magyarfutball.hu

MTK - Ferenczvárosi TC 4 : 1 17:30

   
   
Tölts fel te is saját képeket! »
mérkőzés értékelése

Ott voltál a mérkőzésen? Oszd meg benyomásaid, élményeid a meccsről!

 

új hozzászólás

Csak bejelentkezett felhasználók írhatnak hozzászólást!

hozzászólások

  1. avatar: seamandarin
    2021.08.04, 18:02
    MTK — FTC 4:1.

    MTK az előre jelzett csapattall állt Ki, míg az FTC a következő tizenegyet szerepeltette : Szamosi — Köves, Wiener — Izsák, Hegyí, Farkas — Weisz, Boros, Ferenczi, Potya, Ivanovszky. Borbás dr. a ki a tavaszsz csak az MTK ellen játszott, ezúttal nem állt starthoz, a mi nyilván az aktív sportolástól való visszavonulását jelenti. Egyik legkiválóbb, legfairebb és legszimpatikusabb játékosunk volt. A footballsporttól való bucsuzásáról alig esett szó, annál hangosabban fejezte ki nemtetszését a publikum nagy része a miatt, hogy Schlosser ma játszott először régi egyesülete ellen. Schloster uj dressze különösen ez olcsó hely publikumának szurt sze­met és mindjobban felbőszültek Schlosser egykori rajongói, mert ma olyan tüneményes formát játszott ki, a mely Schlos­ser legjobb napjaira emlékeztetett. Az MTK egyébként, mint mindig, most is elfogultan játszott az FTC ellen és jóval alatta maradt tényleges képességeinek. Klasszis-fölénye ugyan mindvégig kidomborodott, ezt a fölényt azonban a
    egyensúlyozták, úgy hogy az utolsó negyedóráig 2 : 1-re állt az izgalmas jelenetekben gazdag játék és csak az utolsó perczek javítottak az eredményen, a mikor az MTK techni­kai fölényével az FTC védelme nem tudott megbirkózni, hogy ellenfelének káprázatos technikája ellenére is akárhányszor lendületes támadásokat vezetett: készséggel elismerjük és jólesően leszögezzük.
    Schlosseren kívül csak Kertész II., Biró és Konrád II., játszotta ki klasszisát, különösen Kertész II., a ki fárad­hatatlan aggilitásával legjobb centerhalfjainkon is túltesz. Nagyon bizonytalanul dolgozott az MTK közvetlen védelme, különösen Knapp és Schaffernek is meglehetősen rossz napja volt.
    Az FTC csapatát teljes elismerés illeti ritkán látott lelkes és ombicziózus játékáért. A csapat legjobb része a köz­vetlen védelem volt, különösen Köves, a mezőny legjobb embere, de Wiener is meglepő jó kvalitásokat árult el. Sza­mosi bravúros kirohanásaival sok veszélyes szituácziót men­tett. A hálfsorban a ma dicséretesen fair Hegyi mutatott jó formát, a csatársorban pedig Boros játszott a legtetszetősebben, mig Potyát ma annyira elragadta a hév, mintha egykor nem is más klubhoz tartozott volna, a hol fair játéká­ról volt ismeretes. Kár, hogy leszokott róla, mondjuk mi és mondja fájdalmasan Kovács és Kertész II., a kikkel szabad­rúgásokkal büntetett eszmecseréket folytatott.
    A mérkőzés első húsz perczében az FTC energikusan óriási tempóban támad, azután az MTK kerekedik fölül, de csak a 30-ik perczben szerzi meg a vezetést Konrád II. re­mekül plaszirozott labdájával, a melyet Szamosi véd, de a hálójába ejt. A zöld-fehérek heves ellen-támadáea három perczczel később meghozza a kiegyenlítést; Csüdör handse miatt tizenegyest diktál a bíró, a melyet Potya goallá érté­kesi. Újból az MTK van frontban és Schlosser vehemens lövése (39. p.) ismét a kék-fehéreket juttatja a vezetéshez. Félidő : 2 : 1.
    Szünet után nz MTK teljes fölénynyel játszik, de a csatársor sok kedvező goalhelyzetet hibáz, másrészt az FTC közvetlen védelme és halfsora bámulatos önfeláldozás­sal védekezik. Sőt a 14-ik perczben igazán csak ritkán látott balszerencsén múlt, hogy az FTC másodszor is ki nem egyen­lített. Harmincznégy perczig tart. a zöld-fehérek sikeres ellentálláea, a mikor Schlosser remek goalt lő, majd a 46-ik percz­ben ugyanő a negyediket. Kornerarány 7 : 1 az MTK javára.
    Veres Imre dr. (MAC) kifogástalan bíráskodásáért sok elismerést érdemel.

    Az Újság 1916 szeptember 4.