magyarfutball.hu

Ferenczvárosi TC - UTE 2 : 1 15:00

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: heimo
    2016.04.22, 17:21 (szerk.: 2016.04.22, 18:11)
    "A FTC már többet elárult magáról. Megmutatta, hogy kitűnő a födözetsora, gyönge a védelme és csak mérsékelt góllövő képességek lakoznak a csatázó sorában. Nagy erőfeszítésébe került a győzelem megszerzése az UTE-vel szemközt."

    FTC— UTE 2:1 (0:1). Az első félidőben az UTE játszott a széltől támogatott oldalon s ehhez mérten szakadatlanul támadott. Schaller révén már a negyedik percben gólhoz is jutott, későbben gyakran volt még alkalma az eredmény javítására, de Priboj lövéseit nem kísérte szerencse. A második félidőben megfordult a helyzet s ekkor a FTC valósággal ostrom alá fogta az UTE hálóját. A csatázók azonban a kapu közelében határozatlanoknak és félénkeknek bizonyulták. Végre a 31-ik percben Szabó középső födözetnek sikerült kiegyenlíteni, majd a 43-ik percben Héger megszerezte a győztes gólt is. Az UTE hátvédője nagyszerűen játszott. Wiener és Priboj inzultálták egymást, mire a bíró mindkettőt kiállította.

    Budapesti Hírlap, 1920. február 17.
     
  2. avatar: heimo
    2016.04.22, 13:49 (szerk.: 2016.04.22, 18:11)
    Wiener— Priboj.

    A vasárnapi FTC— UTE mérkőzésnek egyetlen szépséghibája a Wiener— Priboj-féle affér volt. Priboj, az Újpesti Torna Egyesület válogatott középcsatára megsértette és gyomron boxolta Wienert, a FTC ugyancsak reprezentatív hátvédjét, aki azonnali revánsképpen úgy nyakszirten ütötte támadóját, hogy az csak társai segítségével tudta a pályát elhagyni. A Labdarugó Szövetség fegyelmi bizottsága azonnal tárgyalta az ügyet, és Pribojt március 15-ikéig, Wienert pedig április l-ig eltiltotta a játéktól. — Csak helyeselni tudjuk a MLSz gyors és erélyes intézkedését, mert csak ilyen módon lehet a hasonló eseteknek elejét venni.

    Pesti Napló, 1920. február 20.