszekötő pozíciójában. Általában véve a csatársor ebben az összetételében nem jogosíthatja vérmes reménységekre az FTC táborát. A Vasasok csapatától annak ellenére sem voltunk elragadtatva, hogy csak balsze­rencsén mulott, hogy meg nem nyerte a mérkőzést. A balszerencse a bírónak abban az ítélkezésében jelentkezett, amely a meccs 47-dik percében 11-eshez juttatta az FTC-ét.

    A Vasasok tíz emberrel kezdenek nap ellen és gyenge széltől támogatva. Az FTC kezdi a támadást, sikerre azonban nem jut, mert Nikolsburger három ízben közvetlen közelről hibáz. Nem sokára tiszta mezőny­játék alakul ki, majd felnyomulnak a Vasasok és Jellinek szép lövése dolgot ad Csajkának. Jellinek ujabb támadása lövéssel végződik, Csajka az elfogott labdával a hálóba fordul, a gólért való reklamációt azonban a biró nem veszi figyelembe. Tóth lövése a kapu fölött röpült el, ezután Katzer révén veszé­lyesen támad a Vasas, de a labda a kapu mellett halad el. Kelemennek a kapu felső sarka mellett hajszálnyira haladó lövésével záródik az első félidő.

    A második félidő 6-dik percében Szentmiklósi a kifutó Csajka mellett a gólba gu­rítja a labdát (1 : 0). Ezt követően Csajka összeütközik saját partnerével, Kertésszel, s orrát annyira megsérti, hogy 15 percig távol marad a játéktól. Ez alatt az FTC felforgatja csapatát s a 10. percben Schwarcz révén kiegyenlít (1 : 1). A 10 emberrel játszó FTC jó ideig fölényben van, a csatárok azonban sorra elszalasztják a labdát, vagy lövéseiket egye­nesen Nyerges kezébe irányitják. A 33. perc­ben a szépen lefutó Katzer centerezését Hím­mel góllá értékesíti (2 : 1). Az FTC ezután kornerrel veszélyeztet, amelyet a szokása elle­nére nem Tóth, hanem Matkovics rugott. Most ismét mezőnyjáték következik már leeresz­kedik az alkonyat s az eredményen ekkor vá­ratlanul változás történik. Szabó szabadrúgá­sát Turi kézzel leüti és a megítélt 11-est Hungler II. Nyerges kezei között a hálóba juttatja (2:2). Ez a gól a Csajka-sérülése miatt meghosszabbított időben — 47 perc — esett.

    Az FTC-ben feltűnő gyengén játszott Tóth, de különösen Kertész, a Vasasoknál pedig Reiner és Zatykó. A mezőny legjobb embere Szabó volt. Kitünően megállotta he­lyét Kelemen, Blum, Jellinek és Gottlieb, nemkülönben a második félidőben Matkovits és Szentmiklósi.

    Sporthirlap, 1920. október 4.